Motorcyclist 17594 Napisano Februar 18, 2020 Integrisan, 5189 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam na jednom parcetu koze onaj tecni za obucu. Malo je vratilo boju, ali je koza kruca na dodir nego sto je bila tako da ocigledno nije bas za meku kozu. Doduse ne znam koje boje je koza i bila, mozda i nije bila skroz crna ali bilo bi ok ofarbati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17594 Napisano Februar 20, 2020 Integrisan, 5189 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Gde ovo ima kod nas, link ako moze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17594 Napisano Februar 20, 2020 Integrisan, 5189 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Kontam da je obicna boja za kozu pa cu da izguglam. Ako ima neko neka iskustva neka napise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17594 Napisano Mart 19, 2020 Integrisan, 5189 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Građevinarstvo : Boja za kozu bela,braon,crna 50ml Akcija Novo 05.03.2020 - ID 77695864 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Boja: bela, crna i braon. Komad 280 din Pakovanje: 50 ... ovo ili Automobili | Oprema : Boja za farbanje koze CRNA 11.03.2020 - ID 92296943 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Ova boja je namenjena za reparaciju kože i veštačke ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ninja636 29 Napisano April 2, 2020 U prolazu, 46 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Kolege pozdrav, ja imam slican problem samo sa "mirisom" jakne. Naime, kupio sam polovnu dainese jaknu pre 2 dana koja se "oseca". Dakle cini mi se da postava smrdi, da li od nosenja, da li je stajala u nekoj garazi ili ne znam ni ja sta vec. Elem, posto mi je stigla puna bubica ja sam koristio penu u spreju "leather cleaner" i jako dobro mi se pokazala i ocistila. Vratila je sjaj. Da li neko moze da mi pomogne oko pranja postave? Trenutno sam presao mokrim peskirom natopljenim mlakom vodom i nekoliko kapi sampona, prebrisao sam je ali nista nisam uradio naravno. Da li ima neko ideju ili proveren nacin kako to uraditi najbolje? Druga stvar je da li je i koza povukla taj miris i da li ce uopste moci ikako da se ukloni? P.S. Jakna je ista kao i jakna u ovoj temi od pre nekoliko strana od korisnika Cale. Da nije to ta zavrsila kod mene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćale 3094 Napisano April 2, 2020 Samo nek je neki cirkus, 792 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: BMW R1250RS Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Nije. Ćaletova miriše 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
moustaki 24 Napisano April 2, 2020 U prolazu, 80 postova Lokacija: BG Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Ubaci u neku prskalicu koju nađeš kući, ala Axel i tome slično, dakle ubaci votku... Znam da zvuči ludo, ali radi... Razlog zbog kojeg ti se čuje pazuh, verovatno je zato što je prethodni vlasnik fino to vlažio (da tako kažem) pa se vremenom pojavila kultura tj bakterije na kritičnim mestima... Našpricaj malo, nekoliko puta i ostavi da radi na provetrenom mestu... U principu potrebno ti je, zavisi od la znojaža, jedanput ili dvaput da uradiš "operaciju" i trebalo bi da si safe... Ja sam uspeo to po savetu jednog kožara, koja je nauka iza toga nisam siguran, izgleda šašavo ali meni jakna vise ne vonja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ninja636 29 Napisano April 2, 2020 U prolazu, 46 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan 18 minutes ago, moustaki said: Ubaci u neku prskalicu koju nađeš kući, ala Axel i tome slično, dakle ubaci votku... Znam da zvuči ludo, ali radi... Razlog zbog kojeg ti se čuje pazuh, verovatno je zato što je prethodni vlasnik fino to vlažio (da tako kažem) pa se vremenom pojavila kultura tj bakterije na kritičnim mestima... Našpricaj malo, nekoliko puta i ostavi da radi na provetrenom mestu... U principu potrebno ti je, zavisi od la znojaža, jedanput ili dvaput da uradiš "operaciju" i trebalo bi da si safe... Ja sam uspeo to po savetu jednog kožara, koja je nauka iza toga nisam siguran, izgleda šašavo ali meni jakna vise ne vonja Ja citam dva puta da vidim da li sam dobro procitao i zeza li me neko a devojka iz susedne sobe vice da je i ona cula da se Vodkom uklanja miris sa tekstila najbolje.. Bojim se da ne napravim jos gore, da ne ostane taj miris kasnije, kontam alkohol isparava ali opet... Jel moze Baltik ili mora Grey Goose hahahah I kontam da ne smem da dodirnem kozu vec samo postavu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blueser 2397 Napisano April 2, 2020 Analog Man, 341 postova Motocikl: Nisam član od 28.10.2022. Prijavi odgovor kao problematičan Čitao sam na netu svašta. Proguglaj još. Dok ne ukloniš miris nikako dezodoransi. Ja sam za uklanjanje mirisa (na kuhinju, kao da je "kuvana u maslinovom ulju") postave, mesec dana držao jalnu okačenu napolju na štrik natkrivena (zimski period). Postava se nakon toga izvetrila i ništa se ne oseća. Ako je koža od vlage poprimila miris buđi, onda treba dosta duži period da se ne bi osećala. Moja nije imala taj problem. Inače kožu odžavam (čitaj žena) sredstvom za kožnu garnituru u sobi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano April 2, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan da li bi pomogle sta one UV lampe za taj problem bakterija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
moustaki 24 Napisano April 2, 2020 U prolazu, 80 postova Lokacija: BG Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan To što vonja to je zbog bakterija... Sad jbm li ga od čega je postava... Neće ti se ništa drastično desiti... Probaj na malom delu tkanine, pa ako šljaka proširi PS - Isključivo Baltik! To ubija i jetru, kamoli bakterije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3132 Napisano April 3, 2020 Drug član, 1066 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo da kažem da sam oduševljen zgradom i fasadnom ciglom, brutalno izgleda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano April 3, 2020 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nećeš votkom isti efekat bi imao 70% ili čak 100% alkohol. On posle isparavanja sigurno neće ostaviti miris. A u pitanju je uništavanje bakterija kao što je kolega ,,brkovi" rekao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blueser 2397 Napisano April 3, 2020 Analog Man, 341 postova Motocikl: Nisam član od 28.10.2022. Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, SlobodanR1 said: Ja samo da kažem da sam oduševljen zgradom i fasadnom ciglom, brutalno izgleda Ako ćemo o tome, mene su fascinirali oluci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoliška 21 Napisano April 3, 2020 U prolazu, 29 postova Lokacija: PA Motocikl: Bmw K75s Yamaha xt660z tenere Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje po meni da je odneses kod nekog profesionalca ko radi pranje ili hemijsko cisćenje kozne garderobe i miran si Ja sam bio skeptik u vezi toga ali to lepo funkcionise jakna je kao nova i lepo mirise cena mislim da je bila oko 25-30e , Proguglaj ima u Beogradu ja sam nosio negde kod cvetkove pijace imao vizitkartu al negde zagubio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 564 Napisano April 4, 2020 Zainteresovan, 475 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Kožno odelo sa postavom se može prati u veš mašini na programu za vunu.Prvo treba izvaditi sve protektore ukoliko ih imate. Pere se bez centrifuge na 30 stepeni maksimum.Koristiti samo tečni deterdžent za vunu, bez omekšivača ili bilo kakvog dodatka. Nakon pranja treba dobro osušiti bez kačenja. Samo se prostre izvrnuto na postavu i okreće povremeno.Osušiti 100% (minimum dva-tri dana). Ovo je jako važno jer mokra koža tretirana sa kremom ili uljem može da popuca. Nakon sušenja, koristim ulje za impregnaciju kože. Kožu namažem ravnomerno u tankom sloju i ostavim sat-dva, pa prebrišem suvom krpom.Nakon takvog tretmana koža posle 24 sata upije sve i nema onaj krakterističan sjaj kao sa kremama, a i miris ulja je skoro neprimetan. Bude sve mekano i čisto kao iz radnje.Bukvalno kao novo. Ovo važi samo za prirodnu kožu. Dainese je koliko znam prirodna koža, tako da možeš slobodno probati. Lično imam FLM kožni dvodelni kombinezon koji je ovaj tretman prošao tri puta bez ikakvog problema. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17594 Napisano April 4, 2020 Integrisan, 5189 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Cekam da prodje korona da porucim farbu za kozu malo da se sigram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano April 17, 2020 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Pre par godina pazario neku kožnu rokericu marke Vainas nosio dve tri god i boja se skinula na par mesta a i jakna se ukrutila...hvatala me kiša na motoru. Odneo kod pobratima, Nišlije znaju tu radnju za hemijsko čišćenje u Voždovoj ulici-radnja sa preko 60 god iskustva, sada unuk osnivača drži i radi. Kako mi pobratim reče-jakna je teleći boks sa stomaka. Nakon tretmana dobio sam jaknu za koju sam mislio da je druga jaka, znači odrađena do neprepoznatljivosti. Posle u priči sa njim- postupak rada ukoliko želite kvalitetnu stvar je sledeći-kompletno skidanje bje sa hemijom-jakna bude bela, hemijsko čišćenje, oplemenjivanje, farbanje u 4 ruke, lakiranje (kod jakni visokog sjaja) i ponovo oplemenjivanje nekim "mlekom za kožu" koji jaknu omekšava i daje joj impregnaciju,posle takvog tretmana jakna je kao nova (osim u slučajevima fizičkog oštećenja kože) Za dalje održavnje jakne koristim mleko koje sam dobio nakon tretmana jakne i povremeno isfajtam prskalicom za stakla, kao i Planikinom mašću za kožnu obuću na bazi pčelinjeg voska (imate u Planikinim prodavnicama nešto tipa 400 rsd-500rsd košta) utrljam, stavim preko noći da odstoji, ujutru prebrišem pamučnom krpom-jakna kao i prvi dan nakon izlaska iz čistione. savet za skidanje mirisa koji i ja povremeno primenjujem jeste gorepomenuta vodka za blage "kućne" varijante, za sve ostalo hemijska čistiona rešava problem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17594 Napisano April 17, 2020 Integrisan, 5189 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ofarbao sam kozne pantalone motip sprejom za kozu, odlicno je osvezilo. Sada samo da nadjem nesto za odrzavanje i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10620 Napisano April 18, 2020 Hronični Motociklopata, 7367 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist A koji tacno od ova dva si uzeo? Sad sam nesto burlao po KP i po netu, i nasao sam samo ta dva spreja od MOTIP-a, opis karakteristika i namene su im isti, a razlicit im je naziv. MOTIP VINYLSPRAY i MOTIP LEATHER PAINT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1898 Napisano April 18, 2020 Drug član, 2870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa vinil i koža nisu isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10620 Napisano April 18, 2020 Hronični Motociklopata, 7367 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Znam, zato i pitam, ni meni nije jasno bas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17594 Napisano April 18, 2020 Integrisan, 5189 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 48 minutes ago, Biker-Boy said: @Motorcyclist A koji tacno od ova dva si uzeo? Sad sam nesto burlao po KP i po netu, i nasao sam samo ta dva spreja od MOTIP-a, opis karakteristika i namene su im isti, a razlicit im je naziv. MOTIP VINYLSPRAY i MOTIP LEATHER PAINT Ovaj drugi leather. Pise da je za farbanje koze, vinila i vestacke koze. Hteo sam prvo tecnost video sam prodaje lik od 50ml, da uzmem dve. Trebala mi je info koliko sa jednom se moze ofarbati i dobio sam 2 puta SEEN na poruku kao da on kupuje od mene, pa sam ga odjebao i uzeo sprej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10620 Napisano April 18, 2020 Hronični Motociklopata, 7367 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Do jaja sam alergican na to "seen" Javi kako se ponasa taj sprej na kozi, kad krenes da vozis, posto nam je sad korona u fazonu, nema ozbiljnojeg vozanja. Imam ovu moju crnu koznu jaknu sa srebrnim i crvenim delovima, pa sam hteo da ufarbam neke od tih crvenih delova na crno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17594 Napisano April 18, 2020 Integrisan, 5189 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Biker-Boy said: Do jaja sam alergican na to "seen" Javi kako se ponasa taj sprej na kozi, kad krenes da vozis, posto nam je sad korona u fazonu, nema ozbiljnojeg vozanja. Imam ovu moju crnu koznu jaknu sa srebrnim i crvenim delovima, pa sam hteo da ufarbam neke od tih crvenih delova na crno Ja sam samo osvezio kozne delove i juce sam se vozao sve ok, javljam ako bude kakvih promena Mozda ako ti je mala povrsina bolji je izbor neka tecnost jer mozes sundjerom ili cetkicom naneti bice preciznije. Ali sprej je brzi posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...