Rade koenig 1088 Napisano Jun 24 (promenjeno) Drug član, 1094 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1150 R Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @N.F.S.. sutra cu probati sve i javljam ishod Promenio Jun 24 član Rade koenig Ispravka gramatike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1088 Napisano Jun 27 Drug član, 1094 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1150 R Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam uzrok. Duplo dno koje se otvara kada je neophodno jos mesta ima senzor na sebi. Nije lepo bilo zabravilo i kada nije zabravljeno nemoze da se upali motor. Koja glupost ali mi zivce pokida... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6231 Napisano Jun 27 Ne silazi, 4613 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Misliš ono pod sedištem? Koje je to tek njesra, ko li ga smislio takvog... ebiga, sto manje senzora, to manje problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1088 Napisano Jun 27 (promenjeno) Drug član, 1094 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1150 R Prijavi odgovor kao problematičan To mu je, sto mu je... Promenio Jun 27 član Rade koenig Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1088 Napisano Jul 7 Drug član, 1094 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1150 R Prijavi odgovor kao problematičan Na koliko se stwzu srafovi izduvne grane kilo kljucem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limun0308 5 Napisano juče u 12:22 (promenjeno) U prolazu, 1 post Lokacija: Orasje Motocikl: BMW C 600 SPORT Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ekipa, imam problem s curenjem ulja iz pogonske kutije gdje se nalazi lanac. Skuter je bio na servisu i zamijenjeni su svi semerinzi. Međutim, ulje i dalje curi na spoju kutije s getribom, točno na mjestu gdje se nalazi gornji lančanik. Do curenja dolazi samo nakon duže vožnje, odnosno kada se ulje ugrije. Tvornica propisuje ulje 75W90, ali sam na forumu pročitao da neki preporučuju 85W140. Zamijenio sam ulje prema toj preporuci, no nažalost problem se i dalje pojavljuje nakon 15–20 km vožnje. Čini mi se da možda dosjed na getribi nije u najboljem stanju i da, iako je semering zamijenjen, ne može dobro “zapitivati”. Imam nekoliko ideja: Najjeftinija opcija – pokušati s još gušćim uljem koje se koristi za mjenjače, iako je 85W140 već najgušće u standardnoj ponudi. Druga opcija – ponovno rastaviti sve i na dosjed postaviti Speedi Sleeve (hilznu), čime bih riješio problem ako je dosjed oštećen. Treća i najskuplja opcija – zamijeniti poklopac getribe i samo kućište na koje naliježe semering. Jedino čemu se još mogu nadati jest da je možda ostalo malo starog ulja pa da ono sada zna iscuriti posto je rijetko,85w140 je znatno gusce ulje od 75w90. Promenio pre 14 sati član Limun0308 Moram slike izmjeniti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 193 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 300 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je prilikom vraćanja polutke namazana diht masa na površine kontakta ? Ovo što se tiče gustine ulja ti neće rešiti problem, gušće ulje će takođe da ti nađe put i curka. Ono što se treba uraditi je da se sve premeri, ležište semeringa i osovina koja ulazi u semering, ako nešto od toga odstupa tu će uvek da ti curka. Rešenje je da ako curi na osovini da se uzme semering sa manjim otvorom, ako ta opcija postoji, a za ležište semeringa ono što si napisao. Za početak sve odmasti i isprati odakle curi. Ulje je čudo postoji uvek šansa da sliva iz nekog drugog mesta, višeljeg sa agregata ili čak iz kočnica. Zadnja opcija je da je sve u redu, ali da je nešto pogrešno sastavljeno ili stavljen pogrešan semering. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1088 Napisano pre 5 sati Drug član, 1094 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1150 R Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno je najbolje odvesti majstoru i resiti problem . Imam majstora koji je problem resio ceo i 90% motora koje radi su bmw. Sbe drugo je ssmo zamaranje i bacanje para. Naucio san to na tezi nacin... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...