Jump to content

Moto Zajednica

Gde kupiti akumulator

Recommended Posts

• U prolazu, 17 postova

Treba mi akumulator za Suzuki GS500E 91 god. Zvao sam Reli auto u Dimitrija Tucovica kao i Gevaru ali nemaju.

Treba mi 12V 11A dimenzije 13*8.7*14cm mogao bi da bude i malo siri duzi. Jasminka ne mogu da dobijem posto su danas testovi pa je u guzvi.

Ako neko zna gde bih mogao da pitam bio bih mu zahvalan  :) da osposobim motor do sledece srede za polaganje :)

Pozdrav

P.S. Idealno bi bilo ako bi mobli da ostavite i telefon prodavnice jer radim bukvalno od 7 do 7 pa cu morati sestru da saljem. Da je posaljem na gotovo, idi tamo, kupi to i to ja sam se vec dogovorio a ne da mi dodje sa necim petim  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Moto Davor u YU biznis centru na Novom Beogradu (crvenkapa), Možda KDM, a velika je šansa da ga imaju na lageru Joca, Šuba, Tale i sl...

• U prolazu, 17 postova

Upravo sam zavrsio montiranje novog akumulatora.

@ joska and dexterr

Hvala puno obojci. Posto sam pretresao sve oglase i niko nije imao okrenuo sam Andreja.co.yu i oni su me uputili na Moto Davor gde sam odmah danas podigao napunjen akumulator.

Motor upalio iz prve :)

Hvala jos jednom :)

Pozdrav  ;D

• U prolazu, 36 postova

e sad jbg vec 3 post ali eto ja sam  narucio iz temerina od doo Andrea i uzeo sam Exide akumulator 14Ah i cena mu je 4300din sa gelom i on se samo nalije u akumulator i na motor i onda se vozika da se on formira ili ako se nevozika onda se dopuni na punjacu sat vremena i kao mnogo su kvalitetniji od onih na kiselinu koji isti takav kosta 3800din, i jedina razlika je sto je ovaj sa gelom dugacak 15.55cm pa nemoze da udje u svaki motor, moj prosli je bio dugacak 13cm  ali srecom u moju baku moze da udje i 16.5 cm tako sam uzeo taj sa gelom pa cemo da vidimo, napisacu Vam kako se pokazao.

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

i da jos jedno pitanje kakva je sad razlika izmedju onih sa gelom i onih sa kise;linom??????????????

Kad voizis za zadnji gelski ti nece iscuriti po ramu..  >:(  ;D

• U prolazu, 36 postova

meni je crko vec posle 9 meseci, onizgleda mora da bude stalno pod budnim okom voltaza moradase meri dopunjava da setrosi... to ti je sine najbolje za one motore koji se okrecu oko svoje ose na takmicenjima, kiselina je zakon

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

:o

koji proizvođač?

Jel' to pravilo ili važi samo za tog proizvođača?

Da ti nije zapao "jedan u hiljadu"?

Jel' bio pro garancijom?

Uzeo si isti?

Kako se pokazala zamena?

• U prolazu, 36 postova

excide bike, ovi sto salju postom iz temerina platio sam ga mislim oko 3000 din, i zelatin je bio exid i ovaj kiselinski isto, za sad nemam zamerki za kiselinski, imam ga vec otprilike 3 meseca, pa nemogu ti pouzdano reci kakav ce biti dogodine, ja sam bio knap sa keshom inace bi kupio nesto pravo .

Uglavnom kakav god akumulator da uzmes, treba imati pravi punjac za akumulator i neki voltmetar da gledas preko zime dal pada napon, oni najvise izdrze kad se stalno trose i kad se stalno pune, inace oxid olova pada na dno stvara dole sloj i tako i riknu. Neki malecki potrosac treba staviti na njega mozda mala lampicu i puniti jednom nedeljno.

Neznam dal ima elektronicara na forumu, dal bi moglo da se napravi punjac koji

- meri voltazu

- puni akomulator

-trosi akumulator

I to ovako: akumulator je pun, on ga trosi kad dodje do 10.5 volti onda ga puni dok nedodje do 12.5 V i tako u krug.

S tim da jedno praznjenje traje otprili ke 7 dana recimo. I da se puni sa malom amperazom.

PS to pricam za preko zime.

Nadam se da će i neki elektroničar da pročita ovu temu.

Znam da postoje punjači koji i prazne akku, ali toga ima na zapadu i nije baš jeftino.

A za nas Srbe bi bila poželjna "uradi sam" varijanta..

Bilo bi lepo da može neka skalamerija da se napravi koja radi  baš to i  da se poveže između akumulatora i punjača.

Ima li bilo ko ideju...?

• U prolazu, 36 postova

pa ja covece imam ideju nemam elektronicara,

punjac od 12v moze i obican adapter sa sintisajzera :-)

voltmetar i rele koji pali punjac kad padne napon na 10.5 volti

kad dodje do 12v on se iskljucuje i rele ukljucuje  malecka lampicu da ga trosi  i to je to. u krug ide.

Amerikanci imaju Kleja a mi... mi imamo MENE :-)))

Ovo bi joska iz temerina resio za 5 min

Kog Kleja?

;)

A čuo sam neke bajkere da tebe pominju u Holandiji prošle godine kada sam bio na nekom kursu... ;D

P.s . - ovo bi nekome ko se razume u elektriku (ili ko se razume u muziku - Cenci ili Sneki npr... ;D) možda i značilo nešto - meni na žalost - ne :(

Ipak - kada pažljivo prepišem tvoje reči na papir i odnesem kod nekoga ko se razume desiće se 1 od 2 stvari:

- ili će neko o'čas posla da mi napravi tu skalameriju

- ili će da se slatko ismeje što sam ispao papan pa poverovao da tako nešto stvarno može da se sklepa... ;D

Šalim se - naravno! Probaću da nađem nekoga ko može to da napravi...

Ili ako ima dobrovoljac - neka se javi. Plaćam pošteno - pare nisu problem - para nema... :)

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Ovakav uredjaj je moguce napraviti,cak sam to imao i u planu,ali vremena nemam...

Sto se tice napona punjenja,12.5V je nedovoljno.Treba ga napuniti na 14.4-14.5V.A dovlojno je ako se na njemu odrzava napon od 13.8-14V konstantno.

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Kod mene je gelasti akumulator, i sreca pa mi je motor na kurblu, jer je polos... Drzi mesec dana, onda ga napunim, pa sve tako, jbg samo malo slab je zbog ventilatora inace ovako, meni ne smeta.. E sad pitanje je dal se mogu puniti ti akumulatori obicnim punjacem za akumulatore( imam neki ruski punjac, dobijen uz ladu, kad je cale kupio novu, 1991godine:))))?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja