Jump to content

Moto Zajednica

Dal je bolje kupiti motor PREKO negde ili kod nas isti

Recommended Posts

• U prolazu, 55 postova

Velika dilema me hvata dal da sacekam tamo negde na zimu tj kad na budu ukinuli vize i otici u Nemacku i kupiti tamo motor i registrovati

ga ovde kod nas. Evo bas sam gledao neke Kawe Yamahe tipa Chopper/Cruiser i cene su nebo i zemlja a o izgledu i odrzavanju da ne pricamo. pa budi sad pametan i odluci sta raditi !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

dal da sacekam tamo negde na zimu tj kad na budu ukinuli vize i otici u Nemacku

:D ;D

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2009

Velika dilema me hvata dal da sacekam tamo negde na zimu tj kad na budu ukinuli vize i otici u Nemacku i kupiti tamo motor i registrovati ga ovde kod nas. Evo bas sam gledao neke Kawe Yamahe tipa Chopper/Cruiser i cene su nebo i zemlja a o izgledu i odrzavanju da ne pricamo. pa budi sad pametan i odluci sta raditi !

A platiti carinu i porez  ???

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

Malo sam se salio... Po meni je bolje da tamo kupis motor, ocarinis ga, platis registraciju(to bi morao i ovde ako nije registrovan ili mu vazi registracija jos nekolikio meseci). Carina je simbolicna, na osnovu kataloske vrednosti, par stotina evra. usteda postoji, a i motor je sigurno u boljem stanju.

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

Bolje je ipak u Inostranstvu da ga izaberes, i sigurno ce do kraja godine ukinuti vize,tako da je to najbolje a o odrzavanju ne treba trositi reci.

• Zainteresovan, 498 postova
  • Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T

Sta vize ??? nije valjda da vama to traze kad izlazite iz rezervata  :)    Sala mala  :)

Ja ne mislim da je tamo negde sve bolje. Ima i kod nas dobro odrzavanih motora. A ovde bar imas vise vremena i da obidjes i da pogledas i da se predomislis pa dodjes ponovo. A cene dobrih motora nigde nisu niske.

Pozdrav

• Drug član, 1260 postova

Velika dilema me hvata dal da sacekam tamo negde na zimu tj kad na budu ukinuli vize i otici u Nemacku i kupiti tamo motor i registrovati

ga ovde kod nas. Evo bas sam gledao neke Kawe Yamahe tipa Chopper/Cruiser i cene su nebo i zemlja a o izgledu i odrzavanju da ne pricamo. pa budi sad pametan i odluci sta raditi !

Vize nam nece ukinuti tako da ako ti je to jedini nacin da odes bolje ne racunaj na to.

Ono o cemu sam ja razmisljao je da se skupi nas nekoliko pa da narucimo motore iz SAD-a. Em su jevtiniji, em je dolar pao pa  to daje dodatni poust. Samo treba napuniti kontejner zbog cijene transporta. Ako malo procackas po internetu shvatices o cemu pricam

• Zainteresovan, 560 postova

Vize nam nece ukinuti tako da ako ti je to jedini nacin da odes bolje ne racunaj na to.

Ono o cemu sam ja razmisljao je da se skupi nas nekoliko pa da narucimo motore iz SAD-a. Em su jevtiniji, em je dolar pao pa  to daje dodatni poust. Samo treba napuniti kontejner zbog cijene transporta. Ako malo procackas po internetu shvatices o cemu pricam

Ja sam zainteresovan...

Ako imas nekog preko da nam probere motore ili vec neku kombinaciju...

Samo,pitanje je-ima li jos zainteresovanih...

Ivan

• U prolazu, 55 postova

Bilo je par prica na forumu o uspesnoj kupovini motora djuture preko kontenjerima. naravno mislio si o novim motorima. Ja mislim da je to malo skuplja kombinacija nego koju sam ja imao na umu. Trebamo naci nekog ovde ko ide preko cesto a naravno neciji je drugar zbog PROVIZIJE da nas ne odere imamo lepo mobile.de ili sta vec povratna karta vozom je oko 100e ili da se skupimo u auto pa za corbu da se da mislim da su kombinacije ne ogranicene bar u nas srba kad se skupimo i slozni budemo.

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Ja sam juče iz ne zna ni ja kog razloga gledao cijene u Americi i npr. Suzuki GSX-R 600 košta 9400 dolara, odnosno 6100 eura. E, sad kad se na to još dodaju troškovi transporta i carine (5%) i poreza (18%), dođe se do cifre koja je za otprilike oko 1000±100/200 jura manja nego kod nas u "salonu"... Koliko izađu troškovi transporta iz Amerika ovamo?

• U prolazu, 91 postova

Kad se kaze iz Amerike barem ja pomislim na polovne motore a ne na nove i oni su, na oglasima koje sam pronasao na netu, definitivno jeftiniji nego u evropi (gledao sam uglavnom HD). Nisam mnogo ulazio u racunicu uvoza motora iz Amerike jer nemam love za HD pa me nije ni interesovalo  :) cisto sam malo gledao slicice i sladio se  ;D.  Pogledaj ovde, to su nasi ljudi koji rade prodaju kola, a ponekad imaju i koji motor. Tu imas i cene transporta, i... http://www.autopresident.com/srpski/srpski.php

Sto se tice Evrope tu je malo drugacija prica. Njihovo trziste je mnogo vece od naseg pa je i izbor i cene drugacije u odnosu na nas. Da bi nasao nesto sto ce izaci jeftinije nego kod nas (sa carinom PDV-om, prevozom...) moras da se malo iscimas. Kao i automobili, ono sto je ocuvano i dobro ima i dobru cenu. Jedina je stavka sto se tamo mozda rade servisi i opravke u ovlascenim servisima sto je kod nas malo redje slucaj.

Sto se tice viza nesto sumnjam da ce ih deliti svima od sledece godine, moraces da ispunjavas (kao i do sada) neke uslove, zaposlen, student, ides kod nekog u posetu... Ne preporucujm Ti da trazis motor preko neta, odnosno da ga kupujes na nevidjeno. Ako bi imao nekoga preko pa Ti da nadjes na netu a taj da ode da ga pogleda (barem malo da se razume u motore  :) ) to bi bila druga prica.

Ako zelis da se iscimas mogao bi dosta jeftinije da prodjes nego kad bi ga kupio kod nas. Mislim da su u Svajcarskoj najjeftiniji, mada...

Pozdrav

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

sigurno ce do kraja godine ukinuti vize

Izgleda da ipak neće do sledeće godine, kako reče Đelić, zbog opstrukcije u radu parlamenta, ali da ne zalazimo u politiku jer to ovde nije dozvoljeno.

Bolje je ipak u Inostranstvu da ga izaberes

Pazi, zavisi i u kom inostranstvu. Italija i Nemačka nisu iste, kod Italijana može svašta da se desi, a u Nemačkoj je kupovina praktično najsigurnija jer se svaki rad na motoru upisuje.

otici u Nemacku i kupiti tamo motor i registrovati ga ovde kod nas

Ovo je dobra varijanta, ali samo ako u Nemačkoj imaš nekog ko će da te vozi po placevima i firmama, kod koga ćeš da prespavaš i koji će da ti pomogne oko papira za izlaz vozila iz Nemačke (tzv. colovane tablice, itd.) i povratku poreza.

Ako već imaš nekoga tamo, onda nije ni bitna viza, neka ti pošalju garanciju pa napravi vizu. Pak ako nemaš, dok ti platiš hotel, taksi, papire u nekoj agenciji i sve druge nepredviđene troškove (kupovina poklona za familiju), ode mast u propast. Onda ti je bolje da poručiš motor preko nekog od naših ljudi koji ih dovoze. Oni se ugrađuju u cenu, ali to može da bude čak jeftinije nego da ideš sam.

Što se tiče novih motora, najbolje (najjeftinije) je da ih kupiš ovde, što se Evrope tiče.

Cene u Americi su super i za nove i za mlade motore, ali se uvoz isplati samo na pun kontejner, a to je već ozbiljan biznis koji zahteva cca 50 soma eura ulaganja, otvaranje firme, plaćanje špeditera i sve ostale uvozničke procedure.

Ovo moze lako da se izjalovi pa da tepsija bude skuplja od pite ;D

Potpuno se slažem, da se desetak ljudi dogovore, organizuju, na vreme spreme sve pare i sve odrade kako treba, slaba vajda. Zato i postoje firme koje to rade.

Evo sajta sa polovnim i novim motorima u Americi:

http://www.cyclefocus.com/

Ja imam i jedan njihov katalog, od jula prošle godine. Kod njih već sada kreću popusti na nove motore zbog kraja sezone, ali avaj, daleko je Amerika  :-\

Nemoj biti pesimista, uvek razmisljaj pozitivno, zato i mislim da ce vize biti ukinute.

Ako si mislio na mene, ja jesam optimista i želim da nam što pre ukinu vize i ako imam stalnu Šengen vizu. Rekao sam da će teško biti ove godine zbog ovog teksta:

Građani Srbije na korak su od mogućnosti da već prvih dana naredne godine putuju bez viza. Međutim, da li će se to i dogoditi zavisi isključivo od poslanika u srpskom parlamentu. Naredna tri meseca ključna su za dostizanje tog cilja, ali ukoliko parlament ne bude radio po dnevnom redu, kao što je to bio slučaj do prekidanja zasedanja 21. jula, Srbija će morati da čeka novi krug odlučivanja EU, a građani će i dalje da stoje u dugačkim kolonama ispred ambasada.

http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=52292

Obzirom da su svi zakoni do sada kasnili, ne vidim mogućnost da i sa ovim ne zakasne. Živi bili pa videli, a kako rekoh, ja bih voleo da to bude odmah, tj. da nam nikada nisu ni uvodili vize.

• Drug član, 1260 postova

Ovo moze lako da se izjalovi pa da tepsija bude skuplja od pite ;D

Potpuno se slažem, da se desetak ljudi dogovore, organizuju, na vreme spreme sve pare i sve odrade kako treba, slaba vajda. Zato i postoje firme koje to rade.

Upravo sam zvao covjeka koji mi je to jednom radio.

Kaze da ta mogucnost jos postoji, ali da su oni to prestali da rade jer ne mogu da prodaju kontejner jer su zbog kradenih motora pale cijene i regularnih.

Znaci ako se desetak ljudi dogovori, ljudi ce da odrade posao. Naravno za svoju proviziju.

Sve je stvar matematike -  da li se isplati

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja