Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Drug član, 1216 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan
On 12. 1. 2025. at 16:10, DraganNS je napisao:

Khmm, kom se jatu prikloniti? Na oglasima 5.600 spram 7.300 + dostava = verovatno oko 8.000. U Beograd idem na slavu kod šuraka (drugi ponedeljak) pa bih mogao da pokupim usput. Opet, ako je upitan kvalitet robe... Razlika u ceni ni mala ni velika, taman da budem u rebusu... :stabre: Beograđani, da li neko zna da li je ovo iz oglasa prodavnica ili neki šverc - komerc, adresa je Bulevar Despota Stefana 81., preko puta od Botaničke bašte?

Nešo, a da li treba nešto posebno uraditi prilikom zamene baterije kako bi se sačuvali memorisani podaci sa putnog kompjutera, ili on ima neku svoju bateriju?

PS sad vidim demo0007 tvoj odgovor, ne mora da znači ali vuče malo na šibicarenje. :rolleyes:

Uzeo sam 2024. tri LP moto akumulatora u toj radnji. To je radnja za auto delove i kozmetiku uz veliku  ponudu moto akumulatora.

Najtrazenije modele imaju na stanju, a za nesto posebno trebalo bi sačekati koji dan da nabave.

Za LP sam se odlučio jer su u odnosu na Yuasu skoro duplo jeftiniji, sa istom udarnom snagom I garancijom.

Ako nisi iz Bg preporucujem da ih prvo pozoves I proveris stanje i tačno preciziras šta bi da kupiš i to će te čekati budi siguran.

Imaju jaku prodaju i preko KP pa to isto možeš i online da porucis i da ga dobiješ na kućnu adresu 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pre 2 sati, N.F.S. je napisao:

... popust je u "Dominatoru" od pocetka 2025 (kucam cifre, mozda nekome za motor bude primamljivo, ogroman izbor!), juce smo evo porucili za gsx1250fa komplet (auspuh, selna, prigusivac i grana sa odbojnikom glavnog stendera) izadje 180evrica (sa slanjem ukupno). Carina i porez (10% carina + 20% pdv na izrazenu cifru). Mada ni to nije sigurno, nas troje je narucilo svojevremeno, dva se carinila a jedan stigao bez dodatnih troskova, isti kurir, istog nam dana stiglo.

(Javicu ukupnu cifru i period cekanja za ovaj poruceni, cim stigne 👌)

Za versysa 650 izadje isto kao za suzuki (180e), ovaj sa snimka ispod 210e (oval Dominator), nego od sinoc gledam/slusam snimke, isplati li se ovom agregatu mikrofon davati kad n"ume da peva nikako 🤔

Privlaci me cifra, toliko za kineske raspade traze po oglasima... 

rrrr.jpg

Uvek je dobro imati jači i kvalitetniji zvuk na motoru. Kod mene je to Leo Vince i sasvim sam zadovoljan i uvek ga koristim sa Db killerom.

Kad sam na mali fabrički vizur dodao deflektor od oko 5-6 cm zvuk auspuha koji čujem dok vozim se toliko pojačao da mi na iole dužim voznjama pomalo i smeta. Ti Neso imaš još vislji vizi pa bi taj efekat bio i izraženiji.

Moj Leo sam tada polovan platio dal 250 ili 270e, tako da je cena tog Dominatora sasvim ok

IMG-99ba15a0ec0fe69600602116db85fd19-V.thumb.jpg.69a7ed21737d537435bdfa2c3addb242.jpg

IMG-822a292bb70c8f68a8ec6c1a21692e01-V.thumb.jpg.90920dbb2b2dcc8ae184bfc5be86fd20.jpg

IMG-bcc1546f237b36778e90f47cf60e9872-V.thumb.jpg.069bb353f6e213fda0aa93e7c18e5ee9.jpg

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 809 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Na 650 su mi izgledom pasovali samo Leovince underbody i Akrapovic. Oni jedini zadrzavaju fabricki izgled i ne odskacu mi od linija motora.

A kad vec pricamo o nizoj cenovnoj klasi, kao sto je Dominator, sta se tu desava sa nasim proizvodjacima? Dragon, Race i sigurno jos neki za koje ne znam. Ne uklapaju se cenom, nedostaje im kvaliteta ili nesto trece?

I za Nesu pitanje je 'l taj Dominator ima iskazanu cenu sa porezom ili ne, obzirom da ide van EU?

• Integrisan, 9606 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Nasi su alavi i ne vrede novca koji traze... Plus da namolis "majstora", da ti ne upropasti resto  na motoru,  kao uslugu da trazis... (Ako ostavis motor na rad).

Od nasih jedino priznajem Roberta (Ada Race), uradio sam 8 auspuha kod njega, na cbr1000 i kompletnu liniju. 

Cifra je prema proizvodjacu sa uracunatom cenom slanja i to je konacni iznos, nasi te "drape" 10 + 20% na ulazu. Jednom sam probao mailom da zamolim "Dominator" za manju cenu na racunu (a uplatim naravno koliko traze), nisu me odgovora udostojili.

(Porucujem kao fizicko lice)

Da, ovaj Leo lezi kao saliven! 😍

Jedino je (meni) glup zvuk koji agregat isporucuje... Sta god da mu stavis! 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 1713 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Samo da javim da sam, na kraju, uzeo u MOTOBIKE-u ovaj akumulator BS battery:

Da li će se sačuvati memorisani podaci u kompjuteru (npr. o ukupnoj kilometraži) kada skinem stari akumulator?

pre 8 minuta, DraganNS je napisao:

Da li će se sačuvati memorisani podaci u kompjuteru (npr. o ukupnoj kilometraži) kada skinem stari akumulator?

Ništa ne brini za kilomertazu, ona ostaje u memoriji. Postoji valjda neka baterijica koja te podatke odrzava

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 38 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
Pre 2 sati, DraganNS je napisao:

Kod mene na 650 ne postoje modovi voznje i slicno tome, postoje podaci o predjenoj kilometrazi od tacke A do tacke B ( trip 1 ) ako me razumes na sta mislim? i postoje podaci o potrosnji i sat... Ja kada skinem aku sa motora sve se resetuje sem one glavne ukupne kilometraze. A sad kako je kod tebe na 1000 to neznam.

Sem ukupne kilometraže, od memorisanih podataka postoji Trip A i Trip B, ukupna prosečna potrošnja, sat, odabrani modovi vožnje: kontrola proklizavanja (KTRC 1-3) i Power mode (Full i Low tj. 70% snage). Za ukupnu kilometražu u Korisničkom uputstvu piše da se neće izbrisati prilikom zamene baterije, za druge podatke nije navedeno. Nije ni bitno jer imam zapisanu kilometražu sa poslednjeg servisa (Trip A) a za izbor modova mi treba minut.

Promenio član DraganNS

• Ne silazi, 7449 postova
  • Motocikl: TDM 900

Robert RaceAda nažalost više ne radi zbog zdravstvenog stanja. Par puta sam naletao po oglasima na Akrapoviče, Mivv, Remus i nikad nisam hteo da skinem Robertove auspuhe. Urađeni su neverovatno dobro. Ja sam imao tu sreću da vidim kako ih radi i to mi je ostavilo utisak koji ću dugo da pamtim. Bio sam srećan i tužan. Uz koji napor to i muku čovek radi a uradi ga do detalja dobro prevazilazi sve materijalne vrednosti i bilo koji brend.

U vezi da carinom i porezom, računa se i cena isporuke. Znači ako je 200 eur i 30 evra dostava, carini se na 230 eur.

Budite oprezni kod faktura. Ja sam naručio skoro nešto za TDM pa su mi tražili dokaz o uplati a posle me i zvali da pošaljem dokaz da sam vlasnik modela motocikla za koji sam naručio deo. Morao sam da priložim i saobraćajnu dozvolu. Pa sad... 

• Sviđa mi se 1

DHL uvek trazi kopiju saobracajne, prvi sam se put bas iznenadio (narucen bio led far sa aliexpresa za komsijin ducati).

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

• Drug član, 873 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Dragon je skup poprilicno... Meni je trazio oko 380eur za top sa montazom i da se sece fabricki auspuh na Stromu.

Porucio Storm oval(mivv) homologovan sa granom, iz Italije oko 430eur me izaslo sa dostavom u Srbiju... Daleko bolje od secenja fabrickog izduva i voznje bez homologacije... 

• Zbunjen 1

• Drug član, 3091 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
10 hours ago, Alekre said:

Robert RaceAda nažalost više ne radi zbog zdravstvenog stanja. Par puta sam naletao po oglasima na Akrapoviče, Mivv, Remus i nikad nisam hteo da skinem Robertove auspuhe. Urađeni su neverovatno dobro. Ja sam imao tu sreću da vidim kako ih radi i to mi je ostavilo utisak koji ću dugo da pamtim. Bio sam srećan i tužan. Uz koji napor to i muku čovek radi a uradi ga do detalja dobro prevazilazi sve materijalne vrednosti i bilo koji brend.

U vezi da carinom i porezom, računa se i cena isporuke. Znači ako je 200 eur i 30 evra dostava, carini se na 230 eur.

Budite oprezni kod faktura. Ja sam naručio skoro nešto za TDM pa su mi tražili dokaz o uplati a posle me i zvali da pošaljem dokaz da sam vlasnik modela motocikla za koji sam naručio deo. Morao sam da priložim i saobraćajnu dozvolu. Pa sad... 

Oprosti, ko ti je to tražio??

Skupa je to igranka! ( @Rider000Hvala puno za info koji si na PP poslao, ako zatreba javljam se💪).

Samo na suzukiju zadnjem sam 3 komada promenio trazeci zvuk ali i izgled! 

1000 evrica ode cas i to ako se sam sa montazama zezam.... Kod kawe ove nemam zelju da menjam, to je sto je! 

Uklopili su ga dizajnerski dobro, tih....👌

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 799 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 18 minuta, Alekre je napisao:

DHL/Carina 

Тако је и мени ДХЛ тражио. Саобраћајна, изјава, доказ о уплати , уринокултуру, крвна зрнца итд итд… И, од тада заобилазим дхл, пошто наплаћују и услугу царињења 4000дин. Више волим и пре ћу да потрошим на другаре у кафани и петодупло ако треба него на те лешинаре…

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1923 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 35 minuta, Немања je napisao:

Више волим и пре ћу да потрошим на другаре у кафани

Stefica likes this ! 😂

Sarađivao sam sa Istvanom (Dragon) dok je imao normalne cene, a za stvari za koje mi je Robert rekao da nije u mogućnosti. 

Kod @shlem je moj motor sa auspuhom koji je radio Dragon, dobio sam ga bez db killera i kada sam ga pitao da li moze da mi napravi i pošalje, postala je cudna priča i još čudnija neka cena.

Odneo sam mu kasnije auspuh od Tracera da ga otvori i za to mi je naplatio 120e, dobio sam sečenje auspuha sa jako vidljivim varovima koje čak nije ni obradio kako treba. 

@Krmco ga je zvao za Tenere 1200 da uradi isto, neka me Duka ispravi, ali mislim da je bila cena 200e.

Po meni čovek je skrenuo s puta i radije ću ubuduće da platim nešto mnogo više nego da njemu dajem pare, jer smatram da njegov rad ne vredi toliko, možda grešim, meni na dušu.

Promenio član ProMaster
  • Podržavam 3

• Drug član, 384 postova

Kupio sam kod Ištvana kiler, sam auspuh ima baš dobar zvuk. Raspitivao se drugaru za neki izduv i sam izduv bez grana i ikakvog rada je 240€. 

• Sviđa mi se 1

Pre 20 sati, DraganNS je napisao:

Sem ukupne kilometraže, od memorisanih podataka postoji Trip A i Trip B, ukupna prosečna potrošnja, sat, odabrani modovi vožnje: kontrola proklizavanja (KTRC 1-3) i Power mode (Full i Low tj. 70% snage). Za ukupnu kilometražu u Korisničkom uputstvu piše da se neće izbrisati prilikom zamene baterije, za druge podatke nije navedeno. Nije ni bitno jer imam zapisanu kilometražu sa poslednjeg servisa (Trip A) a za izbor modova mi treba minut.

Ukupnu kilometrazu ce sacuvati sigurno.. To ne moze da obrise. A kontrolu proklizavanja, modove i trip A i B ja mislim da ce da resetuje. 

No kad smo vec god tih podataka, koja ti je neka prosecna potrosnja na hiljadarki? 

Uzeo sam ga '22. i ostavio sam prosečnu potrošnju, do dana današnjeg je nisam resetovao - iznosi okruglo 6 litara. Pretežno se, tokom sezone, vozim po gradu i okolini, u špicu sezone jednom mesečno napravim dnevnu rutu od (recimo) 300 km, jednom godišnje odem na višednevnu vožnju od 1500-2000 km... Znači, to je prosek za vožnju koja je približno 2/3 gradska i 1/3 vangradska.

• Hvala 1

Pre 2 sati, DraganNS je napisao:

Uzeo sam ga '22. i ostavio sam prosečnu potrošnju, do dana današnjeg je nisam resetovao - iznosi okruglo 6 litara. Pretežno se, tokom sezone, vozim po gradu i okolini, u špicu sezone jednom mesečno napravim dnevnu rutu od (recimo) 300 km, jednom godišnje odem na višednevnu vožnju od 1500-2000 km... Znači, to je prosek za vožnju koja je približno 2/3 gradska i 1/3 vangradska.

Super potrosnja,iskreno ocekivao sam vise.... Ja na 650 se vrtim izmedju 4 i 5 l... Hvala na info

Nema na čemu. Objektivnosti radi, moram da dodam da nisam od onih što često "zavrću", vozim fluidno i najčešće krstarim na 3-4 hiljade obrtaja. Otuda malo niža potrošnja, pretpostavljam. 😉

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 384 postova

Ne vodim nešto naročito evidenciju o potrošnji uglavom potroši sve što mu sipam :). Sve zavisi od vožnje što reče Dragan, tako od solo lagane vožnje na magistrali bude i ispod 5 iltara a sa suvozačem malo oštrije zna i prilično preko 7 L. Konstatacija od 6 litara prosečne potrošnje tu je negde i tačna.

Promenio član shlem
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 809 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.
WWW.SPRITMONITOR.DE

Kawasaki, Versys 1000, Versys 1000 SE GT

WWW.SPRITMONITOR.DE

Kawasaki, Versys 650, Versys 650

Moje cifre u vezi potrosnje i ostalih troskova.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja