djura 28 Napisano Jul 10, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E pa ovako....posto sam ove godine uskracen za bilo kakav duzi turing (rodio se bebac...posao....konstantna putovanja koja su se i meni, a pogotovo mojoj zeni, smucila...zlatna papuca, a?), odustao sam od “long way whatever” planova i shvatio da je jedini nacin da se provozam kao covek, da strpnem koji radni dan i ceo vikend i zapalim na Alpe. Dokoni Svaba se tu nije pitao nista. On covek ide gde god da ga pozoves. Samo je cekao da vidi gde cemo ;D Plan je bio da krenemo u cetvrtak i vratimo se u utorak uvece. Sest punih dana , sto je za Alpe otprilike – da se userete od voznje. Tako smo i isplanirali put. Ja u utorak popodne shvatam da moram da se vratim u nedelju uvece i tada munjevito menjam plan. Krecemo ujutru. Svabo jel si spreman? Uvek! Nismo spremili apsolutno nista osim odece. Alati (sa kojim i inace ne bih znao sta cu), kitovi za gume, i razna ostala cudesa....ko ce o tome da misli. Nisam cak poneo ni krpicu da brisem vizir a to je jedini i najvazniji komad opreme koji nosim. Svaba je naravno zakasnio pola cuke. Odlazimo na kafu kod mog kuma tu u kraju, odakle krecemo na sva putovanja i gas... Plan za prvi dan je ZG-Maribor-Austrija pa onda rutom 69 ka zapadu pa dokle stignemo. Tako je i bilo. Kroz Zagreb ne mozes da prodjes a da zbog Chale ne izigravas nezvanicnog distrubutera Davidoff-a.....kakav ce to blam da bude kad mi jednom budu otvorili kofer. Klopica na brzaka i palimo dalje.... Stali smo jednom da natocimo...ostalo mi benze jos za 34km a ima da se voooozi... Vozimo ka Mariboru, odnosno do Miklavza gde nas ceka kolega sa v-strom.com.hr koji ce da nam bude tour guide po Sloveniji i delu Austrije. Brzo se pronalazimo. Svaba kao gleda kartu dok meni Renegade puni Zumo zanimljivim rutama. Vidi se da je covek profi. Nije bilo kilometra puta a da nisi ostajao bez daha... Hvala Regenegade!!! Posle jos malo smor voznje, stizemo na pravi pocetak naseg puta: nadmorska visina oko 1100m Stizemo...ah, koliko puta sam u putopisima gledao ovu sliku... ide nastavak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 10, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vozimo se jos malo... Rastajemo se, Renegade ide nazad u SLO a mi u dolinu...pa ponovo u planine....miris planinskog vazduha nas tera da poletimo... Ja sam cak i pokusao, ali debela krava nece da se odlepi od zemlje...ipak vise voli strasse Postujemo sva ogranicenja I ako smo vec preslo oko 700km...neda nam se da stanemo.... Jurimo nevidjenim brzinama....u aerodinamicnom polozaju... i ipak odlucujemo da je vreme za spavanje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 10, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Budimo se, dorucak....idemo dalje...Nockalmstrasse. Jedna od motociklistickih meka... Kao i na sva dobra mesta...ulaz kosta... Penjemo se sve vise... kulijana ja: kulijana krave: Izgubili smo bitku sa biciklistima... Poljubi me jednom snazno... Spustanje ide nastavak..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Jul 10, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka vam cast! Ja sam zbog ove fotke kupio tu istu Hondu da me podseca gde sve treba da idem da se vozim kad porastem i postanem Djura tj Svaba. Svaka vam cast majstori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 10, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sa rute smo morali da skrenemo da bi se Svaba slikao ovde: Ako vam nije jasno (kao sto ni meni nije bilo) u ovoj selendri, negde blizu Zell am See-a, se rodio Ferdinand Anton Ernst Porsche....poznatiji kao osnivac, paaaa....Porsche-a Nastavljamo ka Grossglockneru....pored toga sto je to verovatno jedan od najlepsih uspona