Jump to content

Moto Zajednica

7. Moto GP Catalunya, Spanija

Recommended Posts

• Ne silazi, 5471 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

m_114603.gif

Nema odmora, dok traje obnova!

Nastavlja se Moto GP sampionat, sada ulazimo u seriju trka, jun ce biti paklen. Pogotovo za protivnike Valentina Rossija koji je usao u seriju od tri pobjede,a nadolazece staze mu poprilicno idu na ruku. Jedna od tih staza je i Circuit de Catalunya na kojoj je do sada pobjedjivao pet puta u premijernoj klasi, dva puta u 250ccm i jednom u 125ccm. Od ostalih ovogodisnjih Moto GP vozaca u Barseloni su pobjedjivali i Pedrosa jednom u 125ccm i jednom u 250ccm, Randy de Puniet dva puta u 250ccm, Marko Melandri, Andrea Dovizioso i Jorge Lorenzo po jednom u 250ccm i Stoner jednom  u Moto GP klasi.

Sedma po redu trka Moto GP sampionata ce da se odrzi na stazi "Circuit de Catalunya" u Barseloni. Staza je otvorila vrata Moto Grand Prix takmicenju 1995 godine.

Osvajac pol pozicije  krece sa lijeve strane,. Da bi pobjedio treba "optrcati" 4727 metara dugu stazu koja se sastoji od pet lijevih i osam desnih krivina,dok je najduzi pravac dug 1047 metara,a sama staza je siroka 12 metara.

Ove godine Stoner sa Ducatijem brani i titulu i prvo mjesto u Barseloni, samo Rossi je sada sa svojom Yamahom dooosta opasniji,a tu je i Pedrosa na Hondi, a ne smijemo zaboraviti ni mladjanog Lorenza na Yamahi. Ne znam koliko ce Lorenzo biti spreman poslije svog prvog MotoGP pada(u samoj trci) u Mugellu, pa izgleda da nas ocekuje troboj kao i prosle godine Stoner-Rossi-Pedrosa. Nadam se da ce opet neko prijatno iznenaditi kao de Angelis proslu trku.

Prosle godine se zavrsilo ovako:

jlscc_catalunyauw3.jpg

A za ovu godinu cemo sacekati jos malo, tacnije do 8. juna. Valjda ovaj put necemo imate cetiri vozaca pored staze, mada ako se prisjetimo trke prije dvije godine u prvom krugu ih bilo van staze toliko. Uzivajte!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

U Moto GP-u se sve brzo mijenja tako i odluka da će se treninzi prenositi samo na Eurosportu 2. Valjda je ovdje bilo previše protesta tako da će Eurosport, ovisno o drugim sportovima, ipak prenositi i kvalifikacije svjetskog prvenstva u brzinskom motociklizmu.

RASPORED NA EUROSPORTu

Subota 07.06.2008

12:30 Reportaže i kvalifikacije u živo

13:00 Kvalifikacije  125cc u živo

13:45 Kvalifikacije  Moto GP u živo

Nedjelja 08.06.2008

09:45 Warm Up i reportaže  u živo

10:45 trka 125 cc u živo

12:00 trka 250 cc u živo

13:15 trka Moto GP u živo

Trke i treninge možete pratiti i na live timingu.

Kliknite logo i odaberite klasu ili trening

bdQ23_64295486rr0.jpg

Proslogodisnji rezultati:

Pole Pozicija 2007:  Valentino Rossi 1:41:840

Podijum 2007:  1. Casey Stoner - 2. Valentino Rossi - 3. Dani Pedrosa

Rekord staze (trke):   Nicky Hayden (2006) 1:43:048

Najbrži krug (općenito):   Valentino Rossi (2007) in 1:41:840

Izvinjavam se zbog kasnjenja rezultata. SezamPro je zakazao na vise od nekoliko sati.

Evo rezultata prvog treninga:

9ep20_fp1lh8.jpg

A evo i drugog:

VCOum_fp2re0.jpg

Pedrosa i Rossi konstantno u vrhu, a u drugom se izmedju njih ugurao na drugo mjesto Capirossi, i unutar jedne sekunde na cetvrtom Stoner.

Nekima je bilo veoma veselo posto su malcie letili sa staze,Elias, Stoner, de Puniet i Pedrosa. A neki cu cak morali pomoc da potraze u bolnici kao sto su Lorenzo i Hopkins.

Izgleda da ni u Barseloni necemo vidjeti novu Hondinu masinu, po njihovim rijecima, hoce da je jos istestiraju.

Ali zato Valentino Rossi je predstavio novu saru motora:

223862_Rossi+unveils+his+Azzuri+livery-800x600-jun6.jpg.preview.jpg

Kako stvari stoje, pod znakom pitanja je Lorenzov izlazak na stazu, poslije danasnjeg pada.

223947_Jorge+Lorenzo+suffers+heavy+crash+in+the+second+free+practice+session+at+Catalunya-800x600-jun6.jpg.preview_big.jpg

Izgleda da je pad na drugom treningu bio ozbiljan, takoda je helikopterom prebacen u bolnicu. A tamo je ustanovljeno da je ima ponovnu povredu lijeve ruke, koju je skasio u Sangaju, a bonus pack je povreda i desne ruke. Bilo kako bilo clanovi njegovog tima se nadaju da ce biti sutra na kvalifikacijama, sad kako pojma nemam.

Potvrdili su lekari da ce Lorenco ipak trku samo posmatrati...

Steta, ali to mu je i bolje, da ne bi opet nekim eventualnim padom samo pogorsao stanje. Jeste da ce ga to malo udaljiti od borbe za titulu, ali vazniji je oporavak.

Stoner grabi pol poziciju u posljednjem krugu. Ustvari u posljednjem krugu je prvo Haydena skinuo Pedrosa, a onda Stoner Pedrosu.

Evo kompletne tabele:

404.jpg

Rossi tek deveti. Sta li se desavalo sa tom Yamahom, posto se i juce zalio da nema dovoljno gripa, valjda ce se do sutra to srediti.

• In memoriam, 783 postova

bez obzira na lose kvalifikacihje sutra ocekujem troboj Rossi-Stoner-Pedrosa. Ne znam zasto mislim da ce Pedrosa opet pasti.

bez obzira na lose kvalifikacihje sutra ocekujem troboj Rossi-Stoner-Pedrosa. Ne znam zasto mislim da ce Pedrosa opet pasti.

Mozda zato sto je wussy! ;D

Samo ako ga neko malo ukoci u pocetku i ne da da napravi prednost, mislim da nema sanse za pobjedu.

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: Tracer9 GT '23

Svidja mi se povratak Suzuki Rizle na treningu. Voleo bih da se dobro plasiraju i na trci, posebno zbog Vermulena.

Steta sto je Hopkins otisao iz Suzukija !

Verujem da bi ove godine bilo jos bolje !

Warm up se upravo zavrsio. Nije se bas mnogo ljudi smjenjivalo na prvom mjestu, ali najduze je stajao niko drugi go Collin Edwards, sve do posljednjeg kruga kada ga je skinuo Valentino Rossi.

Izgleda da ce se troboju Stoner-Rossi-Pedrosa pridruziti jos neki, prije svih  Edwards koji je odlicno vozio citavog vikenda, samo da ne potonekao sto zna u prvih par krugova. A da li je Pedrosa dnas nesto neraspolozen za voznju ili je skrivao svoje adute na warm up voznji, vidjecemo. Dok  je njegov klubski kolega bio dobro raspolozen i cetvrto mjesto u warm up sa zaostatkom od 0.3 sekunde i krece sa treceg mjesta. Izgleda da nas ceka jedna veoma uzbudljiva trka.

Vrijeme je dobro, nadam se da nece biti padova, dosta je vec sto necemo gledati Lorenza, a i sto je na treninzima dosta njih otreslo od asfalt.

Evo i kompletne tabele warm up voznje:

okWof_wufx0.jpg

Opet februar na prvoj poziciji u Spaniji!? >:(

Mozda da ga je Stoner jos malo zadrzao dok Rossi nije stigao do vodee grupe, mozda bi imali borbu kao i prosle godine, ovako su mogli samo da gledaju kako mu se pogled gubi u daljini. Malo je popustio na kraju, pa je Rossi zavrsio na manje od tri sekunde iza njega. Svaka cast Pedrosi na odlicnoj voznji, svaka cast Rossiju od devetog do drugog, Stoneru na trecem, Doviju na odlicnom cetvrtom i Tech-3 Yamahi na petom i sestom.

Evo i kompletne tabele:

404.jpg

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Hm, znao sam da ce ili Pedrosa ili Stoner pobijediti ako se osami na prvom mjestu, ali nisam znao da ce Stoner tek tako pustiti Pedrosu. Dao je Stoner sve od sebe, taj Dukati je katastrofa motor, to jedino on moze da vozi ovako dobro, ali opet, nije to dovoljno dobro. Nadam se da ce osim agregata malo bolje da porade na ramu i oslanjanju, ovako nece ici. Rossi je sjajan, a Pedrosa, kao sto rekoh, totalno ocekivano. Dobri Edwards i Toseland na satelitskim Yamahama i svaka cast Dovinciosu, sjajan je bio, siguran i brz.

Krajnje razocaravajuce Melandri i Ducati generalno.

steta,steta.samo da je u prvoj krivini bio barem peti.

Pa dobro, sam je tome doprinjeo, na kvalifikacijama je malo vremena ostavio za kvalifikacione gume, posto je trazio prava podesavanja. Sta je tu je, ide se dalje.

• Svrati ponekad, 153 postova

cini mi se da honda ove godine moze da uradi ono sto je prosle godine radio dukati a to svakako nije dobro.jedina dobra stvar u toj prici je to sto se pedrosa plasi borbe,inace bilo bi cupavo.inace sam izgubio rucak danas bas zbog spanskog govanceta. :-\ko mi je kriv kad sam trazio cudo od onog ludaka.

• Zainteresovan, 748 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

Doviciozo je za svaku pohvalu, ima decko herca. Kad se samo setim da je obisao Doktora u sred krivine...  Da najure nesrecnog Hejdena i da on zasedne na Repsola - to se ceka.

• Zainteresovan, 655 postova

Po mom licnom misljenju onaj Pedrosa je katastrofa. Kakva je to fora kao ako izbijem odma na prvo mesto i ako nikog nema ni ispred ni iza mene znam da vozim... mislim stvarno. Dovoljno je da ga samo jedan obidje i odma pada. Nije trka voziti sam po stazi vec treba i napadati, braniti se, loviti sanse za prolazak a Pedrosi su to ocigledno spanska sela. Cak nije imao mud* da vozi do kraja onim tempom iako je bio sam na stazi vec je i razliku od  cca 8 sec smanjio na 3,5 sec. Rossi je npr. cak sa jedanaestog mesta dosao na drugo ( jeste startovao deveti ali je cak i tu poziciju u jednom trenutku izgubio za dva mesta) e to je za rispekt  ;) Stoner se jako dobro drzao do samog kraja i jako se trudio da da sve od sebe u borbi sa doktorom... sto takodje zasluzuje rispekt. Jedino mi zao sto Lorenco nije vozio jer je mali srcan do j.... sto svaku trku cini mnogo zanimljivijom. Toliko od mene  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja