Alekre 13237 Napisano Utorak u 11:35 (promenjeno) Ne silazi, 7493 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da zalepite Motul nalepnice preko Silkolene, možda bude lakše za podneti Ja sam sipao Comp4, Pro4, Pro4 plus u 15W50, 10W40 i 10W50. Maksimalno sam ga menjao do 8000km kad sam se baš aktivno vozio a sad to bude i između 3000 i 4000 kilometara. Odnosno na kraju sezone. Isto tako i na kolima radim. Šta sam primetio, a vozio sam u svim mogućim uslovima. Grad, zima, planina, leto, staza. Možda se Comp4 zaista mekše šalta hladan po gradu. Sa PRO4 sam vozio vezano par dana po 600-700 km po vrućinama i čini mi se što se duže vozi to agregat i menjač lepše radi. Rad složi, ma sve. Ma 1000km da ga ne ugasiš. E sad! 15W50, maaalo duže mi je držao lampicu za ulje kad sam ga upalio hladnog zimi posle par meseci stajanja. Da li je to normalno ili nije, ja sam se posle toga vratio na 10W40 i 10W50. Ništa nisam dobio bolje sa 15W50. Promenio Utorak u 11:35 član Alekre 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Utorak u 11:44 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da zalepite Motul nalepnice preko Silkolene, možda bude lakše za podneti Ja sam sipao Comp4, Pro4, Pro4 plus u 15W50, 10W40 i 10W50. Maksimalno sam ga menjao do 8000km kad sam se baš aktivno vozio a sad to bude i između 3000 i 4000 kilometara. Odnosno na kraju sezone. Isto tako i na kolima radim. Šta sam primetio, a vozio sam u svim mogućim uslovima. Grad, zima, planina, leto, staza. Možda se Comp4 zaista mekše šalta hladan po gradu. Sa PRO4 sam vozio vezano par dana po 600-700 km po vrućinama i čini mi se što se duže vozi to agregat i menjač lepše radi. Rad složi, ma sve. Ma 1000km da ga ne ugasiš. E sad! 15W50, maaalo duže mi je držao lampicu za ulje kad sam ga upalio hladnog zimi posle par meseci stajanja. Da li je to normalno ili nije, ja sam se posle toga vratio na 10W40 i 10W50. Ništa nisam dobio bolje sa 15W50. 15 - 50 за ваздушњаке је мајка.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Utorak u 11:46 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da zalepite Motul nalepnice preko Silkolene, možda bude lakše za podneti Ja sam sipao Comp4, Pro4, Pro4 plus u 15W50, 10W40 i 10W50. Maksimalno sam ga menjao do 8000km kad sam se baš aktivno vozio a sad to bude i između 3000 i 4000 kilometara. Odnosno na kraju sezone. Isto tako i na kolima radim. Šta sam primetio, a vozio sam u svim mogućim uslovima. Grad, zima, planina, leto, staza. Možda se Comp4 zaista mekše šalta hladan po gradu. Sa PRO4 sam vozio vezano par dana po 600-700 km po vrućinama i čini mi se što se duže vozi to agregat i menjač lepše radi. Rad složi, ma sve. Ma 1000km da ga ne ugasiš. E sad! 15W50, maaalo duže mi je držao lampicu za ulje kad sam ga upalio hladnog zimi posle par meseci stajanja. Da li je to normalno ili nije, ja sam se posle toga vratio na 10W40 i 10W50. Ništa nisam dobio bolje sa 15W50. Мени PRO 4 и његова "нарав" уопште не смета, искрено.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17809 Napisano Utorak u 11:46 Integrisan, 5255 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne dam za litru ulja preko 1000din. Mannol cu da sipam, probati i 15-50. Sipao sam Elf, Total, Petronas, nikada problema. 600-800din po litri bilo. Motul me nece videti, nije za moj dzep. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6074 Napisano Utorak u 12:21 (promenjeno) Drug član, 2081 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, đunta said: Američka ulja ne moraju da se pridržavaju ekoloških standarda i zato mogu biti bolja od evropskih gde mora da se poštuje propis. To ima logike, ali kako je onda uopšte dozvoljen uvoz takvih ulja ? Jer video sam da se prodaju u Solunu i Beču recimo. @alekre ova poslednja treba da ide u "Umetničke fotografije" Čista perverzija Promenio Utorak u 12:22 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17902 Napisano Utorak u 13:15 Vozim motor, nisam BAJKER, 2444 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Večita tema u Srba... "koje ulje" i "plivajući zamajac" 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4226 Napisano Utorak u 15:23 Ne silazi, 6586 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Alekre je napisao: E sad! 15W50, maaalo duže mi je držao lampicu za ulje kad sam ga upalio hladnog zimi posle par meseci stajanja. To je normalno, a možda i dobro jer ukazuje da je ulje "pumpljivo" i iscedi se, što je isto kao kad se to dobro učini pri zameni, nekoliko sekundi treba da se uspostavi pritisak i ugasi kontrolna lampica. Pre 2 sati, živke je napisao: kako je onda uopšte dozvoljen uvoz takvih ulja? U USA je dozvoljena proizvodnja neekoloških proizvoda i bez ispunjavanja standarda i to mora da bude istaknuto na pakovanju. U EU, koliko znam, nije dozvoljena proizvodnja van propisanih kriterijuma, sad za uvoz ne znam. SAD su inače siledžije i ne bi me čudilo da se bilo kakva regulativa ne primenjuje na njihove proizvode. Kod ulja se to odnosi na paket ZDDPa, koji se smatra otrovnim a osmišljen je za suvi jutarnji start i rad motora na "suvo", kad se uljni film smakne usled temperature i obrtaja, estar je moderan supstitut. Silkolen je i po tome uspešan, motor zvuči poslično i kad je hladan i kad je vreo i tako kroz pun interval zamene, zaista nema potrebe da se menja ranije. Uostalom, potrošnja ulja se ne povećava ne znam kolko, troši se na prvoj hiljada skoro jednako i posle deset, dok masa ulja počne povišeno značajno da se troši posle svega nekoliko hiljada. I, ulje mora da se troši, kad nema neke male potrošnje, to ulje nije dobro, mada može i motor da zaliva više goriva i tako održava nivo u karteru. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2162 Napisano Utorak u 17:34 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2099 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, đunta je napisao: Sada, na BMW vodenjaku, u ovim hladnim uslovima, ulje gradacije 20-60 čim se na motoru očita 86C,agregat počne da zvecka, dok sa Silkolenom 10-50 nema nema razlike čak ni na punoj temperaturi motora i po letnjoj vrelini, temperatura asfalta dostiže i 60C. Uz to naravno i da pohabanost igra ulogu, to što na većini motora piše 50k, mačku o rep. Gušće ulje ima manju fluidnost i odvođenje temperature, ali je daleko veća šteta kad dođe do smicanja sa tarnih površina, a to se po pravilu dešava sa ređim uljima. Što se tiče trajnosti, ne traju sva isto, isto po iskustvu, svi Silkoleni mogu i da nadiđu predviđen interval, više GSova je imalo duže ture i ulje nije menjano i po 13k, nije bilo uočenih promena niti povećane potrošnje. Nikome "ne dam" da menja ispod 10k, čak iako prekorači vremenski interval. Iskustvo iz prve ruke, motor je 2014 BMW R1200GS LC : Po preporuci @đunta počeo sam da koristim Fuchs Silkolene Pro 4 XP 10W-50. Sama mašina je upadljivo tiša, kultivisanog zvuka, bez zveckanja i kuckanja karakterističnog za LC generacije. Na visokim letnjim temperaturama bez uočljive promene u performansama i u zvuku. Ne planiram promenu proizvođača i tipa ulja. Usput, ako neko ima info za nabavku ovog ulja (sem ‚‚Auto Mika‚‚ Zemun) molim da napiše ovde. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6074 Napisano Utorak u 17:53 Drug član, 2081 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Prelistaj malo temu. Delmax ima vrlo povoljno ova ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4226 Napisano Utorak u 18:30 Ne silazi, 6586 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Libero je napisao: Sama mašina je upadljivo tiša, kultivisanog zvuka, bez zveckanja i kuckanja karakterističnog za LC generacije. Na visokim letnjim temperaturama bez uočljive promene u performansama i u zvuku. Ne planiram promenu proizvođača i tipa ulja. Usput, ako neko ima info za nabavku ovog ulja (sem ‚‚Auto Mika‚‚ Zemun) molim da napiše ovde. Još jedna potvrda dobrog iskustva. Meni je danas krivo što sam van tog posla, iako sam imao najbolje cene i plus besplatnu poštarinu, nisam uspeo da se održim. Doduše, tad je marka bila potpuno nepoznata ovde, iako su njihova ulja, tečnosti i maziva bili uvršteni u prvu ugradnju za većinu memačkih proizvođača automobila, o tome se malo znalo. Titan, Fuchsov auto program takođe izuzetnih ulja, ali ni veliki lanac Euroauta nije uspeo da ih održi i povukli su se, a Silkolen je za žilet opstao i napokon učvrstio, barem sudim po forumu. U svom servisu koristim odličnu kočionu tečnost i više nego dobro ulje za vešanje, RSF seriju, multigradno trkaće, što je retkost, ima ester i smatra se jednim od najboljih uopšte i sa najmanjim koeficijentom trenja. Takođe imaju i sve ostale moto potrepštine, ala podmazivače lanaca, ali ne znam šta sve može da se dobije u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7632 Napisano Utorak u 19:22 (promenjeno) Drug član, 3150 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo ljudi koji su ponikli u nemaštinama, proživeli smo sankcije i ratove, prazne police i onda smo podložni sumnji u sve svakoga, a pogotovo ako je nešto jeftinije od najskupljeg. Samo najskuplje valja a ostalo je neprovereno i verovatno ne valja. Često smo spremni da platimo duplo iako znamo da je iracionalno i znamo da nas magarče - ali kupujemo duševni mir. Previše puta smo se opekli. Mnogi nisu ni čuli za Silkolene... "ako nisam čuo ko zna šta je". Promenio Utorak u 19:22 član Andrej_Hotstepper 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17902 Napisano Utorak u 19:28 Vozim motor, nisam BAJKER, 2444 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Reče neko: "Nisam dovoljno bogat da trošim jeftino ulje..." Zato ne zalim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7632 Napisano Utorak u 19:44 Drug član, 3150 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, BokyBoy said: Reče neko: "Nisam dovoljno bogat da trošim jeftino ulje..." Zato ne zalim... Jer 1200-1300din litar je jeftino?! Uporedi sa cenama najskupljih auto ulja - da li je jeftino? A u čemu je razlika osim što je za motor pa odma plaćamo porez za budale. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4226 Napisano Utorak u 19:44 (promenjeno) Ne silazi, 6586 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Silkolen nije uopšte jeftino ulje, mada nije najskuplje, ali njihovo mineralno verovatno jeste. Fuch ne živi uopšte od proizvodnje moto ulja, a ni od automibilskih, imaju preko 10.000 petrohemijskih proizvoda, pune Airbus avione recimo, rade ogromnu paletu maziva, kamionska ulja i ko zna čega još. Porodična firma, znači nema alavih akcionara, nemaju trošak reklamiranja, jedva sam svojvremeno dobio jednu reklamnu policu i desetinu kačketa, nisu hteli da brendiramo makar jednu trku u Srbiji. Reklame mogu da čine i pola cene na tržištu, pa kad bi se reklamirali ko što ostali rade, bili možda i skuplji. Takođe se plaća da neki proizvođač automobila uvrsti u svom uputstvu neku marku proizvoda, počevši od antifriza i to košta debelo na godišnjem nivou i ugrađuje se u cenu, sve to mi plaćamo. Promenio Utorak u 19:45 član đunta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2162 Napisano Utorak u 19:50 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2099 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, živke je napisao: Prelistaj malo temu. Delmax ima vrlo povoljno ova ulja. Nema Fuchs Silkolene Pro 4 XP 10W-50. Provereno više puta, zato i postavljam pitanje. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzobzo 3 Napisano Utorak u 20:10 U prolazu, 23 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Suzuki vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Libero je napisao: Nema Fuchs Silkolene Pro 4 XP 10W-50. Provereno više puta, zato i postavljam pitanje. Ima u markos moto shop, septembra meseca litar je bio 1800din 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 5491 Napisano Utorak u 20:18 Drug član, 1615 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan cek , ako je ulje vezano za temperature podneblja , i posto je kod nas toplija klima , savetuje se 15/50... sta je sa autima onda ?!?! u moj auto ide ulje 0-10 . ja leti ne smem da vozim ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2457 Napisano Utorak u 20:43 (promenjeno) Andragog, 5025 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Delmax 1288 din 15W50 Pro4, juče kupio. Čini mi se da je Auto Mika zatvorio firmu. Na prodavnici piše nešto drugo sada....ili je neka reklama. Promenio Utorak u 20:45 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzobzo 3 Napisano Utorak u 20:46 U prolazu, 23 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Suzuki vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, srbac je napisao: Delmax 1288 din 15W50 Pro4, juče kupio @libero traži 10w50 pro4 a toga nema u delmax-u 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzobzo 3 Napisano Utorak u 20:51 U prolazu, 23 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Suzuki vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: cek , ako je ulje vezano za temperature podneblja , i posto je kod nas toplija klima , savetuje se 15/50... sta je sa autima onda ?!?! u moj auto ide ulje 0-10 . ja leti ne smem da vozim ?! Slika je iz suzukijevog uputstva za motore, e sad, o kolima ne znam ništa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4226 Napisano Utorak u 21:56 Ne silazi, 6586 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, srbac je napisao: Čini mi se da je Auto Mika zatvorio firmu. Na prodavnici piše nešto drugo sada....ili je neka reklama. Promenjen naziv, Top Start. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Sreda u 06:58 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Još jedna potvrda dobrog iskustva. Meni je danas krivo što sam van tog posla, iako sam imao najbolje cene i plus besplatnu poštarinu, nisam uspeo da se održim. Doduše, tad je marka bila potpuno nepoznata ovde, iako su njihova ulja, tečnosti i maziva bili uvršteni u prvu ugradnju za većinu memačkih proizvođača automobila, o tome se malo znalo. Titan, Fuchsov auto program takođe izuzetnih ulja, ali ni veliki lanac Euroauta nije uspeo da ih održi i povukli su se, a Silkolen je za žilet opstao i napokon učvrstio, barem sudim po forumu. U svom servisu koristim odličnu kočionu tečnost i više nego dobro ulje za vešanje, RSF seriju, multigradno trkaće, što je retkost, ima ester i smatra se jednim od najboljih uopšte i sa najmanjim koeficijentom trenja. Takođe imaju i sve ostale moto potrepštine, ala podmazivače lanaca, ali ne znam šta sve može da se dobije u Srbiji.Силколеново уље је препорука за Триумф моторцикле и њихово паковано уље је баш Силколен.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Sreda u 07:02 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan cek , ako je ulje vezano za temperature podneblja , i posto je kod nas toplija klima , savetuje se 15/50... sta je sa autima onda ?!?! u moj auto ide ulje 0-10 . ja leti ne smem da vozim ?!И у мом иде 0- 20 па ја терам 0 - 40.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano Sreda u 07:07 Hronični Motociklopata, 7382 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Motorcyclist je napisao: Ja ne dam za litru ulja preko 1000din. Takođe, ovde kod nas Silkolene se uvek vrteo oko 1000-1100din pa sam tolerisao, a sad je i on otišao par stotina din gore. Nekoliko puta sam uzeo Kroon Oil kada nije bilo Silkolena, uvek je bilo jeftinije ali ništa lošije, radi poso, ali je totalno nepoznat brend, mislim da ću ga češće koristiti u budućnosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Sreda u 07:14 Ne silazi, 4977 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takođe, ovde kod nas Silkolene se uvek vrteo oko 1000-1100din pa sam tolerisao, a sad je i on otišao par stotina din gore. Nekoliko puta sam uzeo Kroon Oil kada nije bilo Silkolena, uvek je bilo jeftinije ali ništa lošije, radi poso, ali je totalno nepoznat brend, mislim da ću ga češće koristiti u budućnosti.Kroon је добар дефинитивно, али Маннол је најбољи у односу квалитета и цене. Толко је добра комбинација да је одбивна, и то је доказ да ми сами потхрањујемо пљачкашке цене уља за моторцикле. Sent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...