Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia pegaso 650 qube

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post

Napon punjenja je 13,2V. Kad upalim sve potrosace, padne na 12V! Moj skromni zakljucak je: cetkice (6 god.) ili regler!? Aku je nov, Varta 12V 12 Ah. Dakle... Molim Vas! Ko, gde, sta i kako da resim problem u BGD-u??? Najlepse zahvaljujem, i vodim na pivo i slicno. Pozdrav od MaToRi...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Absolutno je normalno da napon padne kada ukljucis sve potrosace, doduse ne bas toliko ali je normalno.  Neverujem da je regler ili alternator u pitanju, nema veze sto su 6 godina stari i nemoj na to (godine) da se osvrces. 

Da sam na tvom mestu jabih pregledao zice koje vode od reglera do glavnog osiguraca (+) i od reglera do mase (ram).  Ja sam na mojoj Apriliji imao slican problem jer je samo 11.8 Vdc dolazilo do akumulatora, znaci nikad se nije punio kako treba. 

Cim sam dodao jos po jednu zicu od reglera do osiguraca i od reglera do minusa na akumulatoru, punjenje je skocilo na skoro 14Vdc.  Pogledaj elektricnu semu pre nego sto pocnes da menjas delove.

Ovde mozes da skines servisnu knjigu;

http://www.serviceaprilia.com/public/lum/index.asp?l=Pegaso%20650%20Cube%20-%20i.e

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja