Gile 1806 Napisano Maj 15, 2006 Drug član, 903 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam zavrsio korman, treba ovih dana da ga odnesem na hromiranje, a uz njega i auspuh. Nisam do sada radio ovo, tako da ne znam koji je postupak pripreme? Koliko to treba uglacati, kojom smirglom (grubljom, finijom),... Svaka informacija mi je korisna. Inace korman je pravljen od metalne cevi malo potamnele ali cim je dokacis smirglom odmah se sija ispod, a auspuh je farban bojom za cunkove ispod koje ponegde probija rdja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivan 0 Napisano Maj 16, 2006 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Honda CB900 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Gile, kada smo pripremali stvari za niklovanje od Apex-ovog motora, ljudi iz Desa su nam samo rekli ispeskirajte, i to je to, ispeskirali smo sve delove i odneli. Imas slike negde naforumu, sve je ispalo odlicno. Ali za auspuh, kada je Apex pricao sa njima, rekli su da ne primaju stare auspuhe, tj. auspuhe koji su radili, kao da im se nebi kiselina u kadi zajebala. A ti proveri, odnesi i ispeskiraj sve da nema rdje i daj im da rade. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1806 Napisano Maj 29, 2006 Drug član, 903 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan sam doneo delove sa hromiranja, korman je prilicno dobro ispao, dok je auspuh nesto losiji, ali u svakom slucaju mnogo bolji nego sto je bio. Inace nisu pravili frku sto je vec koriscen. Evo i slike cisto da vidite na sta lici. Sve u svemu nije lose za prvi put. http:// Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Maj 16, 2007 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Extra je ispalo koliko sa slike može videti,a gde si to radio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano Maj 16, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Treba ga ispeskirati, zatim sa smirglom sve dovesti u sjaj. Na kraju sve sa finom vodenom smirglom ispolirati. Jos kad se majstori za hrom potrude uspeh je 100 %. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Maj 16, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Nije li bolje i jeftinije kupiti prohromske cevi pa njih saviti? Koliko vidim governala nije originalna tako mogla da se napravi nova... Mene su prohromske cevi za governalu, izduvnu granu i top kostale 2.000, savijanje nisam platio ali neka i to kosta 800din i zavarivanje 400din i neke obrade (prsten za granu) 300din, sto izadje na 3.500din. Prohromska governala me je sama kostala ispod 1.000din... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speedtriple 0 Napisano Maj 21, 2007 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo buraz i ja sredjivali harley-a `82. god, dacu pa saveta. Ako je deo vec hromiran ili niklovan, treba da se denikluje ili dehromira, onda malo smirgla pa poliranje na tocilu sa specijalnom shajbnom. Takodje deo se moze peskirati, ali posle peskiranja obavezno na poliranje (ista prica). E onda odneses kod pravog majstora koji ce da ti kaze: ''vrati to na poliranje imas par riseva''. Ti vratis na poliranje a ovaj ga onda bakarise pa nikluje (pa hromira) i bude kao novo. P>S> Hrom je plavkast a nikl zuckast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Maj 22, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam,ranije nosio na hromiranje.Posle smirglanja,ides na filc,pa na tufnu.Da bi dobio visok sjaj.Inace nema tu mnugo da se radi Negde sam procitao"ako se majtor potrudi".Nema sta,to je klasicna galvanizacija.Mora da ga odmasti, ispere,spusti u neutralizator,ponovo ispere i onda hromira ili nikluje.To je mikronski nanos.Tako da ako nije dobro pripremljeno,svaki ris od smirgle se vidi,rupice od prethodno nagrizenih povrsina(gde je zardjalo).Da bi valjalo to sto hromiras,moras bas da se potrudis,i moras da si pedantan.I sa filcom moras da znas da radis.To izgleda jednostavno,ali nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...