Jump to content

Moto Zajednica

Silkolene FUCHS ulja

Recommended Posts

• Ne silazi, 7017 postova
  • Motocikl: đački pešački
On 6. 4. 2025. at 19:33, đunta je napisao:

Comp 4 10-40 - 1.200 -1.250 konkurencija

Comp 4 15-50 - 1.192

Comp 4 20-50 - 1.248

Pro 4  5 -40 - 1.192- 1.400 konkurencija

Pro 4 10-40 - 1.232

Pro 4 10-50 - 1.408

Pro 4 15-50 - 1.224 -1.303 konkurencija                                      

V-Twin 20-50 - 912  mineralno

Podmazivač lanca Titaniom D - 1.211,80

Kočiona tečnost DOT 4 0,5l - 888

Ulje za vešanje RSF 2.5 - 1.432 odgovara umesto običnog SAE 7.5-10

RSF 5 -    1.290

RSAF 10 -1.400

Na filtere  28% popusta, neki primeri:

ulja BMW         HF 163 - 892

HF 164 - 900

HF 160RC - 1.130

vazduha BMW HFA - 1.087

HFA - 1.202

HFA - 1.108

ULJA2.thumb.jpg.9069ec40e30bead1b32804ca4bc10e8c.jpg

Cene koje su važile do letošnjeg poskupljenja.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

On 30. 8. 2026. at 10:06, đunta je napisao:

Još sutra, eventualno i utorak, se mogu kupiti ulja po starim cenama kod TopStarta u Zemunu, da podsetim, šalju poštom.

Nove cene sa popustom:

Comp4 10w30  1.460

10w40   1.500

15w50   1.490

20w50  1.560

Pro 4      5w40  1.490

10w30  1.500

10w40  1.540

10w50  1.760

10w60  1.620

15w50. 1.530

V Twin 20w50.  1.140

Prvo poskupljenje.

• Hvala 1

Screenshot_20261001_184550_Viber.thumb.jpg.3122e3f7d061294dee00fa4826112144.jpg

Nekoliko cena Motula i Ipona. Tabela nije komparativna, recimo Motul 5100 bi možda odgivarao nekom običnom Compu, bez 4, njega uopšte nema na našem tržištu, uvozio ga je svojevremeno Euroauto. Pro 4 je u rangu vršnih Motula, valjda V linija,( ne zanima me Motul pa ne znam).

Promenio član đunta

• Drug član, 875 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Ovo je kapiram sa popustom i za najnovije cene? 

Opet dolazimo do toga da sa popustom kod ulja nisu ništa jeftiniji od konkurencije bili godinama, a neće ni sada. Ova kolona gde povremeno piše cena konkurencije nije tačna i ovako bez konkretnog izvora deluje vrlo paušalno. Ne kažem da je iz loše namere, ali može da izazove zabludu. 

Svakako hvala na trudu @đunta značiće nekome pravi info cena pri odabiru. 

• Sviđa mi se 1

Pročitaj objave ostalih članova foruma iz perioda kad sam postovao, videćeš da sam navedene cene konkurencije, Delmaxa prvenstvrno, prepisaoo. 

Malo pre je čovek postavio, naveo je cenu od 1.180 Din za Comp 4 10w40 iz maja meseca, jel problem u 20 Dinara.

Zatim imaš objavu drage i uvažene koleginice Aleksandre999, razlika je par desetina Dinara, isto za Comp 4.

Pod konkurencijim podrazumevam domaće trgovce.

A što se tiče ostalih marki ulja, dosta mi ih je prošlo kroz servis, a masa, da ne kažem sva, indirektno kroz svojevremrnu distribuciju Fucha i Shella, za mene je Fuch Silkolene van konkurencije bez obzira i ako se poravna sa cenom, što ne znamo da li će tako biti. Ako je godinama bio osetno niži, što ne bi bio i dalje. Definitivno je dar mar na tržištu petrohemije, ko zna kako će ostali proizvođači postupati.

Promenio član đunta

• Drug član, 875 postova

Nije problem u 20 dinara, problem je u 20%. Ako mi neko da popust 20% i ako sam višegodišnji kupac, pa neka bude i samo reklama, očekujem da u praksi bude tako, a ne da je opravdanje pa nisu ni drugi jeftiniji kada iskoristiš to što smo ti mi velikodušno dali, jer smo eto dobri i činimo ti. 

I ja se bavim nekim poslom, ako dam popust nekome neću pre toga naduvati svoje cene. Isto i ti ako nekoj stalnoj mušteriji daš popust na servis siguran sam da nećeš reći višu cenu pa uračunati popust i doći do toga koliko inače naplaćuješ. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

pre 2 minuta, max80 je napisao:

Nije problem u 20 dinara, problem je u 20%. Ako mi neko da popust 20% i ako sam višegodišnji kupac, pa neka bude i samo reklama, očekujem da u praksi bude tako, a ne da je opravdanje pa nisu ni drugi jeftiniji kada iskoristiš to što smo ti mi velikodušno dali, jer smo eto dobri i činimo ti. 

Ne razumem te baš najbolje izgleda. Politika kuće je da putem kartica privuče mušterije, dajući im trajan popust na celokupan asortiman, to je kranje legitimno i ništa to nije neobično i neuobičajeno, ja imam recimo karticu za laboratoriju krvi, pa penzionersku i još neke. 

Bitno je da je ulje vrh, žargonski rečeno, da ga ima stalno, da je istog i povećavajućeg  kvaliteta kroz godine,  i da je 110,% original, što se za ostala ulja povremeno  dovodi u pitanje kroz protekle godine, koliko sam prisutan na forumu. 

• Drug član, 875 postova

Razumemo se vrlo dobro, samo nećeš da prihvatiš realnost, jer imaš neku potrebu da ih braniš. I to je OK ako misliš da treba ili imaš razloga.

Isti taj popust sam hteo da iskoristim i za akumulator i za auto i za motor, pa sam oba kupio u drugoj radnji jer je bilo jeftinije nego ovde sa popustom. Mi kupci nismo mehaničari, a i oni imaju druge popuste. Nama treba to potrošno, za koje kada sam zvao osim ulja i akumulatora nisu imali ništa ni za moj motor, ni za auto, a ne vozim egzotiku baš. Tako da se meni taj popust, kao i većini ovde svodi na jednocifren broj artikala. A od njih većina je u sličnoj ceni, nešto čak i skuplje, nego kod onih gde nemam popust i nisam nikada ništa kupio, niti im doveo još X mušterija. Tako da ta priča sa popustom je šuplja skroz osim da nas navuku da kupimo kod njih, bez da osetiš bilo kakav realan benefit. I to je činjenica. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1816 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Evo nekih brojki

ULJA.RS

Shell Advance Ultra 4T – potpuno sintetičko motorno ulje za četvorotaktne motocikle. Maksimalna zaštita, čistoća i pouzdane performanse.

Ili recimo ovo
ULJA.RS

Visokoperformansno ulje za 4-taktne motore, posebno dizajnirano za japanske motocikle marke Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki.

možda ovo
MIDAOIL.RS

Castrol POWER 1 ULTIMATE 4T 10W-40 (ex Racing) – 1L - Pogledajte naša visokokvalitetna ulja za sve vrste vozila. Saznajte zašto ljudi biraju MidaOil odmah! Besplatna dostava!

Ili ovo
OILSHOP.RS

Castrol POWER1 Racing 4T sa tehnologijom zasnovanom na iskustvu trkačkih timova obezbeđuje vrhunske performanse za ekstremnu vožnju.Za visoke performanse četvorotaktnih sportskih motocikala. Castrol POWER1 Racing 4T sa tehnologijom zasnovanom na iskustvu trkačkih timova je posebno osmišljeno ulje z

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1816 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Screenshot_20261001_183908_Word.thumb.jpg.ef5901823d0b4cc78a48a4b86755b5f3.jpg
I, najnovije cene.

Da li su ovo cene sa popustom uz karticu ili su date cene bez popusta?

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Neto cene, sa popustom. 

Marki ulja ima jako mnogo, u širokom rasponu i cena i kvaliteta, svako može da izabere šta mu se sviđa. Ima opšta tema o uljima i u njoj sasvim sigurno mogu da se nađu korisni i saveti i iskustva i po pitanju cene i prodavaca. Pored Delmaxa, ovde se pojavila i Aleksandra999, Piki je pomenuo Automaterijal iz Šapca, znam da je bio Mirkos u Novom Sadu, a verovatno ima i na KP ko nudi Fuch Silkolene. Dobro je da ima što više  ponuđača, jer se tako cene drže uravnoteženim.

Promenio član đunta
  • Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja