Jump to content

Moto Zajednica

Ima li smisla ???

Recommended Posts

• drkadzija, 1232 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Vozim se večeras po ns i naravno vidim gomilu ljudi bez kaciga na motorima raznih tipova, obično kad se nađem sa takvima na semaforu ako procenim da su iole smisaoni savetijem im da stave kacigu zarad sopstvene bezbednosti. Ali ono što večeras videh prevazilazi i najveće idiotizme. >:( Lik na fazeru 1000, ide levom trakom na bulevaru kao da će  skrenuti levo i odjednom skreće ispred dve kolone vozila desno u ulicu,  :o što je naj gore iza njega sede dve  :o :o :o :o :o :o devojčice od 17-19 godina i svi naravno bez kaciga. :o :o :o :o :o

Sve ovo me je navelo na razmišljanje dali eventualno ima EFEKTA odštampati flajer sa svim onim divnim sličicama sa "live to ride , ride to DIE" i deliti ljudim apo raskrsnicama da vide u šta se upuštaju. Svojevremeno sam nekim svojim prijateljima  uz kafu onako ovlaš pokazao sajt i ukazao na značaj nošenja opreme, i dalo je efekta.

ŠTA VI MISLITE DALI FLAJER IMA SMISLA?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

za razumne da, ali nekima nista nece da pomogne,mozes i da ih krstis nece mnogo biti od pomoci

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

nekima ni krastavac u dupetu ne bi pomogao....dzaba za neke,,a za neke ..mozda i bude imalo uticaja,,,dan dva....vuk koji jednom oseti meso leba vise ne jede.....

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

kako da nema smisla. pa to je Propaganda. da ne razvijam sad teoriju - svi dobro znaju sta sve Propaganda moze da uradi. Propaganda je posebno delotvorna ako je u kombinaciji sa Sankcijom i Motivacijom. Poruka stigne do svakoga, neko je shvati pre neko kasnije, neko je primeni pre neko kasnije. Ali uvek ima smisla.

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Te dve devojke roditelji treba da nauče da ne sedaju sa takvim mamlazima na motor, ali pošto roditelji možda nisu bajkeri, onda i nemaju ljudi pojma šta se dešava. Radije ću ćerki kupiti motor da sama vozi, kad dođe vreme, nego da je voze takve kamikaze.

• Ducatista, 2915 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

za razumne da, ali nekima nista nece da pomogne,mozes i da ih krstis nece mnogo biti od pomoci

Razumni na put vec krecu sa, bar kacigom na glavi. Ovih dana sam bas posmatrao ko i kako sve vozi motore. Mogu da kazem da je kaciga u manjini. Iskreno meni i ruzno izgleda kad vidim nekog na motoru a da nema makar kacigu. To me prosle godine odusevilo dok sam malo svrljao Evropom. Svi ali bas svi nose kacige. Bre pa bilo je likova koji voze R motore u odelu i kravati. Xtra kool izgleda. Meni je i glupo da vozim bez kacige, nekako ne vidim svrhu pa samim tim mislim da je i flajer koji je meni dodeljen bacen papir jer nista novo nisam saznao. Sto se tice onih frajera koji u centru grada voze po 120+ a na otvorenom ne prelaze 100, njima nikakva propaganda ne moze da pomogne. Oni su popili svu pamet ovog sveta i Rosijevi su naslednici, tako da, bar po mom misljenju i njima je flajer bacen papir.

• Svrati ponekad, 234 postova

Ima!te comane koji imaju motor da bi se kurcili !treba nauciti reda!

nema smisla da uzimaju tudje zivote!pa naprimer jedan gari iz moje skoli ima

rs 125 ,i ja ga pitam sto nenosis kacigu? njegov odgovor:ocu da me vide ,da znaju da sam to ja!

NIJEEEEEEEEE ZA SVAKOGA MOTOORR! >:(

• Zainteresovan, 599 postova

Za flajer ne znam, budalama nista ne moze da pomogne sem naklonost Boga ali i on se umori i digne ruke !!

Ono sto znam rekao sam cerkama: ako ih zateknem na mestu suvozaca na motoru polomicu njih,motor i njega. Bolje ja da je lomim nego neki krelac koji hoce da se dokazuje,naravno,na pogresan nacin. Deluje bezdusno i surovo,zar ne? Neko bi rekao da njegova deca su dovoljno pametna da ne sednu na motor sa kojekakvim tipovima. Moguce,moguce.  Moguce da su i mohja deca pametna,cak pametnija od oca ali hocu da shvate ozbiljnost mojih reci u bukvalnom smislu. Jer kada se Bog umori i digne ruke on previdi da iza sedi neka dobra i nevina dusa koja po pravilu strada.

Zato,obratitie paznju na tu decu koja stradaju ni kriva ni duzna a oni koji drze volan sigurno nisu neduzni kada tako voze !!

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Flajer sam po sebi ne znaci nista, tj. znaci, mozda, vrlo malo. Setite se svi kako reagujete na flajere i kojekakve papirice koje nalazite u postanskom sanducetu. To se uglavnom baca bez gledanja.

• Svrati ponekad, 416 postova

Ja sam probao klincu na nekom veeeelikom skuteru, prevelikom za njega, da objasnim da je pametno da stavi kacigu na glavu i tako to, on me je samo hladno pogledao i rekao: ko te j..ebe... i otišao... Da nisam vičan samokontroli, pokazao bi mu ko ga j..ebe... Nekad kidanje svojih živaca nije vredno idijota koji će saznati da kaciga nije žig srama, tek kad lupe glavom o nešto tvrdo... Nadam se da neće biti kasno za njih...

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

Mislim da flajer za slikama (normalno gde se sve vidi) ipak ostaje u necijoj glavi.Ako i jedan od sto takvih promeni navike onda je to uspeh. Uvek sam za takve akcije.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Mozda bi taj flajer trebalo pokazivati klincima sto sedaju na (maxi) skutere a bogami i na malo slabije r-ove,oni to brze upijaju i nauce..ko ce nauciti matore konje (mada to matoro je 20-25 godina),kojima motor sluzi kao neka vrsta statusnog simbola,simbol debilastog dokazivanja..isto kao i mobilni..baja nosi N95 a ne znam aplikaciju da instalira a kamoli nesto vise...

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 s k1

@Brutus ako je skuter crna gilera nexus 250,znam o kome prichash,to mi je drug........

Ma ima debila kakvih hocete... al ja mislim da kod takve vrste ljudi ne pomazhe nishta dok se ne opamete.... Nemam motor trenutno al dok se vozim kolima,autobusom,stvarno se svega nagledam.... da ne poverujesh....

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

vuk koji jednom oseti meso leba vise ne jede.....

Kako si znao?  ;D

Ja više nikome ništa ne savetujem... Imaš svoj život i mozak i koristi ga, ja za druge da mislim neću a posebno neću da me neki bez mozga gledaju na semaforu kao da sam mentol što nosim kacigu... Umri mlad i budi lep leš

Jedino je tačno to da bi oduzimanje motora na 30 dana rezultiralo time da bi više ljudi nosilo kacigu...

Pa ako imaš, plati na licu mesta, a ako nemaš dođi u SUP sledećeg meseca...I tabanaj kući...

Pa se onda postavlja pitanje da li nositi dovoljno novaca ili kacigu ;)

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: CB125 K3

Mislim da je flajer odlicna ideja.

Ukoliko neko zeli da finansira stampanje, ja mogu da uradim dizajn i pripremu za stampu 4free.

Juce me je pored Sajma pretekao lik na nekoj RR hondi, od "opreme" na sebi je imao kupace gace i nista vishe! Ni japanke!!!?

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: xtx660

ma novi sad je puko totalno,ja mozda vidim da 10 % motorista nosi kacigu a svi voze nove motore od preko 150 ks..jos kad vidim da u papucama voze  ::)..e da jos me danas pandur pita onako zacudjeno sta ce mi kaciga?? jeste da nije bio saobracajac nego prasinar al opet brate pandur to da me pita..

::)..e da jos me danas pandur pita onako zacudjeno sta ce mi kaciga?? jeste da nije bio saobracajac nego prasinar al opet brate pandur to da me pita..

Boze sta je to sa nasom policijom????????? ???

To se zove policija!

U novm sadu mozes kad god hoces,gde kod hoces da ucestvujes u saobracaju bez adekvatne opreme!

policija zabusava ;cast izuzecima kojih je u manjini, pa ovde klinci voze kola sa 14,15 godina!

za skutere se dozvole dobijaju vecinom znate i kako!pola motora vece kubikaze se preko veze registruju  kao manji!i onda

su klincima dostupne puno ozbiljnije masine!

ma novi sad je puko totalno,ja mozda vidim da 10 % motorista nosi kacigu a svi voze nove motore od preko 150 ks..jos kad vidim da u papucama voze  ::)..e da jos me danas pandur pita onako zacudjeno sta ce mi kaciga?? jeste da nije bio saobracajac nego prasinar al opet brate pandur to da me pita..

Pa kad nema koga... Niko ne nosi kacigu ;D

• Svrati ponekad, 252 postova
  • Motocikl: Yamaha xj600 S Diversion

Kad vide do chega dovodi k*** na ulicama,mozda se bar 1% priseti slike sa flajera ili samog prisustva katasrofi na putu pa kaze sebi, "E,vidish...oprema mozda i nije tako losha stvar...mozda moze da mi sachuva dupe od chishcenja asvalta a glavu od  naprsnuca..."  Ma...mozda prosto tome nema leka...dok jednom ne pocheshe sopstvenu bulju na asvaltu,nece se opametiti...a vec prilikom sledeceg sedenja na motoru imace u vidu shta znachi bezbedna voznja,tj-oprema/....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja