Daliteo 5 Napisano Jun 14, 2019 U prolazu, 5 postova Lokacija: Nemacka Motocikl: Yamaha fz1 Fazer-MZ 251-Yamaha Neo's 50 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan svima, pošto sam novi na forumu hteo bih da podelim sa vama problem koji imam sa skuterom Yamaha why 50ccm (MBK Flipper). Skuter sam kupio od kolege koji je slabo korišćen, nije hteo da vuce dobro na uzbrdici. Zamenio sam karburator, Svecicu, i na kraju Varijator, kaiš i kvacilo. Mislio sam da sam rešio problem ali skuter ide još lošije, nema skoro ni malo snage i ne može preko 25 kmh. Pošto nemam iskustva sa skuterom molio bih za pomoć u rešavanju problema. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 14, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ventili naštelovani? Kompresija dobra? Jesi li probao bez auspuha? PS: sad vidim da je 2T mašina. Skini cilindar, proveri klip da li je nagoreo sa strane. Ako jeste cilindar na honovanje, novi klip i karike. Nemoj da se uzdaš u premix sistem, sam pravi mešavinu. Proveri i semeringe radilice. Kanale cilindra, da nisu zapušeni sa gareži itd. Ulje samo kvalitetno, JASO FD ISO-L-EGD, benzin 91 oktan premium. Kad se ugreje ne sme da ima dima auspuhu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ventili naštelovani? Kompresija dobra? Jesi li probao bez auspuha?Нема вентила, 2Т машина је то. Птоверио бих издувни канал на цилиндру и ауспух. Сумњам да су запушени.Sent from my SM-G903F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 14, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Нема вентила, 2Т машина је то. Птоверио бих издувни канал на цилиндру и ауспух. Сумњам да су запушени. Sent from my SM-G903F using Tapatalk Evo ispravio sam se. Od lošeg ulja i slabog sagorevanja smeše hoće da zapuši izduvni kanal, i to toliko da ostane bukvalno par milimetara otvor. Radi, a ne ide.PS: dok sam vozio 2T sipao sam Castrol TTS 2%. Nema dima a ide ko zmaj. Nakon 10k km rasturim mašinu rafi inspekcine, unutra se sve sija, nema naznaka nagorelog ulja. Dobro ulje mnooogo znači Послато са SM-A520F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Друго: ролери у варијатору су вече тежине од потребног. Не више од 4.5 грама. Ако си монтитао кинески варијатор 13мм а јеси, он фабрички има тешке ролере око 8гр.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 14, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Probaj sa starim varijatorom, ali prvo sredi mašinuПослато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Друго: ако си монтирао кинеско квачило а јеси, ту одмах иду жуте опруге на ламели.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Трече: ремен никако не сме да буде крачи од потребног, те треба да стоји овако: Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 6570 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kao lokacija...vidim Nemačka. Da nije to "mofa"...oni ni ne smeju preko 25kmh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daliteo 5 Napisano Jun 14, 2019 U prolazu, 5 postova Lokacija: Nemacka Motocikl: Yamaha fz1 Fazer-MZ 251-Yamaha Neo's 50 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima, mislim da sam sve uradio kako treba ali ću pogledati ovih dana kada budem stigao još jednom da li je sve namontirano kako treba. U medjuvremenu ću da poručim lakše rolnice i da proverim auspuh. Hvala još jednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Цилиндар напоље и очисти овај канал - издувни.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daliteo 5 Napisano Jun 14, 2019 U prolazu, 5 postova Lokacija: Nemacka Motocikl: Yamaha fz1 Fazer-MZ 251-Yamaha Neo's 50 Prijavi odgovor kao problematičan Nije mofa, skuter je išao da kažem "ok" ali nije mogao uz brdo da vuce, pa sam mislio da promenim sve da neko vreme budem miran jer mi treba zbog posla a brdo ne mogu da zaobidjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 14, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima, mislim da sam sve uradio kako treba ali ću pogledati ovih dana kada budem stigao još jednom da li je sve namontirano kako treba. U medjuvremenu ću da poručim lakše rolnice i da proverim auspuh. Hvala još jednom.Ako je klip čist, tj nije nagoreo sa strane, i ako kanali karika nisu zabagreli pa karike "lepe" za klim i ne naležu na cilindar, onda očisti kanale. I probaj da duvaš u auspuh, ne sme da ima neki otpor. Ako ti je auspuh sumnjiv, probaj bez auspuha, samo pazi jako je bučan tada. Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 14, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Цилиндар напоље и очисти овај канал - издувни.Sent from my SM-G903F using TapatalkHoće i bočni kanali da se zaprljaju, ne samo izduvniПослато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hoće i bočni kanali da se zaprljaju, ne samo izduvniПослато са SM-A520F помоћу Тапатокаако до тога доџе клип је црн ко коксSent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако има уља, после тога највечи је кривац запушени ауспух.Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 14, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Znam, zato sam mu i rekao da ga pregleda. 25km/h je baš malo, pogotovo što kaže da nema snage da vučeПослато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam, zato sam mu i rekao da ga pregleda. 25km/h je baš malo, pogotovo što kaže da nema snage da vučeПослато са SM-A520F помоћу ТапатокаЈа сматрам да че да једе и специјалу са бушењем али нек прочешља све.Sent from my SM-G903F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 366 Napisano Jun 14, 2019 Zainteresovan, 850 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ја сматрам да че да једе и специјалу са бушењем али нек прочешља све.Sent from my SM-G903F using TapatalkIntuicija je čudo Послато са SM-A520F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan ево лошег примера........Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2700 Napisano Jun 14, 2019 Ne silazi, 4821 postova Prijavi odgovor kao problematičan одличан NARAKU......Sent from my SM-G903F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daliteo 5 Napisano Jun 24, 2019 U prolazu, 5 postova Lokacija: Nemacka Motocikl: Yamaha fz1 Fazer-MZ 251-Yamaha Neo's 50 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan, evo da javim da sam rešio problem. Prvo sam promenio rolnice kako ste me posavetovali (stavio od 4.5g), skuter je vukao bolje ali ubrzo je opet izgubio snagu pa sam skinuo auspuh da vidim da li je problem u njemu. Kada sam probao bez auspuha nisam mogao da verujem koliko je bio začepljen i kolika je razlika. Hteo sam da kupim drugi ali me je kolega posavetovao sa ga isecemo i izvadimo katalizator što smo i uradili. Zvuči neverovatno ali sada isto vuce po ravnom i uzbrdo, prezadovoljan sam. Hvala svima još jednom na savetima i svako dobro. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Jun 24, 2019 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Lepo što si rešio problem, još lepše što si javio ishod. Retko se ko javi kad ništa ne žulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daliteo 5 Napisano Jun 24, 2019 U prolazu, 5 postova Lokacija: Nemacka Motocikl: Yamaha fz1 Fazer-MZ 251-Yamaha Neo's 50 Prijavi odgovor kao problematičan Znam ali ako je neko odvojio svoje vreme da mi pomogne u rešavanju problema treba ljudski uzvratiti i tako mozda pomoci nekom kome ova tema moze da pomogne 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...