Jump to content

Moto Zajednica

Priprema za hromiranje

Recommended Posts

• Drug član, 903 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Juce sam zavrsio korman, treba ovih dana da ga odnesem na hromiranje, a uz njega i auspuh. Nisam do sada radio ovo, tako da ne znam koji je postupak pripreme? Koliko to treba uglacati, kojom smirglom (grubljom, finijom),... Svaka informacija mi je korisna. Inace korman je pravljen od metalne cevi malo potamnele ali cim je dokacis smirglom odmah se sija ispod, a auspuh je farban bojom za cunkove ispod koje ponegde probija rdja.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Honda CB900 F2

Gile, kada smo pripremali stvari za niklovanje od Apex-ovog motora, ljudi iz Desa su nam samo rekli ispeskirajte, i to je to, ispeskirali smo sve delove i odneli. Imas slike negde naforumu, sve je ispalo odlicno.

Ali za auspuh, kada je Apex pricao sa njima, rekli su da ne primaju stare auspuhe, tj. auspuhe koji su radili, kao da im se nebi kiselina u kadi zajebala. A ti proveri, odnesi i ispeskiraj sve da nema rdje i daj im da rade.

Pozdrav.

• Drug član, 903 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Pre neki dan sam doneo delove sa hromiranja, korman je prilicno dobro ispao, dok je auspuh nesto losiji, ali u svakom slucaju mnogo bolji nego sto je bio. Inace nisu pravili frku sto je vec koriscen. Evo i slike cisto da vidite na sta lici. Sve u svemu nije lose za prvi put.

http://404.jpg

• Drug član, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago

Treba ga ispeskirati, zatim sa smirglom sve dovesti u sjaj.

Na kraju sve sa finom vodenom smirglom ispolirati.

Jos kad se majstori za hrom potrude uspeh je 100 %.

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Nije li bolje i jeftinije kupiti prohromske cevi pa njih saviti? Koliko vidim governala nije originalna tako mogla da se napravi nova... Mene su prohromske cevi za governalu, izduvnu granu i top kostale 2.000, savijanje nisam platio ali neka i to kosta 800din i zavarivanje 400din i neke obrade (prsten za granu) 300din, sto izadje na 3.500din.

Prohromska governala me je sama kostala ispod 1.000din...

• U prolazu, 30 postova

Posto smo buraz i ja sredjivali harley-a `82. god, dacu pa saveta. Ako je deo vec hromiran ili niklovan, treba da se denikluje ili dehromira, onda malo smirgla pa poliranje na tocilu sa specijalnom shajbnom. Takodje deo se moze peskirati, ali posle peskiranja obavezno na poliranje (ista prica). E onda odneses kod pravog majstora koji ce da ti kaze: ''vrati to na poliranje imas par riseva''. Ti vratis na poliranje a ovaj ga onda bakarise pa nikluje (pa hromira) i bude kao novo.

P>S> Hrom je plavkast a nikl zuckast.

• Svrati ponekad, 264 postova

Ja sam,ranije nosio na hromiranje.Posle smirglanja,ides na filc,pa na tufnu.Da bi dobio visok sjaj.Inace nema tu mnugo da se radi :lol: Negde sam procitao"ako se majtor potrudi".Nema sta,to je klasicna galvanizacija.Mora da ga odmasti, ispere,spusti u neutralizator,ponovo ispere i onda hromira ili nikluje.To je mikronski nanos.Tako da ako nije dobro pripremljeno,svaki ris od smirgle se vidi,rupice od prethodno nagrizenih povrsina(gde je zardjalo).Da bi valjalo to sto hromiras,moras bas da se potrudis,i moras da si pedantan.I sa filcom moras da znas da radis.To izgleda jednostavno,ali nije.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja