Jump to content

Moto Zajednica

Zamalo padoh na Fruskoj Gori juce 17-og jula

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa

Vracam se iz Novog Sada u Sabac i na Fruskoj Gori na jednosmernom delu gde se penjes uz planinu, velika guzva. Mnogo automobila i kamiona. Ali, tamo se juri kao na trkama co'ece! U jednom trenutku pravim gresku koja me je mogla skupo kostati: nalazim se iza kamiona koji zelim da obidjem i krenem, medjutim (istina), nisam pogledao retrovizor. Uf. Pored mene je proleteo jedan plavi automobil al' stvarno me zamalo ne zakaci. Toliko smo bili blizu da sam hvatao ravnotezu kako bih se vratio u normalu...Dakle, moja greska. Kasnije sam na Iriskom vencu seo u neki kafe i vratio film. Covece, moglo je biti gadno. iza idu automobili kao na trkama, da me je ovaj zakacio prosuo bih se dole sigurno...strasno.

Neki dan opet, vozim obilaznim putem oko Sapca i imam cistu traku ispred sebe. Vec pada noc i farovi su upaljeni, u drugoj traci nepregledna kolona i blaga krivina. Tip izlazi iz kolone i zeli da obidje i...pravo ide na mene! Jbt. to je jedno 100 metara ispred...odsek'o sam se..srecom tip se vratio u kolonu...uf..isao sam relativno brzo, oko 120 na sat.

Posle toga odmah, na nekom drugom, sporednom putu, mrak vec dobrano pao kad izlece kamion TAM (dosta taman, cerada i on sam), bez upaljenih svetala i zmigavaca naravno....tu sam isao jedno 80 na sat i primetih ga sa pristojne udaljenosti tako da sam mogao da reagujem. *ebao sam mu sve po spisku kada sam bio paralelno sa kabinom...

Vozio sam i po Beogradu i Novom Sadu, vozaci su vise nego bezobrazni, ali apsolutno neki od njih ne obracaju paznju. Par puta su mi se desile incidentne situacije ali srecom - nista. Uh.

Zakljucio sam da je voznja motorom VEOMA opasna stvar i da se NIKAD ali stvarno nikad ne zna kada i sta moze da se desi. Cak ni najiskusniji ne mogu predvideti sve.

Jbt. kada pomislim, pa nema dana da se nesto nije desilo u voznji...neka incidentna situacija. Eh!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

To je tačno, ti si pogrešio, ali da je vozač tog automobila ikada seo motor i da ima imalo vozačke kulture, zakočio bi i propustio te kao slabijeg, a ne bi pokušao da te kazni zbog tvoje greške.

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Te neobične su često američke. Došao čovek malo kući, pa da se dokaže pred komšilukom.

• Drug član, 1452 postova
  • Motocikl: BMW S1000R

Spel,

Ima raznih vozača a taj što nije predvideo tvoju nameru da kreneš u obilaženje mislim da nije kriv.

Sam si rekao da nisi pogledao. Stavi sebe u u ulogu vozača kola.

Druga situacija kada čovek izleće pa se se vraća u kolonu....

Za takvu "nejasnu" situaciju kada imaš veliku kolonu odakle može da se neočekivano pojavi bilo ko,120km/h koliko si ti išao je previše da bi ti bio siguran.

Tačno je da taj sa kolima pravi grešku ali na kraju motorista izvuče deblji kraj. Malo sporije pa kada se situacija očisti ideš dalje brže.

Onaj sa kamionom ili je neki džovan kome šaša iz dupeta viri ili se čovek zaboravio malo.

Jebiga svi smo na istom drumu.

Brzina je veliki faktor koja utiče na to šta će da desi bez obzira čija bude greška zato vozite brzo samo na deonicama gde je to sigurno, gde nema bočnih uključenja, gde je put dobar i poznat, ili ko ima malo više umeća može i po nepoznatom drumu.

Sve to ti ne garantuje bezbednost ali umanjuješ šansu da padneš jer ne daješ šansu drugome da izazove tvoj pad.

Sposobniji se ponekad lakše izvlače iz neke teške situacije a neiskusni teže, mada ima situacija kada iskustvo ne pomaže ako neko krene na tebe.

Moj moto je da se čuvam drugoga i da im ne dam šansu da pomisle da me nameste i tu se krećem veoma obazrivo jer očekujem sve vreme neki iznenadni potez vozača kola, a kada to prodjem eto prostora za malo gasa i zadovoljstva pa opet sporije pa gas itd.

Da, dobro zvuci tvoja preporuka. Hvala ti, drugarski je. Istina, ja jesam dosta pazljiv vozac pogotovo jer sam na dva tocka tek godinu dana i predjenih oko 5000 km. Moj moto je veoma slican tvom. Istina, malo sam se "opustio" sa novom Harley-kom, medjutim menjam koncept posle ovoga.

Za ovih godinu dana, Bogu hvala nista mi se nije desilo upravo zahvaljujuci cinjenici da vozim sa maksimalnom koncentracijom, bez alkohola i razmisljajuci o svim mogucim varijantama u saobracaju. Nikada ne idem na "prvu loptu", i toga cu se i ubuduce drzati.

Ocemo li u Pancevo danas?

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

.... Vec pada noc i farovi su upaljeni ...

Савет:

Чим стартујеш мотор, упали и светла и по дану вози са дугим... Бићеш уочљивији на путу...

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

eh da ta uocljivost,pa opet ulecu u makazice u sred bela dana sa upaljenim svetlima,pa mi prolaze na 10 cm od retrovizora.Stvarno ima dosta ljudi koje necu nikad razumeti  ???

Hvala na savetima. Inace, drzim upaljena svetla non - stop. Istina, kratka ali, menja li to sta, duga ili kratka?

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R
Чим стартујеш мотор, упали и светла и по дану вози са дугим... Бићеш уочљивији на путу...

• Zainteresovan, 542 postova
  • Motocikl: GS

Cuvaj se druze, ja sam posle udesa otvorio osam pari ociju, gledam i retrovizor i okrecem se i citam im sa lica i sa tockova i opet...nikad se nezna. Pamet u glavu, i cuvajmo se sami.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja