vecko9 0 Napisano Maj 24, 2008 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Osecam da ce sad neko da dobije nervni slom od naziva teme,hehehe Procitao sam 20ak tema ovog tipa al nikako da nadjem odgovor na moje pitanje jer vidim da uglavnom pitaju klinci 14-18 godina,a ja sam ipak van te kategorije i nikako ne mogu da se zamislim na nekoj cvaji na kojoj bih izgledao kao kreten. Naime,imam 22 godine i 70 000 km predjenih autom od 130ks sa zadnjom vucom i sve to bez nekih ekscesa (to mi je bio prvi auto,sto znaci da nisam nalozeni klinac)... Ovo kazem cisto da steknete neki uvid u "mene" E sad,nekog zapazenog iskustva sa dvotockasima nemam niti znam kako se vozi motor sa menjacem ali sam ipak vozio skuter krace vreme. Moje pitanje je: uzevsi u obzir moje gabarite (185 cm i 90 kg) i (ne)iskustvo, da li da pucam na nesto tipa KLE500 (za sada me ne zanimaju CBR-R-ovi, Ninje, Hayabuse ,znaci nesto s cim moze da se vozi po gradu,a i da se putuje ili da gledam nesto manje/lakse/slabije? Ako da,sta i zasto?! Dalje, uzeo bih polovan motor od kojeg ocekujem pouzdanost i kvalitet. Znaci zelim da sipam i ne mislim bez smaranja sa majstorima, ali naravno da cu mu pruziti redovan servis kada za to dodje vreme! Aj pa navalite, voleo bih da cujem sve predloge i iskustva Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Maj 24, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Za grad, supermoto, Yamaha XTX ili Aprilia Pegaso, mada, ja sad ne bi bjezao ni od KTM-a, ali za bilo kakav duzi i dalji put, mislim da je mucenje, mada i to cemo da vidimo ubrzo!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Maj 24, 2008 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Osecam da ce sad neko da dobije nervni slom od naziva teme,hehehe Procitao sam 20ak tema ovog tipa al nikako da nadjem odgovor na moje pitanje jer vidim da uglavnom pitaju klinci 14-18 godina,a ja sam ipak van te kategorije i nikako ne mogu da se zamislim na nekoj cvaji na kojoj bih izgledao kao kreten. Naime,imam 22 godine i 70 000 km predjenih autom od 130ks sa zadnjom vucom i sve to bez nekih ekscesa (to mi je bio prvi auto,sto znaci da nisam nalozeni klinac)... Ovo kazem cisto da steknete neki uvid u "mene" E sad,nekog zapazenog iskustva sa dvotockasima nemam niti znam kako se vozi motor sa menjacem ali sam ipak vozio skuter krace vreme. Moje pitanje je: uzevsi u obzir moje gabarite (185 cm i 90 kg) i (ne)iskustvo, da li da pucam na nesto tipa KLE500 (za sada me ne zanimaju CBR-R-ovi, Ninje, Hayabuse ,znaci nesto s cim moze da se vozi po gradu,a i da se putuje ili da gledam nesto manje/lakse/slabije? Ako da,sta i zasto?! Dalje, uzeo bih polovan motor od kojeg ocekujem pouzdanost i kvalitet. Znaci zelim da sipam i ne mislim bez smaranja sa majstorima, ali naravno da cu mu pruziti redovan servis kada za to dodje vreme! Aj pa navalite, voleo bih da cujem sve predloge i iskustva Jel ti kupujes motor da bi izgledao ili da se vozis Cvaje su extra masine, mnogo bolje od 4T 125ica i 250ica... Imas ti jos da ucis. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Borko_smorko Napisano Maj 24, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Jooooj jes motor taj xtx, samo ako mozes da ga priustis. Ni kle nije los. Koliko para za to planinarenje planiras da izdvojis prijatelju? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Maj 24, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Jooooj jes motor taj xtx, samo ako mozes da ga priustis. Ni kle nije los. Koliko para za to planinarenje planiras da izdvojis prijatelju? N ja od Horneta Kakav je za otvoreni put, preko koje brzine vjetar bas smeta? Ja sam danas XTX-a natjerao 140km/h, zamalo mi je kaciga sa glave spala.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 24, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cvaje su extra masine, mnogo bolje od 4T 125ica i 250ica... Imas ti jos da ucis. A ti jos vise. Jeste, cvaje su extra, ali za nekog ko oce da popravlja motor,a covek oce da kupi motor da se vozi, a ne da mu stalno budu masne ruke. Vedrane, bezi od dvotaktnih masina sto dalje. Samo 4T. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Maj 24, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Jooooj jes motor taj xtx, samo ako mozes da ga priustis. Ni kle nije los. Koliko para za to planinarenje planiras da izdvojis prijatelju? N ja od Horneta Kakav je za otvoreni put, preko koje brzine vjetar bas smeta? Ja sam danas XTX-a natjerao 140km/h, zamalo mi je kaciga sa glave spala.... Pa ne znam bas.. Ja i drugar se svaki dan vozamo ja sa mojom Hondom, on sa XTX-om.. Vozimo oko 150kmh na otvorenom, nekad i 170 i bas mu i ne spada kaciga sa glave na 140kmh. Motor je ok, ja sam njega hteo da kupim ali mi izleteo CBR.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Maj 24, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Mora da vojvodjanski i crnogorski vetar/vjetar nisu isti... Daj ne zajebavaj, polozaj je kao da sjedis na upravljacu .. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Maj 24, 2008 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda da kupis malo manju kacigu... ??? Pitao sam drugara jos pre u vezi vetra on kaze da duva ali moze da se podnese.. Ili jesi musko ili nisi ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecko9 0 Napisano Maj 24, 2008 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo 4T i gledam. Kazem,procitao sam 20ak tema i shvatio sam kako stoje stvari: cvaje su explozivne masine,idu ko nevreme, odrzavanje uglavnom skupo i ne traju nesto mnogo. Ja bih ipak nesto pouzdanije i dugotrajnije,hocu da motor vozim ja, a ne on mene. I naravno da kupujem motor da ga vozim,al ne mogu da se zamislim na necemu od 125 ccm sto ima zvuk ko tomos automatik. Ne znam...mozda serem i lupam i nemam pojma,al nekako mi je to za srednjoskolce da se jurcaju po kraju. Planiram da izdvojim nekih 3000-3500e samo za motor. Vidim da moze da se nadje pristojna masina za te pare. A ne bih sad zalazio u neke vece cifre jer mi je to ipak prvi motor i neminovno cu ga krljati, sto namerno sto nenamerno. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 609 Napisano Maj 24, 2008 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Moj predlog ti je kle, tengai ,dominator, transalp, neki suzuki dr650. Lagani su , pogodni za početnika , nema naglih izliva snage ko kod r-a . Pri tom zbog visine ćeš se osećati komotno. Kad se malo uvozaš možeš sa njima i na neka putovanja .Trebao bi biti zadovoljan makar 2 godine. A za novac kojim raspolažeš možeš naći odlične primerke koji ti neće zadavati glavobolju sa održavanjem. Moj glavni savet ti je da obratiš pažnju ko će ti objašnjavati o motoru i tehnikama vožnje jer ćeš ako to dobro savladaš onda najlakše voziti bilo šta na šta sedneš. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecko9 0 Napisano Maj 24, 2008 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hmmmm,to sa objasnjavanjem ce ici lose do nikako posto ne znam nikoga ko je u svetu motora. Tako da sam prepusten sam sebi i internetu (tj. citanju svih mogucih saveta i objasnjenja). Ali voljan sam da ucim i da poslusam,nisam od onih koji misle da sve znaju. Tako da mi je cilj da odaberem zahvalan motor pa natenane. Zato bih voleo da mi objasnite koji motor i zasto da ili zasto ne... E kad pomenu Tengai,u cemu je realna razlika izmedju Tengai-a i KLE-a? Sem u kubikazi naravno... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexpopuli 5 Napisano Maj 24, 2008 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo imenjace da te posavetujem iz moje skorasnje dileme... isto mi je bilo pitanje kao tebi kada sam se uclanio na forum. Ovi "jaci" motori mozda izgledaju vece i mnogi kazu da su opasni za pocetnike, ali meni je isto bilo glupo davati 2500e za neki matori 2T koji mozda ni mesec dana nece da mi potraje. A plus i nisam (bas toliki) balavac da ne mogu da se kontrolisem na 600cc motoru, imam 24god, i ti si tu negde blizu a imas i povelik staz u voznji vec. Uzeo sam na kraju Kawasaki ZZR-600 koji se ispostavio kao veoma pristojna masina i za grad a i za duzu voznju (veoma udobno i veliko sediste za te tipove motora). Moje dimenzije su slicne tvojima 188, 85kg tako da eto iz iskustva ti kazem ovo je fina masina. Jedino s mojom visinom moram prilicno da zalegnem na rezervoar po nekim vangradskim putevima (isao 2 puta van BG) kad pocne da odvaljuje bocni vetar i da me baca po putu. Ili mi mozda fali jos 10ak kilograma mase Sto se tvog budzeta tice mozes veoma dobar oko '00 godiste za oko 3000 da nadjes, pa jos nekih 500 i kusur racunaj da ces imati da ulozis u polovan (pogotovo ako menjas i gume) Moj ortak isto pocetnik je za oko 3000e uzeo Suzu GSXF 600 i on je prilicno zadovoljan. Tako da 600cc pristojan mozes da nadjes uvek za te pare, a neces ni zazaliti. Samo ako imas nekoga ko DOBRO zna motore (ne nekog majstora koji popravlja jugice) obavezno vodi sa sobom, ima svakakvih krsheva. Pozdrav, pa se uskoro vidimo na drumu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecko9 0 Napisano Maj 25, 2008 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tvog budzeta tice mozes veoma dobar oko '00 godiste za oko 3000 da nadjes, pa jos nekih 500 i kusur racunaj da ces imati da ulozis u polovan (pogotovo ako menjas i gume) Jel se ovo odnosi na ZZR? Ih sto volim kad naletim na imenjaka na forumu,lepota Pa ne znam bas dal bih isao tako daleko,100KS i 195 kg suve tezine za prvi motor... Malo mi je to previse za pocetak! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vexpopuli 5 Napisano Maj 25, 2008 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da, ovo je za ZZR, okvirno ima za oko 3000evr sada po oglasima, jedan poznanik mi je nudio pre oko 2 meseca mislim da je 2001. ZZR za 3500 s tim sto je trebalo jos par 100evro ulaganja, servis karburatora itd... Nisam imao toliko, znao sam da ce biti jos ulaganja (servis, oprema isto) pa sam dao 2700evr za ovaj moj 94.godiste (identican po svemu, samo malo matoriji), i od tada ulozio jos oko 600evr mada da te ne preplasim najvise je otislo na Bridgestone gume vise od 300evr, ostalo na servis koji ces skoro sigurno za bilo koji polovan morati da uradis, sem ako ga je vec uradio vlasnik sto je retko pred prodaju. I deo toga isto na neke sitnije popravke. Drug mi je platio za GSXF '00 godiste tacno 3000evr ali sa potpuno celavim gumama tako da je odmah za to u startu imao bonus... A za tezinu odmah da ti kazem, retko koji slican motor iste klase ima manje od 190kg pa cak i novi, jednostavno manje od toga ne mogu da napakuju. Iskreno nije to toliko tesko koliko deluje, ja sam debil prvo vece ispustio motor ne levu stranu u mestu, malo ga samo ogrebao na srecu, i uspeo sam da ga podignem. Nisam dobro stalak spustio, zato ga sada 10 puta proveravam svaki put kada parkiram na greskama se uci... 100KS isto mozda deluje zastrasujuce ali ako imas pamet u glavi, i ne stices "prebrzo" samopuzdanje nemas problema ni sa 600cc. Ali opet na tebi je odluka, naravno ne pomisljaj na radjenje 8ice na poligonu na ovom ili bilo kakvom slicnom motoru Ja treba za koji dan KONACNO da polazem ali cu da polazem na skuteru auto skole. Mozda bih i mogao s ovim mojim, ali to je mucenje motora, plus mojih nerava. Cisto samo da ti napomenem, ovaj sam kupio pre oko 2 meseca, a vozim ga neke 3-4 nedelje, od cega sam prvih par dana punio gace samim tim sto bih seo na njega i ubacio ga u prvu brzinu. Pre toga nisam imao nikakakvo iskustvo, ama bas nikakvo, vozio sam doduse bicikl ali i to poslednji put pre 4 godine, nije cak ni brzinac bio Sad je sve relativno lako, ustvari jedino je tesko postaviti sebi ogranicenje brzine u mozak Ako hoces da vidis kako otprilike izgleda, mozemo da se nadjemo ionako koristim svaku priliku da vozim i vezbam, nije mi problem ako si negde bar blizu sireg centra BG ili NBG... Baci mi samo poruku, imas i moj mob tamo u imeniku na forumu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Maj 25, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Mozda da kupis malo manju kacigu... ??? Pitao sam drugara jos pre u vezi vetra on kaze da duva ali moze da se podnese.. Ili jesi musko ili nisi ;D ;D Musko sam ako sam podnosim i trpim nesto sto ne moram?! ??? ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Maj 25, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si pročitao ovaj tekst? http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=242&Itemid=38 A imaš i ovako nešto (prodaje ih član ovog foruma - ne reklamiram ga, ne poznajem ga, samo navodim): http://www.ernestomoto.com/ponuda.php?id=70&trazi=1&model=Suzuki&tip=GS%20500 http://www.ernestomoto.com/ponuda.php?id=79&trazi=1&model=Kawasaki&tip=ER-5 http://www.ernestomoto.com/ponuda.php?id=62&trazi=1&model=Suzuki&tip=GSF%20BANDIT%20600 ili malo jača varijanta: http://www.ernestomoto.com/ponuda.php?id=81&trazi=1&model=Yamaha&tip=FZ%206%20Fazer Imaš i sajt Moto-Berza. Nemoj da kupuješ nešto što ti se ne sviđa. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecko9 0 Napisano Maj 25, 2008 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam taj tekst,al radije bih neki enduro,vise mi lezi. A tema se vise odnosi na pitanje da li nesto tog tipa ili nesto slabije posto je prvi bajk u pitanju. Jer s jedne strane razmisljam hocu li se snaci s vecim,a s druge strane mislim da ce mi manji brzo dosaditi.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Maj 25, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Što odmah ne reče ;D Onda možda ovako nešto http://www.motori.co.yu/oglasi_opis.php?id=2725 http://www.bikez.com/motorcycles/kawasaki_kle_500_2004.php 47 konja, taman fina mašina. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Maj 25, 2008 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Cvaje su extra masine, mnogo bolje od 4T 125ica i 250ica... Imas ti jos da ucis. A ti jos vise. Jeste, cvaje su extra, ali za nekog ko oce da popravlja motor,a covek oce da kupi motor da se vozi, a ne da mu stalno budu masne ruke. Vedrane, bezi od dvotaktnih masina sto dalje. Samo 4T. Ti drugar nisi vozio 125ccm 2T tako da ISPADAS iz razgovora u startu. Vedrane, uzmi nesto tipa KLE, to je lepo motorce. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Maj 25, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Vedrane, kao sto sam i svima savetovao ovde, maximum 125ccm 4t prvi motor bar godinu dana, a posle toga ti savet ovde nece vise trebati, znaces sve dalje sam...znaci znaces sta ti odgovara, a sta ne, sta ti je mnogo, a sta ne...sasvim dovoljno da udjes u svet motorcikala i shatis sam sta je sta...nikakav savet ne moze zameniti licno iskustvo... Moja preporuka je neki 4t enduro/supermoto, npr Suzuki dr125 ili slicno..moze i neki pristojniji kinez kao onaj Sashs X-road (sad je nov 2000e) ili polovan Keeway (ne mogu da se setim kako se zvao)...to ces uvek prodati po ceni malo manjoj, ako ne i istoj po kojoj si uzeo... 4t jednostavno preporucujem zbog nacina isporuke snage, koji je mnogo povoljniji za ucenje od 2t - ne ulazim u pouzdanost (ustrojena cvaja od 125cc i 15-ak konja je isto pouzdana, vozio sma i jedno i drugo). Tako da kazem, vozi godinu dana to, pa vidi kasnije sta ces...godinu dana je smesno vreme naspram godina voznje koje ti slede...daj sebi dovoljno vremena na motoru koji je dobar za ucenje i prasta, da bi doziveo i dao sebi priliku da se vozas dug niz godina... Sto se tice tvoje visine/tezine, veruj mi da sam mnogo puta video i dosta krupnije ljude od tebe koji voze takve motore. I ti sa 22 godine niposto nisi konj, ja sam sa 29 godina, posle 12 godina pauze seo prvo na BT-a, pa onda cvaja supermoto 125cc godinu dana, pa tek onda seo na ovog KTM-a kojeg sada vozim...dakle stariji sam bio od tebe 7 godina. Veci motor bi ti MOZDA odgovarao, mi MOZDA se ne bi nista lose dogodilo i ti bi MOZDA naucio da vozis, ali nemoj zbog MOZDA i glupih godinu dana na 125-ici koji mogu samo da ti koriste (a veruj mi da ce ti biti zabavno i da ces biti sasvim zadovoljan, to ti kaze adrenalin freak) upropastis sebi sanse da se vozis dugo ili nesto jos gore. Pozdrav. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Maj 25, 2008 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ti drugar nisi vozio 125ccm 2T tako da ISPADAS iz razgovora u startu. Ti si svojim izborom motora dokazao koliko se razumes u 2T 125-ice, a isto tako si ispao pametan i kod Bobana, pa ga polse zvao da mu se izvinjavas. Izvinjavam se za off Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Maj 25, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vedrane, kao sto sam i svima savetovao ovde, maximum 125ccm 4t prvi motor bar godinu dana, a posle toga ti savet ovde nece vise trebati, znaces sve dalje sam...znaci znaces sta ti odgovara, a sta ne, sta ti je mnogo, a sta ne...sasvim dovoljno da udjes u svet motorcikala i shatis sam sta je sta...nikakav savet ne moze zameniti licno iskustvo... Moja preporuka je neki 4t enduro/supermoto, npr Suzuki dr125 ili slicno..moze i neki pristojniji kinez kao onaj Sashs X-road (sad je nov 2000e) ili polovan Keeway (ne mogu da se setim kako se zvao)...to ces uvek prodati po ceni malo manjoj, ako ne i istoj po kojoj si uzeo... 4t jednostavno preporucujem zbog nacina isporuke snage, koji je mnogo povoljniji za ucenje od 2t - ne ulazim u pouzdanost (ustrojena cvaja od 125cc i 15-ak konja je isto pouzdana, vozio sma i jedno i drugo). Tako da kazem, vozi godinu dana to, pa vidi kasnije sta ces...godinu dana je smesno vreme naspram godina voznje koje ti slede...daj sebi dovoljno vremena na motoru koji je dobar za ucenje i prasta, da bi doziveo i dao sebi priliku da se vozas dug niz godina... Sto se tice tvoje visine/tezine, veruj mi da sam mnogo puta video i dosta krupnije ljude od tebe koji voze takve motore. I ti sa 22 godine niposto nisi konj, ja sam sa 29 godina, posle 12 godina pauze seo prvo na BT-a, pa onda cvaja supermoto 125cc godinu dana, pa tek onda seo na ovog KTM-a kojeg sada vozim...dakle stariji sam bio od tebe 7 godina. Veci motor bi ti MOZDA odgovarao, mi MOZDA se ne bi nista lose dogodilo i ti bi MOZDA naucio da vozis, ali nemoj zbog MOZDA i glupih godinu dana na 125-ici koji mogu samo da ti koriste (a veruj mi da ce ti biti zabavno i da ces biti sasvim zadovoljan, to ti kaze adrenalin freak) upropastis sebi sanse da se vozis dugo ili nesto jos gore. Pozdrav. PODRŽAVAM STAVOVEMr. SHESTOG (da ne bude da sam uvek antiprotivan) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Maj 25, 2008 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan ..emotivna slabost ili ispad u ponasanju? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moren 0 Napisano Maj 26, 2008 U prolazu, 28 postova Lokacija: Lj - Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Moja preporuka je neki 4t enduro/supermoto, npr Suzuki dr125 ili slicno..moze i neki pristojniji kinez kao onaj Sashs X-road (sad je nov 2000e) Nemački Fichtel & Sachs (pristojniji kinez) je u 70-im godinama proizvodio agregate za KTM Dali to znači, da ima tvoj motor kineske korene? ;D Ako je tako, onda je i KTM EXC 125 'pristojniji kinez'...a za mnogo veče pare. ...Ne zavodi dečka, i ako se Sachs od prošle godine proizvodi u Kini - kao i večina stvari danas. Izvinjavam se za off Inače podržavam sa Shestiem da počneš sa nekom 125-icom, bar za tolko vremena da stekneš osnovni osečaj za motor i ciklistiku. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...