nessa 78 Napisano Septembar 11, 2018 U prolazu, 85 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, sam prodao u Subotici, trebalo bi odradimo i overu kupoprodajnog ugovora. Zna li neko postoji li mogućnost da kupac u njegovoj agenciji spremi papire, kod notara ostavi svoj potpis pa meni pošalje ugovor i ja kod svog notara u Pančevu potpišem svoj deo papira? Da li su notari umreženi ili je potrebno prisustvo obe stranke kod istog notara (prodavac, kupac) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1898 Napisano Septembar 11, 2018 Zainteresovan, 637 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne posaljes ovlascenje na nekog njegovog, pa neka se oni jure..? Mada, opet se mora cimati oko poreza na prenos apsolutnih prava (placa se u mestu prebivalista prodavca), osim ako nije ugovor o poklonu u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3276 Napisano Septembar 11, 2018 Drug član, 1008 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moze. Jedino sto se porez na prenos apsolutnih prava placa u opstini prodavca, ukoliko je u pitanju kupoprodajni ugovor. Ukoliko je u pitanju ugovor o poklonu, porez se placa u opstini kupca, odnosno primaoca poklona. Ako su lagali mene, i ja lazem vas. Edit: Mada, evo i Djole Loznicanin kaze isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1982 Napisano Septembar 11, 2018 Drug član, 964 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan nisi slagao, pre ~dva meseca smo platili porez u karlovcima umesto kod kupca u BG jer smo radili ugovor o poklonu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Septembar 11, 2018 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Prosli motor sam prodao momku iz Panceva (ja u Cacku). On otisao sa motorom, ja sutradan odjavio tablice, saobracajnu, i napravio ugovor o poklonu. Overio kod notara moju stranu ugovora i sve papire njemu poslao. Tako da on u Pancevu overio njegovu stranu ugovora i platio pored kod njega. Da smo radili ugovor o kupoprodaji, onda bi porez morao kod mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano Septembar 11, 2018 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Kupac ode sa kupoprodajnim ugovorom kod notara i overi svoj potpis, plati overu (mora u najmanje 2 primerka) koju pošalje tebi i onda ti odeš opet kod najbližeg notara i platiš overu tvog potpisa. Sa tim overenim ugovorom ideš u poresko da platiš porez (koji ili ga častiš ili mu naplatiš prilikom preuzimanja dokumentacije i odjavljene saobraćajne dozvole. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nessa 78 Napisano Septembar 11, 2018 U prolazu, 85 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno. Nije problem porez, to bih svakako ja zavrsio u PA, samo me je interesovalo da li moze kod 2 notara da se zavrsi overa da ne bi on ubio 400Km bez potrebe, samo postom zavrsimo papire i odjavu tablice. Hvala puno!Sent from my SM-G900V using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6205 Napisano Septembar 11, 2018 Drug član, 1395 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Uradi ugovor o poklonu. Treba ti jedan primerak overenog ugovora, koji ti iz poreskog vracaju. Meni su cak oprostili porez.. Overa kod notara moze u razlicitim gradovima, svako posebno overava.. Odjava mora u sup gde je vozilo registrovano. Ovo su sve gluposti i poteskoce kako normalno kupiti ili prodati vozilo. Ima gluposti jos, al nije tema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pevac 273 Napisano Septembar 11, 2018 Zainteresovan, 513 postova Lokacija: Donje Konjuvce Motocikl: Caponord 1000 ETV Prijavi odgovor kao problematičan Ko sto kaze kolega slave74@,ja sam to uradio skoro,ugovor o poklonu,prodavac je uradio overu kod svog notara a ja kod svog,posle mu poslao samo saobracajnu i tablice da odjavi i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Septembar 11, 2018 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Obrati pažnju da neke poreske uprave zadržavaju jedan originalni primerak ugovora, a drugi ti vraćaju, tako da obavezno overi minimalno dva primerka ugovora. Ostalo je sve kako su kolege gore napisale, prodavac overi potpis kod najbližeg beležnika, ti overiš kod tebi najbližeg beležnika, za kupoprodajni ugovor se plaća porez tamo gde je registrovan motor, a za ugovor o poklonu po mestu prebivališta poklonoprimca (odnosno kupca u ovom slučaju ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11867 Napisano Septembar 11, 2018 Drug član, 1296 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Juce uradio ugovor o poklonu u mestu prodavca(nije daleko sm-bg),porez ovih dana placam kod mene u opstini Pre 8 sati, slave74 je napisao: Meni su cak oprostili porez Kako mislis oprostili porez Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6205 Napisano Septembar 12, 2018 Drug član, 1395 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Procenili ga na na malu sumu, pa je neisplativo voditi postupak.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
swift021 58 Napisano Septembar 17, 2018 U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSX-R & KTM 250SX Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kod prodaje auta u kupoprodajni ugovor stavio da kupac plaća porez. Sa tim ugovorom kupac je u poreskoj upravi podneo prijavu i platio porez (slicno kao kod ugovora o poklonu). Bitno je kako definišete u ugovoru, ko plaća trošak poreza, državi je svejedno, samo da se plati. Po nepisanom pravilu, u stvarnosti kupac plaća porez, jel, ali ugovor u poresku nosi prodavac, pa onda kusuranje sa novcima itd. Tako da je najjednostavnije definisati ugovorom da porez odmah ide na kupca i gotovo.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...