Jump to content

Moto Zajednica

I ja da kupim taj motor konacno!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 554 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

I da, konacno, posle godina cekanja i tantalovih muka, docekao sam taj radostan trenutak da imam oko 1500 eu u dzepu namenjenih kupovini motora. Poslednjih godinu dana sam razmatrao sta bi mogao da kupim za te pare i dosao sam do zakljucka da bi mi najvise odgovarao  neki novi kinez za pocetak, do 200 cc. Najvise mi je zapao za oko Keeway (mislim da su najkvalitetniji od ostalih kineza) -a pogotovo  modeli speed ili exceed. Vozio sam speed 150 i prilicno mi je OK za te pare (1200 eu ili malo jace). Exceed mi se vise svidja ali mislim da je skuplji. Isto tako, svidja mi se i Yamaha XT 125 ali mislim da nemam kesha za novu, mozda za neki polovnjak.

Zanimaju me vasa misljenja i iskustva sa ovim motorima kao i saveti oko kupovine- ne mora da bude kinez, ali nek bude neka pitoma masinica, prosta i jeftina za odrzavanje, koja ce da posluzi i za neka kraca putovanja, a da se opet sve uklopi u budzet. Jedino ne dolaze u obzir choperi, skuteri i neki polovni japaneri stari 10-ak godina.

Pa...da vas cujem  :-\

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Ja bas planiram da kupim japanca starog 10-ak godina. Ako je održavan kako treba, to može da bude extra motor. Ne bih se a priori toga odricao...

• Drug član, 1779 postova

I da, konacno, posle godina cekanja i tantalovih muka, docekao sam taj radostan trenutak da imam oko 1500 eu u dzepu namenjenih kupovini motora. Poslednjih godinu dana sam razmatrao sta bi mogao da kupim za te pare i dosao sam do zakljucka da bi mi najvise odgovarao  neki novi kinez za pocetak, do 200 cc. Najvise mi je zapao za oko Keeway (mislim da su najkvalitetniji od ostalih kineza) -a pogotovo  modeli speed ili exceed. Vozio sam speed 150 i prilicno mi je OK za te pare (1200 eu ili malo jace). Exceed mi se vise svidja ali mislim da je skuplji. Isto tako, svidja mi se i Yamaha XT 125 ali mislim da nemam kesha za novu, mozda za neki polovnjak.

Zanimaju me vasa misljenja i iskustva sa ovim motorima kao i saveti oko kupovine- ne mora da bude kinez, ali nek bude neka pitoma masinica, prosta i jeftina za odrzavanje, koja ce da posluzi i za neka kraca putovanja, a da se opet sve uklopi u budzet. Jedino ne dolaze u obzir choperi, skuteri i neki polovni japaneri stari 10-ak godina.

Pa...da vas cujem  :-\

Pa mislim da sa ovim ne '' polovni japaneri stari 10-ak godina da si suzio izbor na skoro nikakav.Moj ti je savet da skupis jedno 2000 e i da onda pocnes da razmisljas o kupovini ali posto neces japanera stvarno ne znam sta bi.Inace sto se tice kineza bezi sto dalje od njega .....jer inace  :o ??? bices neprijatno iznenadjen

EDIT: Citat

Nemam ja nista protiv dobro odrzavanih japanaca starih 10-20-30 godina ali jednostavno mi je suzen izbor na: nesto sto nije skupo, sto su jeftini delovi, sto ne moram mnogo da se razumem u motore a da vozim. Glavni problem sa starim japanerom je kako ja da zaista znam da je dobro odrzavan a ne samo nasminkan za prodaju? Cuo sam dosta o takvim losim iskustvima. Mislim da  mi je najbolji  kinez, da ga kupim, malo pritegnem srafove i sitnice i vozim dok se ne raspadne.

Naravno, ne iskljucujem japance, ali kako da nadjem dobrog japanera za te pare (to mi je neki max koji mogu da izdvojim) plus sto jos treba da mi ostane za papreno skupo polaganje i dobru opremu!

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Ja sam bio u slicnom ekonomskom i moralnom problemu, sta, kako, gde, vise meseci trazenja i lupanja glave, neki kazu kinez njesra, neki kazu da su zadovoljni... Elem pazario sam keeway, za sad sam zadovoljan, ne trosi mnogo, za moje potrebe bi mi odgovarao startniji motor ali kolko para tolko i muzike, predstoji mi kupovina opreme i polaganje, pa imas prenos na sebe pa registracija, pa treba i gorivo da se sipa, tako da preracunaj troskove pa vidi gde se uklapas. Pozz, valjda sam pomogao ???

• Svrati ponekad, 179 postova

@hacky

pa mislim da bi najbolje bilo, kao sto je rekao Pit, da skupish 2000-2500eura i gledash shta hoces da kupish. Mozes chak da uzmesh nekog KTMa 2000.god ili finu yamahicu xt/dt 125 :)

a nisam za kineze jer se raspadnu ubrzo. ako uzimash kineza, uzmi Kymco... Moj ortak presao 20 000 sa skuterom kymco i dobar je, ali ipak ti gledaj neke japance...

• nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova
  • Motocikl: 4x4

ja sam raspolagao sa nekom cifrom blizu 2000 eura, onda kupim gpz za 1300 i malo sredio sitnice, a ostatak kinte potrosio na gorivo, pivo, ribe i zajebanciju  ;D

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

za te pare koje imas, ima dosta motora na prodaju i ovde!

Pogledaj malo oglase na forumu, ali i na sajtu i sigurno ces naci nesto interesantno

• Drug član, 1372 postova

Hacky, imas li sta od opreme(kaciga jakna i rukavice za pocetak). Ne mozes samo kupiti motor i kraj, racunaj da za nesto osrednje od opreme moras da izdvojis nesto vise od 350e, pa polaganje 150-200. Znaci moras da imas 500e,550e lufta jos preko motora. Ako si pocetnik, predlazem ti da uzmes nekog starijeg YBR-a, mislim da mozes da nadjes za 1500-1600e. Pa kad lepo steknes iskustvo kupis nesto jace i sve tako. Nemoj nigde zuriti polako ;)

Ja sam mog YBR-a koji nije imao ni godinu dana i jos vise od godinu dana u garanciji sa 9500 na satu prodao za 1800e. A ove starije mozes uzeti za nekih 1600e sigurno samo kad bi se cenkao...

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

ja sam raspolagao sa nekom cifrom blizu 2000 eura, onda kupim gpz za 1300 i malo sredio sitnice, a ostatak kinte potrosio na gorivo, pivo, ribe i zajebanciju  ;D

Bravo komso, podsecas me na mene  :o

Gledam, gledam i ne mogu da se odlucim...ima super motora ali mi se najvise svidjaju par YBR-ki ovde, samo mi je cena problem. Keeway speed od 150 kubika kosta manje od YBR 125 cak i za 700 evra, ima pokazivac brzine u kojoj se nalazi, petnu pedalu na menjacu ali ipak je kinez, a Yamaha je yamaha i lakse ce se posle prodati...ali da li vredi toliku razliku u ceni? Treba i za polaganje, i za opremu.... :-\

Nasao sam i na moto berzi povoljne Keeway Speed-ove od 900 eu, presli 3000 km. Al opet, treba ,mi nesto sto cu da vozim sledece 3-4 godine...

Ima i XT 600 za 1400 eu prodaje ga forumas ali ne znam da li je to za pocetnika poput mene...

Uhhh slatke muke....::)

@dimac naravno da sam uracunao i opremu i polaganje, bez kacige nigde! Jakna, i rukavice....hm...ja ustvari ne znam ni koja jakna ni koje rukavice, ni koja kaciga su dobre i kvalitetne opet, ne preskupe

• Svrati ponekad, 212 postova

a nisam za kineze jer se raspadnu ubrzo. ako uzimash kineza, uzmi Kymco... Moj ortak presao 20 000 sa skuterom kymco i dobar je, ali ipak ti gledaj neke japance...

da li ce ovaj svet ikada razumeti da KYMCO NIJE KINEZ!!!OMFG >:(

• Drug član, 1372 postova

Gledam, gledam i ne mogu da se odlucim...ima super motora ali mi se najvise svidjaju par YBR-ki ovde, samo mi je cena problem. Keeway speed od 150 kubika kosta manje od YBR 125 cak i za 700 evra, ima pokazivac brzine u kojoj se nalazi, petnu pedalu na menjacu ali ipak je kinez, a Yamaha je yamaha i lakse ce se posle prodati...ali da li vredi toliku razliku u ceni? Treba i za polaganje, i za opremu.... :-\

Nasao sam i na moto berzi povoljne Keeway Speed-ove od 900 eu, presli 3000 km. Al opet, treba ,mi nesto sto cu da vozim sledece 3-4 godine...

Ima i XT 600 za 1400 eu prodaje ga forumas ali ne znam da li je to za pocetnika poput mene...

Uhhh slatke muke....::)

Veruj mi da vredi, ja sam sa YBR prelazio nekad i 400km dnevno. Ponekad iz cuga 150-200 km na brzini od 80-90kmh i nikakvih ama bas nikakvih problema nisam imao.

Ako nisi neki koji voli da se izivljava vec vozi polako i opusteno mozes slobodno da pazaris XT-a. Ako planiras tako dugo da zadrzavas na nekom motoru uzmi ga slobodno jer ce ti 125 brzo dosaditi(to je razlog sto sam ja prodao YBR, nije bio kod mene ni godinu dana).

Izvini :), nisam znao, ali svi tako prichaju. Sada sam prosvetljen, hvala :)

• Zainteresovan, 651 postova

Moj ti je savet da dodas jos koji evric i kupi nesto tipa XT ili KLE. Ja sam imao exceed 200 i sa njim za 2 sezone presao 22000 km, odlican motor, pogotovo kad mu se urade neke prepravke. Ali problem je u tome sto ti motori brzo dosade i postanu mali, napravices s njim par hiljada km i poceces da trazis nesto jace, govorim ti iz licnog iskustva. Zato bolje vidi da nadjes neki polovan enduro u dobrom stanju.

Zajednicko ime za sve te motore je  ĐINĐI MINĐI  :D :D

Ima i TJIU-TJIU :) :)

• Svrati ponekad, 212 postova

Zajednicko ime za sve te motore je  ĐINĐI MINĐI  :D :D

hahaha...ovo je bolje,ali i onaj drugi naziv je dobar... :D....djindji-mindji...hahahah

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L

The lord sa foruma prodaje exceed 125 cc. Sad je sa nama bio na Gocu, trosi kao upaljac, drzi putnu brzinu 80 km/h, za prvi motor sasvim solidan, narocito za te pare.

• drkadzija, 1224 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Moj predlog ti je neka suza gs500e , ili kawa gpz 500 , a enduro pa ima da se bira suza dr650 , kawa kle500, honda dominator. To su sve lako vožljive mašine sa kojima bi trebao biti zadovljan 2-3 godine. U količinu para bi se trebao uklopiti, što se tiče kineza ni ne razmišljaj o tome drugar je kupio zong sena 200ccm enduro i posle 1500km mu je iscurio zadnji amortizer koji ne pokriva garancija :o :o >:( >:( a platio je motor 2400e. Za te pare je mogao japanca ko oko da uzme. Samo jedna stvar, kad budeš išao da vidiš motor povedi sa sobom nekog iskusnijeg , i ako možete oterajte i motor i u servis da se pregleda to ne košta mnogo a daje mnogo realniju sliku o stvari koju kupuješ. Što se tiče opreme možeš pogledati na skupovima i u oglasima ima dosta polovne a dobre opreme tako da i na tome možeš uštedeti koji e. ;)

• Zainteresovan, 651 postova

Bosketu sa foruma(BoskeGSX cini mi se) je na exeed-u puko ram kad je vozio preko nekih njiva :)

Nije pukao zato sto ga je vozio po njivama, vec zato sto je pre toga nekoliko puta pucao.

Ram ne exceed-u ne moze da pukne od voznje po njivama,a ni od voznje po mnogo gorem terenu. Ja sam mog terao po Avali i raznim sumama i nikad nista nije bilo ramu . Inace na Bosketovom motoru je ram nekoliko puta pucao pre nego sto ga je on kupio, to je bivsi motor od mog jako dobrog prijatelja, koji je tog exceed-a vozio tako divljacki da bi i ktm pukao.

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L

trosi kao upaljac,

pojasni.hteo si da kazes da motor puno trosi?

Pa ako upaljac puno trosi onda ne znam sta ne trosi :) Ajd da ti prevedem - vrlo je mali potrosac

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja