brutus 4 Napisano Jun 26, 2008 Svrati ponekad, 416 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Postoji i problem kad hoćeš nekom da pokažeš u vožnji da stavi kacigu, a on konta da mu govoriš da nije normalan, jer pokazuješ na kacigu tj. glavu... Svaki put se posvađam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spectra 1 Napisano Jun 30, 2008 U prolazu, 68 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: DL1000 V-Strom 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, upravo sam se vratio sa puta od 3000km na dva točka (Srbija - Italija). Moram da ispričam šta mi se desilo u Veneciji: Parkiram ti ja lepo motor u garažu (ko velim Itlalija je to bolje da platim 15 eura nego da ga ne nađem sutra). Sutradan, se odjavim iz hotela dođem brodom do trga vukući bočne kofere i kacige, na +36, i kako je garaža prekoputa druma, udaljena jedno 20m od mesta gde smo izašli, smestim ti ja ženu u hlad i odem po motor, pritom ne ponesem kacigu. Kad sam platio, na izlaznoj rampi sa parkinga panduri, nabili naošare i kuliraju u hladu, taman kad se rampa podigla, ja shvatim da me pandur gleda u čudu, i počinje da maše rukama i da se dere: stupido, stupido ...pokazujući rukom na glavu, ja mu pokažem rukom prema ženi koja je stajala sa stvarima i kacigama oko 20m udaljena, on počinje da urla da ODMAH PARKIRAM MOTOR I DA ODEM PEŠKE PO KACIGU!. Ja mu se izvinem, ugasim motor, ostavim ga na sred rampe, odem po kacigu, stavim je na glavu, pomerim motor sa rampe i prošetam do njih čisto da vidim šta kaže italijanska policija na ne nošenje kacige. Pandur me začućeno pita da li sam normalan, odakle mi ideja da uopšte sednem na motor bez kacige, ja mu objašnjavam da je to 20m van puta, itd, on vrti glavom i kaže, prvo kaciga pa onda na motor! Posle mi je drug italijan ispričao da su u njihovm gradu to rešili tako što su sve koji ne nose kacige smatrali tehnički neispravnim i isključivali uz kaznu iz saobraćaja, lepo parkiraju motor sa strane, uzmu ti dokumenta i vrate ti kad dođeš u policiju sa dokazom da imaš kacigu (račun iz prodavnice na tvoje ime). kako naravno niko nije imao račun, morali su kupiti novu kacigu, pa vidi troška...(usput odmah zovu pauka da ako si nepropisno parkiran da ti odnese motor, pa te tu još lupe po džepu). Policija je to objašnjavala analogijom da je to isto kao da voziš automobil bez šoferšajbne, vrata, haube, pa pošto nisu mogli glavu da šalju na tehnički pregled, tražili su račun kao dokaz da imaš kacigu. naravno u policiji je bila strašna gužva, birokratija, pa se dešavalo da čekaš po 15-20 dana da ti vrate dokumenta. Sada ti momentalno daju neke silne tačkice, i otprilike dva puta bez kacige i ostao si bez dozvole... Za sedam dana vožnje po Italiji, NIKOG ali NIKOG nisam video bez kacige!!! Čim sam se vratio, praznih glava na sve strane. Mislim da treba da pišemo peticiju za savesniji rad policije.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Jun 30, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan podrzavam te spectra! to je policija,to je narod! ;)e kad bi tako bilo kod nas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1384 Napisano Jun 30, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan kad bi to kod nas zazivelo,samo nece skoro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 742 Napisano Jun 30, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, upravo sam se vratio sa puta od 3000km na dva točka (Srbija - Italija). Moram da ispričam šta mi se desilo u Veneciji: Parkiram ti ja lepo motor u garažu (ko velim Itlalija je to bolje da platim 15 eura nego da ga ne nađem sutra). Sutradan, se odjavim iz hotela dođem brodom do trga vukući bočne kofere i kacige, na +36, i kako je garaža prekoputa druma, udaljena jedno 20m od mesta gde smo izašli, smestim ti ja ženu u hlad i odem po motor, pritom ne ponesem kacigu. Kad sam platio, na izlaznoj rampi sa parkinga panduri, nabili naošare i kuliraju u hladu, taman kad se rampa podigla, ja shvatim da me pandur gleda u čudu, i počinje da maše rukama i da se dere: stupido, stupido ...pokazujući rukom na glavu, ja mu pokažem rukom prema ženi koja je stajala sa stvarima i kacigama oko 20m udaljena, on počinje da urla da ODMAH PARKIRAM MOTOR I DA ODEM PEŠKE PO KACIGU!. Ja mu se izvinem, ugasim motor, ostavim ga na sred rampe, odem po kacigu, stavim je na glavu, pomerim motor sa rampe i prošetam do njih čisto da vidim šta kaže italijanska policija na ne nošenje kacige. Pandur me začućeno pita da li sam normalan, odakle mi ideja da uopšte sednem na motor bez kacige, ja mu objašnjavam da je to 20m van puta, itd, on vrti glavom i kaže, prvo kaciga pa onda na motor! Posle mi je drug italijan ispričao da su u njihovm gradu to rešili tako što su sve koji ne nose kacige smatrali tehnički neispravnim i isključivali uz kaznu iz saobraćaja, lepo parkiraju motor sa strane, uzmu ti dokumenta i vrate ti kad dođeš u policiju sa dokazom da imaš kacigu (račun iz prodavnice na tvoje ime). kako naravno niko nije imao račun, morali su kupiti novu kacigu, pa vidi troška...(usput odmah zovu pauka da ako si nepropisno parkiran da ti odnese motor, pa te tu još lupe po džepu). Policija je to objašnjavala analogijom da je to isto kao da voziš automobil bez šoferšajbne, vrata, haube, pa pošto nisu mogli glavu da šalju na tehnički pregled, tražili su račun kao dokaz da imaš kacigu. naravno u policiji je bila strašna gužva, birokratija, pa se dešavalo da čekaš po 15-20 dana da ti vrate dokumenta. Sada ti momentalno daju neke silne tačkice, i otprilike dva puta bez kacige i ostao si bez dozvole... Za sedam dana vožnje po Italiji, NIKOG ali NIKOG nisam video bez kacige!!! Čim sam se vratio, praznih glava na sve strane. Mislim da treba da pišemo peticiju za savesniji rad policije.... Svaka im cast, a i tebi na prenesenim iskustvima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 49 Napisano Jun 30, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekose drugi, teskooo je neke naterati da nese kacigu. Ali je cinjenica da ima mnogo vozaca-pocetnika koji su juce seli na motor. I sve ih je vise. Jeste da oni vec imaju izgradjene stavove o tome ali je lakse uticati na njih. I (skoro) svi oni prodju kroz auto-skolu. Podeliti flajere autoskolama. Uz flajer i kratak razgovor, imace nekog efekta na buduceg motoristu/bajkera/pozera/... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Jun 30, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan E vidis to bi bilo dobro! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanLaki 0 Napisano Jun 30, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan pa pošto nisu mogli glavu da šalju na tehnički pregled E mislim da je u tome problem, onaj lekarski pregled pre upisa u auto skolu ne bi trebalo da se sadrzi od provere vida, refleksa...vec bi mogli i malo ozbiljnije da "zavire" u glavu potencijalnih kandidata za dozvolu. A flajeri su uvek dobrodosli kao i ozbiljnije kontrole saobracajne policije (prosto ne mogu da poverujem da sam ovo rekao). Ne znam koliko su ukljuceni motorciklisti u taj novi zakon u saobracaju, ali za nenosenje kacige trenutna kazna je za mene obicna sprdnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Jun 30, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan i za mene je sprdnja! svi nasi zakoni su sprdnja i svi se nesprovode! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spectra 1 Napisano Jun 30, 2008 U prolazu, 68 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: DL1000 V-Strom 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ja predlažem da kontaktiramo B92, i ostale sajtove da tražimo da budu sponzori i da stavimo na njihov sajt neke slike, da li neko zna gde da nađem one slike sa Tajlanda gde su bili bilbordi sa slikama unesrećenih ljudi sa komentarima, recimo neću da nosim kacigu jer ne izgledam lepo, a na slici tip unakažene glave? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spectra 1 Napisano Jun 30, 2008 U prolazu, 68 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: DL1000 V-Strom 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Evo linka što je castor postavio temu 25.11.2007 http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=12427.0 Možda da se organizujemo i prevedemo tekst i obradimo slike, pa da postavimo po netu, pošaljemo policiji, novinama, itd i tražimo da nam daju besplatno prostor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SH@NE 3 Napisano Jun 30, 2008 Svrati ponekad, 234 postova Lokacija: Novi Sad(novo naselje) Prijavi odgovor kao problematičan a sto nebi potpisali peticiju da se na rts pusta jednom nedeljno sat vremena u sastavu sat plusa! o svemu vezano za motocikliste(voleo bi da se urednici izjasne o tome); manise b92 ti samo gledaju svoje dupe! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...