lemy 1082 Napisano Februar 18, 2020 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Iscitao sam razne teme I domace I strane ali nekako nisam zadovoljan odgovorima pa da stavim sve u jednu temu kao pitanje. Pazario sam nedavno VStrom a Transalp ide na dobos. Medjutim djavo mi ne da mira , ljubitelj sam prirode, pecaros … o voleo bih da imam nesto za offroad posto Strom nije za to a nije ni Transalp bio ali je zavrsavao posao, a mozda za po gradu ali to nije prioritet E sad, ideja mi je da uzmem neki endure, hard endure koji bi I sluzio da se vikendom provozam po Fruskog gori I slicnim stazama I bogazama. Uslov je pre svega da bude jeftin, skoro dzabe jer ne zelim da ulazem u motor koji cu voziti 1.000km godisnje bar dok ne budem siguran da mi to odgovara, tada cu razmisljati o boljoj masini. Nije mi bitno da bude brzo, jako i sl. Nista skokovi , vozanja na zadnjem i sl Bitno je da moze da se kotrlja po neravnom terenu a da nije apenac Generalno motor treba da ispuni sledece kriterijume: Jeftin (oko 500 eur +-) Strit legal - da ima neophodnu homologociju I signalizaciju za registraciju Pravno legalan, da moze da se prevede I registruje Da moze da predjen bar 100km off-a a da ne crkne Ne mora da bude lep, bitno je da pali I da se moze voziti Godiste, nesto iz proslog veka Kubikaza 125-250 ccm Realno nema mnogo motocikala koji ovo ispunjavaju, jer nema nigde dobro a jeftino, mada ima nekog skromnog izbora, natrci po oglasima. Uglavnom im fali po nesto estetike, tipa migavci, polomljene plastike i isl sto mi nije bitno. Ono sto razmatram sto se pojavljuje u ogasima je ugrubo: Yamaha DT 125 - verovatno najbolji izbor ali jako tesko se uklapa u budzet, ali mozda nesto naleti Aprilia Tareg, Gilera, Cagiva elephant I sl Italijani 125 ccm, cvaje - Toga ima ali me plasi sto su to sve stari rotaxi, gde popravka motora kada crkne se ne isplati a do delova se jako tesko stize Kinezi, tip Keeway exceed 125-200, Yamasaki ...manje vise iste masine gy 125 ili gy 200 - Kinez kao kinez, vozio sam ih i nisu mi strane mane. Ima ih za 400-600 eur Po meni je za sada najizglednija opcija neki kinez . Sta iskusni endurasi misle, a da nije da batalim ideju jer sam se ozbiljno zagrejao ? p.s ako neko ima nesto sto se uklapa, a skuplja mu prasinu u garazi neka slobodno pusti poruku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 19, 2020 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan MZ etz 150 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM MZ etz 150, 1991. godište, Moped, vozilo prešlo 10000 km, Vlasotince. Cena 600 €... Za te pare bolje nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1082 Napisano Februar 19, 2020 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pazi kada mi je to opcija za 4 motor (ako me zena ne likvidira na spavanju), na ovakvom sam polagao za A kategoriju, imam neku nostalgiju. Za enduro ipak nesto drugacije trazim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 814 Napisano Februar 19, 2020 Drug član, 1199 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih preporucio kineza, jeftin su a i delovi su im jeftini. Za neki lagani off road mislim da je najbolje resenje sa gledista isplativosti, u performansama definitivno na poslednjem mestu u poredjenju sa ostalim navedenim modelima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan88 2615 Napisano Februar 19, 2020 Zainteresovan, 411 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ex GSX-750R Prijavi odgovor kao problematičan Imao priliku da provozam tog krosa, ili sta je vec Cvangjang, Quindji ,ili kako se vec zovu ne znam.Secam se da je bio 200 ccm I da je voznja bila blagi uzas. Tada je bio nov, sa nekih 1000-2000 km. Kolega sa posla kupio I isto tako brzo prodao, skoro odmah.Svak cast svakom, ali ja ono ne bih mogao da vozim. Kao klinac, sa 16 ne punih godina sam imao MZ ETZ 125 1991god. I slobodno mogu da kazem da je to zaista ozbiljan motor u odnosu na te kineze danasnje.Jedina mana mu je malo veca potrosnja koja je meni tada bila za skolarca velika jer je 2T, ali s druge strane I to ima neke cari, a i mane.Probaj svakako pre kupovine.Ili se drzi onog spiska zelja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1082 Napisano Februar 19, 2020 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Svestan sam i ja kineskih ogranicenja ( imao 3 kineza i hondu i suzukija, jasna mi je razlika) ali opet za te pare mi nekako najlogicnije resenje. To je godisnje max 1.000 km, izdrzace nekako. Ako mi se ne svidi, prepravim ga u skremblera Sta je tebi bilo toliko lose? Bas gledam te kineze id 200ccm to je agregat gy200 ima ga u x kineza. A nasao sam i neke klipove po netu, prze ih dobro, ja nebih ni upola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1421 Napisano Februar 19, 2020 Zainteresovan, 460 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan ma umes kineza i boli te uvo. posto ce ti biti 2-3-4 motor (ako te supruga ne likvidira na spavanju ) pitanje koliko ces vremena imati za isti. onda je bolje da ti u nekom budzaku dzedzi 500e nego 1500e. a za 1000km godisnje po nekom polju mislim da ce svaki kinez izdrzati. a ako i ne izdrzi, bice kako si i sam rekao neki autorski scrambler (ali ovaj put sa manjim tankom )... moje neko vidjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 19, 2020 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Što se kineza tiče. popričaj sa Lordom o njima ( Lord oblivion - na forumu ), on je sa jednim prošpartao celu Srbiju uzduž i popreko . Što se tiče MZ - a , nemoj 125 ccm , gledaj samo 150 ccm. Razlika je samo jedna ks, ali se to dobro oseti . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan88 2615 Napisano Februar 19, 2020 Zainteresovan, 411 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ex GSX-750R Prijavi odgovor kao problematičan Svestan sam i ja kineskih ogranicenja ( imao 3 kineza i hondu i suzukija, jasna mi je razlika) ali opet za te pare mi nekako najlogicnije resenje. To je godisnje max 1.000 km, izdrzace nekako. Ako mi se ne svidi, prepravim ga u skremblera Sta je tebi bilo toliko lose? Bas gledam te kineze id 200ccm to je agregat gy200 ima ga u x kineza. A nasao sam i neke klipove po netu, prze ih dobro, ja nebih ni upola. Ma ide to, ne kazem. Vec sama ciklistika, kocnice, vibracije uzasne I radi gadno u pm. sam zvuk mi je gadan. Ali dobro za te namene ce zavrsiti posao. Ja ipak glasam za japanca 90 I neko jer ce ti ovde sve ici na zivce I za tih 1000km. ali opet za akanje po blatu mozda I moze I da te usput boli uvo kad se nesto slomi, iskrivi, itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1082 Napisano Februar 20, 2020 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zato sam i pitao sta fali, nisam ja Chris Birch pa da pravim razliku. Bitno je da moze da prodje lagano po offu a kada padnem da me boli uvo da li se nesto izgrebalo ili iskrivilo, i ako jeste da mogu da nadjem deo i kupim. Prosle godine sam ukupno presao 1.500 km tako da za sada nemam nameru da zarovljavam novac u necemu sto ce mi biti igračka nekoliko puta u toku godine. Ako se navucem, onda cu kupiti nesto krsteno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Februar 21, 2020 Drug član, 1070 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Za tih 500e i 1000km godišnje na pecanje da ideš možeš i sa dobrim monti bajkom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 814 Napisano Februar 21, 2020 Drug član, 1199 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam kineza Yamasaki Cross 50, pre njega vozio APN6 , gde sam za Tomosom izlazio 3. brzinom (na off road-u) ili 2. sa jos jednim pozadi, sa ovim jedva prvom i to sam, kasnije sam ugradio kit na 110, dobio skoro duplo na snazi ali brzina ostala skoro ista (oko 70km/h ali nizbrdo ), a sto se kvarova tice ja licno nisam imao niti jedan sem karburatora, a serviser koji ga je odrzavao mi je rekao da je na tom modelu karburator sa fabrickom greskom, zamenio sam 3 komada i svaki je cureo/prelivao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1082 Napisano Februar 24, 2020 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kupljena mašina noćas Kinez, quingqi gm200, ultimativna off road masina, vrhunac kineske tehnike. Jos uvek se smejem sam sebi sta sam kupio, ali igrački se ne gleda u zube. Jedva cekam prvo zajednicko valjanje u blatu Motor je kupljen od @makikt a pre toga je bio mislim kod @lord_oblivion Nesretni kinez je video i bolje dane ali obzirom sta je do sada prosao (prosto neverovatno za kineza sta je izdrzao) , uliva mi poverenje da cu se i ja na njemu nauciti. Dok ne krene sezona uradicu mu servis, malo poraditi na estetici i na proleće krece skolica offroad-a u prirodi. Zahvaljujem se svima na diskusiji i pomoci 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Februar 25, 2020 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Lord se njim navozao dosta, pratio sam putopise ovde na forumu. A i Makikt je napravila pre korake na offu Sreli smo se na jednoj voznji, prosle jeseni, u Ljuboviji. Kad budes komsija resio da vozis ovde po okolini Sapca, javi se Mi smo cesto na Ceru, doduse malo vise hard enduro vozimo Ako budes hteo mogu ti nacrtati trek kako da dodjes skroz od Sapca do Cera makadamom, a tamo po Ceru nam se mozes pridruziti Nego, sezona za off uveliko traje, pauze nije ni bilo, sad zimi je najlepse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3338 Napisano Februar 25, 2020 Zainteresovan, 732 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan 29 minutes ago, markulja said: Lord se njim navozao dosta, pratio sam putopise ovde na forumu. A i Makikt je napravila pre korake na offu Sreli smo se na jednoj voznji, prosle jeseni, u Ljuboviji. Kad budes komsija resio da vozis ovde po okolini Sapca, javi se Mi smo cesto na Ceru, doduse malo vise hard enduro vozimo Ako budes hteo mogu ti nacrtati trek kako da dodjes skroz od Sapca do Cera makadamom, a tamo po Ceru nam se mozes pridruziti Nego, sezona za off uveliko traje, pauze nije ni bilo, sad zimi je najlepse Nacrtaj ti taj trek slobodno, ima nas još zainteresovanih za voženju i do Cera i po Ceru a i drugde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Februar 25, 2020 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Maki,ode zelenko? Sta sada planiras ili si vec pazarila drugu igracku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 3338 Napisano Februar 25, 2020 Zainteresovan, 732 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Prašinar said: Maki,ode zelenko? Sta sada planiras ili si vec pazarila drugu igracku? Zelenko je zaista bio dobar i pouzdan drugar. Zajedno smo prošli mnogo toga a da me nikada nije izneverio. Drago mi je što je otišao u dobre ruke gde će imati pažnju baš kako je zaslužio Novi drugar je već tu. Da li će biti dostojan naslednik Zelenka videćemo, vreme će pokazati Kmx 125 , što bi rekli cvaja 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Februar 27, 2020 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da, bio je kod mene pre Maje. Kao što Lijan reče, ja sam s njim prošao skoro celu Srbiju off-roadom, uz put ga održavao i prerastao pa kupio jači motor. I dalje mi nedostaje njegova mala masa ali ne može se sve... Maja je malo poradila na estetici mu ali to je samo estetika, ostatak je koliko ja znam u odličnom stanju. Sve što te bude interesovalo oko njegovog održavanja, slobodno me kontaktiraj. Ima 'šifru paljenja' i neke svoje karakteristike pa nek ti Maja sve lepo objasni. Nadam se da ćeš se 'navući' na off-road jer je to potpuno drugi, novi svet vožnje, potpuno različit po svemu od drumske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...