ekvador 41 Napisano Jun 5, 2019 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam vozio po Fruskoj Gori, na jednom mestu u krivini su bili sitni kamencici, osetio sam da je zadnji tocak u krivini kao proklizao , nisam jurio, jedno 40 sam usao u krivinu . Pitanje je da li je to proklizavanje zbog kamencica, i sta raditi u takvoj situaciji da li pokusati izbeci smanjiti jos vise gas i koliko tu ima opasnosti ako nije cist asfalt ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Jun 5, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Немам неко велико искуство, али ту од помоћи постоји само Божја Када видим прљав асфалт возим као девојчица од три године са помоћним точкићима, скрећем тако да ми је мотор скоро под правим углом у односу на пут. Квари ужитак, али мислим да би га пад покварио још више... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12690 Napisano Jun 5, 2019 Ne silazi, 7361 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da ideš tamo gde su kamenčići. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10249 Napisano Jun 5, 2019 Drug član, 3375 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Prošle godine vraćajući se iz Svilajnca sa skupa,sa Kawom,prema Topoli,po mraku,lakat krivina,rizle kolk'o o'š...dvoja,a možda i troja kolica prokliza možda metar je klizao dok nije guma uhvatila asfalt...primećena i memorisana rizla u toj krivini ali bio dan...da sam bio pod malo većim nagibom bilo bi pljas...što kaže kolega što uspravljenije i ako prokliza malo,a 'oće ,don't panic,nije strašno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stile 499 Napisano Jun 5, 2019 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzana je stroj ... Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to rokenrol ...... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 806 Napisano Jun 5, 2019 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako već ne mozes da izbegneš rizlu u krivini, tj. ako moraš da pređeš preko nje, najbitnije je da se ne uspaničiš i u krivini ne kočiš naglo ili naglo pokušavas da promeniš putanju, da ne bi ispravio krivinu ili previše opteretio prednji točak, jer je u principu dosta zaebanije kada prokliza prednji nego zadnji. U takvim situacijama generalno mislim da je najbolje da se prođe krivina uz lagano dodavanje gasa, uz eventualno blaaago korigovanje putanje da barem prednji točak ne krene da kliza, pod pretpostavkom da si ostavio sebi prostora, tj. da nisi uleteo u krivinu kao sivonja. Dosta toga zavisi od još gomile faktora - količina rizle, brzina, nagib, kvalitet guma, asfalt, težina i tip motora, položaj vozača, vešanje itd. Ne mora da znači da sam u pravu ali ja ovako radim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Jun 5, 2019 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lutrija ja sam osvojio pun pogodak, lakat u gipsu, džabe teorija loš ugao delić sekunde i loše prizemljenje. Sve ti je džaba i korigovanje i držanje pravca, neko drugi drži džojstik ostaje samo rezultat na semaforu. Poslato preko kolena 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Jun 5, 2019 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jedini spas moze da bude sto ispravljeniji motor i bez baglih pokreta (kao kad na trkama izlete u rizlu) , ako prostor dozvoljava. Ako si u krivini da je vozis kao po suvom i toplom danu, ubedjen da nema nista na asfaltu, jeo si ga. Utrcao sam par puta, ali se videlo iz daleka, pa nije bika frka. A jednom na putu za Kosovo smo nas dvojca utrcali u rizlu pri malo vecoj brzini, ali bese blaga krivina (svucena rizla sa letnjeg puta koji se spaja na magistralu, a takvo spajanje je bas retko u ostrim krivinama). Epilog je bio muda u grlu, puls 150+ ali bez posledica. Problem je bio sto me je tad drugar obilazio, krivina na levo a on blize beloj, a uleteli smo u rizlu skoro dok smo bili jedan kraj drugog. Kliznuli smo obojca po malo, ali smo obojca i ispravili malo motore kad smo videli. Najgori scenario bi bio da je on u klizanju stigao do mene pa da se cuknemo sa 60-70 km/h. Druga situacija je bila na putu sa iriskog venca ka Rumi. U najgoroj krivini nizbrdo, radovi i semafor. I rizla. E tad sam samo ispravio i bez kocenja obisao kolonu koja stoji na crvenom a i semafor sam prosao par metara. Da sam pipnuo kocnicu, zalepio bih se u prvi auto na koji sam naisao (poslednji u koloni) . Tu nisam mogao brzo da vozim, ali sam poprilicno peglao, koliko dozvoljava put. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jun 5, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Meni dodje da na motoru nosim metlu i djubrovnik,majke mi,da sledeci put mogu tu da prodjem normalno.Posto gde sam video rizlu i kamencice pre par godina tu stoji tako i danas. Nece niko da pokupiA omlatio sam se 3x na kamencice prve godine sa motorom.Sreca sve u nekim pravougaonim krivinama pri maloj brzini. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekvador 41 Napisano Jun 6, 2019 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Dzejev sin said: omlatio sam se 3x na kamencice prve godine sa motorom.Sreca sve u nekim pravougaonim krivinama pri maloj brzini. pao si 3 puta? znaci ti kamencici su smrt , a reci mi kada si pao jel motor pao na tebe ili si se odbacio ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Jun 6, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ма, његов мотор има 125 грама, а он човек у тренингу, са Путином вежбао 6 месеци, не осећа тај ништа 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Živko 30 Napisano Jun 6, 2019 U prolazu, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: :( Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slazem sa kolegama iznad. Najbitnije je ne paniciti i bez naglih pokreta tj. naglog dodavanja a i oduzimanja gasa. To je nesto na sta covek moze da utice dobrom pripremom i vezbom. Sve ostale stvari mislim da padaju u vodu u toj sekundi, osim ako vozac nije bas navikao na tako lose uslove puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
z ivan 196 Napisano Jun 6, 2019 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Bec Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Zatvooris oci, pokrijes rukama lice i vristis kao curica! Salu na stranu, desilo se samo jednom da me je pretekla grupa bajkera pre krivine pa sam primetio oblak iza njih. Odmah lagano kocenje i ko po ledu. U krivini kad bih naleteo pod malo jacim gasom siguran sam da niti jedna teorija bi mi bila u glavi pa bih pribegao opisanom resenju iz prvog pasusa. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Jun 6, 2019 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan U ne preglednu krivinu se ulazi obazrivo kao u javni WC Ja sam doživeo čeoni sudar u desnoj ne preglednoj krivini, mojom krivicom, ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad77 29 Napisano Jun 6, 2019 Svrati ponekad, 99 postova Lokacija: Srem Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Živko je napisao: Najbitnije je ne paniciti U takvim situacijama ponasas se refleksno, hocu da kazem nema tu razmisljanja, ako si po prirodi panicar takav ces i biti u datim okolnostima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Jun 6, 2019 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Kupis neki enduro i vozi Misko Ionako su nasi putevi kao poligoni za hard enduro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 6, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Jedino što može da pomogne je pogled što više napred i praćenje situacije. Takođe pre vožnje treba malo i razmisliti o tome gde se voziš i u koje vreme. Ima tu još stvari osim kamenčića, prašina, pesak ( u blizini neke separacije peska ), žito, kukuruzi ( u vreme žetve ovde kod nas u Vojvodini ), blato ( u vreme vađenja šećerne repe ), a i lišće koje u jesen pada na put, pa ako još padne kiša - gore od leda ( u šumovitim predelima ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekvador 41 Napisano Jun 6, 2019 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, markulja said: Kupis neki enduro i vozi Misko Ionako su nasi putevi kao poligoni za hard enduro Sta to znaci , tockovi od endura bolje podnose kamencice, manja je sansa za proklizavanjem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Jun 6, 2019 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Klizaju i tockovi od endura, manje zbog krampona, ali klizaju. Ali je polozaj na motoru drugaciji, klizanje je sastavni deo voznje, ionako se retko kada vozi pravolinijski. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekvador 41 Napisano Jun 6, 2019 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aha, hvala, razmisljao sam da stavim te enduro gume na Hornet, s obzirom da mi je 80% voznje po Fruskoj Gori, ali mi se svidja vise Honda i zbog zvuka, izgleda i ostalog . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jun 6, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, ekvador je napisao: pao si 3 puta? znaci ti kamencici su smrt , a reci mi kada si pao jel motor pao na tebe ili si se odbacio ? Da,da,odbacio sam se,skacem na haubiiii!!!Vadim pistolj.Medjutim,oko mene se naslo mnogo ljudi.... 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Jun 6, 2019 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Јеси ли отпао са возила? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jun 6, 2019 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otpadnete sa vozila(au Zubo legendo) najbitnije su dobre gume.Stare,otvrdle ,plastificirane,pri skretanju-otpadate najverovatnije. Otkako sam stavio napred Vee Rubberku nisam otpao nijednom,pu pua brzinu kretanja vozila po kolovozu sam povecao duplo.Sad znam i do 80 da ga spicim,na pravcu...kad nema nikog...veliki praznik pa svi kuci...i to gledam da vozim u vreme rucka:) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducans 100 Napisano Jun 6, 2019 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: honda nc 750x Prijavi odgovor kao problematičan Da,sad je novi asfalt od Banstola do Venca.Ali ima puno sitnih kamencica po putu koji su nasipali sa strane.Ja pre neki dan umalo ne ljosnu.Послато са SM-A750FN уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rodic_ru 46 Napisano Jun 7, 2019 U prolazu, 95 postova Lokacija: Ruma Motocikl: Suzuki SV650, Honda VFR 800 Vtec. Prijavi odgovor kao problematičan @ducans Znam da je bio presvucen put od Venca do tv tornja. Znaci sad vise nema kratera do Banstola, prosle godine sam kamenje u bubrezima pretvorio u pesak na tom putu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...