Motorcyclist 17802 Napisano pre 9 sati Integrisan, 5252 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je tako. 4l ulja ispod 3000 din, polusinter, jaso ma2. Ne trazim dalje za sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2876 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 4974 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je tako. 4l ulja ispod 3000 din, polusinter, jaso ma2. Ne trazim dalje za sada.Не стварно, уместо да се људи радују разумној цени и користе га(полуаутоматици, Педе, китајци вон гаранције) па они би требали први да "стану у ред".Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7622 Napisano pre 9 sati Drug član, 3144 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Libero said: Nema Fuchs Silkolene Pro 4 XP 10W-50. Provereno više puta, zato i postavljam pitanje. ...zato se napiše koji si grad.. Da možemo da ti pomognemo.. City of sillywalk mi ne otvara na Google, Stanley Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10637 Napisano pre 9 sati Hronični Motociklopata, 7379 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan pre 31 minuta, Krokodilo je napisao: Kroon је добар дефинитивно, али Маннол је најбољи у односу квалитета и цене. Толко је добра комбинација да је одбивна, и то је доказ да ми сами потхрањујемо пљачкашке цене уља за моторцикле. Bitna stvar za Kroon Oil je što poznajem prodavca, i mogu da mu verujem kad mi kaže da je originalno ulje, a to puno znači danas u ovom moru falš ulja koje se prodaje u Srbiji i celom Balkanu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2876 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 4974 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bitna stvar za Kroon Oil je što poznajem prodavca, i mogu da mu verujem kad mi kaže da je originalno ulje, a to puno znači danas u ovom moru falš ulja koje se prodaje u Srbiji i celom Balkanu.Причам генерално, иначе веруј да нико не фалсификује јефтина уља. Нема ту добитка.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10675 Napisano pre 8 sati Drug član, 1549 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kroon Oil polusintetiku sam godinama koristio u kolima, dok je lokalni majstor imao kombinaciju sa njima. Poslednjih godinu - dve koristim Total i mislim da nije tako dobar. Kroon Oil - odlično ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4226 Napisano pre 7 sati Ne silazi, 6586 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Postoji opšta tema o uljima, ova je vezana za Fuchs Silkolene. Često se vide iskustva "nisam imao problema". Naravno, nije motor od šećera pa da se rastopi, motor treba da pređe mnogo da bi se osetile posledice. Uobičajeni testovi koji su se nekad radili su bili na 50 i 100k i precizno premeravali delovi. Kvalitet ulja nije lako ovako definisati, uobičajeno je da se gleda potrošnja, ono koje se uopšte ne troši se smatra dobrim, što je pogrešno. Kako motor zvuči je nepouzdano, mora se imati puno iskustva i sa određenim agregatom i sa mnoštvom ulja. Kod mokrih kvačila, šaltanje može da bude jedan pokazatelj, ali ni to nije baš merodavno jer ne ide jedno ulje u sve menjače. Mercedes recimo ima zaista mnogo različitih ulja, pa čak i za skoro iste modele, za karavan i limuzinu se razlikuju. No, kad se nešto masovno hvali, ili kudu, sigurno jeste pokazatelj. Povođenje za nalepnicama na trkaćim motorima i autima isto ne znači ništa, plaćena reklama a i samo ulje za trke se razlikuje od uličnog, čak i kad na ambalaži piše "Race". Neka ulja imaju naslikanu sliku nekog motora, čista zabluda je misliti da je to pravi izbor, naprotiv. Cenovni rang nije merilo, jedna firma na glasu koristi isključivo reciklirano bazno ulje i zato ima nisku cenu a na kantici piše sve što postoji, dok recimo Silkolen ima čisto ulje, imaju svoju rafineriju i najbolji laboratoriju na svetu, gok je Castrol čist "who know". Fuch obaveznu reciklažu meša u manje zahtevna maziva, ala tovatna mast. Preporuke servisera mogu biti upitne, kolega Bokilić je još davno napisao, "naj bolje ulje je na kome je najviši rabat". 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7622 Napisano pre 7 sati Drug član, 3144 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, đunta said: Postoji opšta tema o uljima, ova je vezana za Fuchs Silkolene. Često se vide iskustva "nisam imao problema". Naravno, nije motor od šećera pa da se rastopi, motor treba da pređe mnogo da bi se osetile posledice. Uobičajeni testovi koji su se nekad radili su bili na 50 i 100k i precizno premeravali delovi. Kvalitet ulja nije lako ovako definisati, uobičajeno je da se gleda potrošnja, ono koje se uopšte ne troši se smatra dobrim, što je pogrešno. Kako motor zvuči je nepouzdano, mora se imati puno iskustva i sa određenim agregatom i sa mnoštvom ulja. Kod mokrih kvačila, šaltanje može da bude jedan pokazatelj, ali ni to nije baš merodavno jer ne ide jedno ulje u sve menjače. Mercedes recimo ima zaista mnogo različitih ulja, pa čak i za skoro iste modele, za karavan i limuzinu se razlikuju. No, kad se nešto masovno hvali, ili kudu, sigurno jeste pokazatelj. Povođenje za nalepnicama na trkaćim motorima i autima isto ne znači ništa, plaćena reklama a i samo ulje za trke se razlikuje od uličnog, čak i kad na ambalaži piše "Race". Neka ulja imaju naslikanu sliku nekog motora, čista zabluda je misliti da je to pravi izbor, naprotiv. Cenovni rang nije merilo, jedna firma na glasu koristi isključivo reciklirano bazno ulje i zato ima nisku cenu a na kantici piše sve što postoji, dok recimo Silkolen ima čisto ulje, imaju svoju rafineriju i najbolji laboratoriju na svetu, gok je Castrol čist "who know". Fuch obaveznu reciklažu meša u manje zahtevna maziva, ala tovatna mast. Preporuke servisera mogu biti upitne, kolega Bokilić je još davno napisao, "naj bolje ulje je na kome je najviši rabat". Od A do Š bukvalno Dodao bi da ni: Potrošnja samog ulja nije tačan pokazatelj kvaliteta. Osećaj na menjaču nije tačan pokazatelj kvaliteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5466 Napisano pre 7 sati Drug član, 1612 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, đunta je napisao: Postoji opšta tema o uljima, ova je vezana za Fuchs Silkolene. Često se vide iskustva "nisam imao problema". Naravno, nije motor od šećera pa da se rastopi, motor treba da pređe mnogo da bi se osetile posledice. Uobičajeni testovi koji su se nekad radili su bili na 50 i 100k i precizno premeravali delovi. Kvalitet ulja nije lako ovako definisati, uobičajeno je da se gleda potrošnja, ono koje se uopšte ne troši se smatra dobrim, što je pogrešno. Kako motor zvuči je nepouzdano, mora se imati puno iskustva i sa određenim agregatom i sa mnoštvom ulja. Kod mokrih kvačila, šaltanje može da bude jedan pokazatelj, ali ni to nije baš merodavno jer ne ide jedno ulje u sve menjače. Mercedes recimo ima zaista mnogo različitih ulja, pa čak i za skoro iste modele, za karavan i limuzinu se razlikuju. No, kad se nešto masovno hvali, ili kudu, sigurno jeste pokazatelj. Povođenje za nalepnicama na trkaćim motorima i autima isto ne znači ništa, plaćena reklama a i samo ulje za trke se razlikuje od uličnog, čak i kad na ambalaži piše "Race". Neka ulja imaju naslikanu sliku nekog motora, čista zabluda je misliti da je to pravi izbor, naprotiv. Cenovni rang nije merilo, jedna firma na glasu koristi isključivo reciklirano bazno ulje i zato ima nisku cenu a na kantici piše sve što postoji, dok recimo Silkolen ima čisto ulje, imaju svoju rafineriju i najbolji laboratoriju na svetu, gok je Castrol čist "who know". Fuch obaveznu reciklažu meša u manje zahtevna maziva, ala tovatna mast. Preporuke servisera mogu biti upitne, kolega Bokilić je još davno napisao, "naj bolje ulje je na kome je najviši rabat". Amin !! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2162 Napisano pre 3 sati MiNistrY oF SillY WaLkS, 2099 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: ...zato se napiše koji si grad.. Da možemo da ti pomognemo.. City of sillywalk mi ne otvara na Google, Stanley Živim u Valjevu ali to ne menja situaciju ako pričamo o Delmaxu. U Delmax sistemu ne postoji ovo ulje, grad nema veze sa nabavkom. Ranije sam u Delmaxu kupovao Silkolene za AT koje nikada nisu imali na stanju u lokalnoj prodavnici, već su ga poručivali iz magacina nakon što im dam šifru artikla i količinu. Po pristizanju me obaveste telefonom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...