stryker_026 132 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 395 postova Lokacija: Veliko Orasje Motocikl: Daelim VS 125 F Mirotvorac Prijavi odgovor kao problematičan A čekaj to što nisu adekvatno održavali motor je plus ili šta ili bi možda ovo trebalo da bude tvoj smisao za humor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Ausländer said: Ево одох, да се не бих срамотио више, идем да вежбам како да кочим и дигнем задњи точак у ваздух јер никад не знаш кад ћеш остати на путу без задњег точка. Штамитешко? I bolje. I povedi icecoola sa sobom, on je u ovoj temi jednako beskoristan kao i ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 539 Napisano Mart 9, 2020 Zainteresovan, 469 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Woooo.Jawa.Jel ti ikad upalio u kontru?Ludilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 539 Napisano Mart 9, 2020 Zainteresovan, 469 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam Ausländer.Ajd pozdrav pope... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17268 Napisano Mart 9, 2020 (promenjeno) Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3689 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako: Meni je na Transalpu (pre desetak godina) pukla sajla kvačila oko jedan sat posle ponoći na usponu preko Rtnja (vraćao se sa moto skupa na Borskom jezeru). I supruga bila sa mnom na motoru. I bez kvačila se bez problema popeli uz Rtanj i sišli u Soko Banju i zatim prošli kroz Aleksinac i stigli u Niš. Imao sam rezervnu sajlu (uvek je imam), ali mi ni na kraj pameti nije bilo da noću u planini menam sajlu kad bez problema mogu da nastavim vožnju (do kuće) i bez nje. Bila noć i nije bilo saobraćaja po naseljima pa nigde nisam morao da se zaustavljam, a da sam morao verovatno bih pokušao da motor upalim dok sam u prvoj brzini i da samo nastavim vožnju. Verujem da bi anlaser izdržao bez oštećenja par takvih paljenja. Promenio Mart 9, 2020 član zika56 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 619 Napisano Mart 9, 2020 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Meni takodje pre par godina pukne sajla i stignem 10 km dalje do kuce sve kroz grad i semafore bez problema. Sto rece kolega malo pre, pre raskrsnice spustis u ler, pa onda kad krecem malo poguram i u prvu, i ako uhvati dalje bez problema. Motor CBF 600 i ja kao vozac sa mozda 1000 km iskustva i sa suprugom na motoru. Tako da za nuzdu moze bez problema ali samo za nizdu u mim slucaju. Ovako sa kvacilom, kako drugacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Ausländer said: Зар сајла не показује неке назнаке пре него што пукне? Пукне прво пар нити, запиње, струже, тешко иде? И то траје. Промениш пре пута, не ризикујеш? Возио сам и ја тако, али био много млад и луд, тако не треба, не, не... To što tebi motor služi samo za poneki put tu i tamo, to je druga priča. Neko vozi motor tokom cijele godine. I po kiši i po suncu, i po vlagi i po suvom, i pored mora i daleko od mora. Neko se ne sjeti da podmaže, neko nije imao vremena da se posveti motoru jer ga svaki dan cima na posao i nazad. Neko gleda krajeve sajle i misli ma super izgleda a ono unutra se uhvatila rđa polako. Nemoj biti toliko ograničen i primitivan, kao što sam rekao ako ne znaš ili te ne interesuje kako da šaltaš bez kvačila, slobodno se odjavi iz ove teme i idi u temu "Korona virus" pošto vidim da si tamo dosta aktivan i jako mnogo doprinosiš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10389 Napisano Mart 9, 2020 Drug član, 1530 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Ausländer je napisao: Зар сајла не показује неке назнаке пре него што пукне? Пукне прво пар нити, запиње, струже, тешко иде? И то траје. Промениш пре пута, не ризикујеш? Возио сам и ја тако, али био много млад и луд, тако не треба, не, не.. Sajla uglavnom najavi pucanje dosta ranije i tu se slažem sa kolegom. Kada puknu 2-3 žice pored toga što krene da zapinje ona počne i da se raspreda i na nekin način izdužuje pa kvačilo postane niže. Sve su to simptomi koje je teško ne uočiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Mart 9, 2020 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba ju mijenjati,dovoljno je rezervnu sajlu sprovesti uz onu koja radi i neka tu čeka za svaki slučaj a onda ju nije problem pospajati ako rikne.Kad se motor čisti ili servisira odvoji se par minuta,ubaci rezervna i “mirna Bosna”.Ovo naravno ne važi za sajlu koja signalizira odustajanje.Jawa na sreću nikad nije kresnula u rikverc ali mi je priuštila nekoliko klizanja po zavojima dok se nismo upoznali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, bajker71 said: Sajla uglavnom najavi pucanje dosta ranije i tu se slažem sa kolegom. Kada puknu 2-3 žice pored toga što krene da zapinje ona počne i da se raspreda i na nekin način izdužuje pa kvačilo postane niže. Sve su to simptomi koje je teško ne uočiti. Ako mala količina vlage uđe i uhvati se na nepodmazani dio sajle i počne da stvara rđu, ona neće da korodira 2 niti a ostale da mimoiđe. Korodiraće sve zajedno i zajedno će da se drže dok ne puknu. Starije kolege su vam već navele primjere a vi i dalje tjerate po svom. Imate li vi nešto da doprinesete na temu? Ili ćete da ponavljate ad nauseam o svojim nadljudskim sposobnostima da prepoznate kad će sajla kvačila da pukne? Samo me to interesuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stryker_026 132 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 395 postova Lokacija: Veliko Orasje Motocikl: Daelim VS 125 F Mirotvorac Prijavi odgovor kao problematičan Ova tema je korisna da se vidi od kojih ljudi nikad ne kupovati motor 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10389 Napisano Mart 9, 2020 Drug član, 1530 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa najbolje da nam ti kažeš šta ćemo da pišemo! Koje bre starije kolege, od koga starije?! Vozim motocikle 40-tak godina i ti ćeš da mi palamudiš ovde... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, bajker71 said: Pa najbolje da nam ti kažeš šta ćemo da pišemo! Koje bre starije kolege, od koga starije?! Vozim motocikle 40-tak godine i ti ćeš da mi palamudiš ovde... Probaj da čitaš malo pažljivije. Rekao sam starije kolege, nisam rekao starije od tebe. I to što voziš motocikle 40-ak godina ti očigledno nije pomoglo da naučiš više o njima. Da sam na tvom mjestu, ja se tim ne bih ponosio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10389 Napisano Mart 9, 2020 Drug član, 1530 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Što više pišeš samo se više brukaš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma šta mi kažeš? Prije bi se reklo da je obrnuto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popovich 217 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: 2017 Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, Ausländer said: Ау контрер.... Кад вређање постане аргумент... Све буде јасно о стручности. Пошто сам "млађани бајкерчић" зар није боље прво научити како се проверава и одржава сајла па онда у вратоломије тј мењачоломије? Očigledno si prespavao veći dio teme, jer da si čitao a ne samo napamet u svojoj glavi zamišljao šta je rečeno možda bi i razumio o čemu se ovdje pričalo i zašto. Dalje nema potrebe da se raspravljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Mart 18, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan isuse gospode boze koliko samo gluposti procitah ovde samo i iskljucivo kvacilo i gore i dole i levo i desno i tamo i vamo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madhead 14 Napisano Mart 18, 2020 Svrati ponekad, 210 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja godinama nisam koristio kvacilo, uopste nisam imao potrebu za tim... Bas sam dugo vozio skuter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...