N e g r o 355 Napisano Maj 11, 2008 Zainteresovan, 466 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Ko nije upoznao golgotu moju, neka slobodno pogleda text posvecen servisu Stankara. To je dovoljno za pocetak. A cini mi se da smo pri kraju. Evo kako: Nakon svih monstruoznih desavanja sa mojim motorom, isti je otisao i kod Kempija na stelovanje ventila i stavljanje novog lanca radilica - bregasta. Nakon njegovog "strucnog" podesavanja masine, jednog dolaska do mene (koji je bio usputni jer je vec dolazio do Mladenovca radi drugog posla) i konstatacije da je cudan zvuk u motoru usled toga sto je majstor Stankara ko-zna-sta-i-kako radio na motoru, da treba da se rastura ponovo i tako to, nasta sam mu rekao da smo zavrsili za sva vremena (mozda dobar majstor za mnoge ali epilog sledi), konacno sam ustanovio sta se cuje u masini. Kada sam skinuo motor sa rama, uklonio karburatore na motoru odjednom pocese da se pojavljuju Alu opiljci u otvoru na prvom cilindru. Kada sam skinuo svecice, opet na prvom cilindru zlo - svecica nabijena ne u zazor 0, vec u minus. Podesavanje je bilo tako dobro, da cu sada natenane da otvaram motor i bas me interesuje da vidim sta se desilo, odnosno gde je klip stigao ventile i ostalo. Opet, bilo bi dobro procitati textove o Stankari kao dobar uvod u sledece. Nisam bio lenj, nego sam zimus nasao na netu coveka koji se zove Frank, zivi u nekoj pm u Nemackoj i ima delove za Boldorke jer samo njih radi. Kada sam mu poslao mail da sam zainteresovan da kupim motor RC04 (koji je na mojoj Hondi), posle sat vremena mi zvoni telefon i zove Frank. Pricali smo oko 20 minuta, covek mi lepo objasni da radi samo Boldorke, da ima delova kakvih hoces, etc. Dogovorimo se da ja pazarim od njega motor bez agregata u dobrom stanju za 200E, lamelu koja je pocela da mi proklizava za 30E, retrovizore skoro nove za 20E i satove od njegove Boldorke 900 u mint condition sto bi rekli ameri, za 60E. Sve u svemu, 310E za moje potrepstine. Pre mesec dana jedan moj prijatelj koji vozi po celoj europi se nadje sa Frankom, pokupi motor i ostalo od njega, i pre nekoliko dana sve to stigne u moju garazu. Kolega i ja skinusmo stari motor, postavismo ovaj i ajd da palimo. Nismo stavili lanac, ma samo motor, karburatore, novo ulje, nove svecice, nakacili rezervoar, i paljenje. Posle 3 minuta verglanja, mic po mic, motor proradi. Poce da kaplje ulje (nije Frank zategao sraf kada je isto ispustao), poce da izbacuje beli dim kada se zagreje malo, malo se cuje u donjem delu dok se ne zagreje i neravnomerno radi. Ustanovimo da kaplje gorivo kod 4 cilindra izmedju karburatora i motora, zamenimo selnu, poce vise da izbacuje dim. Lamela da odvoji ni pod razno. I dodje danas majstor Chombe iz Palanke, kaze covek ko zna koliko je motor stajao, sipaj novo gorivo, namesti lanac i u prvu kad cimne, samo je polepila lamela, to sto izbacuje malo dima opet ko zna koliko je stajao, nego pali i mali gas za prvo vreme, a karburatore stelujemo kad odem do Palanke. I tako posle punooooooo vremena sam ponovo na motoru obisao doduse manji krug po Mladenovcu (naravno lamela odlepila na prvom ubacivanju u brzinu sa lancem), dima skoro nigde ni od korova, a videcemo za dalje. Sve u svemu, svaba Frank nije slagao nista sto je rekao, ispostovao me do kraja i zahvalan sam mu (samo da ga ne ureknem, pu, pu). Ako nekom treba nesto za Boldorku, slobodno me kontaktirajte, covek je na mestu i ima sve sto treba. I konacno, mislim da bi bio i red, vidimo se uskoro na prvom skupu. Mozda sam smorio, ali ipak sam pustanje u exploataciju mog ljubimca morao da podelim i sa svima vama, a ako vam nije interesantno, izvinte na smetnji i nemojte citati vise. Pozdrav svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Maj 11, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Baš mi je drago da priča na kraju ima happy end, jedino nam duguješ slike motora Sačuvaj telefon od tog Frenka...zlu netrebalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Maj 11, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan nisi smorio nego su tebe smorili mentoli nadam se da ce sve nadalje biti ok! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Maj 11, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Crni sine, a za tebe je Jez vukao motorcinu i svadjao se sa carinicima !!! Pa,srecno ti bilo,valjda je mukama kraj!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 355 Napisano Maj 11, 2008 Zainteresovan, 466 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Frank je tu, Peki, bas zlu netrebalo, slike cu da postavim uskoro sa detaljima mog motora kada skinem glavu sa njega, i Jezz-u (aka MC Kiza) ogromantna zahvalnost za doteravanje masine sa kojom je u kabini kamiona presao hiljade km. Vidimo se... Hvala na podrsci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Maj 11, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Negro, da nisi ti pre dva dana vozio nekog plavog Goldor-a? Ako jesi onda sam te video kod poste... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 355 Napisano Maj 11, 2008 Zainteresovan, 466 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Evo i Frankovih podataka, cisto da se ne zagube u mojim mailovima (ako nekom ustreba, iz nase korespodencije mailom): Frank Opelt here is the Adrees for caary up the Parts !!! 47054 Duisburg Zeppelin str. 35 its Direkt Near the Hospital: (Bethesta Krankenhaus) Duisburg City near Hochfeld !! Phone 0049162 7404753 or at home at the evenig 004928418801197 Its a Brown door Direkt on the House number 33-35 with a Yellow Blinklamp Mobilnumber for Carry 00491627404753 mail: info@deroutbounder.de Pozdravi i srecno. Frank je predusretljiv, komunikacija moze na engleskom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 355 Napisano Maj 11, 2008 Zainteresovan, 466 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Negro, da nisi ti pre dva dana vozio nekog plavog Goldor-a? Ako jesi onda sam te video kod poste... Juce sam prvozao par krugova po gradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Maj 11, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja vidim poznat si mi nesto, ti si Dusan sto drzi CDtarget? Ja sam onaj cupavi sto je vozio onu crnu 125-icu, dolazio sam nekoliko puta da ubacujes neke cene u kasu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N e g r o 355 Napisano Maj 11, 2008 Zainteresovan, 466 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Magare (F800ST) Prijavi odgovor kao problematičan Taj sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...