koma 736 Napisano Jul 7, 2008 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Prelep i pretezak vikend. Odavno se nismo vise izmorili na oranju. Polazak na Staru negde oko podne u subotu. Ujutru je Rajko (Patak) sa Cokom vario prikolicu, nesto smo prepravljali i budzili da mogu da stanu tri motora. Stajanje na OMV da se uzme benzin, voda i naravno sladoled. Stizemo na Staru kod prijatelja Vladana iz Knjazevca, prelepa brvnara, nema struje, prelepo. Vec je kasno, nekih 18h ali resismo da krenemo do Midzora da se provozamo. Oblaci se navlace polako ali mi se nadamo da ce sve biti kako treba. Velika greska. Malo slika sa vecernje voznje. I ovde nastaju problemi. Prilikom spustanja niz ove strmeke ostajem bez ulja u prenjoj kocnici. Popustio je sraf na kljestima i isciruleo je ulje pod pritiskom. Dajem Rajku kao najiskusnijem da proba da se popenje iz rupe do vrha, kocenja nema. Medjutim u tom trenutku navlaci se magla na vrhu, Rajko je vec ispred nas. Kako je bio skoncentrisan na voznju, klanac ga je povukao na drugu stranu i nestade covek u magli. Vec je 20h, ne vidi se nista od magle, on bez kocnica negde na grebenu u magli gde su odroni ogromni. Pokusavamo da se nadjemo ali bezuspesno, turiramo motore, nigde nikoga. Vec ja pao mrak, Coka srecom ima hard enduro sa svetlom, silazimo nekako do hotela ali je vec 22h. Oko 23h pojavljuje se Rajko, mrta umoran. Sta se izdesavalo.\ On je usao u oblak, nista ne vidi vise. Bili smo udaljeni nekih 200m ali on jednostavno ne vidi kakav je teren. Kako krene da se spusta pocinje da pada u ambis i krece nazad. Napravio je par krugova po tom vrhu i kada je video da nema gde sa crossom bez kocnica, ostavlja ga negde u kleci i krece da se spusta niz padinu ( ja bih rekao ambis ) ka Kozarnici. Posle nekih 500m je izasao iz oblaka ali je bio vec jako nisko da bi se vratio. Onda je usao u sumu ali nije se videlo apsolutno nista. Sreca pa je imao full cross opremu sa svim plastikama. Bukvalno je isao i samo propadne sa stene jer nista ne vidi, leteo je tako i po par metara, odbijao se od stena, sve vreme lupao kacigom, laktovima, kolenima... ali cross oprema je odradila svoje. Docepao se livade, nasao neku kolibu i ljude, probudio ih i vratili ga gore na planinu. Od povreda nista, samo sto ga je dupe bolelo, tu nije imao stitnike ;D ;D U kolibi klopa i izmuceni Rajko Nedelja, prelepo jutro, idemo da trazimo moje magare negde u planini, ne znamo gde je ali pretpostavljamo. Imali smo slucajno kociono ulje. Sedamo sa Vladom u dzipa, inace on vozi i trke sa dzipovima, i pravac u planinu. Nalazimo magare kako spava u sred kleke negde u provaliji. Popravljamo prednju kocnicu i pravac na voznjicu. Tereni prelepi i iskreno malo preteski jer je sve pod klekom, strmo, prevrcemo se ali uspevamo da izadjemo na vrh putem gde niko ne ide Pakujemo se, Vladan vec spremio rostilj. Bili su zabrinuti jer smo se ceo dan lomili po sumi i klekama, nije bilo ni traga ni glasa od nas. i polako kuci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jul 7, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan a ja mislio da je meni bio zanimljiv vikend avantura i po! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Bogami, vi stvarno znate da zivite! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6308 Napisano Jul 7, 2008 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je prava uzivancija, svaka vam cast ! Bez punog rezervoara goriva, flase vode i kasno se u planinu ne krece, no sad to znate i sami Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4748 Napisano Jul 7, 2008 Ne silazi, 5546 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo gledam ove slike i nasladjujem se! Planina rulez! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koma 736 Napisano Jul 7, 2008 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je prava uzivancija, svaka vam cast ! Bez punog rezervoara goriva, flase vode i kasno se u planinu ne krece, no sad to znate i sami Ma znam ja to, nego ajde kao samo na min da se provozamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan DO YAYA :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ RIDER 8 Napisano Jul 7, 2008 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Ludo burazeru ;D ;D Ocuuuuuuuu i ja sa vama :'( :'( Svaka cast na voznji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Е тако се то ради, земљорадници и ранораниоци! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 7, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Alal vera testeraši ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Jul 7, 2008 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan A ja mislio da sam dobar u crossu.... Zeznuste me... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
patak 108 Napisano Jul 7, 2008 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je prava uzivancija, svaka vam cast ! Bez punog rezervoara goriva, flase vode i kasno se u planinu ne krece, no sad to znate i sami Naravno, i ključ 12 ( za testeru) , krstasti šrafciger i ulje za kočnice. Još da imamo farove, kakvu bi noćnu enduro vožnju organizovali... A benzina i vode u flaši nam i nije nedostajalo, jedino da sam doneo jednu divlju svinju...to bi bio novi predmet za polaganje ovima iz GSS-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 8 Napisano Jul 7, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan E stvarno ste kraljevi, svaka vam cast !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglager 2 Napisano Jul 7, 2008 Svrati ponekad, 143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ladno ste motore vozili na prikolici i presli toliki put da ih uprljate u blatu. Zar nije bilo blata negdje blize ;D ;D ;D Lijepe fotke i slatka avantura, bez obzira sto ste ublatnjavili motore ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vieri-duke 0 Napisano Jul 8, 2008 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Ladno ste motore vozili na prikolici i presli toliki put da ih uprljate u blatu. Zar nije bilo blata negdje blize ;D ;D ;D Lijepe fotke i slatka avantura, bez obzira sto ste ublatnjavili motore ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Jul 20, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Extra!!! Bravo, majstori! Ovim ce te potaknuti mnoge enduro pohode... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Jul 20, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan e debeli ! ;D ;D ;D Bravoooooo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaljavi 1 Napisano Jul 29, 2008 U prolazu, 16 postova Lokacija: bgd Motocikl: BMW Prijavi odgovor kao problematičan Bez reci !!curi voda na usta,nisam davno video bolju akciju...vrlo rado bih sa vama.Ps.ako vam zatreba prikolica,imam ih dve i svakom mogu da budu dostupne.Svaka cast za akciju... :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miges 0 Napisano Jul 29, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Nisam zatvarao usta dok sam citao i gledao ovo ;D! Svaka vam cast momci, samo tako nastavite... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan au kakva voznja i dozivljaj pa vama nikad nije dosadno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 31, 2008 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Patak i ostali (koje nazalost ne poznajem)..........BRAVO ! Odlicne slike, i kao sto se vidi super avantura. Predlog - drugi put ponesit male motorole (radio stanice) da ostanete u kontaktu posto vec volite po magli da se vozite. A sad ozbiljno, lepo je proslo..........moglo je biti stete, pamet u glavu. Prijatelju, vidim da je bilo vredno onih nekoliko kros trka na kojima si ucestvovao, sad imas tehniku (mozda jos malo snage) i samo napred.... Pozdrav, iz Afrike...... Marokanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Jul 31, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Lepo nema sta .Stara planina uvek ima dfa pokaze nesto novo.U najskorije vreme moram i ja na neku ovakvu voznju ,godinama se spremam i sve kao nesto odlazem zbog vas ima da se aktiviram pod hitno.Ovo je stvarno raj za dusu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...