gox 1864 Napisano Maj 8, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Hladan motor startujem tako što povučem sauh, krenem da vozim, vuče, ubrzava, prima gas samo tako. Kad se zaustavim, u neutralu gas se pojačava i smanjuje,od 1200 pada na 1000-900 pa diže na 1200 pa opet na 1000-900 i onda se i ugasi ponekad. Podignem ler, brljavi al se ne ugasi. Karburatori potpuno sredjeni,vakumirani (stavljen i nov filter vazduha, promenjeni ulje i filter). Šta može da bude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5747 Napisano Maj 8, 2018 Svakom po zasluzi, 12394 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Fals vazduh... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 8, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Majstor kaže da ne vidi odakle vuče falš vazduh. Da je to proverio. Scotoiler nije. Otkačio sam i km-sat da vidim da on nešto ne brlja, sve isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6543 Napisano Maj 8, 2018 Ne silazi, 6502 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sad, nemoj da se ljutiš...ali nešto niste sredili ili ste ga sredili u sasvim obrnutom smislu. Najjednostavnije bi moglo da bude da neko crevo vakuma nije na svom mestu, spalo, puklo...i u tom smislu. Proveri još jedared sve. Posebno baci oko i na gumene veze izmedju motora i karburatora. Ako su stare i ispucale...i to je trebalo da bude uključeno u servis (zamenu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 8, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, pronto je napisao: Sad, nemoj da se ljutiš...ali nešto niste sredili ili ste ga sredili u sasvim obrnutom smislu. Najjednostavnije bi moglo da bude da neko crevo vakuma nije na svom mestu, spalo, puklo...i u tom smislu. Proveri još jedared sve. Posebno baci oko i na gumene veze izmedju motora i karburatora. Ako su stare i ispucale...i to je trebalo da bude uključeno u servis (zamenu) Ne ljutim se, taman posla. Temu sam i objavio da vidim šta mislite šta može da bude pa da prosledim majstoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Maj 8, 2018 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan U najgorem slucaju ako ne skontas sta je, @bokilic je uvek tu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21431 Napisano Maj 8, 2018 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako kablovi ne probijaju prskaj start/sprej po flansama i crevima, prati sta se desava sa obrtajima... Ako nisi siguran u kablove, prskaj dezodoransom na bazi alkohola, on se nece zapaliti... Ovo naravno radis sa masinom pokrenutom i u neutralu... (prskali su i po ugasenom motoru, nema razlike onda :D) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 8, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Majstor je prskao i kaže da je sve u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21431 Napisano Maj 8, 2018 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Onda menjaj svecice, neka ne pali svaki put... Sve grane podjednako tople? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 8, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Sve grane su tople. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6543 Napisano Maj 8, 2018 Ne silazi, 6502 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro nek' je prskao...neka je i "bajao", nešto očigledno nije u redu. To se obično zove "reklamacija" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21431 Napisano Maj 8, 2018 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Imam bobine i kablove koji pasuju na taj model, nisu na prodaju ali ti mogu poslati da zamenis, vozis se sa njima, cisto da ustanovis da nisu tvoje negde u problemu... Kada zavrsis, posaljes mi nazad. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 8, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan To se i dešava. Terao ga na reklamaciju, sredjen i ponovo isto. Sad ću ga terati ponovo. Nego rekoh ajde pre da ga ponovo oteram, da objavim temu, možda neko zna šta bi moglo da bude. Prijatelj mi kaže da je i on imao na Hondi R sličan problem koji se povremeno javljao pa osim sredjivanja karburatora, i stavljanja iridijumskih svećica na kraju pomogla promena bobina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 8, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Evo upravo dok sam kucao,vidim tvoj post iznad Hvala ti. Čujem se sa majstorom da vidim šta on kaže pa se dogovorimo lako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10417 Napisano Maj 8, 2018 Hronični Motociklopata, 7303 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Menjaj majstora, to ce ti biti najjeftinija solucija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 8, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Majstor je dobar, obostrano poverenje On će tražiti gde je problem. Nego ja zbog posla ne stižem da motor odvezem odmah i sad. Valjda ću sutra al kao što rekoh već par puta, i ja nešto da uradim, možda je neko imao sličan problem pa pomogne. Honda CB 1 ili 400F je inače četiri cilindra, trkačka mašina, pravljena 2 godine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6543 Napisano Maj 8, 2018 Ne silazi, 6502 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Principi su isti, sve su ostalo nijanse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 816 Napisano Maj 8, 2018 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Goxy, Biker Boy ti je napisao najkvalitetniji mogući savet u postu iznad. A i ja sam ti to rekao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6100 Napisano Maj 8, 2018 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan vakumirani. . . . . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Maj 8, 2018 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan @gox Za pocetak liznes prs i od vruce grane obrises isti i vidis dal ti na leru rade sva 4 cilindra. A da naucis nesto. Karburatori se ne vakumiraju nego se sinhronizuju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 8, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Greska pri izrazavanju. Sinhronizuju se ali pošto pričamo da negde vuče falš vazduh, ja pisao da su vakumirani. Na kraju, scotoiler kad sam montirao, vucem vakuum iz karburatora, pa otuda moje izražavanje. U svakom slučaju se skroz nikako ne snalazim sa mašinom od motora, moja je profesija ljudska mašina Hvala Vam na odgovorima. Itekako mi znače. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 9, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Inicijalno je motor oteran na nalaženje problema i resavanja istog upravo zbog nemirnog lera. (Nije se problem javio nakon sredjivanja karburatora).Upravo zato su karburatori otvoreni,zamenjeno sve u njima,sinhronizovani i sredjeni al je nakon toga opet bio problem. Nakon druge reklamacije, ler je bio OK neko vreme a onda ponovo ista priča. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6543 Napisano Maj 9, 2018 Ne silazi, 6502 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan "Zamenjeno sve u njima"... Ne ostaje ništa drugo nego da se ponovo skinu i sa mnogo pažnje pregledaju i slože. Gume na usisu (flanšne...ili kako ih već sve ne zovu) i vakum creva moraju da budu meka i cela, bez opstrukcija, ispravno montirana i adekvatno stegnuta. Komanda sauha ne sme da glavi. Posebno pregledati stanje sauha na svakom karbu. Desi se da budu oštećeni i do zatvaranja praktično ne dolazi iako je komanda vraćena. U tom stanju (sauh zatvoren) one poluge koje ih vuku sve zajedno moraju da imaju malo slobodnog hoda. Podrazumeva se naravno čistoća, fabrička preporuka za štelovanje dizni i plov(a)ka i jedna generalna ispravnost svih gumica i drugih sitnica. Osovine leptira da nemaju lufta, membrane cele... Kad se sve složi sinhronizacija. Pregledajte i slavinu obavezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 9, 2018 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Pronto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...