dragansmakic 1 Napisano Februar 9, 2020 U prolazu, 15 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Yamaha xj 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna sta me nuci? Imam problem na vn500, menjao sam blok i glavu,ali kad dodjem do bregastih vidim da je lanac kraci, odnosno nemoze da obuhvati obadve bregaste. Jedna stane, al druga nema pojma. Fali par cm lanca sigurno. Rasklapao sam motor jos dva puta ubedjen da mi je lanac negde dole zapeo, ali uzalud, vratim blok i glavu i opet isto. Sve se okrece fino, samo lanac prekratak opet.Nije mi zao sto potrosih dan ceo na ovo, ali nemogu da verujem sta se desava. Ja nemam iskustva sa otvaranjem motora. Cak sam posumnjao i u visinu novog bloka i glave i merio sublerom, sve isto kao i stari u milimetar. Kad poskidam glavu i klipove vidim lepo mali zupcanik na radilici oko koga ide lanac i sve mi odozgo izgeda normano, vidi se i na slici. Bregaste nisam menjao, one su moje iste koje sam skinuo zajedno sa zupcanicima, lanac takodje nije menjan, a da sklopim, ne moze. Ako neko zna u cemu je problem, da mi da savet sta da radim, zalud mi da otvaram po treci put. HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2838 Napisano Februar 9, 2020 Ne silazi, 4926 postova Prijavi odgovor kao problematičan Дали је купљен као оригинална дужина или ???Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Februar 9, 2020 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Nisam majstor... nesto oko zatezaca i vogjica?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6032 Napisano Februar 10, 2020 Drug član, 2782 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, da li si raspustio spaner? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragansmakic 1 Napisano Februar 10, 2020 U prolazu, 15 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Yamaha xj 600 Prijavi odgovor kao problematičan Lanac nisam menjao, a zatezac izvadjen naravno. Ne bi dzaba kuko po forumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Februar 10, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Od kojeg motora je glava? GPZ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2838 Napisano Februar 10, 2020 Ne silazi, 4926 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ланац за брегасту не намешта се лако СКОРО ни код једног моторцикла. Мора да се са једне брегасте ошрафи и спусти ланчаник а затим на фору да се опет навуче на брегасту заједно са ланцем. У сваком случају УВЕК пребројиш чланке старог фазног ланца и споредиш са новим то је правило за сваки случај.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 10, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja shvatio iz cele priče, dečko nije menjao fazni lanac, ni bregaste. Menjao je cilindar i glavu motora. Jedino što meni pada na pamet da bi moglo da bude je da su nekim slučajem cilindar ili glava višlji za koji mm pa da to uzrokuje da ti je lanac kratak. @dragansmakic Jesi li probao da za probu samo staviš stari cilindar i glavu pa da onda vidiš kako će lanac da izgleda na bregastima? Tako bi eliminisao teoriju da nisu isti stari cilindar i glava i novi cilindar i glava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2838 Napisano Februar 10, 2020 Ne silazi, 4926 postova Prijavi odgovor kao problematičan Зашто си мењао блок? Блокови иду у пару, ако рупе лежечих нису у оси онда нече дуго. Зато постоји ТРНОВАЊЕ као поступак, на такав начин блокови постају пар један другом.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6112 Napisano Februar 10, 2020 Svakom po zasluzi, 12435 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nešto nisi dobro namestio - fazni lanac ne ide tamo gde bi moralo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2838 Napisano Februar 10, 2020 Ne silazi, 4926 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ај ти још једном објасни као малој деци шта се десило да би могао да добијеш одговарајучи савет.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Februar 10, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Po mojim saznanjima...iako je na mnogim modelima ugrađen Kawasakijev twin od 500ccm, nisu baš svi isti. Donji postroj, čak i klipovi i blok su na svima isti...ali se razlikuju glave...pa tako samo "na oko" izgledaju isto. Pretpostavljam da je to ovde slučaj. Naročito GPZ koji važi za najjači, ima poziciju bregastih višu u odnosu na druge....pa zato pitah, da nije glava možda od njega. Čak i ako se stavi duži lanac, velike su šanse da motor neće lepo raditi, jer bi ga trebalo upariti sa odgovarajućim bregastim osovinama...pa čak i sa paljenjem, jer su logično ovde vremena kada se šta događa drugačija nego u originalnoj postavci. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Februar 10, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiva tema, pratim Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2838 Napisano Februar 10, 2020 Ne silazi, 4926 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po mojim saznanjima...iako je na mnogim modelima ugrađen Kawasakijev twin od 500ccm, nisu baš svi isti. Donji postroj, čak i klipovi i blok su na svima isti...ali se razlikuju glave...pa tako samo "na oko" izgledaju isto. Pretpostavljam da je to ovde slučaj. Naročito GPZ koji važi za najjači, ima poziciju bregastih višu u odnosu na druge....pa zato pitah, da nije glava možda od njega. Čak i ako se stavi duži lanac, velike su šanse da motor neće lepo raditi, jer bi ga trebalo upariti sa odgovarajućim bregastim osovinama...pa čak i sa paljenjem, jer su logično ovde vremena kada se šta događa drugačija nego u originalnoj postavci.Зато мерење, мора да све лепо премери, плајваз у руке и рачун. Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2838 Napisano Februar 10, 2020 Ne silazi, 4926 postova Prijavi odgovor kao problematičan Исто, ако си променио главу а користиш твоје старе брегасте, и ту треба провера. Дали су криве и колико? Како леже и како се окречу на "новој" глави? За њих важи исто што и за радилицу, неке ствари једноставно не иду преко реда.Али не знам шта си тачно мењао и зашто? Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rex 432 Napisano Februar 10, 2020 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: beograd, Motocikl: pantelija Prijavi odgovor kao problematičan ako je sve kako si napisao, proveri kako ti stoje klizaci tj vodjice,jer ako ti nije lanac zapeo ispod radilice,ako sve ostalo si premeravao, po slici nema sanse da taj lanac dovati obe bregaste.stavi bregastu na staru glavu da vidis dali lezi na istoj visini. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragansmakic 1 Napisano Februar 10, 2020 U prolazu, 15 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Yamaha xj 600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima za pomoc, a misteriju cemo da resimo za vikend, probacu sa starim delovima prvo, mada sam merio sublerom, identicno u milimetar. Mislim da se vidi i odozdo kad se skine karter, cisto da vidim da je sve kako treba. Da je lanac zapeo dole nebih ga onako lako okretao, a i lepio sam parce trake oko lanca da vidim za kolko ce da se pojavi na drugoj strani kad obidje oko radilice. Pojavi se odmah, tako da neverujem da ne lezi uz samu radilicu, al eto na kraju skinucu i karter da se uverim i okom. I jos jedino nisam premerio lanac jer mi apsurdno, ja sam otvorio ovaj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragansmakic 1 Napisano Februar 10, 2020 U prolazu, 15 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Yamaha xj 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, pronto je napisao: Od kojeg motora je glava? GPZ? ma jok, isto EN500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Februar 10, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Stavi glave jednu do druge. Ako postoji razlika, ona će biti primetna i od oka...bez mnogo merenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragansmakic 1 Napisano Februar 10, 2020 U prolazu, 15 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Yamaha xj 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Krokodilo je napisao: Ланац за брегасту не намешта се лако СКОРО ни код једног моторцикла. Мора да се са једне брегасте ошрафи и спусти ланчаник а затим на фору да се опет навуче на брегасту заједно са ланцем. У сваком случају УВЕК пребројиш чланке старог фазног ланца и споредиш са новим то је правило за сваки случај. Sent from my SM-G955F using Tapatalk lma par kipova na youtube o zupcenju ovog motora, prosto ko pasuj, bez ikakvog natezanja. Ne znam sme li na forumu da se posalje link. , Inace nisam menjao ni lanac ni bregaste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragansmakic 1 Napisano Februar 10, 2020 U prolazu, 15 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Yamaha xj 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, pronto je napisao: Stavi glave jednu do druge. Ako postoji razlika, ona će biti primetna i od oka...bez mnogo merenja. I ste 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Februar 11, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan lma par kipova na youtube o zupcenju ovog motora, prosto ko pasuj, bez ikakvog natezanja. Ne znam sme li na forumu da se posalje link. , Inace nisam menjao ni lanac ni bregasteSme naravno. Slobodno stavi. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Februar 11, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Znaš li koliko članaka ima lanac koji je sada na motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2838 Napisano Februar 11, 2020 Ne silazi, 4926 postova Prijavi odgovor kao problematičan Е не може да је све супер А НЕ ВАЉА Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2838 Napisano Februar 11, 2020 Ne silazi, 4926 postova Prijavi odgovor kao problematičan Главе не мериш споља, спустиш шублер где пролази фазни ланац и мериш растојање од додирне површине где се спаја са цилиндром до дна лежаја брегасте. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...