marettoo 229 Napisano Septembar 21, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 128 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Tomos A3, Kawasaki Versys 650, Kle500 Prijavi odgovor kao problematičan Juče sipato 1.9 po Manualu ali na prozorčetu ulje stoji na min, dali treba doliti ili ostaviti tako Promenio Septembar 21, 2022 član marettoo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Septembar 21, 2022 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj jos ako je na minimumu, ja kad menjam sacekam da se lepo ocedi i sipam oko 2,2 do 2,3 litra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pilip88 215 Napisano Septembar 21, 2022 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dolivaj, pričam ti iz iskustva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Septembar 21, 2022 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Juče sipato 1.9 po Manualu ali na prozorčetu ulje stoji na min, dali treba doliti ili ostaviti tako Ne mora, može. Kada se ugreje motor onda ce biti na pola, što je ok. Kod kawe je tako, hladan na minimum, kada se ugreje bude kod nekih i max. Provereno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Septembar 21, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ufff, ja jucer skoro 4l nalio da dodje malo ispod max. Vec vidim da cu morati ispustiti malo kad se zagrije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Septembar 21, 2022 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Na sajtu louisa imate količine tekucina koje idu u motocikle. i slične podatke koji vam mogu koristili.Gore u pretragu ukucati model i kliknuti na njega kada izbaci. @wragg za 1000 je to ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marettoo 229 Napisano Septembar 21, 2022 Zainteresovan, 128 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Tomos A3, Kawasaki Versys 650, Kle500 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, plumber.ns said: 2 hours ago, marettoo said: Juče sipato 1.9 po Manualu ali na prozorčetu ulje stoji na min, dali treba doliti ili ostaviti tako Ne mora, može. Kada se ugreje motor onda ce biti na pola, što je ok. Kod kawe je tako, hladan na minimum, kada se ugreje bude kod nekih i max. Provereno. Proveravao sam i na taj način, naime pustio da se ugreje dok ne upali ventilator ali nivo je i dalje na minimumu. Probaću sa 2.2l pa javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Septembar 21, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja sam vozio versisa 650 od 2007 do 2021 i uvek sam sam menajo ulje.Po manualu ide 1,9 kad se menja ulje i filter a komplet suv 2,4 litre. Na mom versisu sam sipao uvek 2 litre i bilo je malo iznad pola.Video sam više slučajeva gde je sipano po 2 litre i bilo milimetar iznad minimuma.Sa dolivanjem recimo 2 deci trebalo bi da skoči na trećinu između crta ali iz nekog razloga ono skoči na dve trećine.Neznam kako ali izgleda da karter nije kod svih versisa jednako izliven što mi je neverovatno ali ja ne vidim nikakva drugi razlog.Da li je on veći pa mu treba i koji deci ulja više ili mu ne treba zbog položaja uljne pumpe neznam tačno . Mislim da nije ni bitno jer potpuno normalno može da se vozi i sa 1,5 litara ako je to pred kraj vremena explatacije ako malo potroši ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Septembar 21, 2022 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, marettoo je napisao: Proveravao sam i na taj način, naime pustio da se ugreje dok ne upali ventilator ali nivo je i dalje na minimumu. Probaću sa 2.2l pa javljam. ovo je već jako čudno.Kad mi je ulje bilo iznad pola kad je ugašen motor kad ga upalim popuni se celo prozorče i nikakvim naginjanjem nemože da se pojavi prazno na prozorčiću.Kad potroši recimo 3-4 deci a upaljena mašina gore se tek nazire prazno na prozorčiću u uspravnom položaju. Da li je ulje vruće ili ne nema nikakve veze. Na mom novom z 900 rs cafeu ulje je na 4 petine do maximuma ako se sipa količina po manualu.Kad se motor upali ulje potpuno nestane sa prozorčića.Znači potpuno obrnuto od versisa.Ulje se ponovo pojavi na prozorčiću kad se motor ugasi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Septembar 22, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Znam čoveka koji ima KLR 650 i dovezao ga je prošle godine da mu se proveri ulje , a u mašini bilo 3 dl. Kawa i dalje ide bez problema ! '88 godište! Verovatno je malkice ranjen unutra, ali ne daje nikakve simptome. Tako da prozorče i služi radi kontrole , kada je vruć motor treba da bude na maximumu ! Ako je iznad toga zna se šta je. Primer kod yamahe XT se ulje u"vozi" ramu , "majstor" je dolivao ulje dok se nije pojavilo na na šipki , a svai put kada dolije ulje upalio je motor da "povuče" , što je ok posle zamene filtera jednom , ali je čovek nalio skoro 5 l u motor u koji se sipa po specifikaciji 2,6l. Kada je izbilo ulje na sve strane onda je zvao u pomoć . Sve semeringe rasteralo. Promenio Septembar 22, 2022 član plumber.ns Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marettoo 229 Napisano Septembar 22, 2022 Zainteresovan, 128 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Tomos A3, Kawasaki Versys 650, Kle500 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, sasa ns 1 said: ovo je već jako čudno.Kad mi je ulje bilo iznad pola kad je ugašen motor kad ga upalim popuni se celo prozorče i nikakvim naginjanjem nemože da se pojavi prazno na prozorčiću.Kad potroši recimo 3-4 deci a upaljena mašina gore se tek nazire prazno na prozorčiću u uspravnom položaju. Da li je ulje vruće ili ne nema nikakve veze. Na mom novom z 900 rs cafeu ulje je na 4 petine do maximuma ako se sipa količina po manualu.Kad se motor upali ulje potpuno nestane sa prozorčića.Znači potpuno obrnuto od versisa.Ulje se ponovo pojavi na prozorčiću kad se motor ugasi Ne ne nivo je meren na ugasenom motoru ali sam ga pre toga ugrejao i ostavio par minuta da se slegne ulje i tada je bilo na min, a kada se motor upali prozorče se u potpunosti ispuni uljem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Septembar 23, 2022 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Da li se u Srbiji može naći OEM sajla kvačila za moj motor, ili da naručujem sa stranih sajtova? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 878 Napisano Septembar 24, 2022 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan 10 Godina, okrenuo 100. Do sada jedan kvar, stator. 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Septembar 24, 2022 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li se u Srbiji može naći OEM sajla kvačila za moj motor, ili da naručujem sa stranih sajtova?Jesi pitao Cule Auto, oni rade sa kawasaki programom godinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Septembar 24, 2022 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Poslao im mejl pre dve nedelje ali mi nisu odgovorili. Otići ću do servisa naredne nedelje da pitam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8382 Napisano Septembar 24, 2022 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, DraganNS je napisao: Poslao im mejl pre dve nedelje ali mi nisu odgovorili. Otići ću do servisa naredne nedelje da pitam... Može, ja sam uzimao za moj, stigla za 10 dana, oko 50e bila. Hoćeš da ti pustim na PM Culetov broj ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Septembar 24, 2022 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Može, pls. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Septembar 25, 2022 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Namontirane jucer grijane rucke, a danas isprobane. Jako dobar upgrade, a i izgledaju jako dobro sa ovom integriranom tipkom. Bas nekako izgleda kao da su fabricke i nema onih ruznih komandi po upravljacu.Inace, radi se o Tecnoglobe Gold grijanim ruckama.Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Septembar 26, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan On 24.9.2022. at 8:35, ProMaster je napisao: Može, ja sam uzimao za moj, stigla za 10 dana, oko 50e bila. Hoćeš da ti pustim na PM Culetov broj ? 50evra sajla kvačila?? Koje dranje sunce ti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8382 Napisano Septembar 26, 2022 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, Disko Nindža je napisao: 50evra sajla kvačila?? Koje dranje sunce ti... Pa znaš, rat u Ukrajini........ .. a ne, ovo je bilo pre 2 godine, ipak je samo berba ušiju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Septembar 26, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Mogao bi da razumem da je u pitanju sajla gasa, jer to su dve sajle u kompletu, ali za kvačilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2320 Napisano Septembar 26, 2022 Zainteresovan, 624 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan On 9/24/2022 at 5:27 AM, Tedybear said: 10 Godina, okrenuo 100. Do sada jedan kvar, stator. Posalji ga u Srb, imace izmedju 30 i 40k. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 878 Napisano Septembar 26, 2022 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, lestra je napisao: Posalji ga u Srb, imace izmedju 30 i 40k. I u SLO nije dosta drugačije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Septembar 26, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ja svoga posaljem, bojim se da ce u minusu biti Inace, jucer izmedju kapi napravio nekih 100tinjak km da probam ove grijane rucke i 2x skoro zaspao. Moram jos neki supermoto kupiti da razbijem monotoniju Promenio Septembar 26, 2022 član wragg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8382 Napisano Septembar 26, 2022 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, wragg je napisao: Ako ja svoga posaljem, bojim se da ce u minusu biti Inace, jucer izmedju kapi napravio nekih 100tinjak km da probam ove grijane rucke i 2x skoro zaspao. Moram jos neki supermoto kupiti da razbijem monotoniju Promeni auspuh, zavoleces ga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...