drs 16157 Napisano Decembar 25, 2019 Misbehave Responsibly, 1639 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan On 12/20/2019 at 1:52 PM, AndjeoPakla said: Ja eksperimentisao malo ovih dana sa novim telefonom (Google Pixel 3a) Da li si radio neku obradu fotografija ili je ovo ono što je telefon zabeležio ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3366 Napisano Decembar 25, 2019 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Da li si radio neku obradu fotografija ili je ovo ono što je telefon zabeležio ?Samo onaj cvet mi je google photos aplikacija ponudila naknadno obradjenu verziju, verovatno provuceno kroz neki filter, malo su boje intenzivirane. Mada kod Pixela najvecu ulogu odradi upravo softver, jer inace ima single kameru od 12 MPx.. narocito u Night Sight rezimu, gde je fascinantno kolko detalja izvuce iz mracnih uslovaSent from my Pixel 3a using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16157 Napisano Decembar 25, 2019 Misbehave Responsibly, 1639 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, AndjeoPakla said: Mada kod Pixela najvecu ulogu odradi upravo softver, Tako sam i pretpostavio nego da proverim. Ja sam bajata škola; od onih što veruju u kvalitetnu optiku i veličinu površine na koju pada projekcija slike (tj. površinu čipa). Zaintrigiralo me je koliko dobro fotke deluju na prvi, površan, pogled. Kada se uveliča na 1:1 vidi se da na fotki (petao) ne postoji ni jedan jedini oštar detalj. Polje dubinske oštrine ide nekom nepravilnom (nemogućom) linijom. Znači da su tako dobro skockali software koji je izmanipulisao elemente prizora da je stvorena iluzija visoko kvalitetne fotografije. Dobro su proučili ljudsku percepciju, za to im se može skinuti kapa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3366 Napisano Decembar 25, 2019 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan ... Ja sam bajata škola..vidi se da na fotki (petao) .E moja skolo, ne razlikujes petla od kokoske Salim se malo, ali logika ti je ispravna. Mada vidim da su ovde u postu slike ispeglane (umanjene), u originalu kod mene u memoriji imaju velicinu oko tri pita vise megabajta, tako da ima i vise detalja i ostrine. Npr ona fotka nase bebe, kad sam je zumirao trepavice su bas bas ostre, a u odrazu oka se cak vidim i ja kako slikam telefonom, kao i supruga koja stoji pored mene, dobra fora.Evo jos jedne u prilogu, da vidim da l ce da bude u punom formatu kad se posalje preko google drajva, tapatalk dozvoljava punu rezoluciju samo za vip korisnikeSent from my Pixel 3a using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3366 Napisano Decembar 25, 2019 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ipak ne, svega 110KB dok je original oko 6MB. E da, postoji i opcija da se fotke snimaju u raw formatu, tako da je tu najmanji gubitak kvaliteta, i fotke su oko 15-20MBSent from my Pixel 3a using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 25, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16157 Napisano Decembar 25, 2019 Misbehave Responsibly, 1639 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, AndjeoPakla said: Ipak ne, svega 110KB dok je original oko 6MB. E da, postoji i opcija da se fotke snimaju u raw formatu, tako da je tu najmanji gubitak kvaliteta, i fotke su oko 15-20MB Pa cepi neku u RAW formatu da bude poštena šorka . Mada, RAW format ne pruža nikakvu prednost ako nisi naknadno čačnuo fotografiju u PS-u. Ako hoćeš da ovde postaviš sliku bez ograničenja u veličini fajla, koristi imgbb.com. Neke od fotki u "mojoj" rubrici su bile do 8000x5000 piksela (~10 MB). I da, za pernatu živinu se malo obrukah Toliko sam se koncentrisao na kvalitet fotke da sam omašio pol objekta. Mada, kada uzmeš u obzir da nam je premijer kikirez zarobljen u telu koke, možda ova koka doživljava sebe kao petla - pa u tom slučaju i nisam skroz omašio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 26, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2322 Napisano Januar 5, 2020 Zainteresovan, 624 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Iphone 8 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4725 Napisano Januar 11, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 6001 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pocophone sa Google kamerom. Ukljucen Night sight. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3366 Napisano Januar 11, 2020 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan I od mene jedna u Nigh Sight moduSent from my Pixel 3a using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5838 Napisano Januar 11, 2020 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Hanover l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3366 Napisano Januar 16, 2020 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Google Pixel 3a, astrophotography mode, sinoć probao prvi put pošto je za divno čudo bilo vedro nebo.. iznenadilo me da što se na fotografiji vidi 5 puta više zvezda nego što mogu da ih vidim golim okom. Pošto za ovaj mod mora da bude telefon fiksiran na stativ koji nisam imao, improvizacija je bila sa selfi štapom uglavljenim u gajbu zaječarca Ova dole poslednja je sa šurakovog Pixela 4, isto od sinoć. Vidi se da ima poboljšanja. Kamere su skoro identične, tako da poenta u softveru. Inače kod njega okidanje fotografije u astro modu traje 4 minuta, dok je kod mene 1 minut 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano Januar 16, 2020 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Izvezoh se jutros do obližnjeg brda, Popovice... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3366 Napisano Januar 22, 2020 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Slucajno uhvacena kometa, na desnoj strani slike.Xiaomi Mi 9T, sa Google kamerom u astrophotography moduSent from my Pixel 3a using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tep3a 1095 Napisano Januar 26, 2020 Svrati ponekad, 141 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samsung Galaxy S10. Dusseldorf, stari grad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5861 Napisano Mart 24, 2020 Drug član, 1371 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano April 1, 2020 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano April 1, 2020 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Dedi ne smeta malo vlage 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano April 1, 2020 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Mkii nije potpuno zaptiven, ali ipak jeste bolje od keca, sa kojim takođe nikada nisam imao problema... Zato ovaj objektiv jeste, a i zonerica mu je dosta duboka, tako da ne smeta ni mećava ni mokar sneg, kao danas što je padao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano April 1, 2020 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jednom prilikom 15-ak min fotkao po najstrašnijem pljusku. Prestanak rada džojstila je bio signal da možda ipak treba prekinuti Sve radilo najnormalnije kada se sutradan osušio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 464 Napisano April 15, 2020 Svrati ponekad, 465 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexey 608 Napisano April 18, 2020 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Surcin Motocikl: Piaggio X8 400 ie Prijavi odgovor kao problematičan Xiaomi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1754 Napisano April 18, 2020 Drug član, 755 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano April 19, 2020 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan ljubimac na kupanju s20 ultra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...