Jump to content

Moto Zajednica

Vodonik

Članovi
  • Broj tema i poruka

    59
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Vodonik

  • Rođendan 02.04.1990.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad
  • Motocikl
    Honda CB 500S

Poslednji posetioci profila

1892 profile views

Vodonik's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

50

Reputacija u zajednici

  1. Bombona Ostro oko... Skrojena, ostalo sad samo da se vozi
  2. Ma da Ne znamo se preko foruma, al ja sam je odvezao za NS tog hladnog 29. decembra, sad vec davne, 2017.
  3. Nije to samo kod motora... I u kolima je prisutno, a i piloti vojnih aviona imaju 'omiljenu' stranu pri 'skretanju'.
  4. Najbolje (i najskuplje) je da ides postepeno dok ne stignes do zadovoljavajuce situacije. Smanji napred za jedan, pa vidi kako ti to odgovara. Ako nije dovoljno, onda dodajes nazad... jbg. kontam da tu ode kesa, ali to ti je sigurica da ces uraditi najbolje za sebe.
  5. Mhm, razumem... Recimo da posmatramo situaciju u voznji gde je motor preko 2k obrtaja i daje napon dovoljan da regler moze da ispegla na tih 14 - 14.5 V. Kakve su razlikuje u punjenju akumulatora u toj situaciji, punjenju punjacem za olovni aku i punjenju punjacem za li-ion aku? Tj. sta je specificno kod reglera da on radi i sa olovnim i sa litijumskim akumulatorom, a da za punjac moras da imas specijalni za Li-ion akumulatore?
  6. Imam poteskoca da nadjem definitivan odgovor na to pitanje. U glavnom nalazim da bi trebalo da je ok, verovatno se nece nista lose desiti, mozda ce i tako raditi... Po cemu se razlikuje punjenje akumulatora na punjacu i u motoru u toku voznje/rada motora?
  7. Pozdrav. Vadim malo ovu temu iz groba... Uzeo sam Li-ion akumulator za motor i zanima me da li obican regler na motoru moze da puni takav aku ili je potrebna nekakva prepravka? U sustini zanima me da li su Li-ion akumulatori 'Plug and Play', u prevodu ubodi i ne razmisljaj?
  8. Vodonik

    HONDA CB 500

    Ove spicaste crvene na retrovizorima i sa strane fara bi bolje legle da si ih uklopio sa linijama motora (kao na blatobranu). 'Prekockaste' su u odnosu na sve blage krive na motoru, bar sto se mog ukusa tice Bele, ove sto sire far... Pun pogodak! Generalno, lep utisak, super je hondica!
  9. Vodonik

    Kratke voznje

    Malo pivo u sebi sadrzi izmedju 10 i 20 grama alkohola... To uopste nije malo. Alkohol pocinje da deluje ubrzo nakon konzumacije, dugo pre nego sto covek primeti prisustvo alkohola u svom organizmu tj. osecaj opijenosti. Cak i te male doze produzavaju vreme reakcije za duplo, smanjuju koncentraciju, dovode do gubitka preciznosti u kretanju i ravnotezi i 'pojacavaju hrabrost'. Naravno, stoji da svako radi kako misli da je najbolje. Al ovo gore je razlog zasto ja kad je u opciji voznja (motor il auto) ne uzimam ni kap alkohola. I zasto razumem komentar @zemunac72
  10. Generalno se slazem sa ovom izjavom, za glavu... Ali ako pocetnik sedne na 175 konja i 'ima u glavi', ali slucajno u krivini malo jace zavrne gas (pocetnik, jelte), prokliza zadnja, iznenadi se pocetnik i eto ga dole... Ne moras da ludujes na motoru da bi se zajebao dovoljno da padnes. Umerenost u svemu
  11. U ovo boldovano sam se proteklih godina licno uverio na raznim mestima, nazalost...
  12. Vodonik

    HONDA CB 500

    Fabricki auspuh preglasan? Proveri da nije slucajno 'otvoren'... cb sa fabrikom ima bas nekako pitom zvuk...
  13. Jesam malo zbrda-zdola Planirani put startuje 26. aprila, ove godine. Gore sam opisao, kao uvod, avanturicu dovozenja motora kuci iz BG-a kad sam ga kupio (kraj decembra 2017. godine).
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja