Evil_Zo 9 Napisano Avgust 3, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Pa pazi, za nezahtjevnog korisnika je svaka guma dobra, za nesto vise hm... Nije Dunlop los koliko su ostali bolji, u tome je cijela poenta. Dansanje Dunlop gume su bolje od bilo koje gume prije 15 godina ali su ostali proizvodjaci danas vecinom bolji od Dunlopa u apsolutnoj vecini kategorija i to prvo po pitanju performansi, a i po trajnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Avgust 3, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Nije Dunlop los koliko su ostali bolji, u tome je cijela poenta. Dansanje Dunlop gume su bolje od bilo koje gume prije 15 godina ali su ostali proizvodjaci danas vecinom bolji od Dunlopa u apsolutnoj vecini kategorija i to prvo po pitanju performansi, a i po trajnosti. Neznam po cemu je Dunlop los i u klasi Sport-Hypersport guma, evo, test vozaci MOTO PULSA isticu qualifaer GP kao najbolju hypersport gumu. Ja sam sa starim 208rr bio prezadovoljan, jedino im je trajnost malo slabija. Jeste da je Pilot Power (po meni) najbolji, ali ni ostali nisu daleko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 3, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan E, tu je Dunlop los tamo gdje ga na onom testu nisu mjerili Dunlop Qualifier traje obicno oko 6000 km (primjer), ali poslije 3000 pocinje da popusta i vise uopste nema te vrijednosti gripa, sto moze biti problem jel'. Za razliku od konkretno Michelin-a PP i Pirelli-a Spercorsa (cestovna), koji drze do zadnjeg tracka sare. E sada, ko nije zahtjevan, njemu ce valjati i taj Qualifier. Valjace i onome ko rekreativno vozi stazu pa odvozi par krugova pa mijenja gumu. Da se razumijeno, ta guma je sjajnih performansi neko vrijeme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 3, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan određenu seriju pilot sport su povukli iz prodaje jer se gazeći sloj sa sa prednje bukvalno kidao, za supercorsu kažu da kad vidi vodu počinje da se oduzima. road smart su takođe pohvalili za ponašanje na kiši, a ovi iz motopilsa hvale dunlop na sva usta jer ima najveću trajnost na grobniku koji je jako grub.. isto tako kažu da dunlop u pojedinim slulčajevima na velikim brzinama i pri neravnoj podlozi počne da osciluje i uznemiruje ceo motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Avgust 3, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan određenu seriju pilot sport su povukli iz prodaje jer se gazeći sloj sa sa prednje bukvalno kidao... U pitanju je bila serija Pilot Power 2CT i to samo za prednju gumu (mene je to zakacilo, mogao sam da biram da li zelim pare nazad ili novu) ...road smart su takođe pohvalili za ponašanje na kiši, a ovi iz motopilsa hvale dunlop na sva usta jer ima najveću trajnost na grobniku koji je jako grub.. isto tako kažu da dunlop u pojedinim slulčajevima na velikim brzinama i pri neravnoj podlozi počne da osciluje i uznemiruje ceo motor... Dunlop im je glavni sponzor, sve testove na Grobniku rade sa Dunlop pneumaticima A za te oscilacije na pravcima, to je Dunlop trkacka guma, ima problema na velikim brzinama, ali je po krivinama na Grobniku odlicna za sve klase vozaca dok Michelin-ov Power Race zahtjeva dobro podeseno oslanjanje za dobar rezultat. Takodje je i Bridgestone BT-002 Pro na Grobniku dobila pozitivne kritike za handleing i preporucuju je i manje iskusnim vozacima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Avgust 3, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan bridgestone je zakon vjeruj mi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 4, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan hvala lazo na dopuni, i izvinjavam se za gresku u vezi miselina. mogao sam biti malo detaljniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Avgust 7, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Buduci da sam i ja u poslu oko zamjene guma, malo sam istrazivao na temu starosti guma. Evo sto je slucaj u HR i kod nas u MNE. Prodavci daju popust 20-30% na "starije" gume. A to je sve preko godinu, godinu ipo. E sad... "Starija"... Pirelli je poslao zvanicni dopis svim generalnim zastupnicima da se gume ako su pravilno uskladistene mogu bez problema montirati kao nove do 6 godina starosti, bez da znacajno gube na svojim voznim svojstvima. Problem je sledeci, ako montirate gumu staru 5 godina, a godisnje prelazite jako malo, pa proces eksloatacije gume traje jako dugo, recimo 8 i vise godina, to zaista nije dobro i nije preporucljivo. Ali gume do starosti dvije godine, mogu se montirati bez ikakve bojazni. Kod montiranja novih guma potrebno je obratiti paznju na sledecu stvar, a to je da se narednih 100-200km (iskustva sa foruma) vozi pazljivo dok se ne skine prvi glatki sloj i guma termicki ne pripremi za koriscenje. Znaci, dobro zagrije i ohladi par puta. Pirelli kaze da je 160km dovoljno za taj proces. Posebno obratite paznju na ovo, kazu da su nazalost, pojedinci i glavom platili trgovinu novih guma tip: moguce je i smirglom skinuti prvi glatki sloj koji nastaje od praha ili materijala koji se sipa u kalupe za izlijevanje guma, ali onda ipak ostaje da se odradi termicki dio pripreme guma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_kele 0 Napisano Avgust 8, 2008 U prolazu, 64 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam jutros bio do vulkanizera. Uzeo sam polovnu Michelin Macadam 170/60/zr17 za 30e. Shara joj je vrlo dobra, mada se oseca da je guma malo tvrdja. Odustao sam od nove gume prvenstveno zbog toga sto me ceka put i inostrantvo na duze i ne verujem da cu preci vise od 1000 km jos. Takodje, prednje gume mi je ostalo jos oko 30% tako da planiram da menjam obe negde u prolece. Sve u svemu, hvala vam na odgovorima, naucio sam malo o gumama, kako se ko kotira i generalno o vrstama guma tako da bez obzira sto nisam uzeo novu mislim da tema nije protracena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...