Jump to content

Moto Zajednica

Peda TEK 125/250

Recommended Posts

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Peda Tek 250
pre 37 minuta, cezarpa je napisao:

Jbg birao bi alu felne i hladnjak za ulje.

Birao bih možda i ja da je imalo da se bira, toliko se brzo prodavali da kad su stigli u ponedeljak 30komada oni mi javili, ali ja došao u sredu i bila ostala još dva, tip kupio ispred mene jedan i obojica smo probali taj a ja uzeo zadnji i probao ga tek kada mi ga dovezli.

Ma da žičane felne stvarno izgledaju lepo i ljudi doplaćuju za njih, a hladnjak za ulje mi do sada nije zafalio pa nemam primedbi, već samo pohvale.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Peda Tek 250
pre 40 minuta, Rade koenig je napisao:

Mnogo mi baguje sajt. Kad nekog citiram ne da mi da napisem ispod citata odgovor i neda mi da obrisem citat. 

Upravo sam probao i radi. 

Ovo sam dodao kao izmenu, tako da i to radi.

Verovatno imaš problem sa pretraživačem ili internetom. Probaj prvo restart a ako ne uspe onda čišćenje i reinstalacija.

Promenio član nikajoka
  • Hvala 1

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Peda Tek250
Pre 2 sati, nikajoka je napisao:

Konkretno moj Tek250 ima žičane felne, kao neka "Racing" varijanta ali nema hladnjak za ulje.

IMG_20220713_184309.jpg

Interesantno..

Ubedjen sam bio da je hladnjak na svakoj 250ici a da na 125 nema..

Iskreno meni su ove felne bas dobre

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2188 postova
  • Motocikl: Benelli

Lepe jesu,ali alu felne su lakse za ciscenje.Nema centriranje i zamena zica.Zicane me podsecaju na bicikl,i na takvo odrzavanje.Moj stav.

Hladnjak za ulje je bolje da ima,bolje hladi.Jedino sto u startu treba vise ulja.

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Peda Tek250
Pre 15 sati, cezarpa je napisao:

Lepe jesu,ali alu felne su lakse za ciscenje.Nema centriranje i zamena zica.Zicane me podsecaju na bicikl,i na takvo odrzavanje.Moj stav.

Hladnjak za ulje je bolje da ima,bolje hladi.Jedino sto u startu treba vise ulja.

Sve je stvar ukusa, mada u ovom slucaju je bila nužda sobzirom da je bio ovaj poslednji motor.

Kako misliš više ulja?

Ja mislim da isto ide ulja i ovaj sa hladnjakom i bez, 1.3L.

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Peda Tek 125 2022.

Pozdrav svima, želeo sam da podelim neko moje iskustvo sa Pedom Tek 125 nakon pređenih 19000km.

Odmah ću da kažem da sam u "ovlašćenom servisu" uradio samo prva 3 servisa nakon čega sam vozio kod svog majstora ili sam radio servis jer u ovlašćenom stvarno kradu pare.

Što se malog servisa tiče uvek sam sipao Motul 7100 10w40 ulje, takođe sam menjao i kočiono ulje gde sam sipao Motul RBF DOT4. Za čišćenje i podmazivanje lanca koristim IPONE sredstva.

11.thumb.jpg.06298ce758be8b8605cf5929f62594f3.jpg

Za 19000km sam promenio seldeće:

- Lanac (posle nešto manje od 10000km) sam promenio i stavio DID VX3 520 X-ring lanac. Za sad je beskonačno puta bolji od pedinog koji je bio stvarno jako lošeg kvaliteta, bukvalno sam ga dotezao svakih par dana da bi se posle nekog vremena toliko istegao da nije više mogao da se zategne kako treba

- Lančanike sam promenio posle ~15000km i samo sam naručio originalne od pede

- Kočione pločice i zadnji disk sam menjao kad i lančanike, zadnji disk se bukvalno spalio i izdeformisao kada sam otišao na Frušku goru. Disk sam uzeo od proizvođača RMS, a pločice su od pede originalne.

10.thumb.jpg.fb849e2b44744a013aa7f78d912975bd.jpg9.thumb.jpg.b28ecf2c4faeedf555c4a8acb88ebb6c.jpg

- Gume sam promenio pre možda 1000km i uzeo sam Bridgestone S22 (140/70-17) zadnju i S21 (120/70-17) prednju. Mnogo boje od fabričkih guma u svakom aspektu. Jedina mana je što se profil prednje gume malo promenio zbog drugačijih dimenzija ali nije ništa ozbiljno.

Nisam imao neke veće probleme ali je bilo nekoliko manjih.

- 3 - 4000 km nakon kupvine imao sam problem sa nekim žicama. Kad god okrenem volan u jednu stranu nema više kontakta, problem je bio u jednoj maloj žici sa desne strane motora koja se malo izvuče kad se volan okrene u stranu. Ovo sam rešio tako što sam taj mali konektor gde treba ta žica da ide pritisnuo klještima kako bi on jače stisnuo žicu i dodao onu gumu što se greje kao dodatna mera bezbednosti.

- Dešavalo se (isto 3 - 4000km nakon kupvine) da motor u toku vožnje zaštuca ili se skroz ugasi. Karburator sam odneo na čišćenje i više se ovo ne dešava.

- Na samom rezervoaru ima kukica gde se one bočne plastike kače, ta mala stvarčica na plastikama koja treba da se zakači je pukla pa sam to morao da lepim...

Možda ima još nešto čega se nisam setio ali ovo su oni problemi kojih se sećam dobro.

Da ne bude da samo negativno pišem o motoru sada ću navesti i neke prednosti. Prva bi bila da je motor izuzetno povozan, bez problema se može uraditi polukruzno u prostoru od 3 - 4m. Kočnice, iako nisu najbolje, me zaustave sa 50km/h za ~7,5m (moram napomenuti da je ovo sa novim gumama, sa starim je to bilo ~10m) što nije uopšte loše. Motor mi je bio udoban i kada ga vozim po 2 - 3 sata bez pauze. I naravno izgled koji je stvarno super, motor izgleda kao da je 300cc, a ne 125cc.

Moje mišljenje je da pedi fali malo snage i kvaliteta, primeti se da je ušteđeno na plastikama i drugim potrošnim delovima (lanac, lančanici, diskovi,...). Po meni ovaj motor je super za nekoga ko tek počinje i ne planira da pređe velik broj kilometara sa njim. Mislim da već za 2500eur imaju mnogo bolje opcije kako polovno tako i novo.

Evo i nekoliko slika:

1.thumb.jpg.e77206fb4e2aa28eb64064a422eac2a8.jpg2.thumb.jpg.67bb796d0e123f4930f6c7aab33b003c.jpg3.thumb.jpg.c9a76fc700a2d7b873d24ef24555c7bd.jpg4.thumb.jpg.bf3ad45faffc1e6085e22961cb9f814b.jpg6.thumb.jpg.f30e60da534053fe572e60b60f4012f8.jpg7.thumb.jpg.41453debd062e3f98cb66da2e15aeb94.jpg8.thumb.jpg.c73d386c9a441200f8aeab56219ba0cc.jpg5.thumb.jpg.b8805a0cbb8ba146c7987bc1d4cce4f0.jpg

Promenio član Tajsn
  • Sviđa mi se 5

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Majesty 250, Burgman 400

U zadnji 4 meseca oko 7000km. Bez brige i sekiracije. Beograd-Čačak

Beograd-Sombor

Beograd-Niš i tuda okilina oko Beograda, Smederevo, Lazarevac itd... 

Apsolutno bez i jednog kvara sa 3 kofera i ja i zena na njemu...

20231007_235152.jpg

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 1

• U prolazu, 16 postova
On 8. 10. 2023. at 19:48, URKE 80 je napisao:

Koliko su te koštale nabrojane izmene?

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Disk 4000, lanac 10000, prednja guma 15000, zadnja guma 13000.

Što se ulja tiče mislim da je bilo oko 2 - 2500 din i ~1600 din kočiono ulje.

Za lančanike i pločice nisam siguran tako da neću da lupam, ako nadjem račun odgovoriću ti ovde ; )

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova
On 8. 10. 2023. at 20:57, Rade koenig je napisao:

@Tajsn da li si primetio neku razliku na motoru kad si skinuo kramponke i stavio asfaltne? Da li manje vibrira? 

Možda malo manje, ali najveća razlika se oseti na kočenju i u krivini pod većim nagibom. Kočenje se dosta poboljšalo, a grip u krivinama je primetno bolji, moći ću malo više o tome da pričam kad opet odem na Frušku goru.

Promenio član Tajsn
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 52 postova
Disk 4000, lanac 10000, prednja guma 15000, zadnja guma 13000.
Što se ulja tiče mislim da je bilo oko 2 - 2500 din i ~1600 din kočiono ulje.
Za lančanike i pločice nisam siguran tako da neću da lupam, ako nadjem račun odgovoriću ti ovde ; )
Hvala!

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

• U prolazu, 7 postova

Ljudi, može mala pomoć? 

Pošto ide zima i kraj sezone, nemam garažu, Pedu ću staviti kući ispod stepeništa za zaštitu od kiše/snijega i pokriti ceradom + šatorskim krilu. Stajaće na moto-standu. 

E sad, što se tiče akumulatora, šta je najbolje rješenje? U servisu mi je majstor rekao da motor zimi nekada palim i držim tako par minuta. Na netu sam naletio na info da je dobra stvar povremeno punjenje akumulatora eksternim ručnim punjačima (cijene su im cca 70$ na Amazonu).

Pošto mi je ovo prva moto sezona i prva zima, dajte neki savjet, kako sačuvati akumulator, kako najbolje postupiti ovih par mjeseci dok se motor ne vozi? 

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250

Скини акумулатор и убаци га негде на собну температуру јер ако остане на мотору без повременог допуњавања и на хладном има потрошачи да га исцрпе скроз.

• Drug član, 3602 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Šta znam, akumulator za taj motor je dž. Ako i crkne - ništa strašno. Ali ne valja motor da stoji napolju, još pokriven. Vlaga je ubica, a Peda i nije neki kvalitet. Dnevno noćne oscilacije temperatura kontezuju vlagu zimi, koja nagriza i metal i gumu.... Bolje nađi neko suvo mestašce u nekoj garaži.

• Ne silazi, 2188 postova
  • Motocikl: Benelli

Ja ne skidam,samo povremeno upalim.Na pola zime i u prolece mozes da prikljucis pametni punjac i da proveris stanje.Moze i onaj iz Lidla ili sl.Ponekad po lepom vremenu digni ciradu da se proluftira kondezacija.

Promenio član cezarpa

• U prolazu, 7 postova

Hvala vam, dobri ljudi! Garaža nažalost nije opcija, iako sam svjestan da je optimalno rješenje. 

Ovo za vlagu nisam razmišljao, ali jeste razumno i pokriću samo jednim slojem i povremeno otkrivati.

Znam da je idiotsko pitanje, ali nemojte se ljutiti - možete li mi reći/fotografisati gdje se nalazi akumulator na Pedi i kako se skida? Tražio sam na YT, ali ništa nisam pronašao.

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250
Pre 4 sati, Maximus123 je napisao:

Hvala vam, dobri ljudi! Garaža nažalost nije opcija, iako sam svjestan da je optimalno rješenje. 

Ovo za vlagu nisam razmišljao, ali jeste razumno i pokriću samo jednim slojem i povremeno otkrivati.

Znam da je idiotsko pitanje, ali nemojte se ljutiti - možete li mi reći/fotografisati gdje se nalazi akumulator na Pedi i kako se skida? Tražio sam na YT, ali ništa nisam pronašao.

Скинеш целу леву пластику, лагано од напред према позади, полако, жабицу по жабицу. Нема шрафова. Седиште не дирај.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja