Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki Biplane

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 212 postova

superiska mashina :)

ovo mi se bas svidja.....extra....i da,zaboravih da pohvalim acima na jako dobrim temama o ovakvim motorima....bas mi se svidjaju :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Kako te ne mrzi da postavljas tolike teme o ovim sranjima?

Oduvek sam voleo naučnu fantastiku, a nešto od toga se kasnije i obistini. Eto i mobilni telefon je bio plod naučne fantastike, pa ga danas svako koristi. Vidim da ima još njih na ovom forumu koji vole da čitaju u kom smeru ide moto industrija. Ne znam zašto ti to toliko smeta, jednostavno preskoči temu i gotovo.

@Vladanaselje

Hvala  ;)

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Interesantno je da još niko ne planira da promeni gumu, znači da više ne bude gume na točku nego nečega drugog. To je tako stari izum za koji do danas nije pronađena kvalitetnija zamena. Mada se čini da je za ovaj motor napravljena i guma sa nekom futurističkom šarom.

Kako bilo, mislim da će motori na hibridni pogon uskoro postati realnost, osim što možda neće baš ovako izgledati, već tradicionalnije.

• Svrati ponekad, 234 postova

ACime samo ti pisi !teme su ti strava(imogu da se kladim da ce vecina ovih motora uci u proizvodnju narednih godina)

ako bog da para i srece mozda ih budemo i jednog dana vozili!samo napred ;)

• Drug član, 1826 postova

Interesantno je da još niko ne planira da promeni gumu, znači da više ne bude gume na točku nego nečega drugog. To je tako stari izum za koji do danas nije pronađena kvalitetnija zamena. Mada se čini da je za ovaj motor napravljena i guma sa nekom futurističkom šarom.

Kako bilo, mislim da će motori na hibridni pogon uskoro postati realnost, osim što možda neće baš ovako izgledati, već tradicionalnije.

Da bi se guma zamenila necim drugim potrebno je ipak nesto mnogo revolucionarnije. Nesto sto bi omogucilo kretanje bez trenja kao sto stoa to radi Maglev ali bez ogranicenja u smislu magnetne staze. (http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_levitation_train)

Inace, na poboljsanju samog materijala od kojih su gume napravljene i na poboljsanju samoe konstrukciji sara je dosta napravljeno od postanka prve gume, koliko god delovalo da nekih znacajnih promena nije bilo. Jos dugo cemo da "taremo" gumama po putu.

• Drug član, 1826 postova

Tacno. Svidja mi se razmisljanje. Verovatno bi mogla da se napravi providna sa danasnjim materijalima bez gubitka na performansama. Celicna armatura bi mogla da se zameni nekim kevlarom ili sl. Mada, opet tesko da bi mogla da bude toliko providna da deluje kao da motor lebdi. Ja bih bio zadovoljan kad bi bar mogle boje da se biraju, ne mora providna. ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja