dejang 1 Napisano Maj 15, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pre par godina sam citao iskustvo nekih stranaca iz Grcke i secam se da su bili iznenadjeni time sto gomila vozaca motora radi to isto... Ja to npr. za par godina letovanja tamo nisam imao prilike da vidim, al ocigledno da se to i kod njih desava... Ipak, da sam u kolima i da mi neko tako uradi, tesko da bi na to gledao blagonaklono... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 15, 2008 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa to bi bilo isto kao da sam ja u kolima u guzvi a ispred mene kulturni bajker na manjem motoru ceka lepo u redu i nece da obilazi kolonu,a ja posto hocu da skrenem desno i nemam dovoljno mesta izadjem iz auta,uhvatim njegov motor za zadnji deo rama,podignem ga sa sve vozacem na njemu i pomerim pola metra u levu stranu,pa onda ako je potrebno obidjem ga i ponovim postupak na prednjij viljusci!! :o :o ??? mogu samo da zamislim zbunjeno lice bikera dok gleda sta se desava i ne veruje ;D onda se lepo vratim u auto i odvezem desno kao smeker hmm.. sta mislite da li bi se desilo tako ili bi u trenutku kad mu hvatam prednju viljusku popio pesnicu u facu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Maj 15, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Moronski je savijati neciji retrovizor da bi prosao...ali je isto moronski ne pomeriti se u stranu da covek sa motorom prodje kroz guzvu...ja kad sam u kolima i vidim motor da ide izmedju traka iza sebe, pomerim se udesno ili ulevo da moze da prodje. Mozda je i bilo dovoljno mesta (za neki drugi motor), al' ko mu je kriv sto ne vozi supermoto, nego r-a A sto se tice cekanja u koloni sa ostalim vozilima, to mi ne pada na pamet da radim, pa pobogu zato i vozim motor po gradu, da mogu svuda brze da stignem i da budem prvi na svakom semaforu...zamisli da na temperaturi od preko 30 stepeni stojim kao moron pod punom opremom u koloni vozila... to odgovara "squid-sima", tj. momcima koji motor voze sa naocarama za sunce od opreme, ali meni nikako... Uostalom, ako je neko nekada bio u Atini, zna kako se tamo krecu motoristi izmedju kola u onim njihovim jednosmernim ulicama od 4 trake...pa kad krenu sa semafora njih 50 odjednom ... U mnogim je drzavama dozvoljeno kretanje motorom izmedju vozila kada ista stoje, ili se krecu jako sporo, kroz guzve...i lane splitting je negde dozvoljen, negde ne...negde je cak obavezno ostaviti kolima mesto do semafora za motoristu, znaci ne stajati odmah do semafora.... Ja licno ne vidim nista strasno u prolazenju izmedju kola u dve trake, ali smatram da je savijanje retrovizora bezobrazno...trubljenje ili ablendovanje kolima da se pomere levo/desno, tj. da bi te uocili kada se kolona sporo krece a ti prolazis izmedju je meni ok...e sad, to je moj stav, verovatno ima i drugacijih misljenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marisol 4 Napisano Maj 16, 2008 U prolazu, 74 postova Lokacija: Bgd,Lion Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima da li je ustvari dozvoljeno ili ne to provlacenje? Znaci ne da li ima smisla,da li je nekom logicno da je kaznjivo, a nekom opet ne, nego da li ima nekog da je zbog toga kaznjen? Pitam jer ne znam, a cesto(uvek) to radim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2880 Napisano Maj 16, 2008 Drug član, 2780 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je i bilo dovoljno mesta (za neki drugi motor), al' ko mu je kriv sto ne vozi supermoto, nego r-a Sreca pa ne vozi hard enduro sa metalnim manjerkama. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Maj 16, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas ti to zavisi od raspoloženja čike u plavom, vremenske prognoze (da li je meteoropata ili nije) i od još nekih stvari koje nemaju veze sa saobraćajem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Maj 16, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan I mene to zanima...hajde neko ko zna "zakon" ...koliko znam, obilazenje sa leve strane kolone kada stoje u mestu na semaforu nije dozvoljeno (mada je to meni bezbednije nego da se provlacim izmedju njih i rizikujem da se neko pomeri i zakaci me) - opet kazem kada STOJE na semaforu, znaci crveno je svetlo, i nema saobracaja iz suprotnog smera. E sad ne znam da li je provlacenje izmedju dozvoljeno kada stoje da bi dosao do semafora, a lane splitting (ili ti prelazak iz jedne u drugu traku kada imaju dve u istom pravcu - mada se to svodi na voznju po "beloj" ) je ovde dozvoljen, valjda, tretira se kao obilazenje. Nek' me ispravi neko ako gresim, u suprotnom, saznacu kada me neko od njih zaustavi (ako se odlucim da stanem :D ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 16, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan I mene to zanima...hajde neko ko zna "zakon" ...koliko znam, obilazenje sa leve strane kolone kada stoje u mestu na semaforu nije dozvoljeno (mada je to meni bezbednije nego da se provlacim izmedju njih i rizikujem da se neko pomeri i zakaci me) - opet kazem kada STOJE na semaforu, znaci crveno je svetlo, i nema saobracaja iz suprotnog smera. E sad ne znam da li je provlacenje izmedju dozvoljeno kada stoje da bi dosao do semafora, a lane splitting (ili ti prelazak iz jedne u drugu traku kada imaju dve u istom pravcu - mada se to svodi na voznju po "beloj" ) je ovde dozvoljen, valjda, tretira se kao obilazenje. Nek' me ispravi neko ako gresim, u suprotnom, saznacu kada me neko od njih zaustavi (ako se odlucim da stanem :D ) po saobraćajnim propisima (ili ti po zakonu kako bi neki rekli ) dozvoljeno je samo ono što je najrizičnije za nas ... a to je provlačenje - lane split dok su druga vozila u pokretu ... kada god stoje bilo na semaforu ili u gužvi svi manevri se smatraju obilazenjem kolone ... a ovo prvo je opet malo rupičasto definisano i dosta zavisi od slobodne interpretacije saobraćajne policije. iskreno, ja ne praktikujem ništa od gore navedenih metoda, nego koristim rupe i provlačim se kao i autom ... izmedju vozila ne želim da zalazim makar kasnio negde, jer kapiram da moje manevarske sposobnosti nisu još uvek na tom nivou ... my 2 cents Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 737 Napisano Maj 16, 2008 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ako obilazis kolonu ili auto u pokretu preko pune trake to je zakonski nedozvoljeno i tretira se kao nepostovanje saobracajnih propisa i preticanje preko pune bez obzira vozio motor ili kamiom, ovde je ZOBS jednak za sve, a dal ce ti neko pisati kaznu ili ne sve zavisi od cika u plavom-na koju su nogu ustali taj dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 16, 2008 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako obilazis kolonu ili auto u pokretu preko pune trake to je zakonski nedozvoljeno i tretira se kao nepostovanje saobracajnih propisa i preticanje preko pune bez obzira vozio motor ili kamiom, ovde je ZOBS jednak za sve, a dal ce ti neko pisati kaznu ili ne sve zavisi od cika u plavom-na koju su nogu ustali taj dan. govori se o dve ili više trake u istom smeru ovde poput vojvode mišića, knez, bulevar itd ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Maj 16, 2008 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Kolone koje stoje zbog zastoja ili velike guzve uvek obilazim, pa zbog toga i vozim dvotockase, ali to nije slucaj kada imam do desetak vozila na semaforu, tada uredno sacekam pa svi lagano krenemo. Konstantno menjanje trake me u sustini podseca na slalom i nesto ne uzivam u tome, to je obicno slucaj kada se kolona krece nekom srednjom brzinom i nemam osecaj sigurnosti, kao da ta kolona moze svakog momenta da stane. Obicno sacekam malo da se napravi prostora ili da svi stanu pa opet obilazim kako god. Sto se tice savijanja retrovizora, ne deluje mi domisljato nego drsko, ako vec obilazis obidji ko covek levom ili desnom stranom ako vec gori negde, a ne tunjavo provlacenje kroz sredinu. Desilo se i meni da zakacim slucajno retrovizor ali zaredjati od auto do auta... Po zakonu je isto za motor kao i za auto, znaci obilazenje kolone, ili preticanje preko pune...nije dozvoljeno; menjanje traka u istom smeru u gradu se ne smatra preticanjem i dozvoljeno je kao uostalom i za auto. Isto to na auto putu ne vazi, obaveza je preticanja sa leve strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshaza 1 Napisano Maj 16, 2008 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da zamislim, kretenizam.... vozis auto od 20-25 000 evra i gledas majmuna kako ti savija retrovizor da prodje motorom.. Pa sledeca scena bi bila kao scepan scekic u porodicnom blagu kad izlazi s dizalicom iz kamiona... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 16, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi sta je vama. Dobro, nije u redu, slazem se, ali to je po meni vise pitanje vaspitanja i kulture... Ali, pominjete pistolje, dizalice, pajsere... Pa zar vam stvarno toliko smeta to sto neko savije retrovizor, pa sta je sa onim tetkicama koje cegerom sa pijace zavrzu za retrovizor, pa u najboljem slucaju ne polome nista a vi ni ne primetite??? Zasto se nervirati, cuvajte zivce ljudi. Kao sto neko prethodno rece, ja bih se samo nasmejao, i pomislio upravo ovo sto pise u naslovu teme, MENTOL! Ali da se nerviram, jok more! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale.. NBG 0 Napisano Maj 16, 2008 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Samo mi jedno nije jasno. Sta moze da se desi kolima ako prodje lik i savije retrovizore? Jest malo seljachki ali ne treba se toliko nervirati. Poludi covek iz kola jer mu je krivo sto stoji u guzvi a ovaj prolazi ili mu je krivo sto nije imao para da izdvoji za motor da se i on tako provlaci izmedju kola i savija retrovizore. Ja sam protiv toga, ko zna sta moze da se desi. Pasce, polomice se i ogrebace tudja kola (recimo) Neshitza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Maj 16, 2008 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Uf, vec sam pomislio da samo ja nisam normalan (inace moj je komentar da bih samo vratio retrovizor i nasmejao se). E kad bi zbog savijanja retrovizora vadio pajser onda bi trebao svaki dan u nekoga da pucam sta se sve desava, ljudi opustite se malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 16, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan jedna stvar je kada ti neko u prolazu slucajno zakaci retrovizor i savije ga,a sasvim je druga stvar biti toliko drzak i bezobrazan pa namerno saviti nekom retrovizor da bi prosao...ali to je vec pitanje licne kulture pomenutog vozaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Maj 16, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan jedna stvar je kada ti neko u prolazu slucajno zakaci retrovizor i savije ga,a sasvim je druga stvar biti toliko drzak i bezobrazan pa namerno saviti nekom retrovizor da bi prosao...ali to je vec pitanje licne kulture pomenutog vozaca Imao je moj ptac jednog drugara koji je ziveo blizu jedne pijace, mesecno su mu po dva puta kidali retrovizor na autu, nije ga vise ni menjao nego samo zalepi nekom trakom, ne vredi. Jeste to slucajno, ali je bezobrazluk jer ih boli patka, ide svojim putem i krci sve pred sobom. Veruj mi da bi mene ovo vise dotaklo nego da mi neko savije retrovizor i prodje, zapravo ako mogu ja se sam pomerim, a ako ne mogu cak bih i sam savio taj isti retrovizor da bi on prosao, nije mi tesko, a nekome mozda znaci. Prosto malo tolerantnosti, jeste postupak malo... :-\ Da je savio jedan retrovizor pa ajde. Ali nije potrebno ovoliko ga razapinjati na krst, bar je to moje misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Maj 16, 2008 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan [shadow=red,left]Imao je moj ptac jednog drugara koji je ziveo blizu jedne pijace, mesecno su mu po dva puta kidali retrovizor na autu, nije ga vise ni menjao nego samo zalepi nekom trakom, ne vredi. Jeste to slucajno, ali je bezobrazluk jer ih boli patka, ide svojim putem i krci sve pred sobom. Veruj mi da bi mene ovo vise dotaklo nego da mi neko savije retrovizor i prodje, zapravo ako mogu ja se sam pomerim, a ako ne mogu cak bih i sam savio taj isti retrovizor da bi on prosao, nije mi tesko, a nekome mozda znaci. Prosto malo tolerantnosti, jeste postupak malo... Neodlučan Da je savio jedan retrovizor pa ajde. Ali nije potrebno ovoliko ga razapinjati na krst, bar je to moje misljenje.[/shadow] Svaki dan u kolima 50-100km, bar 20 puta se pomerim da prodje motor, sto je najsmesnije uglavnom su u neverici. kad sam na motoru, bar 2,3 retarda dnevno pokusavaju da me zatvore, ali kros jasi iznad 90% retrovizora. ;D ;D Inace kad bas moram, lepo sklopim, pa rasklopim, pa se zabezeknutom vozacu jos lepse zahvalim, i niko se ne ljuti, mnogo ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neshitza 0 Napisano Maj 16, 2008 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 63 Prijavi odgovor kao problematičan Moze da se desi i da polomi retrovizor! Jedan retrovizor za mercedesa c220 2002 kosta 300 eura pa bi ga ovaj iz kola jurio peske... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banbus 6 Napisano Maj 17, 2008 U prolazu, 96 postova Lokacija: Umka Motocikl: Yamaha R1 - 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to bi bilo isto kao da sam ja u kolima u guzvi a ispred mene kulturni bajker na manjem motoru ceka lepo u redu i nece da obilazi kolonu,a ja posto hocu da skrenem desno i nemam dovoljno mesta izadjem iz auta,uhvatim njegov motor za zadnji deo rama,podignem ga sa sve vozacem na njemu i pomerim pola metra u levu stranu,pa onda ako je potrebno obidjem ga i ponovim postupak na prednjij viljusci!! :o :o ??? mogu samo da zamislim zbunjeno lice bikera dok gleda sta se desava i ne veruje ;D onda se lepo vratim u auto i odvezem desno kao smeker hmm.. sta mislite da li bi se desilo tako ili bi u trenutku kad mu hvatam prednju viljusku popio pesnicu u facu? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 17, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Naci ce se budala koja ce izvaditi pistolj i pucati... mislim da je ovo idealno rešenje (naravno da se ne ide na robiju) i kad se poubijaju svi mentoli onda ostanemo samo mi fini motoristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 17, 2008 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan U pravu je svako ko kaze da se ne treba nervirati i da treba biti tolerantan ali to je MOJ jebeni retrovizor i otkud mu pravo da ga dira?? Znaci ako stojimo u guzvi,ja u kolima,otvoren prozor,slusam omiljenu pesmu a pored mene motor sa akrapovicem i kvari mi dozivljaj,ja izadjem,pritisnem mu kill swich,otvorim gepek,izvadim stare gace koje drzim tu da brisem masne ruke ;D i nabijem mu ih u izduv??? Jel to ok? Pa jbg vozac motora bi trebao da pokaze mao tolerancije i razumevanja jer me je prekinuo u slusanju moje omiljene muzikce numere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Maj 17, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan U pravu je svako ko kaze da se ne treba nervirati i da treba biti tolerantan ali to je MOJ jebeni retrovizor i otkud mu pravo da ga dira?? Znaci ako stojimo u guzvi,ja u kolima,otvoren prozor,slusam omiljenu pesmu a pored mene motor sa akrapovicem i kvari mi dozivljaj,ja izadjem,pritisnem mu kill swich,otvorim gepek,izvadim stare gace koje drzim tu da brisem masne ruke ;D i nabijem mu ih u izduv??? Jel to ok? Pa jbg vozac motora bi trebao da pokaze mao tolerancije i razumevanja jer me je prekinuo u slusanju moje omiljene muzikce numere E stvarno si lood ko sstruja ma jos si bre ludji od sstruje. Pouka price je jasna a prica mi je izmamila toliki osmeh tako da imas pice za ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Maj 18, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan uff kazi bre sta vozis da ne prolazim pored tebe dok slusas muziku! ;D ;D ;D provlacim se koliko mogu i koliko sam raspolozen ali nikom nisam jos savio retrovizor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Maj 18, 2008 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vozim custom BMW E36 ali ne brini ne smeta meni zvuk dobrog bika, a i stare gace sam izmastio kad sam radio na kolima pa sam ih bacio ove sto sad nosim se nisu skroz pocepale pa mi zao da ih prljam - sad brisem ruke vlaznim maramicama ;D Do sad sam samo jednom zakacio retrovizor rucicom kocnice i posto je lepo puklo stadoh par metra ispred auta,spustim copavu i vratim se. jbg vec se uhvatio za novcanik kad ono nista sve citavo. Vozac me gleda sa besom u ocima ali i sa cudjenjem sto sam stao. jbg izvinim se coveku (on i dalje nadrkan - i ja bi bio) i nastavim dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...