Jump to content

Moto Zajednica

Koja se mast koristi za dzekove,protiv oksidacije spojeva i boljeg kontakta?????

Recommended Posts

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Gsx-R 600

Zafrkavaju me dzekovi na motoru, probao sam sa kontakt sprejom ali ne vredi traje mi 1-2 nedelje sve ok i opet pocne da mi treperi svetlo da mi se gasi tabla....treba mi mast za dzekove.... Da li moze da pomogne mast za kleme ili moze neka jos obicnija mast npr. grafitna ?????

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 204 postova

Najbolji je vazelin. Spašava čak i kontakte koji su pozeleneli nakon kupanja u akumulatorskoj kiselini. Namažeš, ostaviš par minuta da počne da rastapa okside i sulfate, protrljaš i obrišeš prljavu masu. Zatim samo namažeš svež sloj vazelina i - to je to.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

ili moze neka jos obicnija mast npr. grafitna ?????

Moze, bez problema.  ;)

• Drug član, 1261 postova

Imaju na bubanj potoku magične masti sa CU odn. bakrom i Al odn aluminom, ali mislim da bi trebao svejedno da malo stegneš klještima te džekove ili ih malo sabiješ šrafcigerom.

• U prolazu, 23 postova

Sredio sam dzekove ocistio tj. oprao sam ih kontakt sprejom neke dotegao ALI izgleda da nisu oni u pitanju nego me izgleda zafrkava REGLER jer se po prilicno greje i varira mi voltaza kada probam da izmerim punjenje, pri  ler gasu  puni mi 14.2v a kada dodam gas do od prilike 5 000 obrtaja  smanji se punjenje na 13.3  i to nije tacno nego stalno varira za neki broj gore dole.....takodje su mi vruci kablovi koji vode od reglera....  Sutra ili prekosutra mi stize drugi regler pa da probam sa njime.......  Hvala vam na savetima za sredjivanje dzekova to uvek treba znati sto vise.... !  ;)

• U prolazu, 23 postova

Problem je resen, u pitanju je bio regler , narucio sam polovan namontirao i upalio motor, za divno cudo motor je i promenio zvuk mnogo se sada cistije cuje i stalozenije radi a elektronika sve radi...bez problema......hvala svima..!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja