Jump to content

Moto Zajednica

Peda TEK 125/250

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova
On 4. 4. 2024. at 9:10, Radosmr je napisao:

Ja sam narucuio od 12 zuba i stigao je relativno brzo ali ga nisam montirao. Trenutno mi je 13 naprijed 47 nazad I msm da je 90 maksimalna ali nisam 100% siguran

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

On 6. 4. 2024. at 7:58, Rade koenig je napisao:

Pa i nije, ako si napisao da ti sad ide 90 a moj ide maks 114 to mu dodje tako, mozda malo vise od 10 %

Kako si reko da ide 90 moj u 5 brzinu ide preko 100 a kad presaltam u 6 onda prodje 119 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 6 postova

Gledam da se razumes oko ove motore e daj mi reci kako ga srediti onobsta trese znaci parkiran i gas u mesto mu das ceo motor trese,uzeo ga proslje nedelje eto 500km prosao i fanas sam mu ulje promenio,moj ima 6 brzine,114 sam postigao plus me ima oko 120 kila. Nego sta da radimo sta ceo motor se trese ima li neko ideju za taj problem......

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Peda Tek 250
6 hours ago, ser said:

Mene zanima dal ovi sa prve strane teme i dalje imaju te Pede?

imaju imaju ..

ja jos jasem moju pedu...

jedino mi konjaza fali i naravno vec bi brze bar do 130-150kmh...

jer kad zajasem neke druge motore jbga 

moj dodje ko biciklica , sto i jeste...

mislio sam je menjati samo zbog toga 

ali vozicemo se jos ovo leto sigurno.

motor je top, dokle god si svestan sta si kupio i redovno odrzavanje...

A nisi dao 7 soma na motor nego 2 soma..

samo toliko da kazem ovima sto se zale.

poz svima ✌️

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 21 postova

Danas sam isao do salona da pogledam jednog teka 250 ali mi je paznju privukao rx3 takodje 250cc. Dosta zanimljiviji motor,moderniji i meni licno lepsi. Za razliku od teka ima vodeno hladjenje.

Koliko je bolje vodeno hladjenje za taj tip motora  i da li ima nekih pojacanih performansi u odnosu na vazdusno? Inace obadva agregata su 250cc sa 24ks i sa razlikom u ceni od skoro 1000e, tj da li vredi platiti skuplje zbog malo kozmetike i vodenog hladjenja?

• U prolazu, 25 postova

Ogromna razlika vodeno i vazdusno. Ako voliš enduro voznju sa usponima i offroad. Vodeno hladjenje stalno hladi i motor radi extra na max kapacitet..a vazudno kad krenes uz veliku stranu ne mozes brzo da ides a motor trpi i grije se...pregrijavanje i gubi snagu.

• U prolazu, 21 postova

Nisam razmisljao o nekom off road-u mada nikad se nezna na koju stranu moze put da navede mada mi je okruzenje u kom  zivim brdovito. U ovom slicaju,mislim na pedu, da li vredi kupiti je odnosno da li vredi platiti rx3 3300e ili je bolje ostati na teku za 2300e?

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: SMC 300

Preterali sa cenom. Taj od tkz 250 ima mozda 223ccm ili tako nesto.

Vodeno , vazdusno, neces ubiti taj motor.

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Peda tek 250

Pozdrav svima, 

Danas sam uzeo svoj novi motor i to odlucio sam se za peda tek pro 250 2024 u Nis-u.
E sad imam pitanje jedno mozda je glupo mozda ne, ko pita taj ne skita kako se kaze.
Motor u Neutralu radi na 2500 do cak 3500 rpm da li je to normalno za ovaj motor?
Ja iskreno mislim da ne bi trebalo mozda gresim. Danas je Subota pa ne rade sve do ponedeljka,svakako ne mogu da ga vozim jel nije registrovan :( kako god nameravam da ih pozovem i da pitam. Ali ipak mozda mozete nesto da mi kazete bar da se ne sekiram ova 2 dana :D

Hvala vam svima :)

• U prolazu, 25 postova
Preterali sa cenom. Taj od tkz 250 ima mozda 223ccm ili tako nesto.
Vodeno , vazdusno, neces ubiti taj motor.
Skocila im prodaja kod nas pa dizu cijene..a to sto nemaju adekvatan servis i djelove stalno na stanju to nema veze.

• Ne silazi, 2188 postova
  • Motocikl: Benelli
54 minutes ago, Flaxon said:

Pozdrav svima, 

Danas sam uzeo svoj novi motor i to odlucio sam se za peda tek pro 250 2024 u Nis-u.
E sad imam pitanje jedno mozda je glupo mozda ne, ko pita taj ne skita kako se kaze.
Motor u Neutralu radi na 2500 do cak 3500 rpm da li je to normalno za ovaj motor?
Ja iskreno mislim da ne bi trebalo mozda gresim. Danas je Subota pa ne rade sve do ponedeljka,svakako ne mogu da ga vozim jel nije registrovan :( kako god nameravam da ih pozovem i da pitam. Ali ipak mozda mozete nesto da mi kazete bar da se ne sekiram ova 2 dana :D

Hvala vam svima :)

Uglavnom rade na1500 obrtaja.Pogledaj da nije digao obrtaje zbog saugha,ili je do sajle gasa.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 12 postova
Upravo sada, cezarpa je napisao:

Uglavnom rade na1500 obrtaja.Pogledaj da nije digao obrtaje zbog saugha,ili je do sajle gasa.

Reci mi za saugh treba da bude skroz dole po pravilu ? Posto je dosao na sredini. jel mogu da vidim oko sajle gasa nesto uopste ili jok ?

• U prolazu, 25 postova

Sto se tice rx modela gledao sam i citao sam recenzije i long time review i ture aa rx 125icama ljudi su mnogo kilometara prosli bez problema , zamerke su imali na gume koje nisu bile bas za offroad i na lenjost motora ali nikakvih problema mehanickih nisu imali. Ima Peda jos dosta modela i scramblera i nakeda, i chopera i velike tourere, ali ne znam sto ih kod nas nasi ne uvoze, isto nema negativnih recenzije sem sitnica 

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: SVT650X

Slavinu prebaci na on, ako slucajno ostanes bez goriva, onda ga prebacujes na res, natocis gorivo i opet na on slavina.

Saug, vratis skroz do kraja, on ti sluzi kad palis hladan motor sto hladnije vise ga povuces. Na +30 ti ni ne treba saug da bi palio, na +10 ti treba na 3/4 ili skroz, to ces vremenom skapirati koliko ti kad treba. Povuces, upalis i kako se masina greje tako dize obrtaje i ti vracas rucicu sauga, kad krenes da vozis ona mora biti skroz vracena. U toku voznje kad palis gasis motor, ne treba ti saug.

Promenio član kvaicnenad
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 4742 postova
Pozdrav svima, 
Ja iskreno mislim da ne bi trebalo mozda gresim. Danas je Subota pa ne rade sve do ponedeljka,svakako ne mogu da ga vozim jel nije registrovan kako god nameravam da ih pozovem i da pitam. Ali ipak mozda mozete nesto da mi kazete bar da se ne sekiram ova 2 dana

Hvala vam svima
Не више од 1300/1500 обртаја у леру.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Drug član, 4742 postova
Reci mi za saugh treba da bude skroz dole po pravilu ? Posto je dosao na sredini. jel mogu da vidim oko sajle gasa nesto uopste ili jok ?
Саух треба да буде искључен комплетно кад мотор добије радну температуру. Никако вожња са саухом, вишак бензина испире цилиндар и разреџује уље.

• U prolazu, 12 postova
pre 16 minuta, Krokodilo je napisao:

Саух треба да буде искључен комплетно кад мотор добије радну температуру. Никако вожња са саухом, вишак бензина испире цилиндар и разреџује уље.

Posto sam nov u svetu motora. Upalim motor recimo sa sauhom na sredinu, pustim motor da poradi malo zagraje se dobije radnu temperaturu i onda sauh spustim skroz dole i to je to ? 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja