Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

@HadžiAРекао бих да је исто на сваком укључењу на ауто-пут. Људима (појединим) није објашњено или су заборавили да се то зове трака за УБРЗАВАЊЕ.

Такође имаш ликове (колико хоћеш таквих) који коче у средњој траци и онда нагло скрену десно, искључе се са ауто-пута. Зато што им нико није објаснио (или их вероватније боли к***) да постоји нешто што се зове трака за УСПОРАВАЊЕ. 

Не вреди се нервирати, тј. ако можеш не нервирај се.

Promenio član boki.64
  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 944 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Svaki ulaz na autoput ima znak obrnuti trougao, znači "stop" ako nije slobodno da se uključiš. Posle tog znaka je traka za ubrzanje. 

A jbg, moraju svi da paze u tom slučaju. Dešava se često da udješ u traku za ubrzanje, ubrzavaš, ali ne možeš da se uključiš levo, moraš da usporiš jer nailaziš već na zaustavnu traku, a iza tebe neko takodje ubrzava i gleda levo da se ubaci, ne gleda ispred sebe, ne vidi da si usporio, prikočio i eto belaja. I posle izgovor tipa " udario sam te odpozadi zato što si usporio". 

• ODUSTO OD DIJETE, 2620 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Screenshot_1.thumb.png.6f1df298eba5fe168a2bd6b91676f661.pngSličan je problem i kod mene u Zemunu, AP smer ka aerodromu, deo od studenjaka do isključenja za bazen i B. kosu.

Dosta njih koji se isključuju ka bazenu uleti u zaustavnu pre trake za iskjučenje i pravi problem nama koji se regularno isključujemo.

Pogotovo ovi koji se uključe na AP kod studenjaka odmah se zabodu u zaustavnu i gas.

Obožavam da im uletim na samom početku trake za isključenje i gledam kako nabadaju kočnicu.

Niko do sada nije ni svirnuo jer znaju šta rade ali opet ih boli uvo da neko ko se boji neće smeti da se isključi na desno zbog njih i zaustaviti celu traku na trenutak da bi njih propustio.

Promenio član ZEMZEM

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

jako bih voleo da mi jednom napišu kaznu za vožnju zaustavnom dok se uključujem na autoput, otišao bih na sud, suočenje, pa makar i platio kaznu na kraju "jer je tako po zakonu", al da glasno kažem da je idiotluk.

Prva stvar koju sam sestri objasnio kad je krenula da vozi, pre nego je krenula autoputem: uključuješ se tom trakom, ako je gas do poda, i nemaš gde levo da uđeš na autoput, nastavi zaustavnom 20-30-50 metara. Naravno, ne da vozi, već aktivno da proba da se prestroji.

A uvek kad sam na autoputu, gledam da pređem levo ako nema nikog (iako je protivno pravilima, jer ne pretičem), da bih oslobodio desnu traku za uključivanje. To je nešto što se zove saobraćajna solidarnost i cenim da doprinosi ukupnoj bezbednosti, iako nije eksplicitno u zakonu..

edit:

ovo važi za autoput, ovo kroz Beograd je sve samo ne autoput iako ga tako krstimo, tako da se ne može generalizovati. Uključenje pod, bukvalno, 90 stepeni, na mestima da povećaju protok nema zaustavne, i ona se preklapa sa ulivnim i odlivnim trakama..

Promenio član nafetS
  • Sviđa mi se 2

Ovo sam primetio i primenio u Italiji na magistralnim putevima sa dve trake.

Kad se neko uključuje ako ima mesta pomeraju se u desnu traku da se lakše ovi uključe, pogotovo kad je kamion na uključenju.

• Drug član, 944 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Koliko sam upućen, kad ulaziš na auto put, iz trake za ubrzanje, ovaj u levoj traci bi trebao da se prestroji levo u bržu traku i na taj način da ti omoguci ulaz. :)

• Podržavam 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
pre 4 minuta, Atorn je napisao:

Koliko sam upućen, kad ulaziš na auto put, iz trake za ubrzanje, ovaj u levoj traci bi trebao da se prestroji levo u bržu traku i na taj način da ti omoguci ulaz. :)

Taj koji je već na auto putu nema obavezu da se prestrojava da bi se ti uključio, (ali je solidarno da to učini).

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Još nemam
Pre 12 sati, zec je napisao:

Mislim da koce jer prestaje linija koja dozvoljava da se ukljuce na autoput, pa da ne ulaze u zaustavnu traku.  To ukljucenje je bas opasno mesto.

Daleko pre prestanka trake za ubrzavanje, dakle čim se isprave, onda koče da bi videli situaciju i krenuli u uključivanje. A to sve treba da rade prilikom zaokretanja u desno. Jer je em brzina mala tada, em imaš pregledno autoput ispred sebe i sve se lepo vidi...

A tek poseban "pozdrav" za mamlaze koji se isključuju sa ap u zaustavnoj traci pa pređu u traku za usporavanje....kad je gužva, razumem, kad nije, gde ćeš mamlaze!

Akonto kazni za vožnju zaustavnom u slučaju nemogućnosti uključenja na ap u traci za ubrzavanje, mislim da nikad nikome nisu napisali to, bar ja nisam čuo ni za jedan takav slučaj.

• -, 1745 postova
  • Motocikl: /
Pre 1 sat, ZEMZEM je napisao:

Screenshot_1.thumb.png.6f1df298eba5fe168a2bd6b91676f661.pngSličan je problem i kod mene u Zemunu, AP smer ka aerodromu, deo od studenjaka do isključenja za bazen i B. kosu.

Dosta njih koji se isključuju ka bazenu uleti u zaustavnu pre trake za iskjučenje i pravi problem nama koji se regularno isključujemo.

Da, samo sto tu vise ne postoji zaustavna ni deo za usporavanje/ubrzavanje, vec je sve vozna traka...

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 307 postova

Tako je a vise od pola kavezara nit prati oznake na kolovozu, niti saobracajni znak vec se "vuku" u toj traci i gledaju kako sto pre da se ukljuce u srednju traku. Uzas koliko je nepismenih:tras2:

Pre 2 sati, ser je napisao:

Da, samo sto tu vise ne postoji zaustavna ni deo za usporavanje/ubrzavanje, vec je sve vozna traka...

Meni nisu jasne one oznake, na tom delu. Debela isprekidana linija a preko nje puna linija.

Koja sad važi puna ili isprekidana.

• -, 1745 postova

Imas znak posle svakog ukljucenja na autoput da su sve tri vozne.

Od autokomande do Emezete ka Zagrebu i od Emezete do Plavog mosta ka Nisu.

Naravno sem delova koji se prostiru duzinom ostrva.

• Sviđa mi se 1

• -, 1745 postova
pre 31 minuta, ZEMZEM je napisao:

Koja sad važi puna ili isprekidana

Isprekidana, nisu znali kako da obrisu punu, pa su jednostavno zadebljali da bude kao "zaletna/sletna"

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: GSXR turbo

...da pojasnim "pametnjakovićima" i onim normalnim...pre dosta godina radio sam u auto školi u Vojvodini...i gle čuda ..na početku obučavanja pitam pretpostavljenog za auto put...odgovor: nemoj da te "kontrola" nađe tamo...posle nekog vremena je ovo "odobreno"..zato nije čudno što ljudi nisu upućeni...i još čudnije: ovde u nemačkoj auto škole nemaju poligon i poligonske radnje...E moja Agencijo za b.s. privatna firmo. Istekla mi licenca pa sam zato ovo napisao. Poz iz Bayern...svratite da ovde  na A8  sa nadvožnjaka vidite uključivanje gde se vozi baš onako milina. 

Promenio član Mr.turbo
Gramatika odavno
  • Haha 1

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Honda XL 600 V Transalp
On 19. 9. 2023. at 8:44, djpesic je napisao:

Pre neko vreme ( u zadnjih mesec dana ), vracao sam se kuci kroz despota Stefana, i stojim na raskrsnici kad se skrece u Decansku ka terazijskom tunelu. Bio sam u autu sa zenom i cerkom. Stoje pored mene dva motora, jedan je bela jamaha (mislim da je TDM, ali me ne drzite za rec). Obojica od opreme samo kaciga. Nesto pricaju njih dvojica i ovaj sa belom jamahom krene da pali gume i naravno sav dim na mene, smrdelo ko djavo. Posle kad smo krenuli, on u tunel odjuri i naravno digne ga na zadnji tocak u sred tunela uz gas do blokade i posle odjuri.

Znaci da on vozi traktor od motora čim toliko dim izasao :tras2:

• Zainteresovan, 421 postova
  • Motocikl: k9
Pre 12 sati, ZEMZEM je napisao:

Pogotovo ovi koji se uključe na AP kod studenjaka odmah se zabodu u zaustavnu i gas.

Obožavam da im uletim na samom početku trake za isključenje i gledam kako nabadaju kočnicu.

Niko do sada nije ni svirnuo jer znaju šta rade ali opet ih boli uvo da neko ko se boji neće smeti da se isključi na desno zbog njih i zaustaviti celu traku na trenutak da bi njih propustio.

Ovde ocigledno ti ne znas sta radis pa dovodis i sebe i druge u opasnost tim uletanjem ...

"Obožavam da im uletim na samom početku trake za isključenje i gledam kako nabadaju kočnicu."

KAo, vidis da se auto krece desnom trakom i onda svesno i namerno iznenada uletis ispred njega i gledas kako covek nabada kocnicu kako bi uspeo da izbegne saobracajku? I uzivas u tome? Obozavas?...

Imas srece sto nisi naisao na nekog koji poznaje propise malo bolje od tebe pa te nije prevrnuo na krov

• Drug član, 2918 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Ovde ocigledno ti ne znas sta radis pa dovodis i sebe i druge u opasnost tim uletanjem ...
"Obožavam da im uletim na samom početku trake za isključenje i gledam kako nabadaju kočnicu."
KAo, vidis da se auto krece desnom trakom i onda svesno i namerno iznenada uletis ispred njega i gledas kako covek nabada kocnicu kako bi uspeo da izbegne saobracajku? I uzivas u tome? Obozavas?...
Imas srece sto nisi naisao na nekog koji poznaje propise malo bolje od tebe pa te nije prevrnuo na krov
Sta li si sad htjeo reci, da ja nemam pravo da se iskljucim regularno sa autoputa, a neko tamo ko vozi gdje uopste ne bi smio ima prednost. Dal je taj svjestan sta radi i koliko rizikuje?

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

Pre 1 sat, ske je napisao:

Ovo se odnosi dok je bila tu zaustavna traka a oni iz zaustavne trake mene sprečavaju da se regularno isključim, zato sam i postavio sliku.

Ne znam šta ti tu nije jasno.

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150
Pre 21 sati, HadžiA je napisao:

...

Akonto kazni za vožnju zaustavnom u slučaju nemogućnosti uključenja na ap u traci za ubrzavanje, mislim da nikad nikome nisu napisali to, bar ja nisam čuo ni za jedan takav slučaj.

Знам за такав случај, мом колеги наплатили казну због тога. Укључење на АП код Генекса у смеру ка аеродрому. 

У то време зауставна је била зауставна, а он је због немогућности да се укључи „загазио" не више од десетак метара.

Није било скоро, можда пре двадесетак година, али десило се.

• Tužan 1

• Drug član, 1764 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Do pre par godina redovno su stizale kazne za zutu traku ako se ukljucite kod autokomande ka nbg-u i nastavite zutom, kazna 120 000din, znam par ljudi koji su dobili kaznu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja