icecool 570 Napisano Januar 24, 2020 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio bih u kompletu pogonski lanac i lančanike, pa me interesuje može li sa spojnicom raditi bezbedno, jer bih tako brže i jednostavnije mogao uraditi posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2879 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 4980 postova Prijavi odgovor kao problematičan Спојница је спојница, или је на штафкање или са осигурачем. Ако је спојница купљена посебно и ако је ланац RK а спојница "без оца и мајке" онда нормално да је она "најслабија карика". Ако је ланац са гумицама а спојница за ланац без гумица исто. Зависи и који мотор и стил вожње итд.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2879 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 4980 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ај пеочитај још једанпутSent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2879 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 4980 postova Prijavi odgovor kao problematičan Значи ако је ланац RK или неки други познати квалитет а спојница нахнадно купљена "no name" онда нормално да она постаје најсумњивији део ланца.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Januar 24, 2020 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Piše spojnica bez oca i majke. Poslato preko kolena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Januar 24, 2020 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Onda to nije spojnica već siroče. Poslato preko kolena 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2879 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 4980 postova Prijavi odgovor kao problematičan Piše spojnica bez oca i majke. Poslato preko kolena Непознатог порјеклаSent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 570 Napisano Januar 24, 2020 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro razumeo, teoretski je lanac slabiji sa spojnicom ali može i tako da se reši.Mislim ostaje lanac legalan za upotrebu.Neće me vraćati sa tehničkog pregleda , tražiti reatest itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2879 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 4980 postova Prijavi odgovor kao problematičan НеSent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 24, 2020 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan @icecool Ako sam dobro razumeo ti kit za zamenu još nemaš pa ako namerevaš da kupiš kupiš otvoren lanac (obavezno nove lančanike) i za traj lanac od te robne marke ajde da je nazovem "smrt" spojnica kako reče naš mehaničar na štafkanje. Vidi da ne kupiš kratak lanac, ako je duži lako se i bezbolno skine par članaka. DID, RK, EK, ENUMA...za tvoj motor da ne ulazimo sada u detalje kojih sve lanaca i kategorija ima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2879 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 4980 postova Prijavi odgovor kao problematičan Спојка је спојка и сигурна је у оба случаја ако је квалитетна као и ланац.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 24, 2020 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Krokodilo je napisao: Спојка је спојка и сигурна је у оба случаја ако је квалитетна као и ланац. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Misliš na ovu na štafkanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan možeš ali bolje ne.Dešava se ali extremno retkoda spojka na šnalu spadne.Kako zašto je popustio osigurač nema logičng objašnjenja osim vibracija i lošeg kvaliteta čelika koji gubi elastična svojstva .Ali da je tako onda bi se svima desilo ali to se maltene nikom ne desi a zašto se nekom zalomi neznam. Probavano je sa epoksidom da se zalije osigurač.Drži 500 km i popuca.Silikon drži i kolko lanac i mislim da je najbolje rešenje .Drži dovoljno jako i elastičan je mislim da neće dati osiguraču da spadne.Dobro rešenje je i letovanje.Ja sam probavo ali kalaj nije hteo da vata za lanac bez obzira na sonu kiselinu.I to je moguče rešiti ali nisam tog momenta imao specijalni rastvor pa nisam se dalje zezo.Postoji verovatno neki veoma jak lepak koji je i elastičan sa kojim bi to bilo najbolje uraditi. Što se tiče varijante različitog proizvodjača lanca i spojke kod nekih proizvodjača je to nemoguće jer se u neku desetu neslažu dimenzije i nemoguće je montirati ili klamće a da to nije moguće primetiti.Jedono je moguć budž da se na lanac bez gumica istog proizvodjača stavi spojka sa gumicama.Tu uvek paše samo da šira spojka negde ne kači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13268 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 7506 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan A da pročitate upustvo od proizvođača lanca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 24, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Do sada kad god sam kupovao lanac koji je katalogom predviđen za motor za koji tražim, uvek sam dobijao u paketu i spojnicu (fabrika naznači da li može da ide spojnica na šnalu ili ide spojnica na razvrtanje)... Nikada do sada nisam imao potrebu da posebno kupujem spojnice. Ako se lanac istegli pa se čini da ga treba skraćivati, to znači da je on za zamenu, a ne da se krati i da se stavlja kojekava spojnica opet... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 570 Napisano Januar 24, 2020 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Imam sve u kompletu novo.D.I.D 530 X ring lanac fabričke mere za ZX9R, sve sa spojnicom na šnalu i gumicama i mast.Imam i nove lančanike.Moje pitanje je dali da se zapatim i rasturam po redu što se mora ili mogu bez neke velike muke jednostavnije promeniti sve sa upotrebom ove spojnice. Ne moram seći, ali me interesuju iskustva. Verujem da su mnogi prošli kroz ovo pa da vidim koliko je primenjivano i koji su rezultati ove nazovimo brže tehnike, pre nego što rešim da sečem. Da prefolmulišem pitanje. Seći i montirati sa spojnicom ili montirati lanac u fabričkom stanju bez obzira što je tako teže izvesti zamenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2879 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 4980 postova Prijavi odgovor kao problematičan Misliš na ovu na štafkanje?Обе спојке раде свој посао, нема безбедну и мање безбедну спојку. Обично је пожељно и по PSу да убациш оригиналну спојку која иде у комплет са ланцем.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 24, 2020 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Šnalu nisam koristio jako dugo a nisam znao da je za motore 100 ili 150+ konja dobra i pouzdana kao "smrt" spojka na štafkanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, icecool je napisao: Imam sve u kompletu novo.D.I.D 530 X ring lanac fabričke mere za ZX9R, sve sa spojnicom na šnalu i gumicama i mast.Imam i nove lančanike.Moje pitanje je dali da se zapatim i rasturam po redu što se mora ili mogu bez neke velike muke jednostavnije promeniti sve sa upotrebom ove spojnice. Ne moram seći, ali me interesuju iskustva. Verujem da su mnogi prošli kroz ovo pa da vidim koliko je primenjivano i koji su rezultati ove nazovimo brže tehnike, pre nego što rešim da sečem. Da prefolmulišem pitanje. Seći i montirati sa spojnicom ili montirati lanac u fabričkom stanju bez obzira što je tako teže izvesti zamenu. kolko sam skontao ti imaš fabrički sastavljen lanac pa ti je lakše i jeftinije da ga isečeš i staviš na spojku sa šnalom. Ja bi stavio ali bi nekako lepio osigurač za svaki slučaj iako fabrika treba da garantuje da to može jer ne bi pravila takvu spojku.Ako možeš vrati u radnju i traži otvoren lanac pa stavi spojku na nakucavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7797 Napisano Januar 24, 2020 Drug član, 2971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ima negdje nabaviti mozda ti je interesatno, 2:30 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2162 Napisano Januar 24, 2020 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2099 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pročitaj i ovu temu: Alat za lanac . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Januar 24, 2020 (promenjeno) Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, icecool je napisao: Imam sve u kompletu novo.D.I.D 530 X ring lanac fabričke mere za ZX9R, sve sa spojnicom na šnalu i gumicama i mast.Imam i nove lančanike.Moje pitanje je dali da se zapatim i rasturam po redu što se mora ili mogu bez neke velike muke jednostavnije promeniti sve sa upotrebom ove spojnice. Ne moram seći, ali me interesuju iskustva. Verujem da su mnogi prošli kroz ovo pa da vidim koliko je primenjivano i koji su rezultati ove nazovimo brže tehnike, pre nego što rešim da sečem. Da prefolmulišem pitanje. Seći i montirati sa spojnicom ili montirati lanac u fabričkom stanju bez obzira što je tako teže izvesti zamenu. Jel ti pitas da li stari lanac da seces da bi ga skinuo ili novi? Ako imas spojku za novi lanac, koja god da je, sa starim mozes kako hoces. A mozes i da doletis do mene u ns i da za sat resimo sve, bez varnica i povisene temperature. P. S. Snala na spojnici mora da se okrene kako treba, inace moze da spadne. Uvek se okrece zatvorenim delom ka smeru okretanja, da ako zapne o nesto, ne bude svucena. Edit: to sto su "mere" za tvoj motor ne znaci da je lanac odgovarajuci. Najbitniji faktor kod lanca je zatezna cvrstoca, a vecina ga ne gleda, niti razmislja previse. A tu nisu kupci krivi nego prodavci, jer prodaju sto jeftinije. Pa bude ono : "Jeste 525 i jeste 113 linkova, taj je za tvoj motor a jeftiniji set 40 eura" Promenio Januar 24, 2020 član abarth_maniac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2879 Napisano Januar 24, 2020 Ne silazi, 4980 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако имате могучности ово је врхSent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 781 Napisano Januar 24, 2020 Zainteresovan, 640 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, sasa ns 1 said: Silikon drži i kolko lanac i mislim da je najbolje rešenje .Drži dovoljno jako i elastičan je mislim da neće dati osiguraču da spadne. Moje iskustvo je ok sa silikonom. Samo mora biti cisto (bez masti, benzinom) kad nanesete ono malo silikona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Januar 25, 2020 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesi sigiran da na tu snagu motora ide spojka sa snalom?Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...