zika56 17189 Napisano Jun 28, 2020 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Vraćao sam se danas motorom iz Vršca (od petka na vršačkom bregu trajalo vidovdansko okupljanje veterana 63. padobranske brigade) i rešili nas nekolicina da na povratku idemo skelom preko dunava, pa onda do Petrovca, Žagubice, Borskog jezera, Zlotske pećine i Rtnja, ....). Ja bi treći u koloni, ispred mene dečko iz Negotina na TDM, a ispred njega kolega na Transalpu 700. Vožnja opuštena, lep vreme, mnogo motora na putu (bio i skup u Beloj Crkvi). U Crvenoj Crkvi trebalo bi da skrenemo desno prema (Vračevom Gaju), ali kolega na Transalpu to kapira tek kada je prošao raskrsnicu i onda lagano koči i skreće desno da bi se zaustavio uz ivičnjak. Kolega koji ide iza njega takođe promaši skretanje i nastavlja pravo, a tom trenutku gleda udesno (na put gde je trebalo da skrene) i nema pojma da je kolega ispred njega skoro stao. U zadnjem momentu pogleda ispred sebe, ali tad već nema nikakve šanse da bilo šta učini. Sustiže sa desne strane kolegu koji se zaustavlja i udara ga sboka. Pošto je zakačio upravljačem u motor od kolege, prednji točak se okreće ulevo a kolega pada u jarak pored puta sa desne strane (ispred same prodavnice na raskrsnici). Kolega na Transalpu isto pada (ali pošto je već skoro bio zaustavljen prolazi bez posledica). ja sam u tom momentu bio petnaestak metara iza ove dvojice i ukapirao sam još ranije da treba da skrenemo na raskrsnici udesno i lagano sam počeo da skrećem i onda video šta će da se desi ispred mene. Brzina prilikom udara je bila verovatno ispod 40km/h, ali dugar sa TDM se kotrlja kroz jarak i ostaje da nepokretan leži na leđima. Dok ja spuštam ćopavu i silazim smotora, ljudi koji su bili ispred prodavnice već su prišli kod povređenog kolege. Malo ga poprskasmo hladnom vodom i on dože sebi, kaže da ga boli noga, ruka, grudi. Kažem mu da pokuša ad mrda prstima na nozi, i da pkrene noge i ruke i on to uspeva. Ne boli ga kičma niti glava, nema krvarenja.neko od prisutnih je već pozvao policiju i hitnu pomoć i oni stigli za manje od pet minuta. Kolega završio u bolnici u Vršcu (par preloma u stopalu i podlaktica pukla), a ja i kolega sa Tranasalpom u MUP bela Crkva (da damo izjave). Dok se ovo dešavalo dosta motorista je prošlo, zaustavljalo se i nudilio pomoć i hvala im. Među njima bio i kolega Stile sa foruma, pa se tako danas upoznasmo ovako. A nama nije više više bilo do obilaska istočne Srbije, nego odosmo za Kovin i Smederevo i auto putem kući. Nekada se stvari nameste tako da do nesreće dođe a da niko nije bio ni bahat, niti da je bilo brze vožnje, .... jednostano trenutni pogled na drugu stranu i tras! Promenio Jun 28, 2020 član zika56 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12887 Napisano Jun 28, 2020 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Žiko, mi smo sreli na jednoj deonici. Skontao sam GS-a po duplim okruglim farovima. Dalo se primetiti da ste vozili dosta zbijeno. Blicnuo sam vam par puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Jun 28, 2020 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Bice sve dobroSent from my SM-A715F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17189 Napisano Jun 28, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Alekre je napisao: Žiko, mi smo sreli na jednoj deonici. Skontao sam GS-a po duplim okruglim farovima. Dalo se primetiti da ste vozili dosta zbijeno. Blicnuo sam vam par puta. Juče, dok smo išli prema Vršcu bilo nas desetak, danas nas bilo četiri u povratku. Inače ja nikakao ne volim da vozim u grupi. Ja volim oštriju vožnju (posebno po lepim krivinama), a ljudi sa kojma se družim uglavnom voze dosta sporije i problem mi je da se uklopim (na dužem putu) i takve vožnje me i zamaraju i nerviraju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Jun 30, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Uh... jedan od najgorih načina da se skrljaš - sopstvenom nepažnjom. Nadam se da će kolega biti dobro i da nije bilo puno štete na motorima. Onda kad se sam sje*eš, tad te duša najviše boli. @zika56 I ja sam takav pa zato isključivo vozim sam. Moj tempo je često vrlo nasumičan - čas vozim maksimalno opušteno kad ima šta da se vidi, čas žustro ako uslovi puta to dozvoljavaju i ako mi se vozi brzo. A volim večernju i noćnu vožnju dok većina ne voli, pa me to još više udaljava od bilo kakve potencijalne grupne vožnje. Ne kažem da ne bih na poziv, ali generalno nisam u tom fazonu. Solo vožnja motora svakako nosi i svoje rizike ali ja sam ih spreman prihvatiti. Tu je najvažnija samokontrola i onaj glasić u glavi koji ti kaže "nemoj tu prebrzo jer ne znaš put i pola je noći, ako padneš nema ti ko pomoći" (a usto se i rimuje haha ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peconibc 13 Napisano Jun 30, 2020 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd/Bela Crkva Motocikl: Honda Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo ljudi promasi tu raskrsnicu, lep spust i pravac... Koliko mi se cini i sunce je malo krivac... Inace, prodavnica ispred koje se sve odvijalo je u vlasnistvu moje porodice. Ja sam taman naisao kada je hitna ukazivala pomoc i pakovala ga vozilo. Brat je odmah bio ispred kada se sve to desilo i odmah pomogao. Momak ima prelom ruke, noge i naprslo rebro. Bio je u Vrsackoj bolnici, juce je pusten kuci, svratio je do nas po opremu a motor je ostao kod nas. Bas nezgodan pad... 2 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17189 Napisano Jun 30, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, peconibc je napisao: Mnogo ljudi promasi tu raskrsnicu, lep spust i pravac... Koliko mi se cini i sunce je malo krivac... Inace, prodavnica ispred koje se sve odvijalo je u vlasnistvu moje porodice. Ja sam taman naisao kada je hitna ukazivala pomoc i pakovala ga vozilo. Brat je odmah bio ispred kada se sve to desilo i odmah pomogao. Momak ima prelom ruke, noge i naprslo rebro. Bio je u Vrsackoj bolnici, juce je pusten kuci, svratio je do nas po opremu a motor je ostao kod nas. Bas nezgodan pad... Zahvaljujem se u svoje ime i u ime kluba Veterana 63. Padobranske Brigade na svemu što je učinjeno nakon nesreće. Prisutni ispred prodavnice su munjevito reagovali, pozvali hitnu pomoć i već pružali pomoć unesrećenom pre nego što sam ja uspeo i da siđem sa motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Jun 30, 2020 Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam zvao Mladena, jer odmah sam pretpostavio da je on, zbog TDM-a kojeg je planirao da kupi pre mesec dana.Rekao je da je OK i da nije vozio TDM-a nego Super Teneru. Ima prelom ruke i noge i ovo mu je zadnja voznja od sad pa nadalje. Covek je domacin, ima divnu zenu i dvoje male dece i drago mi je sto je ziv i sto je ostao ziv. Nadam se da ce rane zaleciti bez posledica. Pozdrav za @zika56 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17189 Napisano Jun 30, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Marko81 je napisao: Danas sam zvao Mladena, jer odmah sam pretpostavio da je on, zbog TDM-a kojeg je planirao da kupi pre mesec dana.Rekao je da je OK i da nije vozio TDM-a nego Super Teneru. Ima prelom ruke i noge i ovo mu je zadnja voznja od sad pa nadalje. Covek je domacin, ima divnu zenu i dvoje male dece i drago mi je sto je ziv i sto je ostao ziv. Nadam se da ce rane zaleciti bez posledica. Pozdrav za @zika56 Pojma nemam kako sam permutovao TDM umesto Tenere. A inače mi Mladena zovemo Labud, a reče mi juče da mu je žena posle ove nesreće postavila ultimatum: Ili motor, ili ona. Da je meni žena postavljala ovakve ultimatume nakon svake lomljave (ne samo na motoru), ko zna koliko bih žena do sada promenio. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shlem 8479 Napisano Jun 30, 2020 Drug član, 382 postova Lokacija: Ravni Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ех Жико, могу мислити како је жени било када је чула и како је све преживела. Сигурно одбрине сваку његову вожњу, нека су живи и здрави па како одлуче, свако живи свој живот како уме, може и мора. Чувајте се и нека нас Бог чува. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peconibc 13 Napisano Jul 1, 2020 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd/Bela Crkva Motocikl: Honda Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 22 sati, zika56 je napisao: Zahvaljujem se u svoje ime i u ime kluba Veterana 63. Padobranske Brigade na svemu što je učinjeno nakon nesreće. Prisutni ispred prodavnice su munjevito reagovali, pozvali hitnu pomoć i već pružali pomoć unesrećenom pre nego što sam ja uspeo i da siđem sa motora. To je najmanje sto smo mogli da ucinimo. Nadam se da ce se brzo oporaviti. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...