maxa 35 Napisano Maj 12, 2006 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me kako se štitite od promaje. Kako štitite vrat i spreèavate da vam se vetar "zavlaèi" pod kacigu? Ja uvek vozim sa kacigom (integralka AGV K2) i jaknom (neki IXON sa kišnim i zimskim uloškom), ali me posle obiène gradske vožnje bole uši. Sa potkapom je nešto bolje, meðutim nije baš praktièna za po gradu. Kaciga ima 2 otvora za vazduh i ne vidim neku razliku kada su otvoreni\zatvoreni. Ima li ovde neko jednostavno rešenje ili da montiram vetrobran? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Maj 12, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Sacekaj malo ja krecem sa proizvodnjom okovratnika od pamuka za mesec-dva.... Do tada uzmi ili manju (odgovarajucu) kacigu ili podkapu pa gde pukne da pukne. Pazi sinuse i usi, nije za zezanje. Meni podkapa cesto stoji u torbici pa je nocu navuccem (izbegavaj da ovo radis ispred menjaccnica i banaka ) Ja imam jednu nemacku flip, novu kacigu koja je preko 80km-h kao svajcarski sir... suplja, bole me ussi, nos, kijam posle nje itd... preciscavam vazduh sa njom, uvlacim prljav a izbacujem cist ugljen monoksid iza sebe :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1931 Napisano Maj 12, 2006 Vlasnik sajta, 5372 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim podkapu kad idem van grada, a po gradu mi nije frka za vrat... Postoji jos jedna varijanta, mislim da vecina firmi to pravi - nesto poput carape koja je otvorena sa obe strane, pa samo navuces na vrat preko glave. Jedino, ne znam gde to kod nas moze da se kupi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 12, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Sedite u auto i DOBRO zatvorite sve prozore i otvore Potkapu UVEK nosim i SVI otvori na kacigi zatvoreni. Ne kupovati naked i sl bajkove :twisted: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 12, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Jakna sa kragnom resava taj problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Maj 12, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Nosim potkapu mada ne uvek posto dosta puta ne mogu da je nadjem a mozes da kupis potkapu koja ide do polovine grudi + jakna sa visokom kragnom i gore nema sanse da duva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Maj 12, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Kad nije vruce nosim potkapu, a inace maramu kao kauboji Za usi pomazu tamponcici vate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Maj 13, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vec u slucaju nuzde koristio iscepkanu papirnu maramicu. Bio sam na malo duzem putu i poceli usi da me bole...Pocev od prosle nedelje, nosim potkapu van grada. Iz Louisa je za 2 € , tanka je, ali puno pomaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke_Bgd 1 Napisano Maj 14, 2006 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd, Slavija Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim podkapu kad idem van grada' date=' a po gradu mi nije frka za vrat... Postoji jos jedna varijanta, mislim da vecina firmi to pravi - nesto poput carape koja je otvorena sa obe strane, pa samo navuces na vrat preko glave. Jedino, ne znam gde to kod nas moze da se kupi...[/quote'] ja je pre neki dan, dok sam pazario jaknu, videh kod auto grka (nasheg forumasha arija) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Maj 15, 2006 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim podkapu kad idem van grada' date=' a po gradu mi nije frka za vrat... Postoji jos jedna varijanta, mislim da vecina firmi to pravi - nesto poput carape koja je otvorena sa obe strane, pa samo navuces na vrat preko glave. Jedino, ne znam gde to kod nas moze da se kupi...[/quote'] Može baka da ištrika :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxa 35 Napisano Maj 15, 2006 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Sedite u auto i DOBRO zatvorite sve prozore i otvore Potkapu UVEK nosim i SVI otvori na kacigi zatvoreni. Ne kupovati naked i sl bajkove :twisted: Ma imam i onaj veliki vetrobran, ali mi se ne sviða kako izgleda. Glupo mi da vozim sa njim po gradu. Dovoljno je što vuèem 45l kofer Nego, zna li neko gde mogu da odnesem vetrobran na krpljenje. Krenuo je malo oko nosaèa. Ne mora èak da bude ni providan na tim mestima. Još bolje ako postoji neko "uradi sam" rešenje. Hvala na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Maj 15, 2006 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma... stara majèica dux ili rolka, i makaze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Maj 17, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sedite u auto i DOBRO zatvorite sve prozore i otvore Potkapu UVEK nosim i SVI otvori na kacigi zatvoreni. Ne kupovati naked i sl bajkove :twisted: Ma imam i onaj veliki vetrobran' date=' ali mi se ne sviða kako izgleda. Glupo mi da vozim sa njim po gradu. Dovoljno je što vuèem 45l kofer Nego, zna li neko gde mogu da odnesem vetrobran na krpljenje. Krenuo je malo oko nosaèa. Ne mora èak da bude ni providan na tim mestima. Još bolje ako postoji neko "uradi sam" rešenje. Hvala na savetima.[/quote'] Radimo mi krpljenje vetrobrana ali na tim mestima ne moze vise biti providan jer se var poznaje. Uglavnom se to lepo izgituje i zafarba pa se ne primecuje spolja da je bilo lomljeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 17, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Radimo mi krpljenje vetrobrana ali... nismo platili malu OFF reklamicu koju smo mogli i na pp da posaljemo da nas ne boli glavica a ovako ce Sajt-gonich da nam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...