Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Drug član, 793 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 10 minuta, N.F.S. je napisao:

"de je sada onaj ProMaster da vidi i primeti ovaj sunovrat!? :D 

55.jpg

56.jpg

Он ти Нешо потајно гледа кардан🤣🤣🤣

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9549 postova
  • Motocikl: ---Honda---

..aj i ovde, kucam na viber-u upravo sa Rankom a nije prvi koji me pita :D 

Cime mazem lanac?

Ili "Lancol" ulje ili (na par zadnjih motora vec) ovo sa slike. Mannol 9943, osnova su mu sinteticki estri (ulja V bazne grupe) sa paketom aditiva koji odgovaraju gumi (ne steti ni viton, ni NBR). Viskoznije od bilo kog menjackog ulja, drzi se (razumno) za lanac.

Na cist lanac, cetkicom za farbanje nanesem i visak prebrisem, to je sva umetnost :D 

(Ovaj aditiv ne sipati u agregat motocikla!)

77.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1

• Drug član, 3057 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
On 9/15/2024 at 3:55 PM, N.F.S. said:

Sajla kvacila se podmazuje, i tako... ( Ovo nije preradjeno ulje, vec novo menjacko sa MOS2 aditivom).

2.jpg

Kao i svaki pošten ludak, i ja imam kolekciju različitih masti i maziva za različite namene, pogotovo je lep osećaj kad nešto demontiram posle par godina a ono nije zapeklo i dalje radi. Kultura održavanja što bi ja rekao. 

Odem pre godinu dve u potragu za Litijumskom sa dodatkom MoS2, imao sam negde kanticu FAM al da me ubiješ gde je ostavljena - daj da uzmem novu. 

Ne bi verovao u koliko sam radnji bio i tražio "da li imate litijumsku mast sa MoS2?" i u koliko radnji su me ubeđivali da tražim nešto što nikad nisu čuli i da to ne postoji, a sve stručnjaci.

U Delmaxu u NSu je prodavac imao drskosti (namerno koristim ovaj termin) da mi kaže: "Šta tražite?! Ja radim ovde 15 godina i nikad mi to niko nije tražio" sa sve podsmehom na licu, aludirajući da sam ja ludak koji izmišlja gluposti. Pošto me je pre svega uvredio nekulturom, a ja sam bio krajnje kulturan i ljubazan pre toga, dobio je od mene "Zato i radiš ovde jer nisi nikad čuo."

Koristim priliku da pozdravim gospodina, a da preporučim svima, fenomenalna dobra mast za mesta koja se pomeraju ali ne rotiraju (nemaju obrtaje). I FAM i Modriča imam u garaži, volim naše domaće proizvode (Modriča je domaća u mom uverenju). 

IMG_20230514_132414.thumb.jpg.896b1ab573d20642fb9311615c6bb9ed.jpg.38cf4fa9b620a3ae1269d70424e010c2.jpg

IMG_20230514_132429.thumb.jpg.d02b6c40121f5992352b4a9d2170fa0f.jpg.75f7bf4af7b95bea9f7f128553828f07.jpg

• Sviđa mi se 5

Da ne dupliram postove (ima u temi o uljima) , istocio (ponovo :D ) katanu posle 400km predjenih da probam novo mannol ulje (10w50). 

Provozao se 15-ak km, agregat nije promenio zvuk ( u odnosu na prethodno), nije spustio ler (nije dobar znak ako to uradi a viskoznosti da su iste, znaci da vise zapinje/veca frikcija = losije ulje/vise habanja/vise zagrevanja), menjac kao Hondih 🥰.

To je onako na prvu, glupo bi i bilo da se oseti nesto drugacije sa novim uljem koje ispunjava standarde.

Pita me drugar, stvarno ces sipati to jeftino ulje ? Rekoh nije ono jeftino vec je vecina nerealno skupa! (pogotovo za nas koji menjamo na 1000km :) ) 

Odvrnite pojacala, da uzivamo u odvratnome zvuku zajedno!

P.s. Rekao sam da do petka necu prati, pridrzavam se izrecenog nekako :D 

https://www.youtube.com/watch?v=x4Su_Nd76Ro

• Sviđa mi se 2

• MK Obrenovac, 559 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Nešo ja Mannol proizvode ( ulja , antifriz, ulje za kočnice, ulje za transmisiju......) koristim već 4 godine u svim svojim vozilima i na 2 i na 4 točka . Ja sam za sada oduševljen , odlično ulje za normalne pare. Što ti kažeš nije ono mnogo jeftino nego su ostala preskupa.

Čist pokazatelj ti je Luis gde na popustu kad uhvatis Motul ili Castrol izađe skoro pa duplo jeftinije nego ovde kod nas da ga kupiš.

Da se razumemo nije ulje za motore sa kojima se voze trke , niti kažem da je najbolje ali za normalne agregate u normalnoj eksploataciji je super.

I brdo drugara je na moje ubeđivanje prešlo na Mannol.

Bilo je frka onima koji voze skupe motore kao da im se ne sjebe nešto, ali su sad svi legli na rudu.

Svi samo teraju i oduševljeni .

A sipao sam i u GSove, FJR, TDM, CBF, Transalp, Deauville, XJ900, Triumph street triple, Fazera 1000........ I još mnoge druge

• Hvala 1

Pre 12 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Koji tiger? Znam gde je tvoj narandžasti... 

Na mannol sam mislio.

Ko sta zeli on o tome i govori/pise  (zelim tigra pa eto)!
Izvinjavam se, mislio sam da pitas koliko novca za motor a ja odgovorih u stilu, 
"Ne novac vec zamena za tigra".

Cena ulja u 4L ambalazi je 1800din.

...i šta je tu problem, ja sam klasičan balkanski sin koji ima usađeno da kad je nešto jeftino ne valja.. 

1950din castrol power 1 racing 10w40 malo pre... A ne usuđujem se da probam. 

• Sviđa mi se 1

pre 3 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

usađeno da kad je nešto jeftino ne valja.. 

U kragujevackoj radnji autodelova SCT uljni filter od 210dinara kosta 720, kaze vlasnik, moj prijatelj, za 200 niko nije hteo da pazari!

• Sviđa mi se 2
  • Haha 2
  • Podržavam 1

... pa onda nastavkom te logike, 200din skuplji je HiFlo, jos toliko dodati na cenu, i dodjosm do Mahle...

...na kraju iz radnje, u rukama bude Mann od 1670dinara koji verujem da isto radi kao onaj SCT sa pocetka price.

Ima i do nas, trziste se prilagodi, iz zelje da priustimo "mir u glavi" i kao naizgled kvalitetnije, placamo nekoliko puta skuplje isti proizvod.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7405 postova
  • Motocikl: TDM 900

320 dinara sam platio Hiflo u Italiji. Kod mene u radnji je oko 800 kinti... Lančanik skoro 1000 dinara jeftiniji takođe. Malo su bezobrazne naše cene. Motul digli na preko 2000 dinara litar...

Pa jednostavno je. Ja sam svoj motor teško steko, i čuvam ga, nije mi da uštedim i rizikujem. A šta je stvar, kod nas svako može da proda šta hoće, bez da je to prošlo bilo kakve provere i ateste, naši naplate "analizu" koja je pro forme, ali ne kvaliteta nego eko nekih normi. 

Švaba ode u radnju i pročita etiketu, ako piše taj standard koji njemu treba kupi ulje jer zna da bi nešto bilo na polici, i piše da ima taj standard ona je neko stao iza toga. 

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 562 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
20 minutes ago, N.F.S. said:

... pa onda nastavkom te logike, 200din skuplji je HiFlo, jos toliko dodati na cenu, i dodjosm do Mahle...

...na kraju iz radnje, u rukama bude Mann od 1670dinara koji verujem da isto radi kao onaj SCT sa pocetka price.

Ima i do nas, trziste se prilagodi, iz zelje da priustimo "mir u glavi" i kao naizgled kvalitetnije, placamo nekoliko puta skuplje isti proizvod.

Ako te ne mrzi, a znajuci tebe, nece da te mrzi :D, uzmi sct i neki man recimo pa ih iseci.
Vrlo moguce da ce imati manje papira u SCT-u, sto opet ne znaci da nece posao da obavlja zadovoljavajiuce.
Dok sam radio u autodelovima imali smo dva filtera isecena za primer, jedan imao dupolo manje nabora papira od drugog.
Isto kao i neke filtere za vazduh sto smo imali, da su mohli stavili bi jedno parce papira ravno :D
Jednom se zeznuo kupio za moj moj auto jer nije imalo drugog, nisam plin mogao da ustelujem nikako :D

pre 2 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

Ja sam svoj motor teško steko, i čuvam ga, nije mi da uštedim i rizikujem.

Isto radim sto i ti, samo kazem da je isti ovaj SCT skuplji od svih resto njega bih kupio i bio miran, iste standarde ispunjava kao i Mann, hiflo... Ulje takodje, evo imam kod sebe motul7100, katanu, mannol... API SN/ Jaso MA2

pre 3 minuta, JoeD je napisao:

Ako te ne mrzi, a znajuci tebe, nece da te mrzi :D, uzmi sct i neki man recimo pa ih iseci.

Vec sam to najavio juce o temi o uljima, HiFlo (koji je juce skinut) ceka... Jedina je razlika u duzini, skinuo sam hf303 a ovaj sct je zamena za kraci hf204 (bypass ventili i ventil protiv slivanja prisutni na oba).

• Zainteresovan, 562 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
Just now, N.F.S. said:

Isto radim sto i ti, samo kazem da je isti ovaj SCT skuplji od svih resto njega bih kupio i bio miran, iste standarde ispunjava kao i Mann, hiflo... Ulje takodje, evo imam kod sebe motul7100, katanu, mannol... API SN/ Jaso MA2

Vec sam to najavio juce o temi o uljima, HiFlo (koji je juce skinut) ceka... Jedina je razlika u duzini, skinuo sam hf303 a ovaj sct je zamena za kraci hf204 (bypass ventili i ventil protiv slivanja prisutni na oba).

Pa videh da hf303 i hf204 mogu da se menjaju, bas za VFR mogu oba...
Uzeh hengst filter i Mannol ulje, drugar od kog sam kupio motor ima u top da me stavi, on se kune samo u Castrol power1 :D
Mislim da skoro 20 godina koristi samo to ulje.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja