Jump to content

Moto Zajednica

Ne pali na dugme-pomoc

Recommended Posts

• Zainteresovan, 574 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Mislim da mi se istrosio akumulator. Nisam siguran, jer se generalno i ne razumem. Radi se o tome da ne mogu da ga upalim na dugme vec samo na kurblu. Ovo mi se desavalo i ranije- recimo ugasi se, ja dam kontakt upaljene su lampice na tabli, pritisnem starter cuje se ,,KLIK" i ne zavergla ni nista a ugase se lampice na tabli. Ovo sam resavao tako sto bi ga ili upalio jednom na kurblu pa posle pali normalno na dugme, ili tako sto bi prebacio kurblu u odredjen polozaj, lampice se upale, ja kresnem i sve divno radi.

Problem je sto sad nece uopste da upali na dugme (a pali na kurblu). Da li je to do akumulatora? Ako jeste, jel ima neko da mi pozajmi punjac na par dana.

Relativno mi je hitno, jer sam u sred ispitnog roka pa ne mogu bas da jurim po majstorima i prodavnicama, a i imam polaganje prekosutra pa ono...

Hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

probaj da, za pocetak, dobro ocistis kleme, sitnom smirglom ili metalnom cetkom, kao i kontakte na zicama, koje idu prema anlaseru. Srafove dobro pritegni kada ponovo montiras akomulator.

Ako, posle voznje od 15-ak minuta anlaser opet nece da radi, nesto je drugo u pitanju. ;)

• Svrati ponekad, 307 postova

pregledaj alnaser,ako ima lampice oima struju!

DALI SE LAMPICE POGASE DOK GA POKUSAVAS VERLAT? AKO DA AKOMULATOR AKO NE JBG,SARAFANJE.

neznam kakve su kod Vas cjene akomulatora,ovdje se moze nac novi za 10€

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: KLE 500

Ako mislish da ti se akumulator ispraznio predlazem ti da ga ne punish sam nego odnesesh u radnju u Dimitrija Tucovica. Mene je tako zezao akumulator i punio sam ga danima... Onda radi 1 dan i onda oslabi, pa sve punovo.  Na kraju sam ga odneo kod njih i sredili su ga za 250din, napunili i sad radi bez problema, pali ko mina, evo vec nedeljama.

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

ocisti i pritegni kontakte ako to nije vidi osigurace trebalo bi da su ispod sedista a ako ni to nije onda je ovo sto se meni desilo isti simtomi kao i kod mene na mom proslom motoru otisao mi je regler ili kako se to vec zove onaj okrugli deo sto zica sa akomulatora plus ide na njega a crna sa tog dela ide do alnasera uzmi sravciger i ta dva srafa spoj ako upali onda je taj deo otisao

Ne verujem da je anlaser, a ni kontakti vec mislim da je akumulator otisao jer mi se i desavalo u voznji da je slaba struja, npr. kada dam migavac i prednje svetlo mi sija jace/slabije u ritmu migavaca  ::) isto se desi i kada kocim pa se pali stopaljka. Mozda je to normalno (?!) mada sumnjam, na Tomosu mi se to nije desavalo.

Isto tako mislim da nije regler jer kad nece da upali, pa zakurblam a ne upalim ga, ukljuce se opet lampice na tabli i uspe mi da ga upalim na dugme.

Tako da, nadam se da je akumulator, jer mi to najjednostavnije izgleda za zameniti.

E sad, majstor Boban mi je jos ranije preporucio da ne uzimam nov akumulator kod dilera, nego da uzmem negde-zaboravio-sam-gde  >:(

Jel nov akumulator mora da bude od istog proizvodjaca kao stari ili moze neki drugi u tom rangu??? Gde je najbolje da ga uzmem?

Napisao sam vec da imam polaganje za A u cetvrtak, pa ako ne stignem do tada da kupim novi oce li mi izdrzati da napunim stari? Da ne kurblam bas tamo pred pandurima....a i ne volim kad mi zazveci onako ako mi ostane noga na kurbli ::)

• Svrati ponekad, 471 postova

definitivno ti je akumulator jer se i meni slicno desavalo stim sto ja nemam anlaser ali ostali detalji tvog problema su potpuno isti.

imas vartine akumulatore za koje dobijas i garanciju od godinu dana a mozes lepo da odes direktno u radnjicu u dimitrija tucovica koja ima i servis i pazaris nov akumulator koji zelis jer imaju dosta veliki izbor jer samo to i drze a ujedno i pune akumulatore i imaju jako dobar servis. moja preporuka

nalaze se desne strane kad ides prema gradskoj bolnici od ruzveltove

ako ti treba tacnije adresa ili telefon pusti mi PP ili me zovi na 064/132-9634

• Svrati ponekad, 156 postova

i vidi dal imas tecnosti u njemu,ja sam punio poluprazan=dzaba sam budalio

I palio sam kad mi je bio prazan tako sto ga spojim kablovima na akumulator auta,tako proveris i jel ti do akumulatora,ako ti je od isto volti

(za ovo sa kablovima ako steti nesto,neka neko napise)

Sad sam bio u Dimitrija Tucovica, kazu sve je uredu s akumulatorom, u pitanju je anlaser jer se zaglavli pa povuce svu struju. Hvala svima na pomoci

• Svrati ponekad, 471 postova

ovo slican problem ko cale juce sto je imao jest da je sa kombijem ali isti slucaj, mislio da je akumulator kad anlaser samo sto mu se nije raspao, jedva su ga sredili

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja