Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• Drug član, 1543 postova
  • Motocikl: SMC 300
2 hours ago, mick said:

Hvala na odgovoru...vrlo moguće da ćemo od Sjenice probati tamo ka Karajukića bunarima.

Na Pesteri imas selo naziva Ugao. Tu ima put, makadamski da se udje u CG i nastavi ka Beranama. Ali to je divlji prelaz odn prelaz za mestane, koji imaju imanje u drugoj drzavi. 

Kazna za nelegalni prelaz u CG nekad je bio 50e. A U Srb kako sudija proceni.

Elem od Karajukica bunara ka Tutinu mozes proci kroz Ugao i tu se raspitati. 

Tutin Rozaje vec postoji malogranicni prelaz, kojim silazis u Rozaje. Ima goredoliranja po crnogorskoj strani uskim i losim asfaltom, pa treba opreza.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2779 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X

Zanima me baš ovaj put pored manastira...ostatak Peštera koliko toliko poznajem. Trudim se da se svake godine provrzmam tim delom Srbije. Pravi raj na 300km od kuće... 

• Sviđa mi se 1

1 hour ago, mick said:

Zanima me baš ovaj put pored manastira...ostatak Peštera koliko toliko poznajem. Trudim se da se svake godine provrzmam tim delom Srbije. Pravi raj na 300km od kuće... 

Kad god ti nije nesto jasno o prohodnosti puteva , pozovi policijsku stanicu kojoj pripadaju i pitaj. Amss o tome pojma nema. 

• 4_tocka_i_karoserija, 2179 postova
  • Motocikl: -
Pre 14 sati, Bor-i-slave je napisao:

Tutin Rozaje vec postoji malogranicni prelaz, kojim silazis u Rozaje.

Ovo bi trebalo da je "pravi" prelaz za međunarodni saobraćaj?

1 hour ago, zaludan said:

Ovo bi trebalo da je "pravi" prelaz za međunarodni saobraćaj?

Godovo/Vuca Cg je bio malogranicni prelaz. Silazi se n ulaz u Rozaje. Nas deo puta nije bio asfaltiran. Inace crnogorci su svaki malogranicni prelaz sa Srbijom bili uredili, koliko je moglo.

Ako si mislio na Dracenovac/ Spiljani, glavni, on isto silazi u  Rozaje, ali ima puta kroz kanjon Ibra.

Ne, ne, mislio sam baš na taj.

Bilo je neke priče pre nekoliko godina o pravljenju zajedničkog prelaza (ono, jedna kontrola umesto dve), i ja sam shvatio da je to urađeno, ali možda sam samo video najave, otud i znak pitanja u mom prethodnom postu.

• U prolazu, 10 postova

Drugari,nadam se da je pitanje za ovde. Zelimo da idemo za Crnu Goru, preko Kosovske Mitrovice pored onog jezera, mislim da jw vestacko, do Rozaja dali postoji tamo granicni ili administrativni prelaz, neide nam se preko Kule. Taj put san vozio nekad davno u Jugi i zelim da ga vozim ponovo da se prisetim mladosti i lepih dana....

Hvala na svakoj informacii...

Lep pozdrav svima...🙂

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900

Pozdrav 

Od Mitrovice ides pored jezera Gazivode ka Ribaricu tu imas administrativni prelaz pa prema Tutinu na Mehov Krs gde ti je granica sa C.Gorom.

• U prolazu, 10 postova
Pre sat vremena, vojakis je napisao:

Pozdrav 

Od Mitrovice ides pored jezera Gazivode ka Ribaricu tu imas administrativni prelaz pa prema Tutinu na Mehov Krs gde ti je granica sa C.Gorom.

Hvala druze na odgovoru. Sada sam pogledao mapu, fakticki to je onaj isti put koji sam nekada vozio i Jugi...

Pre 13 sati, Tomi SK je napisao:

Hvala druze na odgovoru. Sada sam pogledao mapu, fakticki to je onaj isti put koji sam nekada vozio i Jugi...

Verovatno, ali ne na Tutin (posle jezera desno), već samo pravo, prelaz Špiljani, pa na Rožaje.

Može i na Tutin, granični prelaz Vuča, ali je to okolo, i mislim da su dosta lošiji putevi.

19 minutes ago, zaludan said:

Verovatno, ali ne na Tutin (posle jezera desno), već samo pravo, prelaz Špiljani, pa na Rožaje.

Može i na Tutin, granični prelaz Vuča, ali je to okolo, i mislim da su dosta lošiji putevi.

Ja kad sam prolazio pre par godina, nasa strana do cg prelaza nije bila asfaltirana. Posle doRozaja gore dole , uzak asfalt. Umal me nije razbio lokalac sa nekom krntijom.  Jurca ko mentol.  Taj put je naruku kad ides preko pesterskog polja od Sjenice.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 325 postova
  • Motocikl: Bmw R1150RT

Generalno ok je put, ima 15-20 km uskog puta ali je ok.

Ja sam bio u Junu, ne znam sada da li su guzve pa ako naidje autobus ili neko ko losije vozi moze da se desi zastoj.

Racunaj sigurno 2 sata do gore i nazad a moze da bude i vise.

Ulaz se placa 8e i mnoogo stepenica.

I 3e ekoloska taxa. 

• Zainteresovan, 503 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

Potrebna mi je mala pomoc, idem na neku solo voznju sledece nedelje, medjutim prolazim kroz deo Srbije u kom najmanje poznajem puteve pa bih voleo da u medjuvremenu saznam sta ne smem da propustim.

Neka ideja je Pojate-Kraljevo-N.Pazar-Sjenica-Zlatibor-B.Basta-Sabac-Valjevo najverovatnije, a posle cu ka Pozarevcu pa dalje Golubac i dunavska. Medjutim postavlja se pitanje kuda sve proci izmedju Valjeva i Pozarevca.

Znaci zanima me dobar asfalt, krivine i po mogucstvu sto manja guzva :)

Prosao bih Rudnik-Topola pa bih se pre toga mozda spustio do Gornjeg Milanovca. Treba mi neko da mi pomogne da spojim sve to, a da vredi, bez obzira koliko bi ruta bila mozda duza nego sto je moguce. Sto duze to bolje.

Odgovara mi takodje da mi neko ispise koje deonice puta preporucuje na tom geografskom potezu pa cu ja sam posle da spajam i prespajam 😂

Hvala

• Drug član, 1169 postova

Za ovaj prvi deo do Pazara bih ti preporučio Vrnjačka Banja-Goč-Jošanička Banja-Kopaonik-Rudnica-NP.

Taj put od Pojata do Kraljeva je baš 🤢

Dolina Jorgovana....nije loše ali po meni ova alternativa koju sam naveo je mnogo atraktivnija za motor. Pogotovo Jošanička Banja-Kopaonik. Ruku na srce, ima jedna loša deonica ispred Jošaničke Banje gde asfalt nije idealan(mođda nekih 20-ak km).

• Zainteresovan, 503 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

Ma tu sam prosao 1000 puta, poenta je da se dodje do Pazara brzinski, jer dotle imam nesto manje od 300km, pa posle lagano. Dilema mi je kuda posle Valjeva.

• Drug član, 1059 postova
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200

A valjevo - mionica-struganik-ravna gora-koštunići-takovo - gornji milanovac

Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 480 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
7 hours ago, Nightrider Z said:

Potrebna mi je mala pomoc, idem na neku solo voznju sledece nedelje, medjutim prolazim kroz deo Srbije u kom najmanje poznajem puteve pa bih voleo da u medjuvremenu saznam sta ne smem da propustim.

Neka ideja je Pojate-Kraljevo-N.Pazar-Sjenica-Zlatibor-B.Basta-Sabac-Valjevo najverovatnije, a posle cu ka Pozarevcu pa dalje Golubac i dunavska. Medjutim postavlja se pitanje kuda sve proci izmedju Valjeva i Pozarevca.

Znaci zanima me dobar asfalt, krivine i po mogucstvu sto manja guzva :)

Prosao bih Rudnik-Topola pa bih se pre toga mozda spustio do Gornjeg Milanovca. Treba mi neko da mi pomogne da spojim sve to, a da vredi, bez obzira koliko bi ruta bila mozda duza nego sto je moguce. Sto duze to bolje.

Odgovara mi takodje da mi neko ispise koje deonice puta preporucuje na tom geografskom potezu pa cu ja sam posle da spajam i prespajam 😂

Hvala

N.Pazar-Sjenica lepa priroda ali los kvalitet puta, klizav a ako vozis motor iz opisa bez zavrtanja gasa na ovoj deonici.Predlozio bih da u mestu Usce krenes ka Ivanjici pa za Sjenicu,Ivanjica-Kusici ok asfalt posle toga do table gde pocinje opstina Sjenica je onako, po meni bolji nego od N.Pazara do Sjenice, priroda fenomenalna a od table gde pocinje opstina Sjenica krece mini Transalpina na nas nacin, crn asfalt sve obelezeno, 20 km cistog uzivanja a pred Sjenicu ima odvajanje do vidikovca Molitva, cist i suv drum.

Promenio član Bratislav 1973
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 480 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
8 minutes ago, Darko Mihajlovic said:

Za sve dobre ljude....

Zadnji put kad sam Duska , ala @Krmco slusao oko puteva....

IMG-93559868a29cc595a41b2f0a304cdd62-V.j

IMG20220327140409.jpg

Dobre ti gume za off 😎

Pre 2 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

Za sve dobre ljude....

IMG20220327140409.jpg

OK, znam koga da pitam za put ubuduće :) 

Gledam šta pišu ljudi, i pitam se gde sam ja redovno bivao pre 15-tak godina...

Kopaonik-Jošanička banja bolji od Doline Jorgovana?? Bio krš put, samo takav.

Ušče - Ivanjica...lelelelelele...samo ko je morao

Ivanjica-Sjenica - "geometrija" puta je dobra, ali asfalt...kukukukuku

Novi Pazar - Sjenica beše 100 puta bolji...

Put za Molitvu??? To se zove put????

Mislim, OK, kad sam poslednji put išao, ni do Markove Ravni se baš nije moglo bilo čime i na Goliji nije postojao asfalt, ali ovo je baš, baš...

Osim Doline Jorgovana (ceo put Rožaje-Kraljevo) nisam se vozikao tuga, mislim od 2010-te.

Eto koliko znači tražiti tuđa iskustva.

• Drug član, 968 postova
Pre 3 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

Za sve dobre ljude....

IMG20220327140409.jpg

Ne znam šta se buniš, svakako ne moraš da podmazuješ lanac?

• Drug član, 1169 postova

@zaludan

Pa napredujemo. Zidamo. Asfaltiramo. ProbiVamo tuneli. Sveee.....

Ali bez zajebancije, taj put J.Banja-Kop ima samo jednu manu-kratak (😁).

Da li je bolji od Doline Jorgovana? Zavisi od ličnih prefereKcija. Recimo sada u subotu sam vozio Kučevo-Negotin-Kladovo i vratio se Dunavskom. Meni je lepši taj prvi put od Dunavske. A sećam se kada smo išli, dal' beše 2016 il '17....kuku majko 🫨

BTW....sredili su put Žabari-Petrovac na Mlavi preko Četereža. Onaj crn asfalt. Tu mi je svojevremeno na skuteru otpalo ogledalo sa retrovizora koliko je loš i truckav bio. Samo oprez(!). Ima onog kamenja po putu i naravno najviše u krivinama....znači par puta bio Bambi na ledu....sva sreća ne prođoh kao Tazz (baš čitam razloge zašto je pao 🥺).

Promenio član Bojan_Jgd

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja