Vodonik 50 Napisano Februar 27, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB 500S Prijavi odgovor kao problematičan Beograd, 29. decembar 2017. Rešavam sa čovekom papirologiju za prebacivanje jednog super kul CB-a na moje ime. Čekanje u redu, kopiranje papira, deljenje autograma, ogroman pad moje kupovne moći i... moj je! Vraćamo se do motora uz diskusiju kako ćemo rešiti ostatak papira i ja se odlučujem se za agenciju. Bolje da se oni nerviraju nego ja. Vec je kasno popodne, sunce zalazi, mrak se sprema, temperatura: lažno prijatnih sedam stepeni. Oblačim za put malo (letnje) opreme što imam, sedam na motor i krećem put Novog Sada! Teram u početku autoputom, nije strasno... 80-90 km/h i kući sam taman dok nastane noć. Prc... Kod Inđije, taman što sam platio putarinu, silazim na regionalni put i zbog hladnoće i već mrklog mraka vozim lagano oko 50 km/h i posle skoro tri sata od polaska stižem u NS. Kako sam sišao s motora, krećem manijakalno da se tresem sledeća tri dana. Nažalost to je bila moja jedina moto avantura. Prva sezona, prvi motor... Ne smem da priznam koliko kilometara sam pretrčao. Možda ako kažem u metrima... Ovu dolazeću sezonu sam odlučio da započnem jednim krugom. Krugom koji bi trebao da nagovesti kakav će biti ostatak moje druge moto sezone! Vreme događanja je kraj aprila i pocetak maja tekuće godine. Lepo se potrefili praznici/neradni dani sa nekim drugim planovima i put je spreman! Putujem sam. Postavicu ovde slike po danima kako za sad izgleda isplanirana ruta. Ima jos tema na forumu o sličnim/istim rutama, pa sam pokupio trikove i preporuke za rutiranje. Dan 1: Novi Sad - Tijentište Komentar: Planiram što pre da pređem u bosnu radi jeftinijeg i kvalitetnijeg goriva Dan 2: Tijentište - Mostar - Trebinje Komentar: Pauze u Nevesinju (velika verovatnoća da ovde bude drugar u to vreme) i Mostaru Dan 3: Trebinje - Dubrovnik - Trebinje Komentar: Cura trči Dubrovački polumaraton, pa sam tu ceo taj dan, al idem okolo Dan 4: Trebinje - Boka kotorska - Trebinje Komentar: Već dugo želim da obiđem Kotor, pa jedan dan ruta oko zaliva Dan 5: Trebinje - Šibenik Komentar: Jagnjetina oko Neuma! Noćim oko Šibenika kako bih mogao provesti neko vreme na vodopadima Krke u blizini Dan 6: Šibenik - Rijeka Komentar: Noćenje ne nužno u Rijeci, ali nužno u blizini Dan 7: Obilazak Istre Komentar: Uzduž i popreko Dan 8: Rijeka - Trst - Ljubljana - Rijeka Komentar: Ovo da bih zakačio i Zapad malo Dan 9: Rijeka - Karlovac - Šid Komentar: Starom cestom do Karlovca i šibanje autoputem kući Dan 10: Šid - Novi Sad Komentar: Dobacivanje Novog Sada i priprema za posao sutradan... Još se dvoumim da li da noćim u Trebinju ili Dubrovniku dok sam u južnom delu rute... Ako imate neke predloge, sto možda nije već negde napisano, izvolite. Ceniću! Lep pozdrav bajkeraši! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6006 Napisano Februar 27, 2019 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da majstor napakuje karbove kako treba! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vodonik 50 Napisano Februar 27, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB 500S Prijavi odgovor kao problematičan Nadgledacu ja, opusteno! ...ako ne budem sjebavao nesto drugo na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Februar 27, 2019 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Vodonik je napisao: Još se dvoumim da li da noćim u Trebinju ili Dubrovniku dok sam u južnom delu rute... Trebinje. Dubrovnik je preskup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DestroYer015 129 Napisano Februar 28, 2019 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Sabac Motocikl: TA 99' Dominator 95' Keeway exceed 125ccm Prijavi odgovor kao problematičan Like Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Februar 28, 2019 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Trebinje je prava stvar za bazu, lep i prijatan grad, povoljne cene, sve ti je blizu. Bili smo prosle a i preprosle a verovatno i ove godine nesto slicno , mozes da pogledas ovde- link1 i link2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NotEqu 129 Napisano Februar 28, 2019 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda VTX 1300s Prijavi odgovor kao problematičan Nosiš šator? Kampovanje zna dosta da uštedi, pogotovo ako se zabode neki mali kamp u nekom manjem mestu. I sobe su sigurno jeftinije po manjim mestima. Ja sam prošle godine prespavao u jednom kampu u Grabeštici nadomak Šibenika. Bukvalno dvorište koje je bilo popunjeno sa 3, 4 kampera gde sam ja uglavio moj mali šator. I naravno, prelepa mala uvalica... Google Maps WWW.GOOGLE.COM 22000, Grebaštica, Kroatien Doduše april, maj nije sezona pa ni cene ne bi trebalo da su paprene kako što znaju da budu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4761 Napisano Februar 28, 2019 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nešto gledam, motor kupljen krajem 2017. a tura se najavljuje za proleće 2019. Jel 2018. preskočena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1563 Napisano Februar 28, 2019 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Dan 8. bih ti predložio da iz Rijeke ideš magistralom prema Kranjskoj gori i da odvezes i Mangart ukoliko je otvoren. Prelep put uz reku Soču. U oba pravca možeš da voziš istim putem, nikada ne može da dosadi.. A Trst, Ljubljana i ostale urbane destinacije po meni nisu za motor, samo ćeš da se nerviras po ravnici i u saobraćajnoj gužvi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Februar 28, 2019 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Potvrđujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vodonik 50 Napisano Februar 28, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB 500S Prijavi odgovor kao problematičan @NotEqu Ne nosim šator, putujem lajt Nadam se tim vansezonskim cenama... @doktor Nije propuštena, al je neiskorišćena... Maltene sam se samo po lokalu vozao. Bolje receno vozikao... @Gajo Sevojno Malo duza ruta od prosecne planirane, ali nakon sto sam video slike... Predlog usvojen! Zahvaljujem! Izmenicu sutra rutu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1563 Napisano Mart 1, 2019 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Nećeš se pokajati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Mart 2, 2019 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan pratim ... samo bune me datumi .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vodonik 50 Napisano Mart 2, 2019 U prolazu, 59 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda CB 500S Prijavi odgovor kao problematičan Jesam malo zbrda-zdola Planirani put startuje 26. aprila, ove godine. Gore sam opisao, kao uvod, avanturicu dovozenja motora kuci iz BG-a kad sam ga kupio (kraj decembra 2017. godine). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...