N.F.S. 22086 Napisano Utorak u 10:50 Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Preko zime smo u stanu , volim dvoriste i prirodu... Idem na plac gde provodim 10meseci godicnje, a tamo.... (Startujemo kawicuuuuu! Ovo je u "hladnom" rezimu, ler visok) https://youtube.com/shorts/YtM3ZmweQC8?feature=share 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1313 Napisano Utorak u 11:11 Drug član, 858 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Kao da su nosaci stitnika ruku naopako namontirani ili mi se cini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22086 Napisano Utorak u 11:14 Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Iz moje perspektive stoje kako treba 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22086 Napisano Utorak u 11:17 Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... ako mislis na srednje, tako mora... Pod desnim su sajle, creva i kablovi, iznad levog sajla kvacila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1313 Napisano Utorak u 18:46 (promenjeno) Drug član, 858 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ucinilo mi se, mislio sam da su barkbusters(motech kobra) pa mi se ucinilo da je naopako... Pod dosta "visokim" uglom idu, pa mi deluje da ipak pri nekom padu ne bi zastitili rucicu kocnice ili kvacila. Promenio Utorak u 18:47 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22086 Napisano Utorak u 19:25 Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Zbog vetra su tu druze moj, nosio alat sa sobom i stelovao, u ovoj poziciji nema vetra (ni insekata!) na sakama. P.S. UFO marka, motocross team iz Kv ih prodaje. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1650 Napisano juče u 12:47 (promenjeno) Drug član, 871 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Juce kupio novog Stroma, danas uhvatio lep dan, malo provozao i oprao na brzaka Versysa. Upalio na cvrgu, sljaka ko leptir. Gledam ih jednog pored drugog, nekako mi lepsa Kawa, ali doslo vreme da se rastajemo. Neka sluzi jos nekoga kao sto je i mene. Mozda i nsjsmekerskiji motor koji sam ikada imao, uz BMW R25/3 iz 55'. Promenio juče u 12:51 član Gile 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7261 Napisano juče u 13:13 Drug član, 3023 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Strom kilo ili 650? 650 je posle versysa... Ju... Nisam mogao da se načudim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1650 Napisano juče u 13:22 Drug član, 871 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Mali, 650. Mada se moj naslednik juce zaleteo na zutu hiljadarku pravo sa vrata, kaze sto je dobar, ja reko nismo taj kupili nego ovaj zuti pored. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7261 Napisano juče u 15:55 Drug član, 3023 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Gile said: Mali, 650. Mada se moj naslednik juce zaleteo na zutu hiljadarku pravo sa vrata, kaze sto je dobar, ja reko nismo taj kupili nego ovaj zuti pored. Čestitke Da se vozaš s osmehom. Živo me zanima tvoj utisak, jer meni je posle versysa stromić bio kao na sedativima, nigde ničega, sve radi lepo, ali što bi vi prečani rekli "usporen ko da je iz Vojvodine" 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1650 Napisano juče u 16:22 Drug član, 871 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Za utisak ces malo da sacekas, necu ga registrovati jos neki dan, ovde najavljuju sneg od sutra, za sada ga samo obilazim u garazi pi nekoliko puta, ko da mi se ovca ojagnjila. Na oko mi je top, sa bojom sam pogodio, sve na njemu novo, mirise na novo, polozaj kormana mi se ne svidja, porucicu veceras rajzere sa Alija, kod Banise crash bar i jos neke stvari... Probao sam ga jesenas nekih dvadesetak km i ja sam se smorio iskreno, nije mi bio dovoljno drzak ni upravljiv, ali opet kad sam sve sabrao i oduzeo on mi je ostao kao najbolje resenje za ove pare. I verujem da cu ga za dva dana svici i prihvatiti kao da je oduvek tu, sve je stvar navike. Pouzdan agregat, udoban za duge ture, tubeles gume, bez mnogo elektronike, made in Japan, jeftin i lak za odrzavanje, ima sve ono sto ja cenim kod motora. 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1313 Napisano juče u 16:30 (promenjeno) Drug član, 858 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Bzvz je porediti Stroma i Versysa. Strom ima dosta veci medjuosovinski razmak, 19" napred... Otkad sam stavio aftermarket auspuh, motor je oziveo i konacno se cuje kao sto treba da se cuje V twin. Sa fabrickim auspuhom se cuje kao da je 125cc totalno mi je bezlican. Nisam vozio versysa ali sam vozio Afriku, probao i CF 800MT i Tracer 7. Nista Stromu ne fali, ide i vuce odlicno. CP2 u Traceru se slicno ponasa, ima obrtni momenat od niskih obrtaja. Imali smo turu jesenas nekih 1200km vecinom magistrala, nisam imao potrebe da idem preko 7.5k obrtaja... Ne fali mi Afrika. Jedino sto bih voleo je da spustim malko fuzastere. Korman sam podigao vec. Ode ja u off, a tema Versys... Promenio juče u 16:30 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22086 Napisano pre 22 sati Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma razgovaramo, verujem da poredjenja svima znace! Pogotovo ako kao Gile oba trosis... Probao sam stroma 650, 4 godine starog... Koji je to drugar! Cim sednes vec se znate, bas prijateljski nastrojen motor, lep za voznju, udoban... Meni temperament (motora) posle 20 godina na 1000ccm i 4 redna klipa kod svakog manjka! Versys 650 je nekako bezobrazniji, ume i u drugom stepenu prenosa da podigne tocak, ume da se okrene u jednoj traci ako treba, da uradi stopie .... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12736 Napisano pre 22 sati Ne silazi, 7374 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu loših motora samo mogu da promaše očekivanja. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanhoe 159 Napisano pre 22 sati Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan @Gile pazi se od tih rajzera sa Aliexpressa, sreća te mi se guvernal spustio još dok smo ih montirali u garaži na GS inače ko zna šta bi bilo, jer ove koje sam nabavio ne drže nikako. Obrni okreni na kraju montirah originalne BMW ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1650 Napisano pre 21 sati Drug član, 871 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 42 minuta, N.F.S. je napisao: Ma razgovaramo, verujem da poredjenja svima znace! Pogotovo ako kao Gile oba trosis... Probao sam stroma 650, 4 godine starog... Koji je to drugar! Cim sednes vec se znate, bas prijateljski nastrojen motor, lep za voznju, udoban... Meni temperament (motora) posle 20 godina na 1000ccm i 4 redna klipa kod svakog manjka! Versys 650 je nekako bezobrazniji, ume i u drugom stepenu prenosa da podigne tocak, ume da se okrene u jednoj traci ako treba, da uradi stopie .... Strom mi je kao kad sednes u autobus i krenes na ekskurziju fazon. A Versys kao da si maznuo kljuceve od kola calcu i otisao da se provozas sa drugarima. E posto vise ne kradem kljuceve, izgleda da je vreme za ekskurziju. Inace su oba odlicni motori, nema greske ni sa jednim. @Alekre Bas tako. Ja bih sad pristao i na MZa, ali da imam par meseci slobodnih da ne silazim sa njega. Bitno je da se tockovi okrecu, pa na cemu god. @Ivanhoe Ovo su obicni metalni odlivci kroz koje prolaze srafovi, ne bi trebalo da bude problema. Ali obraticu paznju kad ih budem montirao. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5528 Napisano pre 21 sati Drug član, 1981 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Gile said: Ja bih sad pristao i na MZa, ali da imam par meseci slobodnih da ne silazim sa njega. Bitno je da se tockovi okrecu, pa na cemu god. Amin! Samo mi to fali, a motor je daj šta daš, saml da se kotrlja. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7261 Napisano pre 9 sati Drug član, 3023 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Pa zima je, ne voza se, možemo da pričamo... I te kako poredim ta dva motora jer su direktno konkurencija u klasi po svemu, dve različite interpretacije na istu temu. Takođe u garaži tada imao oba, pa mi bilo zanimljivo.. Stromić je institucija te klase. Sve radi lako, bez umaranja, i to je motor kad je bitnija avantura i destinacija i društvo, a motor je alat. I po tome je jedinstven. Najbolje, optimum svega. Versys sa druge strane, zvuk gadan, majko sveta ala mi se ne sviđa, zuji plastika, vibracije sitne svugde, ali zato prima obrtaje DUPLO BRŽE, jedan od najluđih agregata koje sam probao, tačno je ono što je CB500 falilo, to malooo više momenta, a voli obrtaje, i kada svesno uđem u 7-8 hiljada - ahahahhaaa odakle ovo! Stroma preko 6500rpm džaba vrtiš. I vraćam se uvek na Versysov balans mase, dinamiku.. Postavljen visoko i menja i zbog toga menja pravac kao čigra, sediš u njemu ne na njemu, igračka igračka, sve je nekako živo. Kad se stopiš s njim (dva puta ove godine sam uradio skoro 800km dan ali bez autoputa) i kad ti postane kao da je deo tvog tela... To me je opčinilo. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22086 Napisano pre 7 sati Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ..i u mom slucaju kada se zaletim, skocim sa trotoara na put a on jos neko vreme bude "u vazduhu"! Obozavam to, uvek sam vozio velike i teske motore, ni da se popnem preko ivicnjaka, kamoli da skocim. Agilan, agilan! Lakse se od skutera vozi, sa izmenjenim mapiranjem (kada stignu delovi napravicu ti i booster plug Andrej ako zelis, ne kosta te nista! Samo da izvestis ovde ima li bilo kakvu funkciju bolje/gore) snage ima i dosta nize, vec prko 5000 obrtaja veselo poskoci kada mu gas dodam. Na svom planiram samo da kocionu pumpu prednju promenim, da i kocenje bude bez napora, jednim prstom. Vozim i CBF1000 uporedo i defonitivno vise volim 4 redna cilindra ali "fun factor" je na strani kawe 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1721 Napisano pre 7 sati Drug član, 1211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam jednom Cagivu Raptor 650(Suzuki agregat),2x Mivv, lagan i prgav. Mogao je mnogo više nego što sam ja smeo, navukao mi neki strah.. Odmah posle njega uzeo Transalp 650, KOJI SMOR, teško razočaranje, mrtva krava...Ali.. posle nekog vremena postade mi trandza najbolji drug. Sve je leglo na svoje i sa uživanjem sam ga vozio.. Tako da @Gile, daj Stromčiću malo fore i sigurno će da opravda očekivanja.Kod mene uskoro stize jedan Strom, pa cu i ja iz prve ruke moći da uporedim sa Versysom 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1650 Napisano pre 7 sati (promenjeno) Drug član, 871 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, malitomic je napisao: Tako da @Gile, daj Stromčiću malo fore i sigurno će da opravda očekivanja. Ma naravno, da nisam mislio da je dobar izbor ne bih se ni zaleteo sa kupovinom novog. Samo kazem taj njegov karakter mi je razlicit od Versysa na kome sam poslednjih 15k kilometara, ali skontacemo se nas dva brzo bez sumnje. Promenio pre 7 sati član Gile 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7261 Napisano pre 7 sati Drug član, 3023 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, N.F.S. said: Auuu zavidim.. Ovo je kombo! ... Jel sam rekao da sam kao slučajno burazu uzeo fzs600? Volim L4, jako... Premišljao sam se da uzmem opet fzs1000 jer i dan danas tvrdim da je definicija motora, ali ne smem sebi da dam 1000cc.. Ne umem da se kontrolišem, a već sam imao dva žuta... I CBF mi je bio želja, na dlaku sam bio da ga uzmem sad, da mi nije drugar ponudio fzs600 sad bi CBF bio tu. Svaka čast za kombo PS. Hvala za plug, živo me interesuje kako će to da radi Na proleće svakako moramo da organizujumo druženje, samo pričamo, ništa ne radimo povodom toga, da potpomognem turu holesterola negde tamo na jugu, volem 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1650 Napisano pre 7 sati Drug član, 871 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Zovite i mene na druzenje, imam ja jos Kawasakija u garazi. Bas sad razmisljam, ko ce iscekati prolece. Jos 3-4 meseca minimum. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22086 Napisano pre 6 sati Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @Andrej_Hotstepper Crvena Honda nije moja (ali kao da jeste), prijatelj (vlasnik) je zbog obaveza cesto van Srbije... Ja je registrujem, odrzavam, vozim... Crna je moja Za booster sam iz kine narucio delove, cim pristigne pravim i saljem ti ali bez konektora, stavicu buksne izolirane sa obe strane, raskacis dzek sa kutije filtera pa umetnes izmedju, crna na crnu, crvena na crvenu zicu, sondu koju cu na duzem kablu zalemiti, fiksiras negde napred, tamo gde pocije rezervoar. Komponente ce biti iste kao fabricke, ako se pokaze da ima funkciju porucicemo i konektore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22086 Napisano pre 6 sati Integrisan, 9520 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... dzaba ja da buster kacim kada je mapiranje vec pojacano (cisto da se zna zasto ne testiram na svom motociklu). Ukoliko se kod Andreja pokaze da vredi nesto, svi aktivni drugari iz teme ce dobiti po jedan (ali ne za 150 eura koliko kosta) ukoliko budu zeleli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...