Jump to content

Moto Zajednica

Beranovac 01.06.2008.

Recommended Posts

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Branislav Lončar, član Moto kluba „Senior“ iz Beograda, preminuo je u kraljevačkom Zdravstvenom centru od povreda koje je zadobio kada je pao na probnom krugu trke na Beranovcu.

Na najpoznatijem srpskom autodromu juče je vožena Velika nagrada Kragujevca, a u prvoj trci je trebalo da nastupi i Lončar.

- Mislim da je u tu krivinu ušao prebrzo. Nije bilo kontakta, jednostavno je odleteo - priča jedan od očevidaca.

S obzirom na to da je nesrećni mladić na stazi davao znake života i da je vrlo brzo hitno prebačen u kraljevačku bolnicu, niko nije mogao da nasluti tragediju, tako da su trke održane po rasporedu.

Lončar je u bolnicu primljen u 12.15 časova, odnosno nepunih četvrt sata nakon pada. - Iz minuta u minut njegovo stanje se pogoršavalo, organi su počeli da otkazuju i svi naši napori, uključujući i elektrostimulaciju srca, nisu urodili plodom. Nakon nešto više od sat vremena intenzivnih pokušaja da mu spasemo život, srce je stalo - rekao je dežurni hirurg Zvezdan Maksimović.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Strasno mi je zao! :'(

Saucesce porodici!

Ako ovo nije znak da je Srbiji potreban PRAVI autodrom, onda ne znam sta jeste...  >:(

• Zainteresovan, 651 postova

Malopre sam bio sa Gedzom na uscu, on je bio na Beranovcu. Koliko sam ga ja razumeo covek koji je poginuo je vozio oldtimer-a, u krivini je produzio i nastavio pravo da ide, a onda je nekako upao u neki betonski kanal i to se isprevrtao motor i on je nekako nezgodno pao, al sto je najgore kaze da je vozio oko 70 na sat.

• Ne silazi, 5563 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Beranovac je na granici da bude zabranjen vec odavno, ali se jos uvek vozi , valjda zato sto nema gde drugo. Ivicnjaci, lampioni, kanali, drvece... Vec je na ovoj stazi dosta ljudi izgubilo zivote, jel nije dosta?

Saucesce porodici.

• Andragog, 5035 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Izleteo je sa staze u travu,malo vozio i uleteo u rupu koja je bila u pokosenoj travi pa se nije mogla primetiti,steta,saucesce!!!

• Zainteresovan, 651 postova

Nadjoh ovaj snimak. Ne postoji nikakva zastitna ograda i ovaj motor je ladno mogao da pokupi nekoga iz publike. U trenutku pada se vidi da ljudi iz publike beze u levo, jer motor ladno moze da pokupi ljude iz publike. Nekoga bi trebalo uhapsiti sto uopste dopsuta da se trke odrzavaju na takvom mestu.

http://www.youtube.com/watch?v=oPhmUuWbSbI

• Drug član, 3005 postova
  • Motocikl: FleXeR

id` u k*....jbte,treba ili srediti ili zatvoriti stazu...jel to ovaj covek sto je poginuo?

To snimak od prosle godine, iz hepening klase... Na srecu niko nije povredjen....

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Beranovac je vojni poligon za obuku Saobracajne Sluzbe ali je s suzenjem drzave i njegova namera menjana pa je koriscen i za obuku drugih vidova i sluzbi.  S malo/vise ulaganja on bi se mogao pretvoriti u odlicnu stazu.

I Grobnik je nekada bio poligon za obuku saobracajne sluzbe JNA.

• Drug član, 2143 postova

ZAGREVAJUĆI se za revijalnu, egzibicionu vožnju na prvim ovogodišnjim moto-trkama za šampionat Srbije, na autodromu „Beranovac“ kod Kraljeva juče oko podneva, poginuo je Branislav Lončar, član Moto-kluba „Senior“ iz Beograda.

Vozeći motor klase „moto-klasik B“, Lončar je, još dok se zagrevao u prvom krugu, izleteo sa staze u jednoj krivini i ostao ležeći bez vidljivih i naizgled opasnih povreda. Uz ukazanu prvu pomoć, nesrećni vozač je kolima Hitne pomoći odmah prebačen u kraljevačku bolnicu gde je posle dva sata, uprkos svim pokušajima lekara - preminuo.

- Vozač je bez svesti - rekao nam je dr Zvezdan Maksimović, dežurni hirurg u kraljevačkoj bolnici. - U 12.15 dopremljen na prijemno odeljenje, i ubrzo smo, uprkos svim preduzetim merama reanimacije primetili postepeni poremećaj i prestanak disanja, pa i spontani prestanak rada srca. Pokušavali smo čak i elektrošokovima, ali, nažalost, nismo uspeli. Samo smo produžavali agoniju i tako u 13.30 konstatovali smrt. Obdukcija će pokazati tačan uzrok, ali najverovatnije se radi o povredi kičme, vratnog dela kičmene moždine i produžene moždine.

NASTAVLJENO TAKMIČENJE

NE znajući za tragičan epilog ovog udesa, moto-trke koje su juče u organizaciji kragujevačkog Moto-kluba „Divlji“ vožene za „Nagradu Kragujevca“, ipak su nastavljene i održane do kraja bez drugih težih udesa i posledica.

• drkadzija, 1227 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Beranovac je dosada uzeo nebrojeno života,potpuno je nebezbedan, i slobodno recite da sam taliban i budala ali sam protiv auto i moto trka na kružnim "stazama" u srbiji dokle kod se ne izgradi prava staza bezbedna za učesnike i gledaoce.

Saučešće porodici.

• U prolazu, 1 post

Moje saucesce porodici, neka mu je laka crna zemlja. Sto se tice ostalog odnosno staze ako tako moze da se nazove, komentar je suvisan.

• In memoriam, 87 postova

Jbt kakvo sranje video sam kako je izleteo  sa staze...Beranovac je veoma opasan ali jednim delo je i organizator kriv jer taj kanal niko nije cuvao,Bane je mislio da ce mozda izaci na drugu stranu,ali nazalost nastradao je i to veoma glupo...Covek je jednim delom drzao Moto Klasik sampionat na ledjima i trudio se oko njega kao da je on predcednik....Stvarno ne znam kako ce sve dalje funkcionisati,ali po meni kriv je organizator...

Bio sam tamo i sve video uzivo,tako da ne lupam gluposti iz nekih prica koje sam cuo....

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda CBR1100XX - full power Yoshimura exaust system

Beranovac je vojni poligon za obuku Saobracajne Sluzbe ali je s suzenjem drzave i njegova namera menjana pa je koriscen i za obuku drugih vidova i sluzbi.  S malo/vise ulaganja on bi se mogao pretvoriti u odlicnu stazu.

I Grobnik je nekada bio poligon za obuku saobracajne sluzbe JNA.

Ispravak: Automotodrom Grobnik nikada nije bio poligon za obuku JNA nego i građen za utrke motora.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja