Jump to content

Moto Zajednica

zrenjanin sta videti i gde jesti

Recommended Posts

• U prolazu, 43 postova

Planirao sam da sutra, u Nedelju 22.06 sa svojom devojcicom podjem iz Bele Crkve za Zrenjanin i da se istog dana i vratimo nazad.

Predvidjena je ruta Bela Crkva - Uljma - Alibunar - Dobrica - Kovačica - Orlovat - Ečka - Zrenjanin  i povratak  preko Sečnja, Plandišta i Vršca

Imate li neku preporuku gde bi u Zrenjaninu ili okolini mogli jesti i sta bi u tom kraju trebalo videti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: BMW F800GS

Pa evo ovako.Posto je danas jako toplo obavezno prvo na kupanjac do peskare (to ti je glavno gradsko kupaliste) zatim do entra na straftu kroz centar,ali tek predvece jer nedeljom nema nigde zive duse.Ako vec ides do Kastela svrati obavezno i do Carske Bare i Restorana Trofej,jer danas nista drugo i ne radi do uvece.Sto se klope jos tice ako hoces nesto na brzaka imas 2 dobre hamburgerije na mgistrali "Banjalucki cevap" i "016".Eto to ti je to na brzaka,mada po meni zakasnio si jedan dan juce je bilo gomila svirki (Vlada Divljan,Garavi Sokak...) i mnogo je zivlje subotom

Pozdrav

• U prolazu, 30 postova

Sto se tice Zrendze i nedelje na zalost je veoma tacno-nema nigde nista i nikoga,

a sto se hrane tice Banjalucki definitivno  :P i smajli-pancerote,pice,sendvici-kad se spustis sa nadvoznjaka,levo kod autobuskog stajalista,

a ostale lokacije za posetiti,bolje se baziraj na baru i kastel,

ili sto bi ja preporucila odmaraliste Babatovo pored Tise-to ti mozda nije usput.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Šta bi sa picerijom kod Coneta, jel to radi još uvek. Mi smo se 2001-2 ubijali od pizze diabolo

• Svrati ponekad, 343 postova

Ima jako dobar restoran u Ečkoj, pored Zrenjanina, u nekom dvorcu, može biti da je to ovaj Kaštel koji je već pomenut. Nije bas jeftino, onako, djeluje kao kulturno i eksluzivno mjesto. E sad, ako nisi izjelica kao ja (bez pola kila mesa, ja i ne računam da je to bilo nešto obilno) jos sa curicom, fino ce ti biti. Plus, provjereno radi nedeljom.

• U prolazu, 43 postova

Zahvaljujem se svima na pomoci!

Cilj putovanja je bio blize upoznavanje okolnih naselja kroz koja cesto prolazimo ali ih retko posecujemo. Tako je glavni cilj bio Zrenjanin ali i sva druga manja naselja koja bi se nasla na putu. A trudili smo se da obidjemo sto vise i da koristimo lokalne puteve.

Prvo stajanje je bilo u Kovacici (pedesetak kilometara od Beograda, naseljena pretezno Slovacima) koja je inace poznata po naivnom slikarstvu. Obisli smo jednu galeriju koja se meni mnogo svidela. Iako nisam poklonik naivnog slikarstva moram priznati da sam bio prijatno iznenadjen.

Ap2yL_img1016axmg3.jpg

XFwSU_img1014axkc4.jpg

Ovak kraj je inace poznat i kao rodni kraj Mihaila Pupina (rodjen u Idvoru). Tu je i njegova rodna kuca koju na zalost nisam uspeo da obidjem. Slika je sa neke turisticke prezentacije. Razlog vise da odem tamo ponovo.

pupin6_v.jpg

Kovacica me nije impresionirala jer sam ocekivao veci uticaj naivne umetnosti po kojoj je to naselje toliko poznato. Izgled je ostao nekako karakteristican za Vojvodinu i ne odstupa previse. U jednom kaficu su nam rekli da postoji i neki sportski cetar sa Bazenom.

Kod Orlovata smo presli most kojim u istoj traci idu vozila i vozovi i to sve u oba smera. Odmah iza mosta, na reci je bio veci skup automobila. Priblizili smo se da vidimo sta je to. Ocekujuci neko kupaliste i naisli na drustvo ljubitelja vina "Vesela Braca" (ili tako nekako), koje se dobro raspojasalo u nakon dobrog rucka koji je postavljen u svadbarskoj formaciji. Videli smo tu i neke poznate Vrsacke ljubitelje te tecnosti ;)

Ostavismo bracu na miru i podjosmo put Ecke i Carske Bare (17 km od Zrenjanina). U to vreme sam vec na mobilnom procitao vase savete i odredio koordinate nase nove destinacije.

Nakon malog kruzenja okolo naokolo naokolo po carskoj bari odabrali smo restoran Trofej. Po preporuci konobara odabrali smo ribu koja je bila odlicna. Medjutim, ambijent restorana je nesto sto ostavlja utisak. Uz restoran nalazi se i mali zoo vrt sa medvedom, nojem, srnama, ... U restoranu su svirali i tamburasi i to sve na preko trideset stepeni. Cene su oko 1000 dinara za rucak po osobi (jelo, pice, salata).

tDrBP_img1031axmv2.jpg

tA8C5_img1033axoa8.jpg

tuZT4_img1027axtn8.jpg

sRcwm_img1024axdr3.jpg

Obilazak Carske bare smo ostavili za drugi put jer su brodici za razgledanje i vodici bili odsutni a nama je jos predstojalo da odemo i do Zrenjanina. Ovde bih napomenuo da se do pesacke staze dolazi sa puta koji je u izgradnji i da se motor mora ostaviti ili na samom putu sa soderom ili na dvesto metara daljem parkingu restorana jer su postavili neku rampu na ulaz. Cena razgledanja za pesake je 150 dinara po osobi.

Vise o Carskoj bari - http://www.serbia-tourism.org/srpski/tekst.php?podaci=priroda.txt&gde=car

To sto je Bornslippy rekao u svom postu za nedelju je stvarno tacno. Nigde ni zive duse, prazni kafici i centar grada. Nikako mi nije jasno gde su ti ljudi i sto se ne setaju po gradu kad je tako lepo vreme. Uocili smo jednog skuterasa koji je pedesetak metara balansirao na jednom tocku ispred pesacke zone. Pice smo popili u kaficu pozorista za koji smo cenili da je bio u najvecoj hladovini.

Jedna moja prijateljica iz BG, rodom iz ZR tvrdi da je nocni zivot nesto sto treba posetiti i da ona eto iz BG ide cesto tamo samo da bi izasla. To vec neki drugi put.

Vodeci se vasim savetima odabrali smo prava mesta, dobro se proveli i do mraka vratili kuci.

izmena: promenjena slika

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja