DonToni 570 Napisano Avgust 10, 2018 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam Pariz SAM obišao. Dobio sam od našeg čoveka koji tamo živi smernice (na mapi grada) šta obići "pod obavezno", a šta "ako stingem"... I uglavnom je to to... što ste i vi uslikali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Avgust 10, 2018 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Ноћни живот смо малкице закачили али то је само за нас. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelena1 15 Napisano Avgust 10, 2018 U prolazu, 5 postova Lokacija: U svom svetu Prijavi odgovor kao problematičan Uuuuh...ali ne zaboravi da imate slike iz odredjenih ulica...hehee ...bolje posalji slike ili cemo prepustiti masti sta se desavalo....a to moze da bude bas burno...bar sto se mene tice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Avgust 10, 2018 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Што се тиче интересовања, и нас занимају други крајеви, посебно "La Haute Savoi", али смо овог пута хтели на "la Manche" и у Париз, и наравно да смо имали сугестије око избора локација. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Avgust 10, 2018 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Нека ради машта, мало нам је и то намера. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Avgust 10, 2018 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Gora-munja je napisao: Користили смо угласвном метро јер је најбрже и најконфорније. Da ste se prosetali Champs de Mars, tamo gore levo posle fontane gde je poslednja poprecna linija izmedju zelenih polja, pored spomenika ljudskim pravima - Monument des Droits de l'homme je Beogradska ulica . Cekamo slike iz Savoje i kakva je bila tartiflet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Avgust 10, 2018 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Слажем се, али Слоба (Београђанин и житељ Париза и велики колекционар мотора и кола) нас је одвео у Колибри на пиво, што се не одбија, а наши стални водичи Бобан и Страхиња су имали само два дана слободног, као и ми. Уз пут и да подсетим на реченицу с'почетка - није могуће на овом путовању видети све и обићи свакога, то остаје за појединачне циљане вожње када дођеш само тај град или регију да обиђеш. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Avgust 11, 2018 Fat and furios, 597 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, kymco agility 200, bev 500cruiser Prijavi odgovor kao problematičan slike su prelijepe, samo napred, pratim sa uzivanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Baki Vrsac 240 Napisano Avgust 16, 2018 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda ST 1100 pan european - Honda GL1500 GOLDWING - Honda Shedow Prijavi odgovor kao problematičan super ste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 21, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Људи, баш је тешко наставити, мада нама и није у то време. Поранили смо и из Пaриза излазили више од сат времена. По наговору нашег друга Теше кренули смо према дворцу AMBOISE на Лоари, познатији као место где је сахрањен Леонардо Да Винчи. План и јесте био да кренемо долином Лоаре, обиђемо један дворац и заноћимо на пола пута па сутра у Савоју до THONES-а. Смењивали су се валовити предели, шумовити и непрегледна поља. Замак смо лагано обилазили и одприлике када видиш један углавном си видео све. Наравно, сваки има свој печат и нешто што га издваја, нама је овај баш оставио утисак и тешко је дочарати, једноставно мора се видети. Наставили смо по баш топлом времену, не журећи претерано и дали себи за право да упијамо околиш. Све је изгледало бајковито. али мени мало испод очекиваног. Наиме, долину сам замишљао кривудаву и баш низ реку као наш нпр. Ибар или Мораву па ме је малко сморило растезање по (углавном) правцима. Не треба да напомињем да смо ишли споредним џадама али добро уређеним и са добрим асфалтом. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 21, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Полако је хватало вече, ми прешли замашни део пута а свуда пуни смештаји а опет искусно нисмо резервисали. Паузу смо искористили да се освежимо и онда зврцну телефон. Неко нам је на француском рекао отприлике овако : "Па где сте ви, чекамо вас цео дан и морали смо да одемо, кључ вам је на познатом месту па када стигнете". То је преломило, погледали смо се и одлучили да "сјебемо" још тих 250-испало је 300км. Али ту није крај. Када смо досипали гориво, наравно селф сервис, опет нам је аутомат мазнуо 100€ место 25 а почело је мало и да дува. Морали смо да пређемо преко превоја ка језеру и месту Аnnecy а умор је чинио своје, и пропуштали смо да видимо предивне пределе. Да ствар буде гора навигација је опет јела "гоколаду" и светла су се швалерисала са звезадама и околном грању па ништа нисам видео. На једном врху смо стали да се источи, ветар нас је лелујао и паника закачила када смо видели да смо поред неког војног објекта. Пишање уз ветар никада није дало добар резултат те смо збрисали за једним кампером (хвала Богу да је наишао)који је тако добро вукао кривине да смо се зачас спустили по серпентинама и обрели на одредишту. Ипак није све било потаман. Горица је држала отворен визир читајући ми правце са навигације на телефону па је навукла- испоставиће се упалу синуса, што тада није толико примећивала. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 21, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Ушуњали смо се у кућу око 2, закључали врата, плакнули и заспали. Ја сам устао око 7 нашао скувану филтерушу и флаашу коњака, сео на простран трем и уживао у раном сунцу које се помаљало иза висова. Дан је протекао у одмарању и прекрасном погледу . По подне смо са Патриком-прирођеним Пером прозујали градићем,скокнули до оближњег виса на вечеру и завршили ноћ на специјалном дружењу поводом неког свеца када је једино у години дозвољено паљење ватре. Друштво је било разнолико и веома весело, мало сам извадио ствар са УСБ-ом и музиком а догђаји су се ређели као на траци и било је свега. Тај дан нам је био значајан јер је био рођендан нашем најмлађем чеду Сари. Миран сан и излежавање нас је окрепило, јутарње "честитање" годишњице брака је дало нову енергију и у Перином друштву (пошто је Ивана морала да скокне до Србије) и кухињи смо нашли све што нам је тог дана било потребно. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 21, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Следећи дан нас је водио поред Женевског језера, преко превоја ка Домодосоли и циљу у Италији код Варезеа- Castiglione Olona. Уз пут сам нашао камен мудрости, неколико мањих и већих језера и тако још нечега... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano Avgust 21, 2018 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan Prelepe slike, prelepi pejsaži... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Avgust 22, 2018 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Морамо признати да нас је време тих дана служило. Није било врућинчине нити смо се смрзавали,таман. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Avgust 23, 2018 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ово све личи на праву моторашку бајку. Читати пред спавање будућим и садашњим моторџијама! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 27, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Castiglione Olona у провинцији Варезе-Ломбардија је старо насеље још из V века настало у доба моћног Римског царства. Ломбардијци овог налеља су били стални учесници у одбранама региона, тако да су чланови породица Кастиљоне постали једини власници поседа. Изградили су град и утврђење дворац који се и данас могу видети.Временом је дворац претворен у цркву Collegiata (Santi Stefano e Lorenzo-ХV век) значајну по заштити прогнаника и многобројним до данас очуваним фрескама и артефактама. У обилазак смо пошли раније због могуће врућине, а наш приватни водич Ливија је детаљно изложила пуно историјских детаља и правог значења осликавања цркве/музеја. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 27, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Наредни дан смо имали још један историјски обојени излет до Lago Maggiore и замка породице Боромео. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 27, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Замак је добро очуван са занимљивим и оригиналним мобилијаром. Замислите савремену кухињу оног доба са судопером, ложиштем за различите обиме посуђа и слично. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 27, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Модернистичка галерија је нечији-по мени неуспели покушај да смести у овај простор савремени и футуристички правац тако да делује као дијалектичко јединство супротности. Посебна занимљивост овог замка је музеј играчака млађих нараштаја и житеља замка кроз епохе. Са зидина замка и са највише куле, на коју сам се дууууго пењао пружа се предиван поглед на већи део језера, острвца и околиш. Иначе, породица Borromeo је власник готово свега у тој област. Још у средњем веку су финансирали војне походе и уместо повраћаја новца добијали су поседе које су до данас задржали. Дворци (има их још, као и цело острво) се издају за луксузне свадбе или прославе, а осебеност је да се по истакнутим заставама зна да ли су присутни па је током њиховог боравка приступ забрањен. И да не бих више смарао, луњали смо и смуцали се свуда и имали деликатан мени. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Avgust 31, 2018 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan ... и да завршавамо маратон. Из Кастиљоне смо кренули ка Como i Lago di Como. Гужва је била за медаљу а ми смо се спретно извлачили и успевали да разбацамо поглед по околини. Поред самог језера нисмо ишли јер би предуго трајало а и оно мало пејсажа су кварили бројни тунели. После језера је следио Sondrio па Bormio па пиво и пица на дрвима и припрема за једну од најлепших етапа на нашем путу - Passo dello Stelvio. Сада бих то требало да опишем и поновим пуно сличних реченица многих од вас који сте туда прошли али нећу, само једна реч прелепо. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 31, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan А сада слике, ништа без мене Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 31, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Морам да истакнем да боље време нисмо могли ни сами да пројектујемо. Упознали смо пуно људи али посебно место има пар из Норвешке. Сунце и хладноћа висова измамила је нестваран број бициклиста који су ми се више чинили као сметња и претња, поготово кад ми је малко отказала задња кочница па више нисам могао да забацујем. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 31, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Пут нас је даље водио у Merano мало место Lаgundo и пивару Forst. Живописно место са опуштајућим дејством, поготово после пробе неколико различитих пива и најјачим у форми ракије, зачињено лаганом вечером. Видите да скоро нигде нисам помињао клопу али ово морам . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Avgust 31, 2018 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Тестирање различитих пива нас није омела да поранимо без главобоље и јурнемо за Bolzzano-Brunico-Lienz-Villch, обучемо кишна одела па за- Кranjsku goru-Jesenice-Kranj. Горици је већ озбиљно било лоше па смо решили да сркнемо неку топлу супу и наспавамо се за сутрашњи скок. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...