Jump to content

Moto Zajednica

BGD-Donji Lapac (Lika-Hrvatska)

Recommended Posts

• U prolazu, 26 postova

Evo...., u petak planiram da se provozam do rodne Like, odlucio sam se za put preko bosne, znaci BGD - Bjeljina - Brcko - Derventa - Pnjavor - Banja Luka - Prijedor - Bosanski Novi - Bihac - Donji Lapac (cirka nekih 600km), malo mi je frka jel idem sam a i od rata sam bio samo jednom i to kolima 2005god!

Pomoglo bi mi kad bi mi neko rekao sta od opreme i papira moram da imam??

Motor se vodi na moje ime, imam i zeleni karton, da li smeta sto mi je registarska tablica ispod repa pa se losije vidi i da li moram da posedujem SRB malepnicu negde na zadnjem delu motora???

Sta mi treba sem kutije sijalica i prve pomoci???

Naravno deo alata i sprej za krpljenje guma je uvek uz mene!!! 

Gledacu malo da uslikam prirodu prelepe Like a ako se nadje malo vremena otici cu i do Plitvickih Jezera! ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5555 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Deo od Bihaca do Bjeljine sam prosao u maju. Sve je ok, put je super, samo malo ima dosadnih delova koridorom. Na Uni posle Bosanskog Novog obavezno svrati u Kafanu-bistro-bike klub ``PAPRO`` ispred mesta Otoka. Vrhunsko mestasce na ostrvu na Uni. To je nekih 20-30km od B. Novog. Od papira zeleni karton, nije lose ni da imas medjunarodnu vozacku mada je retko traze, obavezno fluo prsluk, kupi i nalepnicu SRB, a sto se tice tablice ispod repa to ne znam.

Uglavnom, imaces odlicnu voznju, narocito duz reke Une, priroda je prelepa.

Predlazem i povratak putem Bihac, Kljc, Cadjavica, Mrkonjic, Jajce, Banja Luka. Tkodje odlican put a moze da se vozi poprilicno dobrim tempom. Isto tako dolina reke Vrbas je vrhunski uzitak za voznju. Uklapa ti se i u kilometrazu.

Evo i neka slika od kafanice sa Une.

post-1943-12879001427853_thumb.jpg

post-1943-12879001429178_thumb.jpg

• U prolazu, 26 postova

Deo od Bihaca do Bjeljine sam prosao u maju. Sve je ok, put je super, samo malo ima dosadnih delova koridorom. Na Uni posle Bosanskog Novog obavezno svrati u Kafanu-bistro-bike klub ``PAPRO`` ispred mesta Otoka. Vrhunsko mestasce na ostrvu na Uni. To je nekih 20-30km od B. Novog. Od papira zeleni karton, nije lose ni da imas medjunarodnu vozacku mada je retko traze, obavezno fluo prsluk, kupi i nalepnicu SRB, a sto se tice tablice ispod repa to ne znam.

Uglavnom, imaces odlicnu voznju, narocito duz reke Une, priroda je prelepa.

Predlazem i povratak putem Bihac, Kljc, Cadjavica, Mrkonjic, Jajce, Banja Luka. Tkodje odlican put a moze da se vozi poprilicno dobrim tempom. Isto tako dolina reke Vrbas je vrhunski uzitak za voznju. Uklapa ti se i u kilometrazu.

Evo i neka slika od kafanice sa Une.

Znam ja put, znao sam ga i 89-te,90-te sa 7-8 godina a kamo li sad, taj deo od B.Novog do Bihaca je stvarno prelep, nisam znao za kafanu i klub Papro, e sad to je vec Bosnjacki deo pa ne znam da li je pametno da sa BG-tablama tu stajem??? :) Mislim...., ja nemam nikakve predrasude ni prema kome ali ne znam za ostale??? ;)

Fluo prsluk nemam, dobro si me podsetio! ;)

Taj drugi put Bihac-Bos.Petrovac-Kljuc-Jajce-Banja Luka je isto lep ali tuda stvarno dugo, dugo nisam isao a posto idem SAM ne bih bas da eksperimentisem???

Motor je stvarno dobar, da ga ne ureknem..... ;D, ali je ipak star deset godina pa da nesto ne gecrkne, jest da je Honda ali ko ce ga znati??? :)

Ne znam da li si u Maju isao sam ili sa nekim ali da sam znao deefinitivno bi se prikljucio...

Hvala za info... i poz!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja