zika56 17173 Napisano Jul 18, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa ovom kacigom i kakvo je mišljenje o njoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pevac 273 Napisano Jul 18, 2020 Zainteresovan, 513 postova Lokacija: Donje Konjuvce Motocikl: Caponord 1000 ETV Prijavi odgovor kao problematičan Zile resio si da menjas "belku" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17173 Napisano Jul 18, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Pevac je napisao: Zile resio si da menjas "belku" Ma rešila ona sama da se menja. Mnogo matora, korišćena svakodnevno i skidana i stavljana na glavu desetina puta dnevno, znoj, kiša, sunce, .... Iznutra se ofucala totalno, vizir pun ogrebotina i praktično noću neupotrebljiv, a onomad sam kacigu rasturio (da bih je detaljno oprao i očistio) i onda iznutra vidim dve dooobre pukotine (ne vide se od spolja od nalepnica i nosača vizira). Te pukotine su inače posledica pada od pre nekoliko godina, a kaciga tada odradila posao vrhunski. Odlučio sam se za ovu Nolan Flip Up i poručio je juče iz Luisa (preko drugara iz Beča). Hteo belu, ali u M veličini imaju samo srebrnastu pa sam nju i poručio. Razmišljao sam da uzmem neku džet kacigu, ali sam se ipak odlučio za ovu preklopnu (je su cene približne, a mislim da je ova univerzalnija). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 441 Napisano Jul 18, 2020 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Imam je ja od 2017, bucnija je sad nego ranije, doduse jer sam skidao postavu da ugradim komunikaciju a vratio sam sve na svoje mesto. Nisam prao postavu(obrazine) nego samo sa sprejom i drzi se. Motoring ima i rezervne delove. Dobro se ponasa na vecim brzinama, bolje nego AGV Compact ST koju sam takodje imao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8577 Napisano Jul 18, 2020 nekrunisani kralj moto cigana, 3197 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja, bila u Louisu 100 i nešto malo evra. Pre toga ima N101 ili102. N90 klasa ispod. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 808 Napisano Jul 19, 2020 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Žiko, vjerujem da znaš ali da napomenem zbog drugih. Cijene na sajtu Louis.de ili Louis.at su bez poreza. Ja sam prije mjesec dana kupio u Luisu u Beču N91 EVO Louis special. Na sajtu je bila nekih 159 evra a ,,na kasi'' 170-175 čini mi se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1951 Napisano Jul 19, 2020 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Nolan kacigu i bas je volim, ali ruku na srce obrazina / postava nije najkvalitetnija. Sundjer se veoma brzo istanjio, spljeskao i kaciga ne stoji cvrsto, ne naleze, sto bi rekli, fest. Cak sam i pre par godina kupio i novu postavu za nju, ali desilo se isto i to vrlo brzo. Koristim je iskljucivo za voznju po gradu, zbog ventilacije. Za bilo kakvu duzu voznju ne koristim nju, vec Shoei, koja kao da je juce izasla iz radnje, a ima vec 4 godine. Znam da nisu ista cenovna kategorija, ali upravo je tolika i razlika medju njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17173 Napisano Jul 20, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Guliver je napisao: Žiko, vjerujem da znaš ali da napomenem zbog drugih. Cijene na sajtu Louis.de ili Louis.at su bez poreza. Ja sam prije mjesec dana kupio u Luisu u Beču N91 EVO Louis special. Na sajtu je bila nekih 159 evra a ,,na kasi'' 170-175 čini mi se. Znam za to. Ova kaciga je na sajtu bila 183 evra a platio sam je 215 evra. Pojma nemam jel može da se izvrši povraćaj poreza kad se iznosi iz Austrije? Pre 16 sati, boki.64 je napisao: Imam Nolan kacigu i bas je volim, ali ruku na srce obrazina / postava nije najkvalitetnija. Sundjer se veoma brzo istanjio, spljeskao i kaciga ne stoji cvrsto, ne naleze, sto bi rekli, fest. Cak sam i pre par godina kupio i novu postavu za nju, ali desilo se isto i to vrlo brzo. Koristim je iskljucivo za voznju po gradu, zbog ventilacije. Za bilo kakvu duzu voznju ne koristim nju, vec Shoei, koja kao da je juce izasla iz radnje, a ima vec 4 godine. Znam da nisu ista cenovna kategorija, ali upravo je tolika i razlika medju njima. Nekada davno (početkom osamdesetih) imao sam neku Nolan integralku (koja nema veze sa ovim današnjim), a posle toga tri komada Shoei. I ova sadašnja (koja se totalno ofucala posle destak godina vrlo aktivne upotrebe) je Shoei. Plan je bio i sada da uzmem Shoei Neotec II, ali je platežna situacija takva da preko 200 evra ne može ni uz najveću volju, pa sam kacigu morao da biram po tom kriterijumu. Nadam se da me ova Nolan posluži dobro par sezona, a posle, .... videćemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 808 Napisano Jul 20, 2020 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni stvari iz Luisa donosi čovjek po toj maloprodajnoj cijeni ,,na kasi''. On svoju uslugu naplati povratom poreza i dobijanjem nekih bonus poena od svake kupovine. Povrat poreza se vrši u Luisovim prodavnicama, dakle valja se ponovo vratiti u neku od prodavnica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17173 Napisano Avgust 4, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Prekjuče stigla nova kaciga i juče provozana tridesetak kilomertara (problemi sa kičmom i sa pre nekoliko dana slomljenim rebrom onemoućavaju ozbilniji test). Kacigu sam (veličina M) uzeo bez prethodne probe i plašio sam se šta će da bude kad je stavim na glavu, međutim ispostavilo se da je legla kao da je otisak uzet sa moje glave. Nigde lufta, nigde pritiska na neku tačku. Udobnost izvanredna. Ono što je odmah evidentno je da je dosta teška (1760 grama). Izrada deluje kvalitetno i sve komande rade bez greške. Sviđa mi se sistem zatvaranja i otvaranja donjeg dela (sa dva dugmeta). Unutrašnji vizir vrlo upotrebljiv i na pravom mestu. Prilikom vožnje već preko 80km/h počinje da bude glasna (da "bubnja") i nisam uspeo da smanjm buku nikakvim "podešavanjem" položaja sedenja ili pomeranja kacige na gore ili na dole, a ni ventilacija se nije baš pokazala u najboljem svetlu. Na viziru ima priprema za pin look, ali se on posebno kupuje. Ja inače tokom leta vozim bez vizira pa sam odmah nakon jučerašnje probe vizr skinuo i stavio u torbu (da ga ne zgrebem do jeseni). Prilično sam zadovoljan ovom kacigom (sobzirom na cenu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano Avgust 4, 2020 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Imas li Zile neki produzetak za vizir? Ako je dobro postavljen i pod dobrim uglom dosta smanjuje buku vetra u kaciZi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17173 Napisano Octobar 31, 2020 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Evo posle tri meseca upotrebe (i oko 3.500 km) po svakojakim uslovima, da dam i malu recenziju: Pokušao sam da protiv buke koristim one extra meke čepiće za uši, ali sam ih bacio posle par kilometara jer sam imao vrlo neprijatan osećaj. Međutim buka nije velika i ne smeta ni nakon celodnevni vožnje. Isprobana do brzine od oko 200km/h i nema neke turbulencije ili povećanja buke. I poveća težina ne smeta previše. Udobna je, ne duva, po kiši ne curi nigde unutar kacige i kišne kapi lepo klize i odlaze sa vizira. Stavljanje na glavu i skidanje milina jedna (posebno za one koji nose naočare). Po kiši i hladnom vremenu dosta se magli vizir i moraću da kupim "Pin Lock". Kacigu uvek koristim preko podkape. Sve u svemu zadovoljan sam ovom kacigom. Promenio Octobar 31, 2020 član zika56 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...