ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 17, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dihtunge za te poklopce za ventile nabavljao u prodavnici traktorske opreme (verovao ili ne)... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 17, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam blizu Lestana. Kako vi ljudi znate sve te stvari? Cuj MF,traktorski delovi,svaka vam cast. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 17, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Dzejev sin je napisao: Pa ja sam blizu Lestana. Kako vi ljudi znate sve te stvari? Cuj MF,traktorski delovi,svaka vam cast. Vidi drug... muka... to te natera da tražiš i gde nikada ne bi pomislio da tražiš... Ja sam bio u vrlo sličnoj situaciji kao ti (možda čak i u malko goroj, barem što se novčane strane tiče)... Kupio Teneru 600, sve super...zadnji dinar dao za nju... Nakon samo mesec dana frajlauf gercrkt - cifra za nov 270 evra (ne pitaj gde sam našao te novce i koliko sam ih otplaćivao ). Namestim to i nakon još mesec dana prolupa nešto u mašini - na agregatu otišla mala pesnica na radilici. A ja kao crkveni miš, živim u NS-u na kiriji, plata jedva da se preživeti može. Jedan majstor mi traži 100 evra samo da otvori mašinu, drugi kaže skini ti agregat i donesi, pa ćemo videti šta je... I tako mene ta moja muka natera da sam samcijat skinem agregat sa motora, otvorim ga na stolu i sam zamenim radilicu, zamenim lanac bregaste, ufazim paljenje, naštelujem ventile, zamenim dihtunge... U takvoj situaciji, čovek kad nema izbora, rešenja traži i na mestima gde nikom ne bi palo na pamet... Tako sam i skontao da mnoge stvari na našim motorima pašu od raznih traktora, Golfova, Opela, pa čak i od Tomosa... Samo je bitno da znaš šta ti treba i šta da tražiš... 2 4 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mserifov 161 Napisano Novembar 17, 2019 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: Yamaha tenere xt600 34L Prijavi odgovor kao problematičan Nije da te plasim, mada plasljiv vjerujem nisi Ali spominjes nekoliko puta hucanje u trecoj pa da ja probam odgovoriti. XT600 ima kazu veoma lose mjenjace. Desava se to da su kao biva zubcanici u mjenjacu lose termicki obradeni i lose hladeni, pa prema tome imaju tendenciju da se krune odnosno cak da pucaju zubci. I da ti novo nastali opiljci putuju kroz masinu sa uljem i istu unistavaju. Ovaj problem je izrazen naj vise na petoj brzini mada sam licno vidio citave mjenjace unistene, ukljucujuci i moj na 34L. Problem je vise izrazen na starim modelima 34L i 55W ali je prisutan kroz sve modele. Moze da se rjesi i moze da se poboljsa. Ali bojim se da mora masina da se rasturi i nije jeftino za rjesiti. Moja preporuka bar za sada jeste da kupis uljnu stoplu sa magnetom i pratis opiljke na magnetu, to bi trebalo da da pribliznu sliku sta se desava. Inace ako naravno zelis mozes malo da istrazis to sam kucajuci u google ,,yamaha xt600 gear box issues'' Na kraju vrlo je izvjesno da ovo mozda nije problem i kod tebe ali cisto da znas i za ovo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 718 Napisano Novembar 17, 2019 Drug član, 1119 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Bice ovo dobra sprava na kraju. Dzejev sin je uporan. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 17, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Taj zvuk je kao da se ukljucila neka turbina.Samo u trecoj. Cekajte,sutra cu da probam,kad krene taj zvuk i ja stisnem kvacilo,ako nestane zvuka znaci da je menjac? Jesam u pravu? Mozda je prethodni vlasnik ugradio turbo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2264 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 987 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Od 2:20 je poenta Nisi jedini ,prevrnuo sam se od smeha kad sam ovo video.Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 18, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Džaba je obnavljao ovu felnu kad je kriva. Trebalo je čim je skinuo spoljnu gumu da je stavi na balanserku i proveri dal je felna u redu . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pa eto dokaza da ne moze se skine normalno:) Jutros sam hteo da odem motorom negde i reko da proverim par srafova oko tockova i vidim da mi umalo nije se odsrafila matica prednjeg lancanika. One usice od osiguraca sto se saviju uz stranu matice su otpale ostala samo jedna Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6077 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 4153 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Pod hitno stavljaj novi osigurač dok je navoj još zdrav.Vozim motor, nisam bajker. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Eto smora.Opet ne moze da se vozi. A jebem ti krntiju sve trulo,umorno i otpada.Treba da se pomirim izgleda da nema ovde voznje jos duze vreme. Gledaj stap levi,katastrofa.Ulje samo pici... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Dzejev sin je napisao: Eto smora.Opet ne moze da se vozi. A jebem ti krntiju sve trulo,umorno i otpada.Treba da se pomirim izgleda da nema ovde voznje jos duze vreme. Gledaj stap levi,katastrofa.Ulje samo pici... Ako želiš da ti štap ˝preživi˝tj. da ne dobije riseve (ako već nije dobio), nipošto nemoj ovaj štap dalje sabijati. Čak ni u mestu. Savetujem pod hitno skidanje štapova i demontiranje ovog otpada od semeringa... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Znam druze za taj jadac Ne smeju da rade da ih glodje prljavstina i ko zna sta. Parkiramo masinu i cekamo delove,nema drugog izbora.Izmenjacu mu sve do sledece sezone sad sam se zainatio on ce meni da huji i da se raspada unaokolo,e neces majci ja da ti kazem! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Tu su sigurno i ležajevi točka stradali kao i semerinzi na istim... Kad budeš skidao štapove, odmah proveri i ležajeve i semeringe... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ocigledno ovo zahteva ozbiljniji pristup.Mislio sam usput tu i tamo sta zameniti ali sam pogresio. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Novembar 18, 2019 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Ovo postaje muka za citati. Nazalost, ispalio si se preko svake mere. Po mom misljenju za 1200 evra xt tog godista bi morao da bude kao iz radnje. Ja sam 2007 godine prodao xt600 za 1700 evra, mislim neko 92 godiste model sa anlaserom, bio je kao iz radnje. Po kojoj logici si ti naseo 12 godina kasnije na 1200 evra za motor u katastrofalnom stanju? Nisi klinac, zao mi je da ti stajem na muku, ali stvarno ne razumem. Jesi ti uopste gledao oglase i ponudu motora ili si to kupio tek tako? Nista ne kontam. Ti ces do kraja uloziti jos 1000 evra da ga dovedes u vozno stanje. I opet ce vredeti oko 1000 evra. Gde je tu racunica? Jel nije bolje odustati od toga, prodati za 500, 600 evra, uzeti sve te pare na gomilu koje ces svejedno pljunuti i kupiti nesto da valja. Pa moze se za 1400, 1500 evra kupiti sasvim lep motor. Ti si dosad da sam ja sracunao ulozio bar jos 400. Znaci sad si na 1600 a motor samo nastavlja da kenja 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to sve tako crno, kako na prvi pogled (i ovako na forumu) izgleda... Motor jeste zapušten, potrošni delovi dotrajali... Ali sve se to može dovesti u red. Čak i da košta 1000 evra popravka, opet posle toga možeš da imaš zdrav i lep motor, posle više nije bitno koja mu je tržišna vrednost jer nikada takav motor ne može ni izbliza da vrati pare. Ali sreću u toku vožnje i osmeh na lice itekako može da obezbedi, a ta sreća onda zaseni sav uložen trud i novac. Čim ti sedneš na taj (sređen) motor i dodaš gas, a on ripi kao pobesnela guja, pa kad mu čuješ zvuk kako brunda i kako ore njive zadnjim točkom...to vredi svaku tu prolivenu grašku znoja i svaki dinar dat za njega... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Novembar 18, 2019 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Sta znam... cini mi se da do dodavanja gasa i oranja njiva ima jos par stotina litara znoja da se prolije Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14794 Napisano Novembar 18, 2019 moto merkat °°, 4927 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Jelenko Vilotic je napisao: Jesi ti uopste gledao oglase i ponudu motora ili si to kupio tek tako? Kod nas ti je tako, zasto, to niko nezna kada pogledam oglase moj motor iz '94te je skuplji sada nego pre 7 god. kada sam ga kupio, bacim pogled ponekad na oglase a cifre 1300-1600 € kada uporedim stanje moj bi po toj racunici vredeo 1800€ sto bi me bilo sramota da trazim. Uostalom dali ulozio sad 1000€ pa bio miran 3 god. ili u sledece 3 pomalo ulagao prece 1000€ uz pauze ili ostajanje na putu (a i to kosta). 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pa gledao sam oglase.Da,neki su bili 1800,neki 1600.Pa neki ispod hiljadu na slikama vidno propali ili meni predaleko. Onda kupim preko foruma ovde motor,sve mi delovalo ok. Al vidis,kako bi ti proverio kod prodavca na ovakvom motoru dal sline viljuske?Kad svaki ovaj ima harmonike.Koje nema sile da skines ni povuces na gore,veruj mi probao sam kuci svim metodama pa i onim siledzijskim.Ni mm ne mogu da mrdnu,dal je stavljan neki lepak il sta al ja sam morao da ih isecem da ne bi skidao tocak.Takodje ne mozes ni znati dal ce nesto puci propasti ili pokvariti se posle 30 ili 30 000km. Tako je kad kupujes polovno u toj ceni. A XT600 drzi tu neku cenu pa iako je s kraja osamdesetih nema boga da nadjes ispod soma. Nacitao sam se tema i ovde i na onom drugom forumu kad su ljudi kupovali i od clanova kao dobar 2kf,3tb za soma i ispod soma i najebali kao ja i cak i gore.Da im ne pominjem imena,svi su se zajebali i svi su bili pocetnici i nisu znali ili su verovali.Neki su posle takvih kupovina prodavali delove na kilo. A sad prodati za 600 motor zato sto mu je pukao osigurac zupcanika od 250 din i 3 min posla ili procureo semering na vili,20€.I recimo za mene dan posla sve sa zamenom svega gumenog sto postoji u kandzi kocnice,poliranjem klipa i novom kocionom.To tek sad ne bi imalo smisla.Da,ja znam,puci ce ver i sajla kvacila ili gasa u nekom momentu,pa sta.To je za ocekivati kad kupis motor iz 88.I na onome iz 98 isto tako se desi.Mozda ce flansna karba puci kad budem skidao karb?I sta onda?To nije moglo da se vidi pri kupovini,kao ej a ja kad budem cistio karb puce pa cu menjati.Mozda hoce mozda nece. Mozda ce da vrisne kvacilo ili komplet masina.I?Sad radi sve,al kupio si polovno i nemas garanciju niti besplatan servis u istoj.Onaj kupi nov KTM pa citamo temu... Ja tebe @Jelenko kapiram sta si rekao al isto ne vidim smisla u tome nimalo. Ja da ovo sad prodajem za 600 izgubio sam 800 i jos treba sa svakim manijakom s mangulicama i ostalima da se raspravljam jer mi spusta cenu na 400 zbog vile koja curi. A vise se u zivotu,znaci nikad necu upustiti u kupovinu polovnog motocikla od 1000-2000€ jer su sve to krsine koje moras da stavis na kanal 6 meseci da bi bili kako treba i bezbedni.I ja sam beznadezan sluvaj konja koji veruje kad mu neko prica da je to i to u redu.Ovaj kad zavrsim,sto ja sto strucno lice,bar cu znati svaki sraf gde mu je i za sta.I znacu da je sve sto nije valjalo zamenjeno novim i kvalitetnim i da to sad radi i nema sta da se krije negde. I nemam para da sad sve sredim,sredjivacu ga po malo pa makar do penzije jer ne odustajem.Ne moram ni da vozim jebeni motor godinama jos,al cu da ga zavrsim. Sad kad uradim viljuske i kocnice i te gluposti kraj ulaganju za ovu godinu.Nema vise kinte za zajebanciju imam i porodicu,glup sam za motore,ubijanje cene i sve u vezi toga al znam koliko smem i mogu da potrosim na svoj hobi bez da ugrozavam najblize. Uvek sam imao neki hobi.Da ne nabrajam. Akvaristika je jos skuplja kada imas 34 akvarijuma Predug post znam,tema pocela da smara,al svi ste videli slike viljuski motora na stolu i srafova pa cu i to da stavljam za svaki slucaj 4 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, bocca_bastard je napisao: Ima dobre u woby haus. Ako yi je daleko imam ja da ti dam Hvala stizu zajedno sa semerinzima ionako nije za voznju dok to ne sredim.Imam Hondu da mi ublazi tugu. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6012 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odakle si ti bese. Znam da mi nisi blizu, ali imam zelju da ti pomognem. I da dokazem da si skroz u pravu. Pa da je '68. Da se napakovati kao bombona. Inace, za motor do 2000 €... Eno mog SVa, nije na prodaju, ali da neko dodje sa parama, ja ga dam i garantujem da ce da se navoza slatko a da ne pipa nista bar jednu celu sezonu, a verovatno i 3. 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ti bas daleko,predgradje Bg. Hvala svakako beskrajno. Ima motora dobrih kod dobrih vlasnika,samo ja nisam tako naleteo,malo i nestrpljenje i sto i dalje ne kapiram da neko moze da laze u oci kao da je lud,psihopata,patoloski lazov sta vec,da ne trepne,ne pocese se ni iza uva po ,nosu,skrene pogled,cesne lakat jebem ti te metode ne rade nimalo:) Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Novembar 18, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Jer onoga na slovo,na slovo...g? Ma si lud,ovo kad se sredi motor za apokalipsu,bezanje i pucanje u zombije,de na ono da me proda pa mi izjedu zombiji creva i dzigericu na sred mosta. Samo fali XT na spotu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano Novembar 18, 2019 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Dzejev sin je napisao: jer su sve to krsine koje moras da stavis na kanal kako moze squter na kanal.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...