na kugli zemaljskoj, hteo sam da proverim jos nesto....videcete kasnije sta... Svaba pokusava da opere kosu ispod vodopada ahhh...priblizavamo se, jos jedna krivinica... jupiiii stari dobri glecer...znao sam da ce me verno cekati....mozda zato sto je tu kojih 10ak hiljada godina... za sada nam je ovo rekord...negde smo na oko pola kilometra visoj visini nego sto je to Pancicev vrh na Kopaoniku. A kada tamo....vremeplov!!!! Ovo smo Svaba pre tacno dve godine: a ovo pre nekoliko dana... OK, super, nego da ja proverim ono zbog cega sam se popeo ovde.... Ovo je nalepnica koju sam zalapio tada: NEVEROVATNO, ALI I DALJE JE TAMO!!! Jos jedna cudna stvar....kako sam samo slinio na ovu sliku koju sam slikao pre 24 meseca: sta ti je zivot.... ;D idem da spavam, nastavak sutra kad stignem.... Najbolje je pred nama...ovo je bilo zagrevanje....ma ni zagrevanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mg011 5 Napisano Jul 10, 2008 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za Gmünd!!! ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alesta 0 Napisano Jul 11, 2008 U prolazu, 79 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast,prelepo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 11, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo dalje. Cetvrtak je popodne. Treba da se stigne do Garmish-partenkirchena koji je u Nemackoj, udaljen par stotina kilometara od mesta na kome smo sada. Ko je zaboravio da skloni ovaj sneg u julu??? Silazimo....Garmisch na vidiku.. Vreme je pocelo da se kvrari...Negde 20km pre Garmischa nas pere i prva i jedina kisa na nasem putovanju. I ako pada prilicno jako, tempo ne smanjujemo. Prikljucuje nam se jos jedna ekipa od 4 1200GS i dalje vozimo zajedno. Na momente mi nije jasno kako voze tako brzo. Kisa...idemo po lokalnim putevima i preko 120-130....gume drze, asvalt takodje.....dje smo mi a dje je Evropa Smestamo se u hotel, odlazimo na klopu. Vec je 21h, malo smo umorni. Vozimo od 8 ujutru. Kisa pada kao da joj je to poslednje u zivotu...celu noc. Jutro svice, sve zivo isparava, ali je kisa prestala da pada. Sve je mokro oko nas, ali imamo osecaj da je to bilo to. Dalje ide samo na bolje. Bili smo u pravu... Vozimo se ka prvom cilju putovanja...jos nekih 700, 800 metara ;D BMW Motorrad days 2008. E sada, ne postoji ni teoretska sansa da vam opisem sta je to u stvari. Zamislite jedan od najlepsih predela na ovoj nasoj planeti, pa onda zamislite da je sve to uredjeno bas onako kako to rade Nemci, pa zamislite nekih 20.000 BMW motora, pa zamislite stotine novih novcatih svih zivih modela koje BMW poseduje a vi birate koji cete da vozite, birate instruktore za offroad.... i sve to, znate li koliko kosta?? NISTA!!!! Dobar dan, ja bih da uzmem npr. ovaj R1200GS Adventure da ga pokidam po kamenju, pesku, blatu, da mi ispadne jedno 300 puta i td. A naravno gospodine, popunite ovaj formular (glupost neka, ime prezime, br. dozvole i da preuzimas odgovornost ako se tebi (ne motoru) nesto desi). Komedija. dakle...ulazimo kroz vrata raja.... ide nastavak.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Jul 11, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Lijepo ste se navozali... Vidi se da ste i uživali... Sad ste postali pravi iron butt-si... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 11, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Malo "random" slika Pazite sad ovo. Posto je celu noc padala kisa, pedantni nemci su obezbedili dovoljnu kolicinu dascica da se stave pod copavu kako ova ne bi propadala u zemlju: Nesto malo reklame za Markoneov proizvod: Zasto su Hrvati tu gde jesu a mi tu gde jesmo. Pogledajte gde su dosli da predstave svoju zemlju: Svaba sa karbon integral na glavi (1400EUR) Ima 900 i kusur grama. Stvarno remek delo Bice slika iz kampa posle jos, a sada da predjemo na pravu stvar. Svaba dolazi sav slogiran i kaze mi - ajde da odaberes motor, prijavio sam nas da cepamo po sumi! Kakav motor, kakva suma??? E to je ono sto sam pominjao malopre.... Kazu da ovi momci znaju znanje... Odavde pocinjemo i palimo negde u sumu uzbrdo: Svaba bira F800 a ja laku konjicu: Posle cemo da se promenimo. Da napomenem da smo mogli da odaberemo BILO KOJI BMW-ov off road model. Velike GS-ove vozimo obojica a i cine nam se preteskim za kaljugu kroz koji treba da idemo tako da je ovo nekako bio logican izbor Poslednje pripreme: Slika sa voznje naravno nemam, ali to je nesto najludje sto nam se desilo u zivotu!!!! Ovako smo izgledali na kraju (ne, niko od nas nije pao, ali smo prolazili kroz bare, jezera, kaljuge, sume, blato, travu....i zato tako izgledamo ;D) imao sam blato i u ustima... Moram da idem...bice nastavka veceras.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Jul 11, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Od tebe (i tebi) super a od mene jedno veliko i iskreno WOW Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jul 11, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redoran 73 Napisano Jul 11, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast momci slike su fenomenalne. ajmo dalje, josss slikaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Jul 11, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Kapa dole za ovo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 11, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jos malo slika.... Ovaj K je za Smajsera (kad dodje iz Bretanje - a da, ekskluzivna informacija - Smajser je seo sa zenom na stroma i krenuo ka Normandiji i Bretanji da obilazi zamkove....dokono, dokono...) Mikko pogledaj airbrush sa ovim dvokrilcima: SW motech je imao svoj stand a nanjemu moja prva ljubav... sad ide serija sidecarova. Ljudi, koja je to izrada, preciznost, zavrsna obrada....pa dodje mid a kupim jedan. Obratite paznju na ove sa dva mesta u prikolici. Ide cela cetvoraclana porodica na put. ah da...Touratech je tu, ofkors kacige za badava... pa jos malo svacega... imali smo i safetycar za nedaj boze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Jul 11, 2008 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu zavidim vam :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Jul 11, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan NE SERIIIIIIIIIII cek cek, jel sam i ja bio sve ovde ;D ;D ;D pa od sad kad se vratim sa puta necu vise da gledam slike, samo citam Djurine putopise..... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Jul 11, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan uhhhhhhhh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Jul 11, 2008 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Mrzim vas. Ja kad se scucurim stajem na jako malo mesto, pa sledeci put da me ponesetu u bocni kofer, pa mozda vam i oprostim. Uzivajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 11, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan OK, to smo videli....vec je podne, Cris Pfeiffer (ili kako mu se vec pise ime) je upravo pocinjao svoj show, ali nas dvojica se znamo jos iz Beograda, tako da....so long sucker...we are going further west.... Posto smo imali dan manje nego sto smo planirali, nagazili smo...malkice....191kmh sa 3 kofera i aerodinamikom kao kuciste od Pentiuma IV, nije bas mala brzina. Ulazimo u Svajcarsku i prelazimo je CELU za 2,3 sata...ali bukvalno celu. Usli smo na istoku, negde st. Galena i izasli skoro kod Zeneve. Silazimo sa autoputa negde kod Lozane...nemamo pojma kad cemo da stignemo u Chamonix (Šamoni) tako da ipak resavamo da rezervisemo hotel da ne bauljamo u ponoc ovako lepo cisti po mestu gde se vozi svetski kup i verovatno najfancy mestu za skijanju u Francuskoj. Krece uspon....jedan od najlepsih koje sam video u zivotu....vozimo granicom Svajcarske i Francuske (na CH strani), penjemo se...vise ne znam ni gde se penjemo, a put vodi kroz vinograde... pogled iznad... Nailazimo na granicu. CH nije u sistemu sengena tako da je CH granica ka ostatku Evrope, kao i recimo granica srbije i Madjarske...bar je tako svugde osim ovde: Nema zive duse....nigde nikog. Kao napustena naplatna rampa.... OK, idemo dalje...jos uzbrdo... Posle oko sat vremena voznje stizemo na cilj za taj dan... Hotel nas ceka na mestu gde je Zumo i rekao da ce da bude (Zumo je inace posebna prica...jebao nam je milu majku u par navrata....) Prporucujem sobe sa pogledom na najvisi vrh Evrope - Mont Blanc Na terasi uz cedjenu pomorandzu...ujutru je pravo osvezenje... Vecera, spavanje....dorucak...idemo dalje.. Danas nas ceka najuzbudljiviji deo puta i krajnji cilj - Col d'Liseran, najvisi prevoj Evrope (postoji jos mozda 2 mesta koja su neznatno visa, ali su to dead endovi. Dodjete i morate istim putem nazad, sto je, priznacete, los fazon..) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 11, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i to je to....posto nismo ni Koma ni Dane...gorska sluzba je ipak preliki zalogaj za nas, odlucujemo da kroz Mont Blanc prodjemo - tunelom Dozivljaj je, jebes ga...preko 13km...security na nivou. Razmak izmedju vozila 150m, brzina strogo ogranicena na 70kmh (na izlazu su karabinjeri sa vec spremljenim kombijem za pametnjakovice). Prolaz kroz tunel - 44EUR za nasa dva motora. Zabranjeno bilo kakvo zaustavljanje cak i na ulasku u tunel, ali sam ipak uspeo da uslikam Svabu kako nestaje tamo negde u rupi... ovako to izgleda iznutra ovo sam ja na izlasku (ili ulasku, ako ste Italijan ;D)....ahhh 13km na 70kmh ume da se oduzi odoh, danas zavrsavam, obecavam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Jul 11, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan predivno stvarno lepa voznja slike nama reci za njih stvarno ekstra provod i uzitak gledati vasu voznju slike i putopis,ljudi samo se vozajte kad god mozete i pravite ture i putopise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shvaba 17 Napisano Jul 11, 2008 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan aaaaaaaa oduvek sam hteo da posetim fabriku gde se prave one lepe hemiske i penkala ;D ;D ;D ;D ;D KONACHNO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Jul 11, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan i to je to....posto nismo ni Koma ni Dane...gorska sluzba je ipak preliki zalogaj za nas, odlucujemo da kroz Mont Blanc prodjemo - tunelom Svaka čast još jednom, zaslužili ste ovakvu uživanciju I što bre niste popeli Mont Blanc, supeee je gore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Jul 11, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan http://www.viamichelin.co.uk/viamichelin/gbr/dyn/controller/Itineraires?strStartCityCountry=612&strStartAddress=&strStartMerged=verona&strDestCityCountry=612&strDestAddress=&strDestMerged=balzano&x=36&y=13&ie=UTF-8 alpi,tj dolomiti... ovaj dio sam prosao u decembru,ljudi ako imate priliku obavezno!!! nikad nijesam vidio manja a bogatija 'sela'! imaju svoje staze sa uspinjacama,sela po 20kuca max a izgledaju kao dvorci. asfalt... nevjerovatan... prvom prilikom idem opet tamo ali ljeti viamichelin nesto brlja,ako vam ne otvori probajte sami rutu da ukucate polazak italy verona mjesto dolaska italy bolzano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...