floyd 495 Napisano Jul 13, 2019 Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, Prijateljica mi je teško bolesna, bukvalno bije bitku za život i u pitanju su dani. Pokušavaju da je spasu komplikovanom intervencijom koja hitno zahteva trombocite A krvne grupe, nebitno da li je pozitivna ili negativna. Ko ima A krvnu grupu, volju da pokuša da spase jedan život i pola sata do sat vremena viška neka odzuji što pre prepodne između 8 i 10.30 do Instituta za transfuziju krvi, ul. Svetog Save 39 u Beogradu i prijavi se za davanje trombocita za Ljiljanu Racić iz Beograda. Tamo će vas brzo istestirati da vide da li ste 'podobni' za namensko davanje trombocita. Ako jeste, samo mi javite na PP ili na 064/121-1313 i čujemo se naknadno, kad bude trebalo da se odradi sam postupak davanja. Ručak i ćepi za najbržeg uspešnog davaoca se podrazumevaju! Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XXXL 645 Napisano Avgust 6, 2019 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð Prijavi odgovor kao problematičan Bio do instituta (blizu posla mi je), dobrovoljni davaoci koji imaju hronicne bolesti i primaju terapije - ne mogu da daju trombocite za pacijente. Mene su vratili zbog dijabetesa iako imam odgovarajucu krvnu grupu (A+). Ako neko ima nedoumicu - ovo je informacija iz prve ruke, bio sam tamo pre koji minut. Srecno i ako nesto drugo mozemo da pomognemo mi koji ne mozemo da damo krv - javite. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tatkonadzeja 141 Napisano Avgust 6, 2019 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S Prijavi odgovor kao problematičan @floyd da li su još uvek potrebni trombociti krvne A grupe. Ja sada mogu da dam pa ako treba mogao bih već sutra da odem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 495 Napisano Avgust 7, 2019 Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, hvala vam na odzivu u temi. Hvala i kolegama koji su me kontaktirali neposredno - telefonom. Malopre sam se čuo sa drugaricom koja je baš juče, posle dvomesečnog tretmana, napustila bolnicu. Rekla mi je da je za prvi ciklus lečenja prikupljeno dovoljno trombocita. Sledeći ciklus joj je najavljen za početak septembra pa ću, ako se ukaže potreba, tada ponovo i aktivirati temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tatkonadzeja 141 Napisano Avgust 7, 2019 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S Prijavi odgovor kao problematičan U redu, javljaj onda. Ja nisam mogao u julu da dam zbog prethodnog davanja ali sada je već prošlo 3 meseca i mogu opet da dam krv ili samo trombocite zavisno od potrebe. Neću davati ovog meseca da BiH mogao u septembru ako bude trebalo. Ja sam inače A+ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...